BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,55
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 23. 12:35
  • érzékenység: 800
  • fókusztávolság: 52
  • objektív: Nikkor 24-70 f: 2,8
  • rekeszérték: 2,8
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. május 15. | 19:51 | katyakit

Szia! Nem talaltam a email elerhetoseget, batorkodom itt megzavarni. Egy kerdesem lenne - nekem is ua geptipusom, exponalas utan fent maradt a tukor. Ha lovok gyorsan megegyet akkor vissza ugrik, es igy minden kb 5ik foto utan. Koszonom a valaszod!
Udv, Katya

CamisaNegra válasza:
Huhhh, valami gáz van a gépeddel. Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, nagyon megbízható a nikon.

Irány a szerviz !!!

Nem nyomsz meg rajta valamit véletlenül ?

adott pontszám: 3,5
2013. január 21. | 16:53 | jessica66

Nekem kicsit sok az utómunka a képeden. A bör túlzott elmosása, a szemfehérje irreális világítása nem túl természetes és külön zavaró is. A száj kiemelése tetszik. A hajon csillogó fényt olyan hatást kelt mintha zsíros lenne a lány haja ami szintén nem túl pozitív. Remélem nem haragszol meg. Látom mit szerettél volna megalkotni, de ez most számomra nem sikerült. Túl sok így egyben, de nem nagy hibák ezek, könnyen javíthatóak. Sok sikert a továbbiakhoz.

CamisaNegra válasza:
Köszönöm a figyelmed !

adott pontszám: 3
2012. december 30. | 00:57 | Dani77

Tragikusan gyenge vagy lehetne úgy fogalmazni félre sikerült ez az utómunka. Rossz a lágyítás a bőrön és a szemek is természetellenesek lettek.
A nagy fekete háttér teljesen részlettelen. Jobban kellett volna exponálni, vagy "részletesebben" világítani.Szép a modell, sokkal többre érdemes.
Tudatos, kreatív, javítandó.

CamisaNegra válasza:
Dani, nem baj, hogy így gondolod, hiszen ennek az oldalnak az a lényege, hogy meghallgatjuk más fotósok véleményét.
Talán jól emlékszem, hogy 2,8-on fotóztam.
A nagy fekete háttér, :))))))))) igen, az fekete.
Tudod, ez a kép az egyik sörözőm teraszán készült, a háttér a szomszédok háza, udvara volt, :) Szerintem a nagy fekete háttér sokkal jobb, mint az előtt felsorolt tereptárgyak, :)

2012. december 26. | 16:15 | Csabe

Nagyon helyes, és nagyon fiatal modell.
Remélem nem rontja el a fotós világ.
A fények a tekintete nagyon jó, csak túl aranyosnak és fiatalnak tartom.
Elgondolkozom azon hogy helyes-e egy csodálatos friss orchideát a magas hegyekben kiásni, és egy műterembe, vagy egy növényházba vinni? ....

CamisaNegra válasza:
Én vigyázok rá, :)

adott pontszám: 3
2012. december 24. | 00:40 | Ormió

Többször szembenéztem e lánnyal, de mindig kitértem. Nem akartam, nem tudtam mit mondani. Technikailag nagyon jónak tartom, de nem kifejező, nem ismerem meg a modellt, csak egy tucatarc néz rám azzal a kifejezéssel, amiről azt hiszi, hogy hódító, titokzatos, "dögös". Holott egy PS arc, lehetne akár egy PC-s játék hőse.
Bocs, a kemény szavakért, de bízom benne, hogy ez a kislány csak átmenetileg van ebben a fázisban, és valóbanmegtalálja majd az igazi arcát. Talán pont a Te segítségeddel!

CamisaNegra válasza:
Ormió, köszönöm a figyelmed. Nem gond, hogy te így érzed. Az a nagy szerencse, hogy te vagy az egyetlen, aki nem tartja különlegesnek.
Tudod, erre a tucat arca mondják az ügynökségek, hogy elérhető vele a napi 10-15.000 eurós gázsi, hogy elérhető vele a fotózásonkénti 10-30 Milliós nettó. Arról a pénről beszélnek, amit Ő megkaphat munkabérként. Ez pedig a teljes össze : 30-40 %-a.
Összegzés : Nagyon jó, hogy te látod tucatarcnak és ők kivételes tehetségnek, mintha fordítva lenne.
Félre ne értsd, nem sértődök meg egy iylen véleményen, hiszen az értékelés szubjektív. Mindenkinek más tetszik, mindenki mást lát meg egy lányban.

Köszönöm a figyelmed !

