BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: technikai
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. július 23. 22:01
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 171
 • objektív: 55-250 IS II
 • rekeszérték: 5.6
 • zársebesség: 1/1250
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Győr
 • Készítés ideje : 2013-07-21
Keresztben

Mire is lehetne jobban használni egy gyönyörű verőfényes napot mint fotózásra és motorozásra? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. augusztus 22. | 21:11 | Amarton

Nagy kár, hogy a rövid zársebesség ennyire megfagyasztotta a képet. Olyan, mintha csak állna és a lábán támaszkodva. Nem érezni benne a dinamikát. Mindenképp hosszabb zársebesség kellett volna, legalább a küllők bemozduljanak, hogy legyen valami mozgás a képen.

Blas109 válasza:
Szia!
Igen, így egy kissé statikus lett sajnos a kép amire még rájátszik az is, hogy a mozgás irányába nem maradt hely ahova mehetne..de majd legközelebb megpróbálok hosszabb záridőkkel és svenkeléssel játszani.

Üdv, Balázs

adott pontszám: 3,9
2013. július 25. | 00:41 | svegh

Szia!

Nem könnyű technikai sportot fotózni, ezt magam is tapasztaltam. Amit a képről szeretnék mondani, az, hogy a téma megérdemelt volna több fényt is. Nyugodtan szembe fordulhatott volna a nappal a motoros, az "orrárnyék" a bukó miatt úgysem látszik :D ;)
Ezen kívül a fekvő formátum jobban passzolna hozzá, a motoros előtt, és mögötte is kevés a tér, valamint egy kis akciót is vihettetek volna bele, így nincs semmi mozgásérzete a képnek. A készítés körülményeiről nem is kérdezlek, elvégre a végeredmény a fontos, igaz? Én azt mondom, csak bátran!

Blas109 válasza:
Szia!

A fekvő formátumnak teljesen igazat adok. A nappal szembefordulás azért nem volt lehetséges, mert mindenképp a féktávon keresztbe csúszást szerettem volna elkapni valami ilyesmi nézőpontból. Másik ilyen kanyar viszont nem volt. Igaz, hogy a rövid záridő nagyon megfagyasztotta az akciót,de úgy érzem a motor pozíciója némiképpen kárpótol ezért.
A körülményekről: egész egyszerűen csak kimentünk gyakorolni, mindenki a maga dolgát :)
Köszönöm a bíztatást!

Üdv, Balázs

2013. július 24. | 21:52 | macskacsajszi.

Szia. Szerintem jól komponált csak a szerkesztéssel eléggé be van szorítva. Bal oldalt több teret hagynék. A képen csak egy motorost látunk de így unalmas.
Az lenne igazi és érdekes ha egy száguldó motoros felemeli a kormányt és egy pillanatig csak a hátsókerékkel megy. Ilyenkor nagyszerűen elmosható a háttér is de ez attól függ,hogy milyen sebességgel halad. Nagyon rövid záridőt nem javaslom ilyen esetben. Elég lehet 1/80 is. Egy versenyes körben látványos lehet az a pillanat is amikor a levegőben lévő motoros átugrik egy árkot. Ezekre érdemes lenne figyelni amihez sok szerencsét kívánok. További jó fotózást. Üdv.

Blas109 válasza:
Szia!
Sajnos állóban készítettem a képet, így ennyi az összes szélessége csak fentről és lentről lett vágva.
A körülmények között ez lett a leglátványosabb pillanat, ezért választottam ezt.
A háttér, vagy motoros "mosós" képekkel majd még próbálkozok egy következő alkalommal :)
köszönöm a véleményed
Üdv, Balázs

adott pontszám: 4
2013. július 24. | 15:14 | azsoltt

Szia! A kép szép éles a szerkesztés is rendben a négyzetes vágás tetszik, bar a kép bal oldala szerintem szűk. A WB kicsit elcsúszott mert a motoros kékes színben játszik. A motoros képeket érdemesebb kisebb zársebességgel készíteni, kb 1/100-dal a sebességtől függően, hogy a mozgás érzékeltetve legyen. Vagy a matorost követni a kamerával, akkor a háttér lesz bemozdulva, vagy fixen és akkor a motoros lesz bemozdulva. Szép fényeket!

Blas109 válasza:
Szia!
A vágás sajnos azért lett ilyen mert állítottban lőttem és ez a teljes szélessége...buta hiba volt. A WB-vel kapcsolatban sokszor bizonytalan vagyok még, nekem így egész jónak tűnt bár ugy ez eléggé függhet a monitorom kalibráltságától is..
A mozgás érzékeltetésé jó egy ilyen témánál, bár ennyire szemből fényképezve nem tudom mennyire látszana,ki kell majd próbálnom. Itt úgy gondolom a pozíció ad egy kellő dinamikát a képnek.

Köszönöm a véleményed.
Üdv, Balázs

adott pontszám: 4
2013. július 24. | 12:38 | murypeti

Szia! Jó pillanatot kaptál el. Tetszik, ahogy dönti a gépet, a fényszóró pedig mintha egyenesen a kamerába nézne kissé mérgesen.
Két dolog zavar igazán. Ez egyik a fejéből kiálló lámpa. Azt szerintem érdemes lett volna kiszedni.
A másik, amivel nem tudok egyet érteni a vágás. Szerintem ez a majdnem négyzetes forma nagyon beszorítja a motorost. Nem érzem, hogy elég helye lenne a mozdulat befejezéséhez. A hátsó kerék mellett is kevés a hely, de szerintem a másik oldalon is érdemes lett volna még helyet hagyni. Legalább is én így látom.
Ha én lennék a motoros, azért elfogadnám szívesen. :-)
Üdv, Péter

Blas109 válasza:
Szia!

A fejből kiálló lámpa valóban meggondolandó, vonzza a tekintetet amikor odaér a szem.
A vágás sajnos azért lett ilyen, mert nagyon buta módon állítottban lőttem a képet és ez a teljes szélessége(utólag jöttem rá mekkora hiba is volt ez...valószínűleg megvezetett, hogy eléggé "függőleges elrendezésű" a téma), felülről és alulról lett vágva.
Örülök, hogy tetszett!

Üdv, Balázs