BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,21
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 5. 22:09
Szellemhajó

Most kezdtem el komolyabban belemélyedni a fotózás világába.Ez a kép az első próbálkozásom az utómunkálatokkal...(a hajón eredetileg emberek voltak,sötét volt a szikla,látszódott a víz és az ég horizontja).Tudom,hogy egy sor dolgon van még mit javítani,de annyira vártam már ezt.Tök szeretettel csináltam.Viszont nyugodtan jöhetnek a véleménynek,hiába kedves a szívemnek ez a fotó,szeretném tudni mit gondoltok róla,hisz ebből tanul az ember! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2013. január 1. | 11:51 | N.Nemo

szia!
Nekem is van nagyon sok kedvenc fotóm..amit én készítettem a "felejthetetlen" élményekről. itt most a fotóról van szó nem az élményről..Ne haragudj, hogy ezt mondom..a szín választás itt nem jó.. miért nem hagytad színesben? nem annyira misztikus a kép, hogy igényelje ezt a szín választást.igazándiból nézve.. érzékeltetve a hely robusztus méreteit más szögből fényképeztem volna.. a technikai kivitelezésről .... tudom nem egyszerű, mert sok minden kell hozzá..a lelkesedést értékelem és kívánom maradjon is meg.. és ne haragudj a véleményemért
üdv: N.Nemo

krisztynna válasza:
Hajóról fényképeztem,ami haladt ugyanúgy alattam mint a másik amit lefényképeztem,így sok helyezkedni való időm nem volt,pláne hogy tele volt a mi hajónk is turistákkal.A kép színesben semmit nem adna vissza,pláne a kép címéhez nem illene,még a fekete-fehér verzióját másnak szívesen elfogadtam,mert tényleg érdekesebb lenne a kép vele,de színesben...Nem gonoszságból,de a válaszodat nem találom építő jellegűnek,nem érzem,hogy a tanácsaiddal többet ki tudtam volna hozni.De azért köszi,hogy foglalkoztál vele.

adott pontszám: 4
2012. december 12. | 12:15 | bolek

Szia!
Nem egyszerű ez a kép, és én mindenképpen gratulálok, hiszen bevállaltad és föltölteted, vállalva mindent ami ezután következik!
Nagy dolgokat látsz s nagyban álmodsz!
A méretezésben szívesen segítek, ha én vagyok az első aki ezt felajánlja.
Már közepes méretben is baj van a minőséggel, nagyban pedig ....talán hagyjuk is!

Színesben, szerintem nagy baj lenne, de a cím és a ff világ elviszi a képet egy másik irányba és ez most segít ebben az esetben.
Nehezen boldogulnak a gépek általában az árnyékból fotózással, itt ráadásul a sziklafal komoly méretével, sötét színével tovább nehezítette a feladatot.
Visszatérve a képhez, nekem elindítja a fantáziám a gondolataim, de a minőségi problémák miatt nem élvezhető.

Szép fényeket kívánok!
Üdv..Zoli

krisztynna válasza:
Szia!Köszönöm szépen!

2012. december 7. | 20:02 | -N-

Photoshopban méretezd, Fájl --->képek mentése webre és eszközökre. És ott be tudod állítani a 310kb-ot és konkrétan minőségromlás nélkül átméretezi.

krisztynna válasza:
Kössszke :) Egyébként az irfanviewben méreteztem,és ott is 310kb állítottam be...na de majd a következőnél...

adott pontszám: 3
2012. december 7. | 12:51 | Pimuklio

Szia, a színek tetszenek, sejtelmes hátast kelt, passzol a címhez. A méretre viszont figyelj. Nekem nincs sok képem, ritkábban is járok ide fel, de anno nekem is javasolták, hogy kisebb méretbe töltsem fel. Már csak azért is előny, mert akkor egyben látszik a kép, a közepes méretnél is görgetnem kellett lefele. A teljes méretbe így nagyon látszanak a pixelek. Amúgy tetszik, hogy eltüntetted a víz-levegő érintkezést, tényleg szellemhajó lett így a hajóból. Szép napot!

krisztynna válasza:
Kösziii :)

adott pontszám: 4,3
2012. december 7. | 02:47 | froghunter

Szia Krisztina! Sokkal jobb így a kép, mint amit átküldtél, bár látom, h nem ugyanaz a fotó, de a sziklafalat és a kishajót azonnal megismertem.
A minőség viszont eredeti méretben csapnivaló, ha csak azt nézném és aszerint pontoznám, akkor gyengébb pontot adnék.
Majd írd meg itt, vagy mail-ben, h milyen programmal szerkesztetted a képet és hogy méretezted át.
Most rövid leszek, mert így hajnal fél 3 tájban már nem sok erőm van értékelést írni...
A kompó tetszik, a színvilág is jó, hangulatos, jó a szerkesztés...a minőség eredetiben borzasztó, teljesen szétesett, pixeles, viszont közepes méretben nem rossz.
Gratulálok!
Minden jót! István

