BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,91
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 9. 20:09
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 100
  • objektív: Canon EF 100mm f/2.8 Macro L IS USM
  • rekeszérték: f/7.1
  • zársebesség: 1/80s
Mimikri

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. december 3. | 10:27 | evakar

Szia!
Egy pár pillanatig azért kerestem a főszereplőt, milyen fantasztikusan szép is a természet, ez a pók szinte eggyé olvadt ezzel a száraz levéllel, színével, felvett formájával klasszul álcázza magát, alkalmazkodik környezetéhez maximálisan.
De dicsérendő a fotós is aki ezt mégis észre vette és ilyen jól megörökítette, remek élesség jó kompozíció és nagyon természetes színvilág
Gratulálok

Fülig Jimmy válasza:
Akkor Neked most elmondom, de nehogy tovább add, mert ez titok:) Őszintén bevallom, hogy nem vettem észre, eredetileg csak a hajnali fényben fürdő füvet szerettem volna lefotózni, s csak otthon a monitoron néztem nagyot, ott is csak másodszorra:)) Köszönöm szépen az értékelést, örülök, hogy elnyerte a tetszésed!

adott pontszám: 5
2013. november 14. | 22:13 | Ashi

Üdv! Ez bizony jól elrejtőzött... Talán a visszafogott színek, vagy minimál okán, de tényleg meglehetősen megbújt a többi, harsányabb kép között. Mindenesetre örülök, hogy rátaláltam. Minden téren semleges, visszafogott, mégis jól sikerült fotó lett ez, és bár a fotóalany mindent megtett annak érdekében, hogy észrevétlen maradjon, egy jó szemű fotós mégiscsak "levadászta". :-)

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, őszintén örülök, hogy tetszik Neked!

adott pontszám: 5
2013. november 13. | 13:19 | froghunter

Szia! Nagyon jó kis természetfotó. Először majdnem azt írtam, h milyen jó kis makró.
De ez a természet egyik nagy csodája számomra...ez a pók, tényleg úgy beleolvad környezetébe, színével, formájával egyaránt, h ettől jobb álcázást nehéz lenne elképzelni.
Remek nézőpont, szerkesztés, jó fények, színvilág, háttér. Kiváló élesség.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

Fülig Jimmy válasza:
Hát itt nem sokak tetszését nyerte el ez a fotóm (sem). Köszönöm István a részletes értékelést, nagyon örülök, hogy tetszik Neked!

adott pontszám: 4
2013. november 10. | 16:48 | katyakit

Szia!
Nem tudom milyen rovar ennyire olvadott be a kornyezetbe, de a kamuflazsa nagyon jol sikerult, sokaig kellett tanulmanyoznom a fotot, mire rajojjek hogy mit is szemlelek :) Ami a Foto technikai reszet illeti engedjen meg egy eszrevetelt. Szerintem hajszalnyi eletlen lett, vagy a kicsi fokusz tartomany hatra esik, nem pedig elso retegre. Viszont tetszik egyhangu mosott hatter, passzol a kompoziciohoz :)
Tavabbi szep fotokat!
Udvozlettel!

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm a véleményt. Ez a fotó csöppet sem életlen, de most már mindegy.

2013. november 10. | 14:24 | Blex

Hali!
Persze szívesen elmondom h h gondolom :)
Elöljáróban elmondom h általában raynox-al makrózom ott elég könnyű megoldani h a szár ne legyen éles , pár mm fordítás a kamerán máris csak a virág vagy fű vagy akármi lényeges része az éles , ezt a vékonyka dof megoldja , kicsit nehezebb a helyzet tele állásban vagy tele obival , itt nem tudom mivel készült.
És amiért nekem jobban tetszik úgy (lehet másnak nem) mert sokkal zártabb lesz a kép , nincs az h a képéltől már ott van valami éles ami ki van épp bevezet a képbe , ellenfényes felvételnél még fokozottabb lehet ha pl a szár is csillog világít mindenütt.
Több mindennel szoktam megoldani , dof .- fények - vagy a környezetből valami kitakarja . a legvégső az utómunka.
Nem reklámozni akarom magam de 1-2 példa mire gondolok: (régebben nem foglalkoztam vele van nekem is ilyen éles száras , de egy idő után el kezdett zavarni)
Itt egy levél takarta ki a szárat :Foto_ID=235667
itt a fény és a dof : Foto_ID=236136
itt pedig én alakítottam úgy Foto_ID=234158
mostanában ezekre törekszem ha ilyen száras virág témám van :) aztán lehet rossz az irányvonal de nekem így tetszik :) ezért sem vontam pontot mert tetszik a fotód , de kipróbáltam azért h h sötétítem le :)
Üdv!
B

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm a részletes választ. Megnéztem a képeket. Azt hiszem, fölfogtam a koncepciód lényegét. Elkészítem majd így is - úgy is, aztán majd meglátom. A fotó 100-as makróval készült, full frame vázon.

adott pontszám: 5
2013. november 9. | 20:47 | Blex

Hali!
Nagyon tetszik a háttér...kellemesen barnás és sávos , nagyon jó.
Tetszik ez a száraz növény , de valami rámászott el kellet volna hessegetni róla :)) ja h az a téma na mindegy úgy is jó lesz.
Jó az enyhe átló , teszik a petéit őrző kis rejtőzködő.
A szárral lehet próbálkozni még , jobb ha életlenebb , vagy ha a környezetből kitakarja valami , de utólag is lehet vele játszani , a lényeg h szebb ha a képbe érkező szár nem éles , úgy nincs az a vágott hatás.
Üdv!

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, őszintén örülök, hogy tetszik Neked!
Nagyon érdekesnek tartom, amit a szárról írsz, számomra újdonság is, ezért érdekelne bővebben is a van időd válaszolni. Persze tudom, utólag bármit meg lehet csinálni a PS-al, de nem ez a része érdekelne. Nagyon megleptél az életlen szár gondolatával, ami nekem eddig eszembe sem jutott, pedig régóta fotózgatok már. Igazából ezt a „vágott hatást” nem értem mit jelent. Illetve kérdezném, miért jobb az, ha életlen, és nem lenne-e természetellenes érzés a nézőnek, ha valami életlen volna, ami nyilvánvalóan benne van a mélységéles tartományban? Köszönöm még egyszer, hogy időt szántál rá!