BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. február 26. 17:19
A propeller

(a cím az embléma eredetére utal) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. április 5. | 12:43 | nemethmik

Akkor hát, szervusz, Ildikó! Az EXIF hiányolása, csak amiatt volt, mert általában ez a szokás az ilyen fényképezésre-orientált oldalakon (dpreview, flickr, a facebook persze teljesen más). Teljesen egyetértek azzal az okkal, amit írsz az EXIF tudatos elhagyásáról; jobb lenne, ha csak a képértékelés után jelennének meg ezek az adatok; csakúgy, mint a fényképezőgép típusának is csak a képértékelés után kellene látszani. Ha valakinek egy ritka géptípusa van, akkor azonnal lehet tudni, hogy kitől származik a fotó. Neked, ha jól látom, legalább két géped van: egy 35 milliméteres és egy APS. Ezután, ha meglátom ezeket a géptípusokat egy gyönyörű szép, értékelhető képnél, azonnal Rád (is) fogok gondolni. Áttérve a BMWs képre, ez számomra inkább (profi) illusztráció, fotografika, mint egy konvencionális fénykép. Ilyen képet legfeljebb egy BMW fanatikus vagy alkalmazott tenne ki a falra. Mivel ebben a kategóriában remek, elküldeném egy BMWket áruló szalonnak, hátha megtérülne valami, abból a pénzből, amit a fotósfelszerelésedre költöttél, ha már ilyen magas szintre eljutottál. Üdvözlettel, Miklós

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Miklós, hogy visszatértél!
A készítés adatainak megadásával kapcsolatos véleményemmel tudom, nem mindenki ért egyet. Van, aki úgy gondolkodik, mint én, hogy csak az számít, amit látunk, és vannak, akik mérlegelik azt is, hogy milyen géppel, objektívvel fotózott a készítö, hiszen a technika sokszor behatárolja a lehetöségeinket. Ez utóbbi is teljesen érthetö érv, csak már olyan sokszor bebizonyosodott, hogy pici kompakttal is lehetnek valakinek jó meglátásai és tehetsége ügyesen fotózni, és kiváló géppel is lehet valakinek gyengécske a galériája, hogy én inkább amellett érvelek, nézzük meg a képet, és arról írjunk, amit látunk, arról, hogy az tetszik-e. Ne arról, hogy a gép mire képes, hanem arról, hogy mi, fotósok mire vagyunk azok.
A portrék készítéséhez pl. nem a mobiltelefon az ideális eszköz, ha valaki mindenképpen azzal akarja megörökíteni a barátnöjét, az sem baj, de ha a minöség miatt nem kap itt az oldalon kedvezö értékeléseket, ne ránk haragudjon, mert azt írjuk, a végeredmény nem kellöen éles, kidolgozott, tiszta stb. a mobiltelefon nem alkalmas eszköz kiváló kép eléréséhez (nézd meg, én jó géppel fotóztam, mégis mennyi mindent hibásnak éreztél a fotómon?). Van egy mérce, amit igyekszünk elérni, hiszen mindenki jó képeket szeretne viszontlátni, tanulni, és sok gyakorlással napról napra ügyesebb lenni, nem?
Amikor azt mondom, nem fontos az EXIF, elismerem, nem biztos, hogy ezt a mondatomat szó szerint kell érteni. Hiszen annak, aki tanul, a gyakorlásához fontos, hogy megismerje, hogy pl. adott fényviszonyok mellett, milyen témát, milyen beállításokkal kell fotózni, és ebben ezek az adatok segíthetnek neki. Leginkább persze a kezdöknek....de biztos elfogadod az én érveimet is, amit a korábbi válaszomban írtam Neked. Fontos a technika, de nem uralkodhat. Ez kicsit müvészet is.....hiszen itt nem mérnökök alkotnak, rosszul gondolom? :)

Egy Canon EOS 50D -m van, és néha a kezembe vehetek egy 5D MII-t.....más gépem nincs. 18-200-as, vagy fix 50-es objektíveket használok, több-kevesebb sikerrel. Ha nagyon jónak látod egy-egy képem, azt örömmel olvasom, de szórakozásból fotózom, nem hiszem, hogy a képeim minösége megfelelne azoknak az elvárásoknak, amit pl. egy tárgyfotóval szemben állítanak a szekemberek. De örülök, hogy tetszett Neked! :)
Üdvözöllek! Ildikó

