BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,46
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 5. 20:49
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Esztergom
Szent Tamás templom

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,9
2014. március 7. | 17:09 | Blex

Hali!
A templom nagyon a képszélre került és a részletekkel is gond van , életlennek tűnik nagyon.
Nem rossz ötlet az előtérbe komponált vár részlet , de túlságosan hangsúlyos lett , nem tud érvényesülni mellette a templom.
A színvilág elfogadható , de a felhőzetnek nem kedvez...kontraszttalan világos lett , valószínűleg ez a fénytelen időjárás érződik az egész kép hangulatán , ami néha kedvező is lehet , de itt a részletességet is elvihette.
Üdv!

Paxillus válasza:
Köszönöm a segítségedet! A templom a valóságban is hangsúlytalanabb , egy kis kápolna. Ezt szerettem volna az aránnyal megmutatni. Ha ezt hibaként ugyan, de észre lett véve, azt tulajdonképpen pozitívumként kezelem. Valóban lehetne fenni a képen! Fény nem nagyon volt valóban. Kösz ! Üdv P.

2014. március 6. | 21:16 | Nanuq

Általában minél minimalistább és letisztultabb egy fotó, annál inkább érdemes ff-ben fotózni vagy konvertálni. Példa: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=249233 vagy http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=248028
Tájképnél ritka, hogy működik az ff, persze voltak fotósok, akiknek sikerült, de pl. Ansel Adams sem vetette meg a színes fotózást, ha indokoltnak látta. Itt nincsenek olyan merész vonalak, amelyek miatt jobban működne az ff. mint a színes változat. Fontold meg szerintem :)

Paxillus válasza:
Ez mind igaz lehet, mármint, hogy mikor mi érvényesül jobban az ff-ben. Ugyanakkor ez egy egyszerű választás is. Egészen egyszerűen így akartam láttatni, amit nehezen tudok problémaként felfogni. Nem az előny-hátrány egyenleg szaldója volt a lényeges. Ha ez a látvány ad egy hangulatot és nem csal, akkor valamilyen szinten megáll ( nekem mindenképpen, de én nem számítok, mert elfogult vagyok). Percig se hidd, hogy azt gondolom, ez aztán valami nagy dobás, ugyanakkor úgy érzem, hogy egy olyan pontja a helynek ami szerényen ugyan de visszadja arányaiban a hangulatát a helynek. A színek itt ezért nem érdekeltek, mert többségében az ff volt a domináns. (Vár-kápolna-házak) . Ha neked nem sikerült átadnom, akkor azzal nincs mit kezdeni. Igazából ez a magyarázat is felesleges, mert helyettünk a képnek kell beszélni. Persze hogy mindent megfontolok, ugyanakkor a hasznosságát én érzem , vagy nem, és itt nem az általánosságok csak az érdekesek. Én itt tanulok, és hamarosan át is állok a színes masnis kiskutyákra,( ez nem Neked szól ) mert az jobban fizet! Szóval kösz! P.

adott pontszám: 3
2014. március 6. | 20:58 | Nanuq

Lényegében két fotót látok a képen: egy a közeli várat, a másik a templomot és a távoli tájat ábrázolja. Muszáj szétválasztanom a kettőt, mert a jobboldal annyira elnyomja a kép többi részét, hogy nem alakul ki egy egységes látvány. A vár nélkül, szűkebbre szerkesztve a kilátást, nagyon szép panoráma lehetne a tájról. A ff-t sem egészen értem, hiszen a tájban és az égben sok szép szín lehetett, nem érzem indokoltnak a színtelenítést, mert nem erősíti fel a fotó vonalait.

Paxillus válasza:
Sajnos ez a valóság. Ha le akarom fényképezni ebből a szögből a témát, akkor ez van a képen. Persze ha ráfókuszálok a kis templomra, akkor tényleg csak a kis templom lesz rajta. Ilyen nyomasztó az arány és ilyen kicsi a templom. "Nem érzem indokoltnak az ff-t" ? Azért mert a világ színes ! Hát ehhez mit lehet hozzátenni?

adott pontszám: 3
2014. március 6. | 09:58 | cyw

Szia!
Ez így nekem nem tetszik!:)
Az ff az jó lenne, de az előtér egy kicsit sötétes lett. A minőség sem a legjobb, azaz egy élesítést még utólagosan lehetett volna alkalmazni.
Ami igazából a legjobban zavar, a kompozíció. Az előtérben lévő épület túl nagy szerepet kapott, és szinte kitakarja a kép felét. A főtéma meg ugye a templom a háttérben (címből kiindulva) az pedig elég kicsi és kevésbé hangsúlyos.
Mindenképp újrafotózandónak érzem, ha a templomot akarod láttatni. Mondjuk ha a várost akkor is meg erről a helyről sokat nem látunk belőle!
További szép képeket!
üdv.

Paxillus válasza:
Sajnálom, hogy nem nyerte el tetszésed. Azt gomdolom, hogy az általad felvetett aránykérdéseknek akkor van revelanciája, ha minden a címnek megadott témának a legnagyobbnak és leghangsúlyosabbnak kell lenni a képen. Itt egy kis kápolnáról van szó, amely eltörpül a vár és a város viszonylatában. Erről a helyről ez a beállítást éreztem a legharmónikusabbnak, hogy a szimpla ráfókuszáláson túl, valami többlet is átjöjjön. Kösz az értékelést! Üdv ! P.