BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,85
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. július 10. 09:34
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Erdély
Egy juhász

Inkabb az epito kritikakat varom mintsem a demotivalokat:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. augusztus 6. | 19:07 | hzstar

Szia. Kettős érzések vannak bennem. Egy juhász a címe, de a képen nem szerepel állat. Hiányérzetem van, mivel csak sziluettet látok. Annak felét is kitakarja a domb. Lehetne egy picit beszédesebb, mert én nem tudom így befogadni.

adott pontszám: 4
2012. július 31. | 16:54 | sandsee

Szia !

Szerintem jó az elképzelés, csak itt talán egy kicsit még balra lehetett volna tolni a juhászt, és engem zavar még a jobboldali túlexpo. Na ez az az eset, amikor kifejezetten jó lett volna még egy kis utómunka.
Ezzel együtt is nagyon jó, összességében tetszik.

hajduzoltan válasza:
koszi

2012. július 14. | 22:29 | NOMÁD70

Szia!
Ahogy néztem a képet, egyből beugrott, hogy ez egy pásztor és nem egy kalapos csávó aki a réten sétál....
Jó sziluett, de jobbról az a fénybetörés a szürkébe nem mutat jól, szebb lenne egy egységes homogén szürkés háttér.
Egyébként mint sziluettes fotó, szerintem jó.
Bár kétségtelen, hogy egy kicsit kevés benne a látványelem és kívülállók számára nem sokat mond ezáltal. Ha sokat jársz esztenák között fogsz még ennél sokkal jobbat is csinálni!!
Üdvözlettel:
Zsolt

hajduzoltan válasza:
Koszi, majd ha sikerul megosztom veletek:)
Udv, Zoli

adott pontszám: 4,5
2012. július 11. | 10:40 | mola52

Remek sziluett fotó, jó kompozíció. Talán csak a kép jobb felső harmadában zavaró az a kissé beégett folt és némileg az élességet is jó lett volna erősíteni. Ezzel együtt jó fotó.

hajduzoltan válasza:
Szia
a beeges tudatos, az elesseget ha meg jobban raadom akkor sajna mar kijonnek a korvonalak ami mar elut a sziluettol...de koszonom a javaslatokat, legkozelebb majd probalkozom...
Udv, Zoli

adott pontszám: 4,9
2012. július 11. | 08:30 | Csarli

Szia!

Jó kép, nekem tetszik. Jó lett a fekete fehér színválasztás, kissé misztikus lett tőle a kép, azon felül, hogy a juhász alakja egy kissé bebukott. De talán ez így a jó.
Amit észrevettem, hogy lehet poros az obid, vagy a tükrök, mert mintha egy két porszem lenne a képen. Nem kukacoskodásból de talán érdemes lenne kitisztítani, vagy utólag kiszedni szoftveresen (pl a bot és a juhász között felül, a juhász mellett balra).
Összegezve nekem tetszik. Gratulálok.
További szép képeket.
Üdv
Csárli

hajduzoltan válasza:
Koszonom az ertekelesed, Udv Zoli

adott pontszám: 3,6
2012. július 10. | 13:19 | apóka

Ez valójában sziluettkép.nehéz építő kritikát írni. Színes, de mégsem érvénysül.A szerkesztése jó lenne,de p.l.d hogy juhász az illető, azt én elhiszem de nem látszik a képen.Nyilván evvel a beállítással, ha az ember vonásai látszanának az ég teljesen kiégett volna.Így viszont nem éri el a kép a hatását ..nálam mindenesetre nem.Jó fotózást. Üdv.

hajduzoltan válasza:
Szia.koszi a hozzaszolast, igazabol ez ff, de ahogy koraban is leirtam mar, a lenyeg mas...de mindenki maskepp latja..Megegyszer koszonom a tanacsod...Udv, Zoli

adott pontszám: 4,8
2012. július 10. | 11:33 | szabispire

Nagyon jó kép!. Én egy picit emeltem volna a sötét, árnyékos részeket és akkor teljes sziluett lenne. Így egy nagyon picit zavaróak a foltok a fűszálak között.

hajduzoltan válasza:
Koszonom az eszreveteled.Udv, Zoli

2012. július 10. | 10:44 | deadness

Rendben, hiszek neked.

Viszont a fotózás vizuális műfaj, a néző nincs tudatában a háttér információknak, és éppen ezért abban a négyzetben kell valaminek történnie, amit fotónak hívunk, különben semmitmondó lesz.

