BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 27. 19:07
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Canon EF 50mm f/1.8 II
  • rekeszérték: f2.8
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szeged
Merengés a gáton

Hát ez a tömörítés dolog még mindig nem az igazi:) 51" tv-n eredeti 4.5 mb méretben tű éles az arca is ezért elnézést kérek. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2013. július 1. | 08:49 | pilipár

Kicsiben nagyon tetszett, de megnyitva már nem annyira tartom jó képnek. A hely, ahol fotóztál és a választott modell együtt remek fotóalap volt, de nem sikerült hibátlant alkotnod. A lány tartása inkább hanyag, és az arckifejezése inkább méla, mint merengös, de tudom, a cím nem mérvadó.
A lazasága illene a környezethez, a háta mögötti oszlopnak támaszkodás, a környezet "rendezetlensége" még jól is jöhetne, nekem a kompozíció is tetszik. Kicsit a villanykaró felesleges, elég lett volna csak a gát......az úgy természetesebb látvány lehetett volna.
A színvilágot érdekes árnyalatba húztad, de az utómunka számomra nem hibátlan. Leginkább a lánynál látszik, a fenék-hát-kar vonalon, az oszlopnál, mintha lebegne és pontatlanul illesztetted volna a képre. Leginkább a popsinál zavaró. A térbeliség tünik hibásnak.
A lány arca életlen és sötét, a farmernadrág megfotózása szebben sikerült, pedig nem az volt a lényeg.
Jónak indult, de szerintem javítandó lett belöle.
Üdvözlettel! Pilipár

21.

b3n7on válasza:
Koszonom a velemenyed!

adott pontszám: 4
2013. július 1. | 05:28 | berkilac

Szia!
Az adatokbol itelve, hatter elmosodasa optikai jelenseg, azonban a holgy haja korul es a fak felso levelei korul nagyon muvi a latvany. Ez szurt szemet az elso pillanatban. Egyebkent jo kepnek tartom........bar ha mar merenges, akkor nem kellett volna a kameraba neznie.
Szeretem az FF fotokat. Nagyon fontos a kontraszt, ami erre a munkara is raferne. Izgalmassa varazsolhatja, ha sok fekete terulet van a foton es nem problema a kisebb kiegett resz sem.
Egyebkent tetszik! Kis utomunkat igenyel.

b3n7on válasza:
Koszonom a velemenyed

adott pontszám: 3,9
2013. június 28. | 12:02 | alibibi1

Szia! A kép több lehetne, mint ami lett végül. Leginkább a merengés nem tetszik. Ez ugyanis sokkal inkább unott bámulásnak tűnik, mintsem merengésnek. A modell instruálása, oldása sajnos ugyanúgy ránk fotósokra tartozik, ebben most szerintem gyengén muzsikáltál, ebből a lányból biztosan többet is ki lehet hozni, még ha nem is profi modell, bár ez gyakran akár még hátrány is lehet:). Nem értem a lány körüli ghosting-ot sem, mintha maszkoltad volna, de mégsem, a háttér is mintha egy nagy adag scratchet kapott volna, nem érzem indokoltnak. Apróság, képmanipuláció -az oszlokpokat kivehetted volna, és -0,1 a vízjelezésért, kövezz meg, én csak az igazán jó képeknél tartom indokoltnak, szvsz ez nem az a kép, inkább ellenérzést kelt.

Üdv

Gábor

b3n7on válasza:
Köszönöm a véleményed

adott pontszám: 5
2013. június 28. | 11:21 | Satu

Szia! Szépen megszerkesztett képet sikerült készítened. Kellemesen lágyak a színek, az ff is nagyon jó, a felhők komorsága, nagyon jól beleillik az alanyáltal kifejezett hangulatba.

b3n7on válasza:
Orulok h tetszik !

2013. június 28. | 11:05 | fullac

Érdekes, hogy ez a nap csak a negatív kritikáról szól. Nem nagyon értem hogy a képek mi alapján lesznek az utolsó 24 óra legjobb fotói, stb. stb.
olyan érzésem van, mintha a PS összes effektjét rázudítottad volna, a lány mintha ki lenne vágva és természetes elmósódás utólag lenne "rosszul" megszerkesztve, s egyoszlopnak való támaszkodás nem suggalja az életképet, az életkép helyzetet.
Sorry de ezen lenne még mit javítani...
szép fényeket.

b3n7on válasza:
Hat ezen a kepen korulbelul 3effekt van . Nem tetszhet mindenkinek minden.
Koszonom a velemenyed!

adott pontszám: 3,8
2013. június 28. | 10:53 | sanyamusic

Szia!
Szerintem kissé alexpós a fotó - vagy legalább a lány kíván még némi fényt. Élesnek tényleg nem tűnik, de engem nem zavar, ha nem lehet pengével körülvágni a modellt. Ami viszont zavar, az az erős peremsötétítés. Az arckifejezéssel nem tudom, mit akartatok közölni, de nekem nem jön át. A lány haja és a levegőben lévő pózna "találkozásánál" látni valami aura szerű világos körvonalat, ami talán az elhibázott utómunka következménye.

b3n7on válasza:
Köszönöm a véleményed!
A haján lévő "aura" az a ráeső kevés fény miatt tűnik úgy többen írták ezt következőnél jobban figyelek:)
Szép fényeket

2013. június 27. | 23:31 | Zorko

A lényeg hogy úgy lődd be hogy a te szemednek legyen jó! Az emberi agy elég csodálatos szervünk, és ezért meg is mondja hogy mi hova kívánkozik. Csak figyelni kell rá. Persze nem is mindenkinek egyformán működik, és ezért nem is mindenkinek kívánkozik ugyanúgy. az én agyam ennél a képnél ezt kívánta :)

Szép fényeket!

b3n7on válasza:
Termeszetesen mindenkinek mas az izlese en is nagyon sok kepnel mashogy latom a dolgokat, de szerintem ez igy is van jol :)

2013. június 27. | 22:51 | Vadliba

TV???

