BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,62
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. január 15. 18:33
 • érzékenység: ISO-200
 • fókusztávolság: 51 mm
 • objektív: SEL 18-55
 • rekeszérték: f18
 • zársebesség: 1/20 s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Siófok
 • Készítés ideje : 2013-01-15
Havas kövek

Feltöltés után drasztikusan romlott a kép minősége. Kérésre átküldöm levélben a feltöltött eredetit,annak aki kíváncsi lenne rá. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,3
2013. január 17. | 15:38 | EMZEPERIKSZ

Jó téma, kontraszt a nyári emlékek és a tél valósága között. A vignyettálás nekem sok, kiemelni jó a témákat de itt pont középen nincs semmi érdemleges. Picit jobbra lejt a víz amit a kövek súlya is húz oldalra, mármint a szemet. A szerkesztés oké és logikus. Eredetiben biztosan sokat adnak hozzá a hó részletei és a távoli móló, de a fentiek ettől még állnak részemről.

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm az értékelésedet!

adott pontszám: 3
2013. január 16. | 14:55 | garimi75

Üdv! Nem hinném,hogy annyi részlet bujik még elő ebből a fotobol. A kompozicioja tetszik bár kissé jobbra dől a horizont. A vignettálás itt talán nem is lenne fontos, Nézem,és bár jo a harmadolása,átlo is faja,de mégsem érzem átütőnek a képet. Talán olyan időben,amikor az égbolt sötétebb,és fényt kap a viz,,vagy valami kontrastosabb helyzetben kellene meglőni. A f18 csak a szenzoron,v lencsén lévő piszkot erősitette fel,de sztem ez esetben böven megtette volna egy f8-is.
Üdv! Szép fényeket!

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2013. január 16. | 14:07 | Vadliba

Szia!
A tudatosságot felfedezem a kompozícióban. De sajnos a minőség valóban nem a legjobb.
Csak amint elolvastam a mellé írt bevezetődet, azonnal az a kérdés merült fel bennem, hogy a dőlés is a feltöltés után keletkezett?
Nem ezzel kezdem és nem is lovagolok rajta, de olyan a hatása mintha dőlne a fotó.
Viszont, ami miatt a hangulata sem jön át számomra, az a fotó egyharmadának kemény, semmitmondó uralása a havas kövek oldaláról.
Nagyon erősen van jelen. Bár ez a címe, de nem kellemes, nem izgalmas. Monoton. Nincs semmi funkciója. Nem szép, nem csúnya, nem kelt érzelmet sem izgalmat. És ez uralja a fotód egyharmadát.
Kissé alexpósnak is tűnik számomra.
Nem tudom. Én, mivel felajánlottad, szeretném látni az eredetit.
Mindenképpen javítandó, tudatos. De nem csak technikai oldaláról javítandó, ha érted mire gondolok!
Üdvözlettel
Vadliba

asztalosbalazs81 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!
Értem mire gondolsz.
Az az igazság, hogy ez az első beállított témám amit egy mini állványra helyezett géppel készítettem, különböző beállításokkal. Csináltam vagy ötven variációt és végül egyik sem tetszett.
Ezután kezdtem a PS varázslást. :)
Mivel ehhez sem értek még , a fenti kép lett az eredmény.
Eredetileg ez egy alexpós kép volt (az is maradt :) ) és a műfényekkel próbálkoztam.
Mivel már nagyon viszketett a fenekem , hogy feltöltsek egy képet ide, úgy döntöttem felrakom.
Tisztában voltam vele, hogy van rajta hiba bőven , de kíváncsi voltam/vagyok , hogy én is azokat a dolgokat gondolom hibának amit a tapasztaltabbak.
Egyszóval gyakorlok szorgalmasan. Ezt a regemet úgyis törlik a siralmas átlagom miatt, de a következő regisztrálásom ígérem magasabb átlagú lesz. :)
Ma eladtam a fényképezőgépemet (Nex3) és beszerzés alatt van egy másik , de még nem döntöttem, hogy melyiket.
Használt D80-ban gondolkodtam, de azon az áron már majdnem kapok egy D3100 alap kitet.
Aztán nézegettem a D5100-at is......
Majd alakul. :)
Még egyszer köszi!

