BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,5
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. szeptember 15. 23:10
  • objektív: 55-300 vr
Vérvörös csend

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2013. szeptember 17. | 08:40 | Maugli

Az elképzelés érdekes, talán még egy megfelelő hangulatban elgondolkodtató is. Mert ugye egy szár nélküli rózsa lehet beszédes. Mint kép már kevésbé tetszik. Azt hiszem alapvetően az a baj vele, hogy nagyon laposak a fények. Ennek, mármint a lágy fényeknek, az az előnye meglehetne, hogy különösebb kontrasztok és árnyékok nélkül szépen kiemeli a formákat, a lágy íveket és formai átmeneteket. Itt ezt az előnyt nem sikerült kihasználnod, a rózsa inkább tónustalan és unalmas lett. Az előtérben a hullámzás lehet tudatos, de feleslegesnek érzem. Az élesség pedig valahol a legelső szirmokon, vagy a pohár közelebbi falán van, nem pedig a rózsán. Gondolom ezen egy nagyobb mélységélesség segített volna. Összességében érdekes elképzelésnek, de nem jó megvalósításnak tartom.

adott pontszám: 5
2013. szeptember 16. | 23:21 | Piero

Szia!

Ötletes a téma és a megvalósítás, de kicsit lentebb helyeztem volna az egészet, alul túl sok helyet tölt ki az asztal, vagy a bútor, amire az egészet raktad.

2013. szeptember 16. | 09:58 | arcsi

klassz hogy tárgyfotókon keresztül akarsz tanulni és jobb fotóssá válni, mert ez a műfaj kínálja a kezdőknek a legtöbb tudatosságot. van időd átgondolni kitalálni stb.
a technikai részénél érdemes kezdeni. az aperture priority egy olyan félautó üzemmód ahol a fénymérés után választ a gép záridőt és iso értéket. azért ne használd mert lassabban tanulod meg a helyes expozíciós hármas működését ( iso, rekesz, záridő ) ennél a beállásnál a 300-as látószög egyrészt nagyon teléssé tette a képed, másrészt nagyon levett a beeső fényből. ezért választott az automata 1600-as iso-t és 1/20 mp záridőt. a magas iso picit zajossá (pöttyössé) tette a vörösek amúgy is nagyon érzékenyek erre. több fényt kellett volna tenned főleg a háttérre és kb 100-150 mm közötti látószöggel ráállni.
szerkesztésében két oldalt szűk, alul sok.

krisztynna válasza:
Nem automatán fényképeztem.Jól el akartam mosni a hátteret,ezért tettem 300ra,az iso meg kellett,különben nem tudtam volna kézből megtartani.Vágni nem vágtam a képet,igyekszem mindig úgy fotózni,hogy ne kelljen.Ugyanakkor most már teljesen másképp csinálnám,kb úgy ahogy leírtad.Köszönöm a segítséged!