2012. december 23. | 21:29 | arcsi

persze h elmagyarázom nagyon szívesen:)

szóval az a tuti h 4 képet töltöttél fel amihez a 4 kreditet úgy kapargattad össze hogy ontod a ketteseket meg a szubjektív bugyuta kritikát ( ez valami fergetegesen röhejes volt: ID=240529) másokat ezzel méltatlanul lepontozva, alábecsülve. persze nem is lenne ezzel gond ha olyan nehezen kivitelezhető és létrehozható vizuális látványt produkálnál amitől dob egy hátast a publikum. de ez a 4 kép nem az a szint. sima szórt kinti fény, semmi bevállalós szerkesztési megoldás. fogtál egy átlagosnál csinosabb kislányt, bevágtad középre és jól meghúztad a kontrasztot. ( rekesz automatán 6-800-as iso-val ) nézd meg az első 3 kép hisztogramját. az a közös bennük hogy egyikben sincsen tónus viszont jól be van buktatva mind, a sötét részeken semmi rajzosság. a ps tudásod pedig ilyen szemeket varázsolt elénk. a profi ott kezdődik hogy érti mi az a 300K és tudja h egy kép élményét milyen nehéz beletömöríteni, nem 108K-n próbálkozik mint itt. a profi ott kezdődik h érti, az átlagos szórt fény csak átlagos, mások által is könnyen elérhető képet eredményez ezért saját fényt használ. és szerény véleményem szerint a profi nem bécsi ügynökségezik hanem jó képeket csinál.

szóval szolidabban azokkal a kettesekkel vagy dobjál fel valami igazán szájtátósat mester:)

CamisaNegra válasza:
Szilárd, bárkitől elfogadok véleményt, tőled nem. Tudod ugye miért.
Én elkerülöm a képeid, mert nincs értelme nekünk egymással csevegnünk. Mikor megkérteleke a kommented után, hogy kifejtené-d még nem tudtam, hogy ezen a nicken is te nyomulsz. TOVÁBBI NYUGIS, BÉKÉS ÜNNEPEELGETÉS KÍVÁNOK NEKED !!!

adott pontszám: 3,9
2012. december 23. | 18:01 | liczkas

Szia. Szerintem jó exponálás,de ez a retusálás,bőrlágyítás sok lett meg a tekintet mesterkélt számomra.

CamisaNegra válasza:
Köszönöm a véleményed.
A tekinte ilyen illetve még ilyenebb élőben is, :)

adott pontszám: 4,8
2012. december 23. | 16:34 | fotosapoka

Szia!
Szép éles és nagyon jó DOF.szépen elmostad a háttért és ami nem szükséges.
A hölgyike nagyon fiatalnak látszik és ami szemet szúrt az az utómunka.Itt én a természetes részletekre voksolok, lehet nem kellett volna ennyire retusálni.
A szemek, tekintet mesélnek, szép karakteresek, mondhatni megadja a kép egészének a hangulatát amit erősnek vélek.

CamisaNegra válasza:
Köszönöm, de a háttér semlegesítése szükséges volt.
Smink nélkül fotóztunk, csak szempillaspirál és rúzs volt rajta. Alább már erről írtam, persze ezt még nem láthatod, mikor értékelsz.

2012. december 23. | 14:34 | pappati

bőrlágyítást itt soknak érzem. további gondom, hogy nem a korának megfelelő szerepet adtál itt a modellednek. 14-15 évesnek érzem a lányt és huszonéves dögös csábító szerepbe teszed. a bájos szerep neki sokkal jobban áll... még! :-)

CamisaNegra válasza:
Igen, ez így igaz. Azt tudni kell, hogy smink nélkül, csak rúzs és szempillaspirál használatával készült.
Ebből következően voltak apró pattanások, ami a lány 13 éves korából következik.
A lágyság, elmosás ebből is következett, és a f: 2,8 -ból is.
A kép a szabadban készült, egy söröző teraszán, gyenge fényviszonyok mellett.

adott pontszám: 4,9
2012. december 23. | 14:02 | Luigi2008

Na most nem nyomom ki! :-) Tetszik, nagyon szépek a fények, ahogy csak a modell arca és kissé a haj emelkedik ki a sötét háttérből. szerintem szép portré, ami kicsit nekem sok az a szemfehérje talán kissé túlzott kifehérítése (de ez ízlés kérdése) különösen szembetűnőbb a jobb szeménél, ahol már az arc is kicsit sötétebb és így jobban kijön ott ez a különbség. Szóval a kis levonás csak ezért. Mindenesetre nagyon fotogén a kis hölgy és akár karrier is állhat előtte.

Ui: Ismerek olyan 16 éves lányt akit tavasszal hobbiból fotózgattam és akkor már mondta, hogy az a célja, hogy kijusson külföldre. Természetesen ehhez megfelelő ügynökség is kell, akik megcsinálták a portfólióját. Ősz óta Kínában dolgozgat jó pár hónapig:-)

CamisaNegra válasza:
Igen, a szeméről írottakkal egyet tudok érteni !

Sokan dolgoznak kint, csak nem mindegy melyik ügynökséget választja, mert bizony gyakran előfordul, hogy a lány nagyon szépen termel, csak a végén ő nem lát belőle egy fillért sem.

2012. december 23. | 14:01 | TheNorthFace

Szevasz!
ajajj,szerintem a szemét nagyon hazavágtad,ilyen steril fehér nem létezik szemben, értem,hogy kis effekt nem árt a képre,de ez itt elveszi az amugy jó kis kép értékét..
Üdv!

CamisaNegra válasza:
A szeméről írott véleményedet elfogadom.
Köszönöm a figyelmed !

2012. december 23. | 12:54 | arcsi

csinos a lány ez tény, de nem szerencsés amikor a technikai tudást ( ill annak hiányát ) hatásvadászattal akarjuk pótolni

CamisaNegra válasza:
Elmagyarázod mire gondolsz ? Ez így számomra értelmezhetetlen. Szívesen fogadom, ha kokretizálod észrevételed.