BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,84
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 9. 22:03
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Miskolc, Avas
  • Készítés ideje : 2012-09-08
Torony

A torony nincs elhajolva, nem ferde. A kép sem. Egyszerűen a domborzati viszonyok miatt tűnik úgy, mintha. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. október 8. | 10:45 | Pista1212

Maga az ötlet szerintem jó és egyébként is hálás, látványos téma a település fölé nyúló kivilágított torony. Viszont a kivitelezéssel van egy kis gond.
Szerintem jobban kirajzolódna a mondanivaló, ha sötétedés körül készülne el a kép, mert akkor a lemenő sugarak még megvilágítanák a dombot, de már világítanának a díszfények. Így sajnos lóg egy kicsit a levegőben a torony, a házak világítása pedig sárgára színezi az egész képet.
Nem tudom mennyire volt rá lehetőséged, de pl. a torony haragos viharfelhőkkel nagyon drámaivá tudja tenni a képet, és sokat dobna ezen is.

adott pontszám: 3,7
2012. szeptember 17. | 21:53 | bolek

Szia!
Nagyon hálás témát választottál, de én úgy gondolom te is érzed hogy valami nem stimmel, hiszen még fel is hívod a figyelmet rá!
Lehetett volna a kép címe : Ferde torony , és akkor lett volna a nagyérdemű bajban!:)
Szerencsére a torony nem szalad el, így lesz esélyed tökéletesíteni a feladatot!
Nem töltötted fel az Exif adatokat , gondolom magas ISO értéken készült a kép amit egy kicsit még tovább rontott a házon lévő két lámpa ami belekavart a hosszú záridőbe, mert ugye hosszú záridővel fotóztad?
A képalkotó szoftverek ill a gépek nagy százaléka nem szereti a magas ISO értéket, szemcsés lesz a háttér és így elvesznek a részletek.
Érdemesebb ,korábban ill. állványról alacsonyabb ISO-val hosszabb záridővel fotózni. Én úgy gondolom a torony lenne a főtéma ami sejtelmes maradt és a történet bevezető fejezetét alkotó ház de leginkább a lámpa lett az éles.
Mindenképpen dicséretes ahogy észrevetted a csodát, mindenképpen dicséretes hogy az éjszakából egy szeletet erre szántál és mindenképpen dicséretes a lelkesedésed!
Próbáld újra és mutasd meg!
Sok sikert és szép fényeket!
Üdv.:Zoli

adott pontszám: 3
2012. szeptember 13. | 10:29 | Basa185

Nagy kár, hogy az erős képzaj tönkretette az egész képet! Én kezdőként mindenképpen azt tanácsolnám neked, hogy további feltöltéseid során, na mulaszd el megadni a kép paramétereit (ISO, rekeszidő, blende mérete,...), mert így a hozzászólók könnyebben tudnak majd hasznos tanácsokat adni, az ilyen hibák kiküszöböléséhez. Az éjszakai fotózás rengeteg lehetőséget rejt magában, érdemes még ezzel egy kicsit foglalkozni, a lehető legkisebb érzékenység, és egy stabil állvány használata mellett. Gyakorlat teszi a mestert!!!

adott pontszám: 2,5
2012. szeptember 10. | 21:16 | S. Gyuri

Az látszik, hogy az épület ami az előtérben van egyenes, és igen érdekes, hogy olyan mintha a torony rádőlne a házra. A kép világos részei egész jók lettek. Az épület részletei kivehetőek, bár nem éles sehol. A sötét részek teljesen szétestek pixeles az egész kép. Nem tudom, hogy a kép méretből adódik-e, mert nagyon nagy méretben töltötted fel. 900px magas bőven elég lett volna. A Torony részletei teljesen elvesznek a pixel rengetegben. Az épületet megvilágító lámpák már nagyon világítanak. Szinte kiégett minden világos rész.
Ezt a képet inkább akkor kellett volna készíteni, amikor lemegy a nap, és még kék az ég. Ha van lehetőséged, próbáld meg korábban készíteni a képet (tájkép funkción, vagy manuálisan inkább)

További jó fotózást.

