BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,15
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. október 5. 09:08
Dédi portré

Amikor egy arcon minden rajta van... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,7
2012. október 11. | 22:55 | döpö

A ráncoktól barázdált arcból derűs szempár csillan. Üzenete van a fotónak: az idős kor sem mindig csupa szomorúság, és bánat, meg lehet találni benne az örömöt és derűt, sok függ attól, milyen szeretettel és gondoskodással veszik körül őket.
Talán a fények jobb elrendezésével lehetett volna még szebbé tenni az arcot, ezt a portrésok jobban meg tudnák mondani, számomra ez a fotó igy is szépen kifejezi a mondanivalót.

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm az értékelést, sajnos jobb fényekre nem nagyon volt már lehetőségem.

adott pontszám: 4
2012. október 8. | 00:18 | pilipár

A Dédi kedves tekintetű néni, ez nem kétséges, a megörökített pillanat is emlékezetes darabja lehet egy családi albumnak. De portréként úgy gondolom, a nevetés közbeni bemozdulás az arc fontosabb részeit , némileg a szemet is, de az orrát és a száj környékét mindenképp életlenné tette, ami ilyen közeli portrénál szerintem nem mutat jól. Jobb lett volna, ha kicsit kedvezőbb fények mellett sikerül fotóznod őt, kis világosságot hiányolok az arcáról. És bár én magam is nagyon kedvelem a szűk portrékivágást (kapom is gyakran a kritikát miatta :) , most Neked is azt tudom mondani, jobb lett volna, ha hagysz egy kis helyet még a képen, azt szokták mondani, leginkább a tekintet irányában lett volna jobb, ha többet mutatsz.
Kicsit pontosabb élesség, kis derítés, és precízebb szerkesztés.....tehát tudatos, de javítandó képnek gondolom, de kicsit felpontozom, mert annyira helyes a néni!
Biztos lesz alkalmad még, hogy fotózd, ha tudsz a fentiekre figyelni, és nem csak elkapott pillanatokra lesz lehetőséged, biztos sikerülni fog hibátlan portré is! :)
Üdvözlettel! Pilipár

20.

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm a hasznos értékelést, nagyon bízom benne, hogy lesz még alkalmam fotózni, bár ritka lehetőség. Ezt az őszinte, idős, de még mindig a jövőben bizakodó 90 éves mosolyt jó volt elkapni, amit kritikaként írsz, azzal maximálisan egyetértek, köszönöm!

adott pontszám: 4,2
2012. október 6. | 12:03 | najó

Szia!
valamiért ez a kép emlékeztet engem, egy régen maghalt kedves rokonomra, kedves mosoly, és szép pillanat, szerintem a fókusz valamiért a homlok tetejére került , jobb lenne ha szemek lennének a legélesebbek..
a jobb oldalon valamivel több hely lehetne, így kissé zavaró a kifele nézés.
grt!

laszlo.csiszer válasza:
Inkább fölfele :) Köszönöm az értékelést, én a fókuszpontot a szemen látom, de lehet, hogy tévedek.

adott pontszám: 4
2012. október 5. | 19:43 | Mausi76

Nem vagyok portré szakértö (sem), így lehet, hogy nem is mérvadó a véleményem.
Szeretem ezt a vidám mosolyt "Dédi" arcán, még a szeme is mosolyog. Nekem viszont nem áll össze a szük szerkesztéshez ez a képböl kipillantás. Esetleg, ha a pillantás irányába lenne még hely - mondjuk egy fekvö formátummal. De itt nagyon kívánná a szemem a szemkontaktust és egy picivel magasabb kameraállást.
Jó egészséget kívánok a Dédinek! :)

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm az Ő nevében is. Amit -nekem- sugall a kép, ez pontosan az a jövőbe tekintés, ami számodra hiányos. Alulról fotózva, fölfelé, előre nézve...