BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,85
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 3. 11:25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
*

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 26. | 21:48 | vizik12

A kompozíció nem rossz, de az effekt nem tetszik. Nagyon szemcsés, oldfotónak is mesterkélt, a vignettálás pedig túl szögletes, ami szintén mesterkélt. Szerintem nem mindig tesznek jót a rendelkezésre álló effektek :( de hajrá ...

adott pontszám: 3,2
2012. szeptember 8. | 10:26 | calabash

A szerkesztés jó, bár a téma így önmagában nem túl érdekes. A kép nagy részét elfoglalja az üres kék ég, amitől kicsit unalmas lesz a kép. Lehet, hogy érdemesebb lett volna csak a templomtoronyra koncentrálni. Ami sajnos kiégett, így ott eléggé elvesztek a részletek. A színvilág passzol a témához, de a vignett szerintem felesleges.

2012. szeptember 4. | 19:36 | elevi

I.élkiemelés
1.réteg duplázása
2.szűrő(Filter) ->egyéb(Others) ->élkiemelés(High Pass)
(az érték képenként változik, érdemes kísérletezni, mert hasznos lehet a legtöbb esetben)
3.rétegtulajdonság átfedésre, vagy lágy fényre ízlés szerint
4.rétegek egyesítése
II.ff-réteggel kontrasztemelés
1.réteg duplázása
2.rétegtulajdonság lágy fényre, vagy átfedésre
3.rétegek egyesítése

Mindkettővel érdemes kísérletezni. Az átfedésnél a csúszkával állíthatod a mértéket.
Bocs, hogy mindent ilyen szájbarágósan írtam, de nem tudom, hogy mennyire értesz a Ps-hoz
Remélem segítettem

dosagy válasza:
Szia, köszönöm, hogy időt szántál rá, ha lesz egy kis időm, kipróbálom!!

adott pontszám: 3,7
2012. szeptember 3. | 19:40 | elevi

Szia!
Jó kis képet készítettél. Tetszik a hangulata, jók a fények, jó a kompozíció.
Amivel többet törődhettél volna az az expozíció és az utómunka.
1.egy kicsit rövidebb expozícióval/szűkebb blendével nem vesztek volna el a részletek a várfalon és a tornyon, bár a bal oldalon lévő fa lehet, hogy túl sötét lett volna. Célszerű lett volna több expóval, esetleg expozíció-sorozattal próbálkozni.
2. A vignettálás jól áll a képnek, de szerintem egy kicsit túlzásba vitted. A kevesebb itt több lett volna.
3. Egy zajszűrés nem ártott volna az égen, mert elég szemcsés
4. Ez már csak egy javaslat:
Ha PS-ot használsz, akkor Élkiemelés szűrő és egy FF-réteg kombinált használatával és maszkolásával a fal textúrájának egy érdekes hatást adhatasz. (ha érdekel, leírom)

dosagy válasza:
Kökszönöm az értékelést és a tippet. Annyit érdemes tudni, hogy egy 10 rugós kis kompakttal készült, túl sok manuális állítgatási lehetőségem nem nagyon van.. Írd csak le, köszönöm!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 3. | 16:59 | sandzs

Sajnos a legnagyobb probléma az, hogy nem látszik a koncepció! Mit akartál megörökíteni. A templomot, a falat, a fát. Ha külön valamelyik volt a fontos elsiklunk felette, ha mind akkor meg zavaros. Ha meg van a cél már mindent helyére lehet rakni. Pl. cél (cím): Emberek a toronyban - le kell vágni a kép bal felét és kész is a kép. Persze ezt jobb a gépben komponálni, inkább csak a példa kedvéért írtam. Ha pedig ez egy épületet bemutató kép, akkor nagyon rosszul komponált és vignettálásnak semmi értelme.

dosagy válasza:
Szia!
Nekem pont így tetszett, hogy még a fa is benne van. Ízlés kérdése. Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2012. szeptember 3. | 16:12 | Castiel

Szia!
Sajnos a kép nem lett a legszerencsésebb időpontban készítve, az erős fények miatt kiégett a torony, részlettelen, ezzel szemben az ég nagyon zajos. Nem tudom szándékosan vetted-e vissza a színeket, de egy kicsit olyan "régi fotó" hangulatát kelti, ami tetszik, de maga a kép nem mutat túl sok érdekességet. A vignyett használata jó, de szerintem túl erős, nagyon megszaladtál a csúszkákkal.
üdv
Laci

dosagy válasza:
Direkt lett ilyen hatású, a vinyettában igazad lehet. Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 3. | 14:56 | Új tom00

Üdv!

Az erős vignettálás ami szembe tűnt elsőre. Egyáltalán nem tesz jót a fotónak, sőt. A színek nagyon fakóak és túl erősek a fények. Város és egyéb tájképet a legmegfelelőbb alacsony napállásnál fotózni...így sajnos unalmas és nem látványos a fotó.

dosagy válasza:
Köszi

adott pontszám: 3
2012. szeptember 3. | 13:36 | szzmet

Szia

Érdekes kép, gondolom egy kicsit filmes hatás lett volna a cél, azonban sajnos több kissebb nagyobb hibát vélek felfedezni, amik nélkül nagyon jó kép lehetne. Először is a kép perspektivikus torzítása nagyon nagy, feltételezem hogy 20mm körül készült a kép. A torony balra dől, míg a kép bal oldalán lévő fal már jobbra lejt. A színek kissé komorak, szépiásak, illetve az ég kékjében erős zaj is megfigyelhető. Az utólagos vignett effekt nekem nem hiányozna a képről, pláne nem ilyen durván. Jó dolog a vignett, divatos is manapság, de ez kicsit megszaladt. A torony részlethiányos, ami nem is az élesség, inkább az enyhe kiégés hatása lehet. Mindezek mellett a kép kompozíciója n agyon jó, a bal oldali fa és a torony jól lehatárolják a képet, jók alul a fák és a falon futó borostyánok is. Érdemes visszamenni próbálkozni, esetleg egy polárszűrőt a gép optikája elé tartani hogy azonos záridőnél ne legyen akkora fényerő különbség a torony és az égbolt közt...

Üdv, Z

dosagy válasza:
Direkt lett régies hatású a kép, a vinyetta viszont tényleg elszaladt.. De legalább neked tetszik a kompozíció :) Köszönöm a hosszú értékelést!

adott pontszám: 2
2012. szeptember 3. | 13:13 | blanco33

Üdv!
Veszprém, ha nem tévedek?
Nagyon rossz fényeket választottál a kép elkészítéséhez....A torony teteje erősen túlexponált.Legközelebb akkor menj ki fotózni amikor a fények is lágyabbak este vagy kora reggel , vagy ilyen jellegű képeknél még az is sokat emel a képen ha felhők vannak -esetleg vihar előtt. Tudatosan rákészülni egy képre amit már napokkal előtte eltervezünk akkor nagyobb sikert érünk el vele a nagyközönség előtt. A szerkesztésed is eléggé feszült -a torony igen kikerült jobbra-ott a hely is kevés maradt. Nem értem miért kellett balra annyi teret hagyni.
Ez a fekete vignet abszolút nem illik egy ilyen jellegű fotóra legalábbis ilyen mértékben biztos.
A kép minősége sem az igazi-zajosnak látom.
Sajnálom, de én így látom....
Minden jót:Robi

dosagy válasza:
Szia, tényleg Veszprém. Köszi az értékelést!