BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,36
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. július 19. 03:45
  • objektív: Zuiko ED 14-42mm 1:3,5-5,6 (kit obi)
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Városlakó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. július 28. | 17:24 | wanderlick

Szia!
Jó lett a kép,tudom nem könnyű reptében elkapni a madarat fölleg élessen,és jó beállítással de vannak hibák a képen ,kis gyakorlás és menni fog :) Tetszik az hogy fekete fehérbe választottad.

ad50 válasza:
Köszönöm az építőjellegű hozzászólást!

adott pontszám: 4
2012. július 24. | 10:02 | hegyiember

a tónusok eléggé döglöttek, meg a madárka is életlen (nagyot vágtál a képből? ha igen, és még van tartalék, nagyobb térrel jobb lenne), de van hangulata.

ad50 válasza:
Köszönöm az építőjellegű hozzászólást!

adott pontszám: 3
2012. július 23. | 00:29 | Ystvan

Szia,
Jó kis pillanat lenne, de sajnos ez a kép azon fotók közé tartozik - azt hiszem mindenkinek rengeteg van ilyen - ami majdnem jó, szinte minden stimmel rajta, de egy apró dolog miatt mégsem tökéletes. Az ilyen képeket az ember tartogatja amíg a memória bírja a laptopon mert nincs szíve törölni. Ennek a képnek az egyik hibája az élessége. Tulajdonképpen a madárnak egyetlen része sem éles, és ez sokat ront a képen. A másik dolog az utómunka, ami gondolom ezt hivatott javítani, mert az is nagyon feltűnő.
Tetszik viszont hogy a galamb szárnyai pontosan úgy állnak, ahogyan egy repülő madárnál ideális: látszanak a tollak, de nem takarják ki a madár testét vagy fejét, jó az is hogy fekete-fehérré konvertáltad, ez ad egy városias hangulatot a képnek.
Üdv.

ad50 válasza:
Köszönöm az építőjellegű hozzászólást!

adott pontszám: 3,8
2012. július 22. | 23:38 | Zebrapinty

Szia. Elég jó kép, de láttunk már jobbat is. Tudom, hogy egy madarat nehéz jól elkapni röptében. Nagyon nehéz megválasztani a megfelelő rekeszt és a megfelelő zársebességet, úgy hogy éles maradjon a madár szeme (ez azért jó, ha mindig éles és ez van fókuszban) és közben kellő dinamizmus/elmosódás legyen a szárnyakban. Bár én csak kezdőnek számitok, engedj meg néhány megjegyzést. A kép túl egyhangú, túl szürke (de lehet, hogy direkt ezt a városi hangulatot akartad ezzel átadni). A háttér nincs kellően elmosódva, kisebb mélységélességet kellet volna választanod (azaz nagyobb rekesznyilást = kisebb F számot) A szárnyat szép helyzetben kaptad el! Ez tetszik. Szerintem a fény sem volt az igazi. Ha jobban érdekel a madárfotózás, (vagy bármilyen mozgásban lévő tárgy fotózása) majd nézz utána, hogy miyen zársebesség/rekesz párok adják ugyanazt az eredményt, erről olvastam valamikor. Ha gondolod és érdekel a téma irj a mail cimemre. Szóval nem egyszerű témát választottál, és tényleg sok sok gyakorlás teszi a mestert. Ez persze rám is érvényes és persze én is szeretnék még többet tanúlni minderről élőben, kint terepen egy olyantól akinek ez már jól megy. Na, minden jót!

ad50 válasza:
Köszönöm az építőjellegű hozzászólást!

adott pontszám: 3
2012. július 21. | 22:11 | chopper34

Szia,sajnos nagyon hiányzik az élesség a képedröl,a szerkesztés sem túl jól sikerült,a faroktollnál több hely kellene,és kicsit zavaró,hogy döl az egész.A következö biztosan jobban sikerül.üdv:Z

ad50 válasza:
Majd egyszer rákészülve, állványról...

