BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 19. 18:30
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Foktő.
Nagyi.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. március 20. | 20:35 | pilipár

Azt gondolom, hogy a portré jól sikerült, az elkapott pillanat a néniröl egy "igazi" nagyit mutat be. A kendövel, az otthonkával, a hengerrel festett virágmintás fallal a háttérben.....valós környezet, életböl kiragadott jellemzö pillanat.
Technikailag kifogástalan, éles, a szerkesztés is jó (bár balról vágnék kicsit), tetszik, ahogy az ablak felöl fényt kap az arca.
A színvilág viszont nem annyira, egy szépen kidolgozott ff változat nekem jobban tetszene. De összességében jó portrénak gondolom.
És igazat adok annak, aki azt mondja, hogy a portréban mindig kell lennie valaminek, ami a kívülálló számára is nyújt egy kis pluszt, de szerintem ez ebben a képben benne van....a szemeiben, a "majdnefelejtsdelaranyom!"-tekintetben....
Üdvözöllek! Pilipár

12.

apóka válasza:
Köszönöm hogy leírtad a véleményed.Ritkán fényképezek portrét.Főleg családtagokat .Őket sem fotós oldalra szánva.Csak később alakult így.Nyilván a személyes kötődés lehet rossz is..de jó is.A kép eredetileg színes. De a szemek miatt döntöttem ez mellett. További jó fotózást. Üdv.

2013. március 20. | 19:21 | Zorko

Szia,

Szerintem is igazi "nagyis" a kép. Aranyos, kedves. A kontraszttal, vagy a dark tónusokkal még azért én is finomítottam volna a képet. Nagyon szürkeárnyalatos lett. Mondjuk ettől a kép még él!

Üdv,

Zorko

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed.lehet hogy igazad van de nekem így lágyabban jobban megy a személyiségéhez.Jó fotózást.Üdv.

2013. március 20. | 12:09 | Álomfejtő

Az én véleményem meg az, hogy az ilyen jellegű portréknál nem kell különösebb empátia vagy képesség, hogy aki e fotóra néz, ne érezze sajátjának is kicsit a Nagyit...
Az, hogy nekem pl. emlékeket hoz, egészen régről, ez már alapból meghatározó. Ezért is jó, mert a magam Nagyiját látom a képen. Van valami jellegzetesen tagadhatatlanul "nagyis" az ábrázolásodban - a (fel)pillantásában, ahogy visszafordul és éppen válaszolna...
Nekem nincs bajom a színezettel - érdekes hatású kép ugyan emiatt is. De a tartalom a lényeg : az arcával, a pillanatnyi mozdulattal, az egész képi érzés- érzelemvilággal tudok azonosulni...
(természetesen itt jön az, amit már annyi kép alatt annyiszor megtárgyaltunk : kinek-kinek mit mesél az adott fotó)

A magam részéről kedves emlékeket dédelgetek - amik most eszembe jutottak
és ezért is tetszik a portréd.

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed .Örülök hogy kellemes emlékeket ébresztet benned,és hogy tetszik..További jó fotózást. Üdv.

2013. március 20. | 09:37 | Hakapeszi_Maki

Az ilyen képekkel az a helyzet, hogy csak a készítőnek mond valamit a régi tapéta és köpeny, na meg persze nagyi tekintete.
Technikailag: én húznék a kontraszton egy közepeset, valamint szerintem a zöldes árnyalat nem előnyös egy idős embernek, sőt senkinek :) Inkább használnék tiszta ff-t, vagy ha mindenképp szín felé elmegyünk akkor egy leheletnyi vörös.

apóka válasza:
Köszönöm hogy véleményezted a képet. Szándékosan ilyen a színe. Azt nem értem hogy zöldes, mert én sárgítottam a f.f. verzión.Ahogy Te gondolod, úgy túl keménynek találtam(persze ez szubjektív.)További jó fotózást. Üdv.