adott pontszám: 2
2012. szeptember 10. | 21:10 | matusekl

Szia!
Ez a kép nem igazán sikerült.
Lehet, hogy a torony nem ferde, de a képen mégis úgy látszik. Ezt okozhatja az objektív torzítása is, ezt a megfelelő programmal jól lehet korrigálni.
Ha meg tényleg ilyen anomália áll fent, hogy nem ferde, csak úgy látszik, akkor úgy komponáld a képet, hogy lehessen mihez viszonyítani. Ez lehet a horizont, vagy valami, ami biztos, hogy vízszintes/függőleges, pl egy híd, egy tó, stb. Ezt éjszaka nehéz kivitelezni, mivel nincs semmi, amihez nézhetném a ferde tornyot.
A kép azonban több sebből vérzik.
Egyrészt kiégett részek vannak az előtérben lévő házon, másrészt hiányzik a ház alja. Ha kicsit hátrébb mész, benne marad a torony teteje és benne marad a ház alja is. Látom, hogy csillagok is vannak a képen, de éppen csak látszódnak, a fényszennyezés miatt rejtve maradnak.
Zavaró a villanyoszlop a bal oldalon (az sem egyenes?), és a házak feletti kábel sem tesz neki jót.
Ezt a képet talán két külön expóból lehetett volna összehozni. Az egyik egy alexpos, amiből az előtérben lévő házakat használod, míg a másik egy kicsit túlexponált a kép többi részéhez. Így nem lenne ennyire hangsúlyos az előtér, és jobban látszódna a "ferde" torony is.
Szép fényeket.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 10. | 13:04 | R.János

nem a torony dőlése vagy nem dőlése a gond szerintem, hanem inkább a kép minősége. a fényviszonyok kezelése nem könnyű ilyen esetben. valóban sok függ a gép képességén, az ISO-lehetőségen, állványon, témán stb.stb. ilyen típusú képeknél a témát jobban körül kell írni: egyértelművé kell tenni, hogy a torony, vagy a ház a téma, mert, ha a kettő együtt, akkor más technikai megoldást kell választani, hogy éles legyen a torony is. ha a ház a téma, akkor -azon túl, hogy megörökítésre nem biztos, hogy érdemes-, nem szabad belevágni, és előteret kell biztosítani. ha a torony lenne a téma, akkor élesnek kellene lennie, és nem lenne szabad, hogy a ház fénye "ellopja" róla a tekintetet...
úgy gondolom, hogy a hangulat megfogott, és emiatt fotóztad le..sajnos a gép nem képes visszaadni az átélt élmény hangulatát. ezért jó kielemezni magát a hangulatot, és a hangulati elemeket képileg megjeleníteni. (pl. ha a sötétben kivilágított torony varázsa ragadott meg, akkor ennek a varázsnak a mibenlétét kell kielemezni. ha mondjuk a sötétségből "előbukkanó magas kivilágítás" a varázs okozója, akkor nem szabad belefotózni a házat, mert az gyengíti a hatást. ha pl. egy "műszaki gótika" a varázs lényege, akkor a lehető legélesebb képet kell készíteni róla, hogy a "gótika" jellege érvényesüljön..stb.stb.)
így, ebben a változatban javítandónak érzem.
további jó fotózást kívánok!
j.

adott pontszám: 2,5
2012. szeptember 10. | 12:40 | glivia

Szerintem inkább a perspektívikus torzulásból adódik, hogy dőlni látszik a torony. ilyenkor célszerű valamit függőlegesre venni, leginkább azt, amit főtémának szánsz. De nem ez a legnagyobb baja a képnek véleményem szerint... A fények a házon dominálnak, a torony szinte belevész a sötétségbe. Valószínűleg jobban meg kellett volna választani a helyet, ahonnan fotóztál. Ráadásul ezek a fények sajnos zavaróan erősek. Máshonnan, más nézőpontból, utólag a sárgába forduló fehéregyensúlyt helyrerántva valószínűleg érdekesebb, mutatósabb képet kaptál volna... Remélem nem voltam bántó.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 10. | 10:16 | BLAKOV

Szuerintem ez nem túl jól sikerült, még ha meg is volt a jó elgondolás. A tornyot szinte elsöpri a lent tolakodó fényáradat, ami egyébként a sötét háttérrel nagyon durván találkozik.
Túl sok a téma aszt hiszem. így egymás rovására mennek.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 10. | 09:55 | calabash

A tornyot szeretted volna bemutatni, a házak mégis hangsúlyosabbak, központibb szerepet játszanak a képen, mint a torony. A szerkesztéssel nem vagyok kibékülve. A toronyból alig látunk valamit, zavaró a villanyoszlop. Hiába a domborzati viszonyok, így erősen jobbra dőlve zavaró a torony, lehetett volna korrigálni. Nem tudom milyen rekeszen készítetted, de ilyen éjszakai képeknél próbálj szűk rekeszt (pl. f8.0) használni, így a pontszerű fényforrások nem égnek annyira ki, hanem csillagszerű alakzatot vesznek fel, ami jobban mutat. Természetesen állvánnyal.

2012. szeptember 9. | 22:30 | pilipár

Domborzati viszonyok ide, domborzati viszonyok oda, én lehet, hogy levenném ezt a képet, mielőtt valaki pontozza....a kompozíciót nem érzem igazán átgondoltnak (vagy ha átgondoltad, nem igazán sikerült jól), a dőlés nagyon zavaró és céltalan, a fotó minősége nagyon gyenge, a kép teljesen szétesett, pixeles, és életlen. Sajnálom, így látom.
Üdvözlettel! Pilipár

13. - bocs, nem hoztam szerencsét :(