BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,57
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 2. 12:39
  • érzékenység: 1600
  • fókusztávolság: 80mm
  • objektív: 18-135
  • rekeszérték: f22
  • zársebesség: 1.160s
  • Készítés ideje : 2014-02-05
Biloba

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. március 11. | 21:49 | pilipár

Kár ezért a fotóért! Adott volt egy szép modell, akit valószínüleg technikailag helyesen lefotóztál. Aztán rossz helyen vágtad a képet és rendkívül eröteljesen utómunkáztad.
A nem kellöen átgondolt szerkesztéssel belevágtál a kifejezetten szép vágású szembe, a fülbe, a kebleket tartó kézfejbe.....az utómunkával eltüntetted a szembogár természetes színét, a szem és a fogak fehérje vakító lett, a bör látványa sem utal arra, amit a tükörben szívesen látunk viszont. És a nyaktól lefelé induló koszos-szemcsés hatás is teljesen ellentétes a kifejezetten elegánsra tervezett koncepcióval.
Az ékszer nagyon a szélre szorult, vagy legyen értelme a képbe komponálni, vagy inkább vetesd le legközelebb. Bár látom a kategóriából, a szándékod annak bemutatása volt, akkor ügyelni kellett volna az elhelyezésére, szép a formája, és ha jobb a kompozíció, a meztelen vállak mellett jól mutatott volna.
De a vágás és az utómunka elvitte a képed.....sajnálom, mert ezt véleményem szerint semmilyen megfontolásból nem lehet szándékossággal indokolni. Itt nem lett eredményes.
Üdvözlettel! Pilipár

kikó válasza:
Köszönöm az értékelésedet, pontodat Pilipár.

adott pontszám: 3,9
2014. március 2. | 17:56 | Jose Z Vargas

Szia!

Mint portré tetszik, főleg a merész vágással egyedül csak a fülbe nem vágtam volna személy szerint.. Az ékszereket is jól kiemelted mutatva hogy mi a lényeg... Viszont mindezek ellenére a bőr utómunkázása színvilága retusa nem tetszik ... sajnos az nagyon rosszul mutat a lilás tónusokkal, sápadtsággal és kár hogy a kép is szétesett zajosodott..

Üdv Vargas

kikó válasza:
Köszönöm hogy szakítottál időt az értékelésre!

adott pontszám: 4
2014. március 2. | 17:08 | Paxillus

Első, de második látásra is nehéz ezzel a vágással egyet érteni. Nem érzem, még ha direkt vágta így a fotós, hogy indokolt egy kicsit a szemből, egy kicsit a fülből csípni. Nem az arcot nézem, hanem állandóan a fülre kapom a tekintetem. Szerintem ez hiba. A homlokot kicsit kiégettnek érzem, és a fül is olyan mintha véres lennne. Amúgy kellemes kép, a beállítás tetszik, bár a belógó kézdarab nem indokolt. Tárgyfotónak kicsit merész, mert elég elevennek érzem az alanyt. Üdv P.

kikó válasza:
Jogos kritikád, harmóniában van az előtted szólókkal.Szándékomat ezzel a szerkesztéssel már olvashattad, nem szajkóznám.Kompoz., Meg ahol magyarázkodni kell, ott, már amúgy is késő, nem? :)Köszönöm!

2014. március 2. | 16:13 | Shariff

Nem a pont a lényeg, én is megkaptam annak idején és akkor rosszul esett, és most örülök neki. Ha a medál a téma, még figyelni kell más szabályokra is. Szem és kéz vágása elég veszélyes. Emeld ki a medált, akár egy fénnyel, hogy ott legyen a hangsúly, hidd el segítő szándék vezérelt, ha esetleg megbízott munkáról van szó, nehogy csalódás legyen a fogadtatása.

Legjobbakat.

kikó válasza:
Igazad van én... Nem szoktam, vagyis regén volt már hogy ide tettem képeket.A "gond" hogy a kép sok rétegből áll, és ezeket nem fotóztam meg (csak a medált)külön, vagyis a fülbevaló igazából a medál módosított klónja, mert a full árnyékos füléket nem tudtam hirtelen extrába fotózni.Ehhez jön a crossprocess meg a pp, és elvileg kész a kép.

adott pontszám: 3
2014. március 2. | 15:50 | harmincas

Érdekes próbálkozás szép fényekkel és gondos utómunkával, de mi itt a fő téma? A medál? Ahhoz túlságosan szélen és a sarokban van. A hölgy arca? Nem, mert kinéz a képből és le van vágva a szeme. És az a belógó kéz nagyon nem kéne oda.

kikó válasza:
A próbálkozás egy ékszertől inspirált nő portréja. Vagy hogyan hordja az ékszer a Nőt...

