BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. július 5. 19:48
  • érzékenység: 800
  • fókusztávolság: 55
  • rekeszérték: 5.6
  • zársebesség: 1/400
  • Készítés helye (ország): Franciaország
  • Készítés helye: Párizs
  • Készítés ideje : 2013-06-10
Ahh, oui, oui..

Köszönöm szépen Szüts Miklósnak megtisztelő értékelését és tanácsait!:) 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Jaj, hát ez a fotó akár nagyon jó is lehetne… Az ötlet remek: a képbe behajló, szinte beeső szobor, és a háttérben élénken gesztikuláló férfi csak ezen a fotón létező mulatságos kapcsolata. Mi akkor a baj? Kipróbáltam, fekete-fehérben kicsit jobb a helyzet. Túl sok minden van ezen a képen. Próbáld ki, ha a gesztenyefa illetve a figurák mögött a háttér csendesebb, homogénebb lenne, akkor sokkal jobban szólna a kép. Tudom, ez ott, akkor így volt, utólag okoskodni könnyű! Csak hát – mint annyi mindenhez az életben – egy jó fotóhoz néha szerencse is kell. Éles, jó szemed van, észrevetted a helyzet groteszkségét, meg is nyomtad az exponálógombot, csak a háttérrel ezúttal nem volt szerencséd. Majd legközelebb! :)
Értékelte: Szüts Miklós
festõmûvész, fotográfus, mûvei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyûjteményben Magyarországon a Digitális Fotótanfolyam oktatója: www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. július 10. | 20:18 | fotosapoka

Szerintem nincs vele gond ( visszajöttem megnézni ), való igaz, kicsit instabilnak érzem, nagy méretben, de ettől ad egy kis félelemérzetet is.És ezért jó!
Kicsit hasonló a Twin Peaks hangulatra.(Magát a filmet, sorozatot nem sokan szeretik, de korszakalkotó hangulata volt az biztos. )
A pontokról meg nem beszélek....sokszor nemigazán tükröznek semmit.

getfishordie válasza:
Twin Peaks:)..tényleg:). Azért az én lelkem nem olyan sötét, mint a David Lynch-é:. A pont nem lényeg, a meglátás, észrevétel számít, én tanulni, fejlődni jöttem ide, nem pedig ponthuszárkodni. Köszi mégegyszer!

adott pontszám: 3
2013. július 9. | 15:06 | FantomFonix

Szia
Nem vagyok profi fotós és értékelő sem. A saját véleményem tudom leírni neked és azt, hogy mit csinálnék máshogy
A problémám az, hogy nem találom a koncepciódat. A szobor túlságosan kiesik a harmadoló pontból az alakok meg nagyon homályosak. Az egyiken pontosabb szerkesztéssel a másikon pontosabb fokuszálással lehet javítani. Félek mindkettőhöz új fotóra lenne szükség. A háttér és az előér arányai sem az igaziak. Túl sok a benyúló funkció nélküli képelem.
Üdv

getfishordie válasza:
Szia! Egyet kell, hogy értsek veled, túl zavarosra sikerült az elbeszélés, a téma adta magát, de a lehetőségek nem voltak meg a kellően hatásos tálaláshoz. A háttér elmosása szerintem még ok, valamivel ki kell emelni a fő témát, főleg, ha ilyen sok elem van a képen, ahogy te is említetted. A koncepciót már leírtam másoknak, azt hiszem ez csak nekem volt ütős 'gag'. A madárürülékes reneszánsz szoborfejen jól érzi magát a varjú, éppen úgy, ahogy általában a franciák, ezt erősíti a háttérben a latinosan gesztikuláló franci úr. Tesznek a világra, ahogyan a madár is néha tesz egy új adagot a szoborfej tetejére:) Köszönöm, hogy véleményezted!

adott pontszám: 2
2013. július 7. | 10:07 | NZsuzsi

A kompozició eleve hibás. Felül sok a tér oldalt szük nagyon és életlen. A szándékot látom, mit szerettél volna bemutatni . De a varjú beleolvad a lombozatba alig látszik pedig érzésem szerint ô lett volna fôtéma mely összekötve a hátsó gesztikuláló alakkal torténetet mesél(ne). Sajnos ebben a kivitelezésben gyenge lábakon áll a koncepció és nem is túl látványos.

getfishordie válasza:
Szia! Azt hiszem ennyi hozzászólás után ez a kép csak nekem és fotosapokának mesél:) nem ugyanúgy látunk, olvasunk a sorok vagy a képek közt. Az elbeszélésmód itt nem kellőképpen drámai, elismerem. Köszönöm az értékelést!

