BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. október 23. 13:56
 • érzékenység: 100
 • fókusztávolság: 250
 • objektív: 55-250 IS II
 • rekeszérték: 20
 • zársebesség: 30 s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2013-10-22
BP

A fehéregyensúly szándékosan ilyen. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. november 18. | 17:46 | andrew3057

Szia!
Nagyon tetszik a kép, érdekes és egyedi nézőpont, talán jobb lett volna ugyanez egy kevésbé forgalmasabb időszakban, hogy a torlódó autók ne törjék meg a fénycsíkokat, illetve én a Szabadság hídból is egy kicsit többet mutattam volna.

Blas109 válasza:
Szia!
Igen, talán egy kevésbé forgalmas időpontban érdemes lenne visszamenni. Viszont nagyobb látószögnél megjelentek a kép bal oldalában zavaró dolgok,ezért lett ilyen.
Üdv, Balázs

2013. október 30. | 18:27 | tojasosnokedli

Azért ha 5 pontot adtam volna csak talán hasznos lenne :)

Blas109 válasza:
Ha 5 pontot adtál volna, nem írtad volna bele amiket beleírtál és akkor elfogadtam volna. :) De egyébként tényleg...lehet,hogy csak ennyire más az ízlésünk, de nekem tetszik a zsúfoltsága,különösen tetszik a fények kuszasága..Ezért is raktam fel ide. Ugyanakkor ha megnézed a többi képemet és a hozzászólásokat el szokta fogadni a kritikát (azért jövök ide),de ezzel most nem tudtam egyet érteni,bocsi.

adott pontszám: 3
2013. október 30. | 13:50 | tojasosnokedli

Jó lenne az elképzelés de rettentően szűk az egész kép. Két hidat is félbe vágtál de még a Vár sincs meg teljesen a képen ráadásul az autók csíkjai is néhol kiégve de egyébként is túl kesze kuszán jelennek meg a képeden.

Blas109 válasza:
Szia!
Ne haragudj, de nem tartom hasznosnak a véleményed. Talán több indoklással elfogadnám,de amiket te említettél nem tartom hibának. Szerintem nem kell minden városi fényképnek csak egy adott épületet/hidat/akármit egészben bemutatni nagy látószöggel. A kép zsúfolt de nem véletlenül...no meg a bemutatandó város is egyébként.

Üdv, Balázs

adott pontszám: 4
2013. október 24. | 16:54 | cyrax54

Egyedi éjszakai felvétel a rakpartról. Tetszenek a háttérben levő kivilágított épületek és a hidak.
Egyedivé teszi a képed, hogy tele tartományban fotóztál.
Ami az ötöshöz hiányzik:
Sajnos a fénypászmák (pl lámpák, autók) nekem valamiért nem tetszenek. Kis rekesz elvileg oké, lehet h. az expo idő túl hosszú? Lehet ND szűrővel jobb lenne.

Az autók fényei szebbek lennének, ha mind azonos "intenzítású" folyamatos csík lenne.

Blas109 válasza:
Szia!
Eredetileg egyenletes fénycsíkokat szerettem volna a képbe, de mivel dugó volt így hol mozogtak az autók hol nem. Egyelőre sajnos távkioldóm és ND szűrőm sincs(bár mindkettőt tervezem) így ez volt a max amit elérhettem.
Ugyanakkor a személy szerint nagyon örülök, hogy a véletlen folytán ilyen "fénycsíkokra akadhattam" (ez a kedvenc részem a képen) mert szerintem sokkal inkább mozgalmassá,élővé teszi a képet mint az egyenletes fénycsíkok.
Köszi az értékelést!

Üdv, Balázs

adott pontszám: 5
2013. október 24. | 14:50 | miki3d

Itt mi a f*ckot látunk?! O.o Honnan van fotózva? Hogy jöhet össze a két híd, a kocsisor, meg a vár... biztos, hogy csak 250mm-es obival lett fotózva (ami még 1.6-os szorvóbal is "csak" 400mm)?!

