BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,1
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 27. 18:32
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 63
  • rekeszérték: 4.4
  • zársebesség: 1/1000
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szálka
  • Készítés ideje : 2009-08-25
Magány

A nap utolsó, szerencsés kattintása lett a kép. Utómunkálva és vágva sem lett. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2013. március 29. | 16:01 | murypeti

Szia! Nem rossz elképzelés, de szerintem így egy kicsit átlagos lett. Az időpont jó, a víz is szép színekben pompázik, bár egy kis utómunkával még élénkebbé, csillogóbbá lehetett volna tenni. Azon lehet persze vitatkozni, hogy kell-e utómunka vagy sem, szerintem itt kellett volna.
A szerkesztése nekem alul sok, én vágtam volna, hogy panorámaszerűbb legyen. De főleg a csónakos rossz elhelyezése zavar, hogy a feje szinte egybelóg a part fekete sávjával. És még talán a kép jobb széle felé is lehetett volna helyezni. Szerintem.
Nem rossz, de kiaknázatlan. Én legalább is így látom.
Üdv, Péter

Blas109 válasza:
Üdv!
Hát, az utómunkához sajnos nem értek, úgyhogy egyelőre így marad,de azért a színekkel nagy részt elégedett vagyok. A fej belógása tényleg zavaró, de nem állt módomban javítani ezen, talán majd legközelebb. A vágást meg a pozícionálást átgondolom, az hogy kihelyezzem valamelyik oldalra a pecást még nem jutott eszembe, érdekes ötletnek tűnik!
Köszönöm

adott pontszám: 4
2013. március 28. | 19:01 | rajli

Van hangulata a fotódnak, de sajnos minden kompoziciós szabályt felrúgsz. Persze ez nem lenne baj, ha lenne mondanivalója. A horizontot választhattad volna meg úgy, hogy 2/3 1/3, a csónak helyzetét szintén. A csónakos élessége is erősen kétséges.
A hangulat, azért nálam viszi a képet!
Laci

Blas109 válasza:
Szia!
Bár nem próbáltam még alulról vágni, de így első gondolatra nekem kicsit talán sok lenne úgy a sötét rész. De azért meg fogom nézni.
Köszönöm és örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 3
2013. március 28. | 15:41 | BMT88

Szia!

Az elgondolás szerintem jó volna, látszik benne az elképzelés, csak kár, hogy a víz illetve a téma is elmosódott,továbbá sajnálatos, hogy csónakos ember feje összeolvad a sötét háttérrel, amiből szerintem kicsit sok került a képre. A partról fényképezted? Kár, hogy nem tudtál közelebb menni, azonban ezt vágással lehetett volna korrigálni, hogy ne legyen ilyen sok az előtérben a víz, a sötét hátteret pedig még egy kis utómunkával, lehetne világosítani!
Remélem nem veszed sértésnek a kritikámat!

Blas109 válasza:
Üdv!
A partról fényképeztem, sajnos nem volt lehetőségem sehogyan javítani a "rálátásomon" így a fej beleérés tényleg nem szép.Én a témát nem érzem zavaróan elmosódottnak (lehet, hogy velem van a baj) de a vágás alul-felül hasznos lehet.
Köszönöm

2013. március 28. | 14:01 | haot64

A harmadolásnál arra gondoltam, hogy ha lejebb lehetett volna hozni a pecást akkor ne középen legyen hanem az egyik harmadolási vonalba essen.De lehet, hogy hülyeséget irok?

Blas109 válasza:
Igen, meg fogom nézni milyen eredményt lehetne elérni ha a kép aljából, esetleg a tetejéből vágnék valamennyit.

adott pontszám: 2,5
2013. március 28. | 11:54 | Álomfejtő

Tudod, vannak pillanatok, amit rögzíteni kell és vannak fotók, amit némileg utómunkázni muszáj - ez egy tipikusan ilyen fotó...