Nagyon kevesen tehetik meg, hogy egy egész sorozatot fotózzanak és úgy mutassák be ezt az életet, ugyanis úgy működhet, ha egy folyamatot látunk, 5-6 vagy több képet. Így aztán 1 képkockában kell gondolkodni, ne az járjon a fejedben, hogy te mit érzel, amikor a képet elkészíted, hanem az, hogy ezt hogyan tudod átvinni egyetlen fotóra!

Szerintem én építő, és fotóra vonatkozó kritikát írtam, gondold végig!

hajduzoltan válasza:
Igazad van, talan mar 2 szer is irtam, es koszonom a kritikat...:) en is csak az en nezopontom mondtam el neked...es hidd el ha legkozelebb megyek, majd maskeppen mutatom meg ezt a fajta eletvilagot...

2012. július 10. | 10:14 | deadness

Szerintem ez így kicsit erős! :)

Az tény, hogy a munkájuk magányos, de a legtöbbjüknek van családja, akik várják haza.

Nekik is van boldogság az életükben, sőt, ők talán jobban is tudnak örülni bárminek, mint azok akiknek majdnem mindenük megvan.

Ha szoció jellegű képet szeretnél mutatni arról, hogy milyen viszontagságos az életük, akkor amit az első pontban említettem (ha a juhász kisebb lenne, jobban érzékeltetnéd a magányát, azt, hogy ő csak egy apró ember a nagy természetben), az már nagyon sokat segítene a hangulat átadásában.

Vagy ilyenkor egy portrét érdemes mutatni róluk, egy szempárnál, egy arcnál nem mesél semmi sem jobban.

Viszont így inkább csak egy olyan hangulatkép, ami mögé lehet bármit gondolni, ugyanis nincs konkrét, erős üzenet.

hajduzoltan válasza:
hat igen, nem tudom te mennyire ismered ezt a fajta eletet hogy igy beszelsz rola, de en leeg sokat jarok esztenekra, es hidd el....tevedsz....

adott pontszám: 4
2012. július 10. | 10:00 | deadness

Szia!

Elmondom, hogy én miket csináltam volna másképp:

- A kompozíció így is rendben van, de lehetne a juhász még egy kissé balrább (nem sokkal, csak éppen hogy a kép harmadolójához közelebb legyen), és kicsit kisebb is lehetne, mert így hangulatban szerintem hatásosabb lehetne. Azzal a kompozícióval érzékeltetnéd azokat a távolságokat, amiket ő megtesz, a természet, a táj nagyságait.

- A színvilágon mindenképp változtatnék. Vagy legyen fekete-fehér, vagy legyen egy szép napfelkelte vagy naplemente fénye látható a képen, narancsos színekben, vagy éppen a kék ég.. az már mindegy. Így viszont a kép csak fakónak tűnik.

Ez a két dolog remélem építő lesz számodra!
Attila

hajduzoltan válasza:
Szia..koszonom a jotanacsokat...probalok majd figyelni ezekre...a fekete feher es a fakosag azt jelentene, hogy mennyire ilyen ez a fajta elet...mennyire nevtelen ismeretlen semmi elet ez..hogy mennyire senkiknek szamitanak egyesek szerint ezek az emberek....es foleg az egyedullet...
Udv, Zoli

2012. július 10. | 09:53 | pilipár

Akkor megpróbálok segíteni. Pont nélkül csak, hogy ne demotiváljalak.
Szerintem ez a juhász így nem juhász. Ezen a képen a sziluettes megoldásnak nincs nagyon értelme, talán, ha látszana a nyáj....így csak egy gazban sétáló alak bottal. Semmi nem utal arra, hogy ő juhász lenne. Nagyon sötét, még a ruházata sem kivehető.
Legközelebb szerkeszd határozottabban balra, keresd a harmadolót....látványosabb lesz. Mutasd meg az arcát, vagy a környezetét, ahol "dolgozik", de úgy, hogy látható legyen....szerintem jó lesz ez! :)
Üdvözlettel! Pilipár

hajduzoltan válasza:
Szia...koszonom az otleteket...a helyzet az hogy direkt sziluettet akartam, es probaltam megmutatni azt hogy mennyire egyedul van, mennyire maganyos az ilyen fajta elet....es azer lett fekete feher, nagy kontraszt es azer csak sziluett...es probaltam a harmadolast betartani, sztem 90 szazelakban sikerylt, nem? koszonom megeccer a jo otlete..kovetkezokor megprobalom maskeppen. udv, Zoli