2013. január 16. | 09:35 | Álomfejtő

A részletes kifejtés és összefoglalás a hibák vonatkozásában szerintem nagyon helyén való Espíritu tollából, ezeket a gondolatokat nem ismételném...
Amire én utaltam, annak a lényege az, hogy aki az analóg technikát és látványt kedveli, az fotózzon analóggal, polaroiddal, éltesse a lomográfiát, tanuljon meg előhívni, nagyítani, stb... és hiteles analóg képeket készítsen. Ajánlom figyelmedbe Najó negatívról készített , vagy Hegyiember lyukkamerás képeit - nyilván a műfaj képviselői között többen is vannak az oldalon, csak azért épp őket említem, mert ők napi gyakorisággal előfordulnak az oldalon. Vagyis nem minden dig. géppel készített fotónak áll jól (nagyon nem !) az analóg jellegre hajazó utómunka -persze, vannak kivételek, de ez a kép messze nem azt a tábort erősíti. Mostanában -én úgy tapasztalom- igen elterjed így tálalni a fotókat és sok esetben nem jó a választás ehhez sem témában sem kidolgozásban. Éppen ezért sokkal inkább -számomra- erőltetettnek, egymást másolónak hat, mint hitelesnek.
Úgy gondolom, sokkal fontosabb, hogy az adott képet szerkesztés szempontjából "tegyük rendbe előbb" aztán lehet gondolkodni a továbbiakon. Helyzeti az előny, hiszen egy dig. képet bármikor korrigálhatsz, az analógnál meg ott és akkor kell figyelned mindenre, amikor exponálsz.
Természetesen ez az én véleményem, nem kell egyet feltétlenül érteni.
Dig. kompakttal fotózom magam is, ám ámulattal nagyra becsülöm az analóg fotózást - de véleményem szerint ehhez fel kell nőni...
A helyszínt jól ismerem, siófoki vagyok, a vitorlás kikötő az egyik kedvenc tartózkodási helyem egészen kicsi gyerekkoromtól.
A mólón az új, csillivilli "angyalbandi" kevésbé kedvelem, sem tájépítészeti , sem egyéb szempontból nem tartom odavalónak, ahol helyet kapott... visszasírom és hiányolom a régi viharjelző kosarat.

Nagyjából ennyi.

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm a véleményedet!
Ezek még kezdetleges szárnypróbálgatásaim.
Nem szerettem volna hajazni analóg vonalra, nem is tudtam mit csinálok csak így alakult :), de megértettem, hogy mit szeretnél nekem mondani.

adott pontszám: 3
2013. január 16. | 01:27 | Espíritu

Szia!
A képed mindenképpen tudatos, de sok hibát tartalmaz:
- a kompozició alapvetően jó. Bal alsóból fut egy vonal jobb harmadolóba. Bal oldalon ellensúlyoz a másik jelzőoszlop. Azonban a fehér előtér nagyon domináns, elvonva a tekintetet. Emellett jobb lett volna magasabb szögből fotózni, nem innen alulról.
- a vignettálás nagyon erős,és erőltetett.
- a horizont mintha nem lenne egyenes.
- az egész kép alexpós, illetve a vignett miatt zavaros az egész.
- érdemes lenne egy szenzortisztítás, mert több helyen szenzorkosz van.

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2013. január 15. | 22:06 | Zorko

Szia,

Hiába főszereplő a cím szerint a behavazott kövezés sajnos nem sok érdekest talál a látványában a szem. Ezért számomra a kövezés csak egy kis előtér a mögötte lévő panorámához. Ahhoz viszont mint előtér túl sok helyet foglal a képen. A vigneta sok lett. És ezt inkább 18 mm-en lett volna érdemes lőni.....

Üdv,

Zorko

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm az értékelést!

2013. január 15. | 21:51 | Álomfejtő

Nem erőltetném a filmes hatást...

asztalosbalazs81 válasza:
:) Ok, de jobban is kifejthetted volna.