Először azt hittem, hogy egy xar képet látok, aztán elkezdtem nézni, hogy mi a fene folyik itten és kezdtem kibogarászni a részleteket ebből nagy katyvaszból, mert a kompozició ugyan még elmegy, de ami a képen szerepel, első látásra valami iiiiisszonyat kesze-kusza össze-visszaság... Majd mikor felismertem az egyes elemeket, kezdtem volna összerakni agyban a képet, akkor "megállj"-t parancsolt az agyam, hogy ezt így nem lehet meglőni, akkor kezdtem el kattogni, hogy eeez már pedig photoshop... és mivel eléggé otthon vagyok a ps-ben (munkámhoz kell), egyből elkezdtem keresni az árulkodó jeleket, hogy az elemek külön-külön lettek összerakva, viszont tudom jól, hogy az ilyen "izzós" (glow-blur) nagyon nehéz összehozni, így még durvább eszközökhöz folyamodtam, letöltöttem a képet és beraktam ps-be, ahol a szemem végig futtatta a retusálás kereső srciptet és pár perc pixelről pixelre bambulás után meg kellett állapítsam, hogy nem nagyon találok retusálást, ami az elemek összeillesztését eredményezné...
Ekkor már mérges voltam, megnyitottam a gúgli örszt és meghúztam az egyenest, ami összeköti ezeket a pontokat, már már N SZíj Áj eSZ-t megszégyenítő módon és végülis arra kellett rájöjjek, hogy ezek biza egy vonalban vannak és meglőhető!
Itt kicsit leesett az állam (azóta megtaláltam), hogy ilyen képet még nem láttam bpről, pedig egy rommá, rongyossá fotózott városról van szó...

A fehéregyensúllyal nincs semmi gond!
Ami picit "zavar", hogy a szalag korlát "mellbeszúr" minket, nézőket... ezt valahogy úgy komponáltam volna meg, hogy a sarokba fusson ki, de tudom, hogy akkor a kocsik nem érvényesültek volna ennyire vagy a háttér "elemek" nem lettek volna így benne..., de ezt csak kötekedésként írom :)

Amúgy meg sztem egy nagyon jó kép lett, annak ellenére, hogy nem egy világ megváltó fotó és egyeseknek lehet unalmas kép, meg zavaros, de pont ettől jó sztem, hogy ha jobban belemélyed az ember, akkor meglátja a részleteket, a kocsikat, a táblákat, a rakpartot, a felső rakpart "furcsa korlátját", ami vezeti a szemet egy darabon, a hidat (erzsébet), majd még egy hidat (szabadság - mert ezt később veszi észre a néző), majd a duna medrét/oldal falát, aztán a lámpasort, ami végül a várhoz vezet... bár gyanítom, hogy a legtöbben a vártól indulnak a szemükkel és "jönnek visszafelé" :)

Sztem amennyit foglalkoztam vele, adhatok rá 5-öst, ha nem bánod, pedig rá sem akartam kattintani a kis képben! ;) :)

Blas109 válasza:
Szia!
Örülök, hogy a nyomozásod sikerrel zárult és megúsztam az előállítást! :D
A korlát sajnos tényleg túl középen van, de ha jobbra mozdulok akkor szépen legurulok a rakpart oldalán szóval nem volt lehetőségem. Egyébként a kép valóban zsúfolt a tele állásnak köszönhetően,de szerintem ez jellemző is a városra. Meg nem is világmegváltó de nekem megtetszett,így felratkam. Ezek szerint jó döntés volt!
Köszi az értékelést és hogy rákattintottál a kis képre ;)

Üdv, Balázs

adott pontszám: 4,4
2013. október 24. | 14:18 | csakazertis

Szia! Végülis nem rossz kép ez, attól függően, hogy milyen hozzáállással írja az ember a kritikát. Mert el lehet mondani róla, hogy a kép tök sötét égbolt előtt készült (jobb lett volna a kékóra), hogy a kép alja zavaros, a palánk nagyon az előtérbe ugrik.
De azt is lehet mondani, hogy a képnek hármas tagozódása van: az út, az Erzsébet híd és a vár, amely őrködik mind felett.
Azonban a kusza út még ekkor is bezavar.
Üdv
Tamás

Blas109 válasza:
Szia!
A kék óra talán valóban izgalmasabbá tudta volna tenni a képet,de relatíve spontán dolog volt,talán majd legközelebb.

Köszönöm az értékelést!
Üdv,Balázs