Akkor én vagyok egy marha, Eizot vettem !

adott pontszám: 5
2013. június 27. | 22:48 | Guppi Géza

Szia! Szerintem ez a fotó simán ff-ben bőven jó lenne. Én legalábbis nem szeretem ezt a fajta utólagos túlhúzást. Bár még így is tetszik.

b3n7on válasza:
Koszonom szepen a velemenyed

adott pontszám: 3,6
2013. június 27. | 22:48 | Vadliba

Szia!
Ez szerintem nagyon elrontottad!
És én nem a tömörítésre gondolok, vagy a méretezésre.
Kezdem azzal, hogy ki az a személy, jelen esetben fiatal nő, aki egy gáton, egy betonoszlopnak támaszkodva éli mindennapi életét?
Ez nekem nem életkép.

Ez nekem egy elrontott photoshop kisérlet.
A hölgy felső "fele", úgy néz ki, mintha utólag raktad volna oda.
A feje körül egy jól kivehető aura van. Ez nem mutat jól. -én már megtanultam :)

Az egész képi világ nekem nem áll össze. A kompozíció nem alkot egy kerek egészet.
Sok van a fotón.
Vagy a hölgy nem kell és maradjon a gát, minden elemével együtt. Vagy legyen a hölgy és a gát maga legyen a háttere az egésznek.

De ezt a fekete - fehér - hdr -tónmappingot -így, felejtsd el.

-és én imádom az ilyesmit!

Én adok neked egy erősen biztató pontot.

Üdvözlettel
Vadliba

b3n7on válasza:
Semmilyen hdr nincs a kepen :) az az aura meg ami fentrol jon feny :) nem tetszhet minden kep mindenkinek
Koszonom a velemenyed

adott pontszám: 4
2013. június 27. | 22:42 | Zorko

Szia,

Az ff szerkeszéts jól sikerült. Nagyon sok szép árnyalat van benne, amitől szép rajzos lett. Olyan meseszerű, mint egy könyv illusztrációja. A vignett is tetszik rajta. Két dolgot tartok javítandónak. Az egyik hogy harmadoló ide vagy oda az ilyen képeken én ezt a szabályt nem alkalmaznám ennyire pontosan. A modell számomra méginkább balra kívánkozik majdnem a képszélre. A másik a villanykaró ami zavaró, és ezt a mesebeli tájat megborítja. Főleg hogy a kábelek a modelled nyakába irányulnak. Szóval szép szerkesztés!

Üdv,

Zorko

b3n7on válasza:
Koszi az ertekelest! Az a baj ezzel a tajolas dologgal hogy nehez pont beloni h mindenkinek tetszen , amugy keszult olyan is amikor epp van egy kis hely baloldalon
Szep fenyeket

adott pontszám: 3,9
2013. június 27. | 20:52 | tojasosnokedli

Nem rossz kép nekem bejön az elrendezése. Ami kevésbé tetszik hogy a lány szinte beleolvad a háttérbe legalábbis ami a tónusát illeti. Egy komolyabb derítés jól jött volna vagy akár utómunka. Szintén kellemetlenül hat hogy pont az arcába megy a távvezeték. Azt azért nem lenne rossz eltüntetni akár retusálással. Sokat dobna a végeredményen.

Azt egyébként ne nagyon vedd alapul hogy a TV-n hogy néz ki a kép. Tapasztalatom hogy a tv-k szeretnek jól ráélesíteni a képekre.

b3n7on válasza:
Köszönöm az értékelést!
Igen a vezetékkel mondasz valamit Nem érzem hogy bele olvadna a környezetbe de elfogadom amit mondasz:)
Igen a tvk bár a monitoron sem életlen a nagy fájl.
További szép fényeket

adott pontszám: 3,5
2013. június 27. | 20:12 | mazzz

szia, meglehetősen furcsa kép. Ami első pillantásra leginkább szembetűnő, hogy a modell nem illik a képre, mintha montázs lenne. Számomra nagyon zavaró, hogy míg az oszlopnak van árnyéka, a modellnek nincsen, sőt, a karja és a feneke alatt mintha még világosabb is lenne. Az aurája szintén az irrealitás érzetét erősíti. A táj, az ég nem valami érdekes, ehhez képest az elmosás nem elég határozott. A tömörítés tényleg fura lett, meglehetősen zajos és a sárga és zöld foltok mindenfelé a képen szintén nem túl esztétikusak. A modell kissé részlettelen, zajos, mintha egy alexpós kép lenne visszahúzva, pedig csinos, megérdemelné, hogy ettől jobb fotókat készíts róla. Az ötlet nem volt rossz, de a kivitelezés kissé kisiklott szerintem.

b3n7on válasza:
Köszönöm a véleményed!Az én monitoromon nincsenek sárga zöld foltok rajta és így lett fotózva nem utólag oda szerkesztve a leányzó:)
Szép fényeket