2014. április 5. | 10:01 | nemethmik

Kedves Ildikó! Na, most látom, kinek a fantasztikus Bájos ifjú hölgy a díványon égszínkék szemekkel képét értékeltem az imént négy ponttal. Nem fogtam mellé: Ön fantasztikus fotós, Asszonyom! Ráadásul elképesztően jó stílusban tud írni. Azonnal áttértem a magázásra, és remélem, megengedi, hogy tegezzem majd egyszer valaha. Fogadni mernék, hogy nem csak a fotózáshoz ért ennyire, hanem egy sor más dologhoz is: Ön igazi Entellektüel! Ez a BMW fotó teljesen profi (fizetős) munkának látszik; gondolom megrendelésre készült a BMW cég számára, és gondolom maradéktalanul meg voltak vele elégedve. Ön gondolom profi portré, reklám és tárgyfotós, de biztos a szerkesztőségi (editorial) fotózás sem áll Öntől távol, aki így tud írni. Üdvözlettel és köszönettel, Miklós

pilipár válasza:
Kedves Miklós! :)
Köszönöm a kedves szavakat, remélem, az elöbbi válaszomban sem nélkülözted az elképesztöen jó stílusomat ;)
Jobban kedvelem a tegezést, de ahogy jónak látod.....ha még találkozunk valah egy kép alatt, én barátságosabbnak érezném a magazás helyett.....itt ez a megszokott :)
Ez a képem is hobbifotó.....de itt sincsenek EXIF adatok......most nem érezted kínzó hiányát? :))))

Üdvözöllek!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. március 3. | 13:07 | chopper34

Szia! Nagyon szép,letisztult felvétel,remek szerkesztéssel,jó fényekkel.Gratulálok hozzá!
üdv:Z

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zoli, nagyon kedves vagy! :)
Ildikó

2014. február 27. | 20:18 | Paxillus

Én egy kicsit nagyon kezdő vagyok, aki szeretné valamivel jobban magáénak tudni a látás tudományát'! Sajnos nem tudom összekapcsolni a képet a címmel, amiért szégyellem magam. Azt is tudom, hogy magyarázatra kérni az alkotót nem illik, hiszen azért van a kép. Valami kis orientációt ennek ellenére lehetne kapni segítségként, mert ilyenkor nagyon zavarban vagyok ami persze magánügy, de izgat, hogy mi volt itt a szándék? Ha esetleg lement a pontozás van erre remény? Üdv P. :)

pilipár válasza:
Köszönöm Paxillus az érdeklödésed, nagyon megtisztelö, hogy nem mentél el mellette, és van merszed kérdezni! Semmi baj azzal, ha nem látod, mi az összefüggés, elmondom :)
Nöként engem másképp érdekelnek a kocsik, a köbcentiknél és a külsöségeknél sokkal jobban, hogy pl. engedik-e vezetnem ;) , de gondoltam, hogy talán az oldalon a fiúkat érdekelni fogja más megközelítésböl is egy autó.....pl. a dizájnja, finom részletei.
A BMW emblémáról van egy mitosz, amiröl mára bebizonyosodott, hogy kevés a valóságtartalma, de Bajorországban ezt a mitoszt ma is örzik. Ami szerint az embléma forgó propellerpengéket ábrázol, amivel a repülögép motorokat gyártó cég múltja elött tisztelegtek, de ez nem igaz. A forma csak egy ügyes tervezés eredménye, a kék-fehér kombináció pedig a független Bajorország színei a mai napig. De az emberek szeretik a legendákat :)

Erre utalt a cím....de a kép igazából azért tetszett és azért mutattam meg Nektek, mert a versenyautó kiemelt részletét, a vonalak futását, a fényeket kellemes látványnak éreztem.
Köszönöm az érdeklödésed!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. február 26. | 19:36 | Blex

Hali!
Érdekes minimál - absztrakt - tárgy vagy épület fotó... esetleg mindenből egy kevés :)
A részletkiemelés és a vonalvezetés nagyon határozottá teszi a látványt.
Szép a fény... az előtérben és a háttérben is a megcsillanó karosszérián.
Az embléma hó helyen , szépen beazonosítható ... még a felirat is olvasható így az élességgel sem lehet gond :)
Ívek rácsok egymás ellen , kontrasztban egymással .
Tetszik!
Üdv!

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Béci, látom ez sem maradt ki a sorozatlövésböl :)
A terem nagyon furcsa volt belsöépítészetileg, mert a falak ívesen döltek befelé, az autó szinte egy boltív alatt állt, csak hangulatvilágítás volt bent. Nehéz volt a vonalakat összehozni, de nekem nagyon tetszett a látvány....meg akartam mindenképp próbálni legalább egy jó kockát.
Köszönöm még egyszer.....nincs mára több képem :))
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. február 26. | 18:06 | PJR

Hello! FF-ben még ütős is! Jó az ötlet, jó a vágás, kiváló kiviteletés :)
Kritizálni nem tudom! Letisztult formákat látok.
5 pont, ha elfogadod

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, István a hozzászólásod, az értékelésed! Örülök, hogy tetszik, a "letisztult formák" csak részben az érdemem, inkább a dizájnereké :)
Üdvözöllek! Ildikó