BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. október 4. 09:12
Paradoxon :)

Nem, nem a temetőt akartam fotózni, hanem a fura kontrasztot megmutatni. Van, ahol a piros a gyász színe, van, ahol ha temetőt látnak, nem sírnak :). 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. október 5. | 19:17 | R.János

soha sem pontozom a koncepciót, most sem fogom. szégyellem, de el kell ismernem, hogy nem értem a gondolatot. azt amit leírtál, azt igen, de nem sikerül a képpel társítanom....de valószínűleg ez nem a te hibád. amit látok az szép, csak nem tudom átérezni, mert nem érzem a témát....a ház lenne, a temető maradványa lenne, a kettő együtt, mint paradoxon, de ez miért lenne paradoxon? a ház élénk színe miatt esetleg? nézem a kategóriát:"város, építészet"....?? igazából egy kevésbé átgondolt fotónak érzem, de mert nem vagyok magamban biztos inkább "felpontozom"
további jó fotózást kívánok!
j.

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm. A paradoxon gondolatára megfejtést találhatsz az előző hozzászólásokban :)

adott pontszám: 2,8
2012. október 4. | 19:49 | Zorko

Szia,

Hát itt szinte minden mindennel kontrasztban van. Sírkövek, mezei virágok, egy idétlen színű ház, és sok-sok vezeték. Nekem ez így túl zsúfolt zavaros. A szemem csak úgy ugrál ide-oda, hogy mit is nézzen. Szerintem az ötlet nem rossz, de elég sokat vetkőztetni kellene a képből, hogy egyszerűbben fel lehessen dolgozni a néző számára.

Üdv,

Zorko

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 3,6
2012. október 4. | 19:13 | TheNorthFace

Szevasz!
Nos,még ha így akartad is bemutatni, nem lett túl jó azt gondolom,mit tettél szegény canonnal,hogy alkatel van tacs ízi minőséget produkált..?
Sok a hiba a képen, a minőség, dől a kép, nincs megkomponálva, csak nyomtál egy gombot és kész, kevesebb több néha, tehát nem tájképre mentem volna, hanem inkább pl kereszt és a háttérben a ház, az élesség is sántít.. szóval elhamarkodottan fotóztál, gondold át legközelebb..
Üdv!

laszlo.csiszer válasza:
Ok.

Megöltem a Canont.

2012. október 4. | 16:45 | vakhalfoto

jaja! Pont ezt akartam javasolni.
Ez a kép egyébként még mindig nem azt fejezi ki, amit a megjegyzésbe írtál. A kontraszt teljesen rendben, de miért is sírnának az emberek egy olyan rég elhagyott temető mellett, ahol szemmel láthatóan már nincsenek az elhunytaknak élő hozzátartozói, hiszen egyik sírt sem gondozzák. Ez egy paradoxon (nem tudom jó-e ide ez a szó), amikor maga a temető is meghalt már, s mögötte virít az élet a borzasztó rikító ház személyében.

laszlo.csiszer válasza:
Lehet, hogy megtaláltad a tökéletes címet? :)

adott pontszám: 3
2012. október 4. | 14:48 | vakhalfoto

Szia
Pontosan nem tudom mi volt az alkotói szándékod a képpel, de azt látom, hogy a temető fejfái sokkal tartalmasabb és izgalmasabb főtéma lenne, mint az a borzalmasan kék épület, vagy akár a túlszínezett égbolt.
Bár a kompozíció önmagában jó, de mindenképpen jót tett volna a képnek, ha kisebb mélységélességgel (tágabb rekesszel) dolgozol. Az élességet valahova az első sor keresztre kellett volna állítani, így el lehetett volna mosni az előtérben zavaró fűszálakat és réti virágokat, valamin a háttérben lévő épületet. Esetleges utómunkával meg lehetett volna oldani, hogy a fény is középre essen. A színtelítettségen is lehetett volna visszább venni (akár ff-ben se lenne rossz). Bár címet nem pontozunk, de a szemlélő nyilván a mentén próbálja értelmezni a képet. A te képeden viszont a temető mellékszereplővé törpült, ami véleményem szerint nem vezetett jó irányba. A tudatos képszerkesztés miatt adok rá 3 pontot. Egyébként lejjebb pontoztam volna.

laszlo.csiszer válasza:
Ok, rendben, köszönöm az értékelést. Van az úgy, hogy nem azt látja a szemlélő, mint amit a fotós szeretett volna megmutatni :).

adott pontszám: 3,5
2012. október 4. | 14:39 | csavargó

A képpel az a baj, hogy nem jó nézőpontot választottál. A házak, a villanyvezetékek nem illenek oda. Lehet, hogy egy, vagy két szép régi kereszt többet mondana. Amúgy a minősége rendben.

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm, a temető nekem tucatfotó lenne. Másra asszociálunk.

adott pontszám: 2,5
2012. október 4. | 13:53 | Blex

Hali!
Az az egyik gond h nem csak ezek a régi keresztek dőlnek hanem az egész kép is.
Maga a régi temető lenne a téma az öreg megkopott keresztekkel , mégis az égbolt kapott 2/3 teret a képen.
A háttérben tálható épület , teljesen elveszi a régi hangulatot amit a fejfák adhatnának , és színében is teljesen rikító és domináns.
A villany vezetékek zavaróan cikáznak .
Az előtérben a belógó gaz szintén zavaró.
Ha csak egy fejfára koncentrálsz az elburjánzott növényzetben , máris hatásosabb valamennyivel , esetleg a többi "kő" a háttérben.
Így túl sok a zavaró , koncepció nélkülinek tűnik a kép.
Üdv!

laszlo.csiszer válasza:
Köszönöm a véleményed, pontosan annak kontrasztnak a bemutatása volt a szándékom, amit az előtérben lévő régi keresztek, valamint a háttérben lévő -amúgy valóban rikító színű-ház ad. Tehát nem, nem a temető a téma :). A villanyvezetékek valóban zavaróan cikáznak, gondolkodtam arra, hogy retusálom, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ha lassan minden, amúgy képen lévő tárgyat kiretusálunk, akkor valóban visszaadja azt, amit láttatni szeretnénk?

adott pontszám: 4
2012. október 4. | 11:10 | capsi44

Szia! A kép jól sikerült, azonban a hangulata nem sugározza eléggé a temető morózusságát. A színek élénkek, a fények jókedvűek. Ha kicsit világvége hangulata lenne, Nálam, jobban betalált volna a kép!
Jó totózást!

laszlo.csiszer válasza:
Köszi, maradok a fotózásnál :) Köszönöm a véleményed, nem a temetőt szándékoztam bemutatni, hanem a kontrasztot a temető és az élnék ház között. Ha temetőt fényképeznék, akkor sem a morózusságát hangsúlyoznám.