adott pontszám: 3,5
2012. július 21. | 16:28 | belizar

Szia! AZ alapötlet tetszik, egész jó kis kép lehetne, ha nem lennének olyan hibák, mint a fej életlensége (mintha utómunkában próbáltál volna azon javítani) és az utólag kiszűrhető zajosság. A kompozíció jó, ahogy berepül a galamb a képbe, a panelből álló háttér érdekessé teszi. A FF választása indokolt, jobbá teszi a képet.

ad50 válasza:
Szia! Köszönöm a véleményt! Utólagos élesítés van a képen, de az egészre kiterjedően. A zajszűrést pedig azért hanyagoltam, mert nagyon rontotta a részleteket. Ahogy azt lentebb is írtam, a jpg tömörítés is rendesen megtépázta a minőséget, mivel rengeteg apró minta, részlet van a képen.

adott pontszám: 3
2012. július 21. | 08:36 | fallto78

Egy semmit mondó városi galmb!
A kép üres , nincs benne semmi különös! Egy fekete - fehér képen repül egy galamb!
Valmint nagy hiba , hogy nincs szintezve a képed! nagyon ferde. A háttérben az ablakpárkányok , vagy a fal éle bántja az ember szemét. Mert ferde!
A képen az egyetlen értékelhető dolog , hogy éles. És a galamb szemén van a hangsúly!

ad50 válasza:
Sajnos erre csak ilyen "mezei" galambok élnek... Legközelebb majd azért is szólok a madárnak, hogy vízszintben repüljön...

adott pontszám: 3
2012. július 20. | 15:55 | froghunter

Szia! Sajnos a madár elég életlen és a kép minősége is igen gyenge. A szárnyak bemozdulása jó, de a madár fejének élesnek kellene lennie... De más hibákat is látok. Állatfotóknál ritkán indokolt a ff, szerintem itt sem vált a kép előnyére. Színesben(mivel a galamb is relatíve színes madár), jobban levállt volna a háttérről. Engem kicsit zavar az épületek dőlése is.
Ami pozitívuma képednek, h jó a nézőpont, valamint a szerkesztésben is tudatosságot látok, megfelelő helyet hagytál a madár előtt, balról lett 1 kicsit szűk, ott jó lett volna 1 kicsivel több hely, mert így nagyon közel kerültek a faroktollak a kép széléhez.
A minőség és életlenség miatt nem tudom jobbra pontozni.
Minden jót! István

adott pontszám: 3,4
2012. július 20. | 10:42 | bear

Szia, szerintem ebből még lehet egy nagyon nagyon jó kép, mert az elképzelésed igen jó. Kifejezetten tetszik, hogy a szürke panel házak között mutatod be az ott élő kis galambot, és ezt mind feketefehérben. Azonban a kép kivitelezését jobban meg kell valósítanod, mert a pozícionálás nem valami jó, nagyon szűk a hely a galamb hátsójánál, ott több helyet igényel a kép. Sajnos a képzaj és az életlenség elveszi a kép igazi mivoltának a látványát. Egyébként, jó az objektíved, de madár fotózsra nem árt egy tele objektívvel menni, hidd el azzal ezerszer élesebb és precízebb képet készíthetsz és ha van egy jó állványod a következő ilyen kép akár 5 is lehet, mert tényleg jó az elképzelés!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk!
Szép képeket!

ad50 válasza:
Szia! Köszönöm a véleményt! A kép élességével kapcsolatban mindenképp tudni kell, hogy a jpg tömörítés erősen megtépázta a részleteket. Rámentem zajszűrővel, de az megint sokat vett ki a részletekből. Sajnos annyi kis minta, apró részletek vannak a képen, amivel a jpg nem tud megbirkózni. De tény és való, hogy kézből kiexponálva nem is lett annyira tű éles, ráadásul az alany is mozgásban volt. Sajnos állvány nem volt nálam, a kép afféle ad hoc módon készült az utcán sétálgatva.