2014. március 2. | 15:18 | h.rom

Én az ékszerre egyáltalán nem gondoltam, nem tölt be kulcsszerepet a fotón, és a kép is portré kategóriában van. A helyedben, ezesetben lettem volna olyan merész, és a tárgyfotók kategóriába tettem volna - de ismétlem, ehhez a nyakéknek nem másodlagosan kellene jelenlennie a képen. Szerintem. De ha portré, akkor én arra figyelek hogy az arc és a modell egyéb "elemei" miként helyezkednek el, s harmóniában vannak-e vagy nem. (a fülcsúcs vágását is kritizálhattam volna pl) Ezesetben ez számomra egy disszonáns portré.

kikó válasza:
Igazad van a kategóriával kapcsolatban de nem tudok már változtatni rajta, vagyis irreleváns most már.

adott pontszám: 1
2014. március 2. | 14:16 | Shariff

Szia,

ne haragudj, de ezzel a fotóval kicsaptad a biztosítékot. Gyakorlatilag belevágsz a szemébe, a kéz helyzetét nem tudom mire vélni, a csúnya és túlzott utómunkát sem.
A logó természetesen kell, nehogy ellopják a remekművet.
Egyszerűen azt nem értem, hogy engedhetik a feltöltését ilyen színvonal alatti képnek!
A füle olyan mintha most csavarták volna meg, annyira piros, a nyaklánc mintha belevágna a nyakába.
Miért indokolt az f22, és mégis mivel magyarázod ezt a bemutatást?
Ez kerülendő.

kikó válasza:
Köszönöm a mindenre kiterjedő, ellenben kritikánál sokkal nagyvonalúbb pontozást. Szerinted ide csakis 5pontos képeket szabadna feltenni? :) Ja lehet, de mi értelme akkor az oldal szellemének. Ok az f22 ben igazad van(elq...m), a kép az ékszerről szól,logónak más szerepe van,az még senkit nem gátolt a lopásban. Asszem válaszoltam mindenre, köszönöm az idődet!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2,9
2014. március 2. | 13:15 | sipuka

Szia!
Nem igazán értem a koncepciót. A színegyensúly beállításával még tudok barátkozni, de a vágással már annyira nem. Szerintem indokolatlanul erős a vágás, teljesen ki van szorítva a modell. Szemek ps munkái nem előnyösek, kissé elkapkodott. Rendezői szem alatt is történt valami javítgatás....
Mindenesetre tudom, hogy a szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket, de most nem érzem, hogy volt értelme.
Üdv.: Sipu

kikó válasza:
Kedves Sipu!A vágás alapvetően az éxerre szándékozik irányítani a figyelmet, szándék szerint.Gondolkoztam is hogy emiatt (nem hozható kategóriába tegyem). Köszönöm az értékelést,tudtam hogy feszegetni fogja a határokat.

adott pontszám: 2,5
2014. március 2. | 13:01 | h.rom

Szia. Mit mondhatnék, a szemek ezzel az aranysárgás beütéssel teljesen természetellenesek lettek, és a baloldalinál még a fehérjébe is átfolyt a sárga szín. A helyzetet súlyosbítandó, rendezői bal szembe még bele is vágtál. Jobbra a szignód sem tudja ellensúlyozni azt, hogy a modelled ennyire kinéz a képből. A lány bőrének a színvilága erősen lilás, a belógó hüvelykujj sem hiányozna, ha nem lenne ott. Szerepe semmi nincs, hiszen előlünk nem takar semmit. Érzésem szerint ez aamit itt látok, egy crop egy nagyobb képből, amin a melleit takarja a modelled, de ezzel a vágással sokat rontottál az eredeti kompozíción. Az utómunkát és a kompozíciót erősen átgondolandónak tartom.

kikó válasza:
Nyilván egy (közel)tökéletes képet nem töltenék ide fel. A vágás mint azt a cím is sugallja, az ékszerről szól. Itt vajmi kevés szerepet terveztem a szemeknek támogatáson kívül(ezért az eozin zöld)bár eredetiben sokkal élőbben hat.A bőr szándékosan esett a CrossProcess áldozatául.A (normál esetben kelletlen)logóval csak gátoltam a kép borulását. Hogy a kéz szereptelen szerepet kapott? Nekem a női kéz ha csak egy ujj is, tesz a kecsesség,titokzatosság kisugárzásáért.Köszönöm a véleményedhez képest nagyvonalú pontszámot.