A témát nagyon szeretem hiszen magam is tóparti vagyok,
(és több hasonló képem nekem is van, feltöltve is)
az idényben szinte minden estét az utolsó sugarakkal távozva töltünk, így érzékeny vagyok ezekre a képekre. Sajnos azt látom, hogy a feltöltés igénytelenre sikeredett és nem az átméretezési hibára utalok főként, hiszen az megtanulható... mindössze rá szeretnék világítani arra, mi az, ami nagyon nem jó itt :
ezen a fotón azon túl, hogy a csónak, benne emberünk (?) totál középen van, még részben bele is veszik a felső harmadbeli horizontba. Az egész fotó massza-szerű, nem érzékelhető a fókusz helye, mit szántál az élességi tartományba foglalni -a távolabbi csónakot vagy a vízfelszín árnyalatait , fodrozódást az előtérben ? Nincs egy éles, hangsúlyos pontod a fotón, az ember belefullad ebbe a zajos közegbe anélkül, hogy élvezhetné - a helytelen átméretezés pedig még inkább kiemeli ezeket a hibákat. A színekkel nincs bajom,igen, ezt természetesnek kell hagyni itt, valóban.. Ám mindazzal együtt azt gondolom, a kép most nem lett több, mint a hasonlók ebben a témakörben, a tucatságtól nem menti meg igazából az sem, hogy a színvilága és a nyugalom pillanata szerethető.
Ne haragudj, őszintén és segítő szándékkal jöttem a kép alá
meglátod, egy idő után, később te is úgy gondolod majd, nem ez életed legjobb pilanatfotója...

Blas109 válasza:
Üdv!
Igen, az átméretezés nem lett szerencsés (első képem feltöltve,nem tudtam hogyan is kéne), a következő biztos másképp lesz.
Többen írták a fókusz hiányát, ezzel valahogy nem igazán tudok egyet érteni. Biztos lehetne élesebb is,pláne más géppel de én valahogy nem érzem zavarónak mivel nem csak ő a fő téma a képen,nem az ember vagy a horgászat mint tevékenység a lényeg számomra, hanem amit a környezetével együtt a képen létrehoznak. Az tényleg rossz sajnos, hogy belelóg a feje a felső harmadba.
Köszönöm a véleményt, attól függetlenül hogy nem értünk egyet pár dologban hasznos volt!

2013. március 28. | 04:33 | bese

hihetetlen hatása van a víznek, nagyon passzol ez a szín, kár hogy a horgász feje beleér a sötét háttérbe, de gondolom nem vittél magaddal egy kétágú létrát hogy onnan fotózz :)

Blas109 válasza:
Örülök, hogy tetszik a hangulata és igen,sajnos semmi olyan eszköz vagy tereptárgy nem volt a környéken amit használhattam volna. De majd legközelebbre szerzek teleszkópos létrát! :)

2013. március 28. | 00:22 | fodor.s

Egészen jó kép. Ha a horgászra fókuszálok, akkor a víz is mozogni látszik. :P Viszont egy picivel én is kevesebb feketét hagytam volna.

Blas109 válasza:
Üdv!
Örülök, hogy tetszik a vágást pedig még át fogom gondolni párszor.
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2013. március 27. | 22:33 | haot64

Szia!
Én egy gondolatnyival lejjeb fotoztam volna le a csonakos emberkét, hogy jobban látszodhasson.A szinvilág vele a cim jo..Szerkesztésileg téglalap alaku fotoban nem helyezem középre a témát. Harmadolás???

Blas109 válasza:
Üdv!
Sajnos elég messze volt, így nem tudtam közelebb hívni a horgászt. Azt hiszem egy olyan vágás,ahol a körben lévő részekből hagyok el, ezzel relatíve "nagyítva" a csónakot a képhez képest valóban megfontolandó. Mire gondolsz pontosabban a harmadolás alatt?
Köszönöm az értékelést és örülök, hogy tetszik a színvilág :)

adott pontszám: 3
2013. március 27. | 20:26 | katyakit

Szia!
Oszinten szamomra nagyon nagyon zavaro a fekete ter.... Az ISO-t sem ertem.... Es a keszites idejet sem :) Frissebb fotoi talan szerencsesebbek :)
Fokusz talan hargaszon van, vagy nem is hargasz? :)
Itt az utomunka sem segit :)
Szerencsesebb fenyeket es fotokat!
Udv, Katya

Blas109 válasza:
Üdv!
Nekem valahogy pont a fekete térrel együtt tetszik a hangulata a képnek,számomra olyan érzést kelt mintha a végtelenbe nyúlna a tó és a tér. És igen, horgász volt :)
Köszönöm az értékelést.