BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,68
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 11. 15:19
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 16 mm
  • objektív: Tokina 16-28mm f/2.8
  • rekeszérték: f/11
  • zársebesség: 132 mp.
Pihenő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. november 30. | 18:54 | evakar

Szia
Nagyon kellemes hangulatú szép fotó, a hosszú záridős, kékórás, csodás fényekkel igazán gyönyörködtető látványt nyújt, a horizont középen így teret kap a felhők húzása is . A kék - narancs színvilág is igen nagy találat , de élességben kompozícióban sem találtam kifogásolni valót de egyébként is tetszik kép hangulat így
gratulálok!

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm Éva, hogy megnézted és értékelted, őszintén örülök, hogy tetszik Neked!

adott pontszám: 5
2013. november 17. | 22:09 | froghunter

Szia! Szép tájkép, tetszik a képed színvilága, a kék égbolt és víz, az aranyló fényekkel, jó a kompzíció.Élesség és képminőség is jó.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm István, hogy ezt is értékelted, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed!

adott pontszám: 5
2013. november 13. | 20:09 | matyika82

Szia!

Nagyon jól sikerült a képed! Egyszerűen tökéletes. Novemberben kicsit nehéz felidézni már a nyár esti sétákat, de a képed visszahozta a hangulatot! Külön tetszik, hogy a vizibiciklik között ott van a vitorlás, mintha bekéredzkedett volna a többiek közé. Jó, hogy a kompozíciót úgy választottad meg, hogy a stég is beleférjen. A fények, színek külön 5-ös!

Gratulálok!

u.i.: Elárulod milyen géppel, milyen fényérzékenységgel csináltad? THX

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm az értékelést, örülök,hogy átadta a hangulatát, s elnyerte a tetszésed! Időközben kitöltöttem az adatlapot, ott megtalálod a részleteket.

adott pontszám: 4
2013. november 13. | 07:16 | balatonifotós

Szia !

Többször fotóztam már én is ezt a témát, kétszer például szerintem ezen a helyszínen.
Mások számára is kedvelt, viszonylag sokat fotózott téma, ezért mindenképpen jó , hogy este készült a kép, ellentétben a többivel.
A színekkel és az élességgel nincs is különösebb bajom, de a kompozíciót nem tartom szerencsésnek.
A fő témád (stégen pihenő vízibicikli-vitorlás) , nem kap megfelelő hangsúlyt, nem emelkedik ki a képből-háttérből.
Nekem zavarosnak hat, a háttérben a Tihanyi-félsziget és felesleges erre a képre komponálni a mólót is.
A kis bejáró nem baj, hogy rajta van, de nem ebben az esetlen más pózban kellene szerepelnie a képen.
Jobb lett volna mindenképpen egy magasabb nézőpont is, hogy több víz legyen a téma mögött és, csak utána jöjjön a szembe part. Én is ha jól emlékszem legalább fél órát keresgéltem, hogy mire tudnék felállni ez okból...talán egy kiszedett bejárót vonszoltam oda és így kb 1.5 méterrel magasabbról tudtam fotózni, ami már elég volt.
Mindent összevetve az elgondolás jó volt, hogy egyedit szeretnél készíteni kék órában, de a komponálásra sokkal több időt kellett volna szánnod, sokkal átgondoltabbnak kellett volna lennie, hogy tökéletes lehessen.

üdv, Z.

Fülig Jimmy válasza:
Furcsa ez az oldal, egyikőtök azért von, mert túl magas, a másikotok meg azért mert túl alacsony a nézőpont…
A fotódat ugyan nem láttam, de biztos nagyon szép, mint ahogy a többi munkád is. Mindazonáltal nem gondolom, hogy párhuzamba kéne állítani őket. Ez egy másik kép. Másik elképzelés. Lehet nem olyan szép mint a Tiéd, de attól még nem érzem olyan gyengének a kompozíciót. Elég sokat állítgattam a kompozíciót, te is jól tudod, hogy az ilyen hosszú záras felvételeket nem igen szokták elkapkodni. Fel szoktam menni mindenhová, ahova lehet, keresem a nézőpontokat. Neked szerencséd volt a bejáróval, hogy volt, nálam azok bejárók a vízben voltak, nekem erre magasságra volt lehetőségem. A főtéma egy csomó fényt kap, ami úgy érzem szépen kiemeli a sötétedő környezetéből. Biztos bennem van a hiba, de jobbnak érzem a „gyerekem” mint ahogy szerepel. De már mindegy is. A véleményedet elfogadom, mert jobbító szándékot érzek ki belőle, mert a kritikai része legalább nem csak egy mondatos odavetett lepontozás, ami itt sajnos eléggé „divatos”.

adott pontszám: 4
2013. november 13. | 04:29 | berkilac

Szervusz!
Nagyon szep fenyeket kaptal ki. A mesterseges fenyek szinte kiemelik a bringakat. A hosszu zarido selymesse tette az eget es a vizfelszint is es talan, ez utobbi miatt, remekul festenek a tukrozodesek.
Azonban az eloter, a kovek es a steg.....nagyon nem kllene. Vagy teljesen el kene sotetiteni. Sokat ront a latvanyon!

Fülig Jimmy válasza:
Szervusz Laci, nem értek egyet a véleményeddel, úgy érzem az előtér és annak elemei bizony kellenek a kompozícióba, ami nélkülük szegényebb lenne.

adott pontszám: 4
2013. november 12. | 20:45 | eheh

Szia!