krisztynna válasza:
Kösszke főnök :) Ezt photoscape-el kreáltam,és Infraview-el méreteztem...már ha lehet ezt méretezésnek nevezni,látom ám én is hogy ocsmány lett... :(

adott pontszám: 4,5
2012. december 7. | 00:22 | -N-

Szia! Nagyon nagyba töltötted fel aképet és így nagyba látszik keményen pixeles, közepes méretben ezek a minőségi hibák nem igazán látszanak, de érdemes odafigyelni a méretezésre. Maga a kép nekem nagyon tetszik, föleg a környezet, hogy az a hatalmas szikla dominál és apici hajó eltörpül mellette. Nem mondom azt hogy elvonja a figyelmet a hajóról, mert mégis ad egy összhatást, egy nagyon jó kontrasztot. Mikor először megláttam arra gondoltam nem feltétlenül a legjobb választás ez a szépia hatás, de talán így mégjobban átadja azt a kontrasztot amiről beszéltem. Azért kíváncsi lennék milyen eredeti színekkel. Nagyon tetszik így hogy a horizont alig látszik, szerintem első utómunkálkodásnak ügyes próbálkozás. Sok sikert!

krisztynna válasza:
Nagyon szépen köszönöm.Kép méretezéssel még nagyon nagy bajban vagyok.3,2MB volt a kép,ide az oldalra viszont maximum 310KB engednek fel...Igazából a nagyon súlyos képminőségromlástól féltem,mert a 3,2MBhez képest a 310KB is kicsinek tűnt.Bocsi,de ezek most nagyon újak számomra,és lehet hogy most sok hülyeséget zagyváltam össze...De ehhez a részhez még abszolúte nem konyítok semmit... :(

adott pontszám: 4
2012. december 6. | 22:16 | Jimmyy

Van szemed a fotózáshoz az biztos, remekül megkomponált kép, ötletes. A vágáson nem találok "hibát", a kompozíció is fergeteges. Egyedül az zavar hogy nagyítva igencsak pixeles és zajos a kép. Lehet hogy az utómunkánál húztad túl a színeket, ilyenkor azonban meg lehet próbálni zajmentesíteni a képet (ha RAW formátumba készült a kép akkor Camera Rawban iszonyat jól lehet csökkenteni a zajt, de akármelyik Photoshop is megküzd vele valamennyire). Utómunkával én is szeretek játszani viszont nagyon figyelni kell mert olyan részletek és hibák is kijöhetnek amiket véletlenül erősítünk fel azért hogy más hatást mesterségesen kreáljunk. Amúgy nagyon tetszik a kép, ahogy a hajó fele fokozatosan eltűnik a semmibe. Ügyes munka!

krisztynna válasza:
Köszönöm szépen! :) A vágáson azért nem látsz hibát,mert én mindig úgy fényképeztem(legalábbis ezidáig),hogy nem utómunkálkodtam,tehát eleve úgy kattintottam,hogy a képen már a végleges kompozíció látszódjon.Ezért is gyakorlom ezt az képjavítgatást,mert eddig ezeket mellőztem.

adott pontszám: 4
2012. december 6. | 19:40 | m3ss

Udv. Meretezesre oda kellene figyelni, bar ezt mar sokan mondtak elottem biztosan. Kozepesben nezve elvezheto, de eredeti mereten elegge szetesett... Tetszik a kompozicio, jo ez a kodos taj. Utomunka nekem annyira nem, talan sima ff-ben vagy szinesben jobban tetszene, de ez eleg szubjektiv.

krisztynna válasza:
Igazad van,a méretezés az vmi pocsék lett.Még tanulófolyamatban van a dolog,életemben először nyúltam hozzá képhez utómunkálatokat illetően.Igyekszem tanulni.

adott pontszám: 3,5
2012. december 6. | 19:40 | liczkas

Szia. Jó az ötlet,tetszik a kompozíció is így. Az utómunka is biztosan sok erőfeszítést igényelt. Egy hűvösebb színvilág jobban illene a képhez.

krisztynna válasza:
Háát,bajlódtam vele,miután az eredeti képen látszódik az égbolt és a tenger horizontja,tele volt a hajó bámészkodó utasokkal,és sötét volt a szikla.Később ez a pár dolog már tuti meg sem kottyan,ez most mégis 3 órámba tellett,de hát ez az első próbálkozásom.Megnézem majd fekete fehérben,tetszik az ötlet!

adott pontszám: 5
2012. december 6. | 14:38 | victoriasmith

Szia, nagyon tetszik a fotód! A hatalmas arány különbségek nagyon jól szemléltetik a szikla monumentális nagyságát! Jó ez a szépiás utó munka, de azért fekete fehérben is megnéztem volna ezt a képet.. :) Gratulálok, nagyon jóó!

krisztynna válasza:
Nagyon köszönöm.Igen a kompozíció az ami nekem is nagyon tetszik,de bőven van még min javítanom a kép méretezését illetően,meg úgy az egész.látom ám én is,hogy elég gagyi lett.Na...de ez jött ki elsőre...:) annyira fel szerettem volna tenni.