BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 5. 20:31
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szajol
Szabadság(?)

Még kezdő vagyok és kompakt gépem van, de azért próbálkozok! : ) Fogadjátok szeretettel! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. június 12. | 20:11 | vegykonyha

Szia!

Megnéztem a másik képedet is. Van mögöttük gondolati tartalom, és ez a lényeg. A technika pedig tanulható.

Üdv!

F4zer válasza:
Szia, köszönöm a véleményedet!
Örülök, hogy így gondolod. :)
Üdv!

2013. június 7. | 19:18 | pilipár

Szerintem ehhez a képhez azért nem írnak a többiek, mert jót igazából nem lehet.....a rosszat pedig olyan kellemetlen megfogalmazni. Én megteszem, mert én is voltam kezdö, nekem is volt kompakt gépem....és valahol el kell kezdeni.
Akkor vegyük sorba:
A téma, amit választottál nem épp egyedi és különleges, de ha technikailag szebben megoldottad volna, talán nagyobb érdeklödésre is számot tarthatott volna. Vakut használtál, a kép nem jól szerkesztett és nem ott éles, ahol kell, a színek természetellenesek.
A vastag lánc mellett mutathatott volna jobban az aranyhátú rovar, ha kellöen éles és nem a vaku fénye adja a színeit. Ha kihasználtad volna az idöette fa és a vas textúráját, már jó "körítés" lehetett volna a törékeny rovarhoz....de ehhez érdemes lett volna más hátteret választani, vagy a tárgyakat mésképp elrendezni. Biztos hallottál már a harmadolóról, az aranymetszésröl, a középre szerkesztés szerepéröl. Ezeknek érdemes utána olvasnod, látványosabb képet alkothatsz, ha ezekkel a kompozíciós szabályokkal tisztában vagy.
A képeden a rovart akartad kiemelni, akkor legyen azon tökéletes az élesség, van, aki kompakt gépekkel is el tudta érni, hogy hibátlan legyen a képe, söt ma is fotóz vele állatokat. De absztraktot, csendéleteket is készítettek fotóstársaink kis gépekkel....elöször fotós szemed és agyad legyen, a technika csak asszisztál Neked, hidd el. Kiváló profi géppel is lehet vacak képeket készíteni, ha valaki nem elég ügyes, a technika miatt sose szabadkozz!
Ezt pedig próbáld meg újra, de elötte nézegesd a makrófotók galériáját, sokat tanulhatsz képekböl, alatta olvasható kommentekböl.
Sok sikert! Pilipár

20.

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

F4zer válasza:
Szia!
Hát igazából csak odaszállt a fényre a bogár és lefotóztam, szóval nem én választottam a hátteret és nem volt idő a dolgokat elrendezgetni. Egy izzó fénye világította meg ott a dolgokat(szóval nem vaku): )
A harmadolással meg az aranymetszéssel meg ezekkel nagyjából tisztában vagyok, meg egyébként a bogár a bal függőleges harmadoló vonalra szerintem pont ráesik.
Köszönöm a tanácsaidat, a véleményedet és a kreditet. Hasznos volt!
Üdv!: )