Klassz téma, klassz fények, minden klassz. Jókor voltál jó helyen. Egyedül a kompozíció zavaros egy picit, én közelebb vittem volna a gépet a talajhoz és megpróbáltam volna kitakarni a szemközti partot a vizibiciklikkel. Talán az ég is egy kicsit hatásosabb lenne.

Fülig Jimmy válasza:
Nem tudom miért is kéne kitakarnom a túlpart fényeit? Alacsonyabb nézőpontból jóval kevesebb víz és tükröződés is látszana. Ezt nem igazán tartanám jó ötletnek. Amúgy milyen pechem van, te azért vonsz, mert túl magas a nézőpont, egy másik tagtárs meg azért mert túl magas…

2013. november 12. | 20:25 | mazzz

elnézést kell kérjek, de ez a bal-jobb dolog még mindig nem rögzült nálam rendesen, szóval jobb alsó sarok vörös foltján a legszembetűnőbb/zavaróbb, de az égen és a vízen is elő-elő fordul.

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm a választ.

adott pontszám: 5
2013. november 12. | 10:57 | beyczy

Szia!

Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy tökéletes! Szinte ott érzem magam a fotón, a tekintetemmel együtt én magam is végigsétálok az összetákolt stégen, átugrom a kis szigetre, ahol a vízibiciklik pihennek, és egyikükkel átszelem a két partot összekötő, tejszerű fátylat, mely, mint egy misztikus szakadék választ el a túlparti fényektől. Egy tökéletes fotónak pontosan ilyen érzéseket kell keltenie. Engem teljesen megfogott ez a hangulat, gratulálok, csak így tovább!

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm az elismerést, nagyon örülök, hogy legalább neked tetszik ez a kép!

adott pontszám: 4
2013. november 12. | 00:58 | Jose Z Vargas

Szépen kidolgozott hosszú záridős kép szépek a színek a víz tisztasága és a tükröződése remek lett.. egyedül a stég zavar engem amit persze jól elhelyeztél a képen. de nekem a szememet nem a főtémára vezeti hanem inkább ellenkezőleg ...

Kellemes kép
Üdv Vargas

Fülig Jimmy válasza:
Hát, egyéni döntés kérdése, hogy egy úton előre indulsz el, vagy vissza. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed

adott pontszám: 5
2013. november 11. | 21:05 | natureeye

Jó a szerkesztés, a középre húzó felhők is, parádés színvilág, éles, minden ok, talán a horizontot toltam volna felfelé, vagy lefelé egy kicsit, ne legyen így középen. De ezért nem vonnék.

Fülig Jimmy válasza:
Magam is eljátszottam a horizont helyével, de az íratlan szabály ellenében ez most itt volt a legjobb. Elcsúsztatva nem volt szép. Köszönöm a véleményt, őszintén örülök, hogy tetszik Neked!

adott pontszám: 4,5
2013. november 11. | 20:57 | mazzz

szia, a zaj és különösen a bal alsó sarok foltja alapján elég alulexpós lehetett, ami PS-ben lett korrigálva. Ami kár, mert kimondottan tetszős kép lehetett volna, szép fényekkel, tetszenek a bicajok is, a lapos sugarak, szerkesztés. Más szögből talán lehetett volna jobban párhuzamosítani az állványt és a túlpartot, de kinek van erre ideje?

Fülig Jimmy válasza:
Igazad kell legyen, mert tényleg alexpósra sikerült, és valóban PS-ban lett korrigálva. Annyi segítséget szeretnék kérni a jövőbeni képeimhez, hogy határold be légy szíves pontosan, hogy van a zaj. Én ugyanis feltöltés előtt igyekeztem alaposan megnézni, de nem láttam semmit, pedig még a monitoron is világosítottam. Tudom, hogy romlik a szemem, de még nehezen veszem észre, mert az élességet egyelőre jól meg tudom állapítani. Ha megtalálom a zajt, az segítségemre lehet. Kérdezném még, hogy a bal alsó sarok foltja alatt azt a kis betonrészt érted amiről a stég indul? Köszönöm, hogy megnézted és véleményezted!

adott pontszám: 5
2013. november 11. | 19:36 | Blex

Hali !
Látványos így a víz felett "lebegő" vizibicajokkal.
A kék narancs színpáros mindig jól működik.
Nem egy klasszikus tagolás de itt tetszik a felezős horizont.
Lehet az előtér mólója kicsit kiegyenlíti , vagy a húzó felhők miatt nem tűnik aránytalannak.
A színek is jól alakultat , és éles is.
Üdv!

Fülig Jimmy válasza:
Feltöltés előtt eljátszottam a horizont helyével, de az íratlan szabály ellenében ez most itt volt a legjobb. Elcsúsztatva nem volt szép. Köszönöm szépen az értékelést, őszintén örülök, hogy elnyert Téged!

adott pontszám: 4
2013. november 11. | 16:53 | Akon

A hármas tagolás megvan de az előtér kicsit unalmas.Szépen exponált és szerkesztett kép egyébként.

Fülig Jimmy válasza:
Nem értek egyet a véleményeddel. Az előtérben van stég, vannak sziklák és még a víz alá is be lehet látni. Miért is lenne ez unalmas?