2013. július 6. | 19:03 | pilipár

Köszönöm szépen a kedves válaszodat, és hogy elfogadtad a véleményem, akkor is, ha másképp látjuk a dolgokat. Lehet, hogy valóban jobban kellene ismernem a helyszínt és az ottani embereket egy-egy ilyen elkapott pillanat megértéséhez, de ha van olyan fotód, ami egy kicsit "egyértelmübb" jelenetet örökített meg, örömmel megnézném! :)
Üdvözöllek!
Ildikó
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

getfishordie válasza:
Ezer köszönet, amiből most egyet írok le: köszönöm! :) Előkerítek!

adott pontszám: 3
2013. július 6. | 17:09 | pilipár

Sok utcai fotónak lehet története, sok olyan elkapott pillanatot meg lehet örökíteni, amelyben a képi elemek egymás mellettisége kerek egésszé áll össze, és mi, a kívülállók is élményként éljük meg a fotó megtekintését. A Te képeden a lelkendezö férfi a háttérben, a szobron trónoló, a lombok közt alig észrevehetö varjú és a háttér kerítése a három fö elem, amik között semmilyen kapcsolat nincs. Nem találom az összekötö momentumot, nincs tartalmában és látványában sem olyan, ami miatt úgy érezném, ez a kép több annál, ahogy megpillantottad. Mert így naponta millió impulzus ér minket, amiket a szemünk és az agyunk rögzít, de hogy fotóként tároljuk az albumban, vagy a fontossága miatt képkockaként bevésödjön egy életre az agyunkba.....ahhoz szerintem több kell.
Nem érzem, hogy ez a kompozíció több. De éles a szobor, természetesek a színek, és szépen mosott a háttér. Csak a lényeg hiányzik belöle. Újra gondolnám.....
Üdvözöllek! Pilipár

15.

getfishordie válasza:
Szia Pilipár! Lényegileg egyetértek. Ez egy elkapott pillanat amiben a fő motívum a madár a madárürülékkel borított reneszánsz szoborfejen. A háttérben gesztikuláló francia úr úgy kapcsolható ehhez a kicsit morbidan komikus elemhez, mint a franciák, különösen a párizsiak sztereotipizálása, akik tesznek a világra (néha már-már mondhatjuk sz**nak rá) élik a maguk életét, élvezve azt, tobzódnak a saját jólétükben, néha bajukban, de nem különösebben kapcsolatteremtők a külvilággal. Épp úgy, ahogyan egy varjú is a túlélésért küzd, élvezi a művészeteket, ahogyan büszkén feszít az 500 éves szobron és néha néha tojik egy nagyot. De ahogy írtam, alapvetően egyetértek, talán túl sok demográfiai és helyismeret szükséges az azonnali asszociációhoz. Köszönöm az értékelést, elgondolkodtató.

adott pontszám: 4,8
2013. július 6. | 12:15 | fotosapoka

Szia!
Nehéz értelmezni a képet.
Emiatt jó, mert elidőzik az ember a kép előtt.
Én kicsit sajnálom,hogy nagyon belemélyedt a varjú a lombkoronába.
Talán, ha olyan szemszögből lövöd meg, ahol nincs mögötte fa pl, ha balra osonsz, akkor nagyon pöpec kép lehetne, de nálam így is nyerő.

getfishordie válasza:
Szia! Köszönöm szépen! Végig zárt lombkorona volt a háttérben, sok szöget megpróbáltam, a madár egy ideig nyugis volt, aztán vége lett a játéknak:) De tökéletesen akceptálom, egy kontrasztos háttér sokat segített volna a mondanivalót is erősíteni.

adott pontszám: 1
2013. július 5. | 23:07 | Jager

Sajnos ez nem jött be...

Gyenge kerülendő hibás útnak tartom.

Sokat takar ki a fa,a fő téma nincs kellően kiemelve.

Ezt még gyakorolni kell.

getfishordie válasza:
Szia! Egy ennyire lepontozott képnél azért ennél többet várnék. ne érts félre, nem a kapott ponttal van a gondom, én is érzem a kép hibáit, gyengeségeit, de a kép azért mesél, ha odafigyel rá az ember. Teljes mértékbe elfogadnám a kapott pontszámot, ha részletesebb értékelést, útmutatást, tanácsot adnál, hogy a jövőben nagyobb eséllyel kerülhessek az erősebb, elfogadható és helyes útra. Pont ilyen helyzetben ideírni a mindenki által jól ismert pont utáni zárójeles, rövid értékelési útmutatót méltatlannak érzem. Ezt a fajta értékelést is gyenge, kerülendő és hibás útnak tartom, nem segíti a fejlődésemet. Ha tudnál egy részletes véleményt írni, megköszönném.