BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,93
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 12. 13:52
  • zársebesség: 1/40
  • Készítés helye: játszótér
Luca kalandjai V. - A körhintán

A cudar, szeles idővel dacolva, Luca kérlelésének engedve ellátogattunk a közeli játszótérre, ahol Luca (sokunk számára ismerős) kis "barátja" társaságában körhintára pattant. ..én pedig - tesztelve az ülőke teherbírását - szintén felültem a ringlispilre, és miközben egyik kezemmel hajtottam a szerkezetet, a másikkal próbáltam megörökíteni egy-egy vidám pillanatot.. Köszönet Dani 77-nek a kreditért. Danin kívül Hegyiember és Ilcsa figyelmébe ajánlanám (más-más okból :-)).. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. április 15. | 07:42 | vmadarasz2

Luca kalandjairól régebben többet láthattunk, nagyon szerettem ezeket a képeket, mindig érdekes, dinamikus fotókat láthattunk.
Pont úgy mint most is, de ahogy cseperedik a leányzó még inkább érdekesebbek és dinamikusabbak ezek a fotók.
Most ahogy a képre nézek, még én is beleszédülök, annyira vissza adja a záridő a körhinta forgását. Már ezért megérdemelné a kép a max. pontot, de Luca arcocskája tű éles és még a magas fény állas sem tudott kárt tenni a fotóban.
Gratulálok, nagyon szép munka!

Jó fotózást és sok egészséget nektek!
Viki

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen a részletes, és a Tőled megszokott, jóindulatú, pozitív értékelést, Viki! Nagyon örülök, hogy tetszik a fotó.

Már régóta terveztem, hogy készítek körhintás képeket, és tényleg az is koncepció nálam, hogy megpróbáljak - kevésbé sablonos - dinamikus gyerekfotókat készíteni. Örülök, hogy ez Nálad betalált. Készültek további fotók is (ez délelőtt, dél körül készült - jól láttad, magas napállásnál :-)), amikor később, délutáni alvás után visszamentünk a játszótérre, ott talán szebbek, kiegyensúlyozottak a fények, de az egy nagyobb gyújtótávolságú, fix obival készült, úgy ott a környezetből, körhinta ülőkéből kevesebb látszik, ezért választottam (mások által megjegyzett hibái ellenére) inkább ezt - de később majd azt is feltöltöm.
Köszönöm még egyszer a figyelmed és a jókívánságokat is.

Sok kitartást, kívánok Neked a fényképezéshez - egyre sokasodó, jobbnál-jobb képekkel(láttam, hogy Nálad is beindult a fotós "szezon" a tavasz beköszöntével)!

Szép napot, Péter

adott pontszám: 4,8
2012. április 13. | 17:15 | pilipár

Én kifejezetten kedvelem a kockásfülű nyulat - bár mostanában a "teletabikról" nosztalgiázom :) -, de azért annyira nem helyes, hogy élesebben fotózd, mint ezt a gyönyörű kislányt! :)
A mozgás érzékeltetése tetszik, a színvilág jó lett, csak a kislány arcára kellett volna még egy kicsit nagyobb hangsúly....és derítőlap kellett volna a harmadik kezedbe :))
Üdvözlettel! Pilipár

Petya32 válasza:
Köszönöm az értékelést, Ildikó! Örülök, hogy alapvetően tetszik a fotó. Igazad van, kellett volna még némi fény Lucus arcára. Az élesség elcsúszását más is említette, amit én ugyan nem látok, szerintem Luca arca, szeme, kellően éles, de ezek szerint én tévedek (legközelebb majd próbálom stabilabban tartani a gépet :-).
Örülök, hogy írtál.
Üdvözlettel, Péter

ui: készült egy másik (sztem hangulatos) fotó, kicsit szűkebb szerkesztéssel (fix, normál obival), ugyanezen a körhintán (Kockásfülű Nyúl ott is Luca kezében utazik :-)), késő délutáni ellenfényben, lehet, hogy hamarosan azt is felteszem.

adott pontszám: 5
2012. április 13. | 13:23 | sulyok.emese

Nagyon klassz kép lett, egyedi és tényleg vidám hangulatú. Nem könnyű lencsevégre kapni a gyerkőcöket, hát még egy ilyen forgón. Gratulálok! MSE

Petya32 válasza:
Szia Emese!
Köszönöm szépen, örülök, hogy így látod. Tényleg elég sok mindennek kell összejönnie, hogy sikerüljön egy hasonló fotó. Külön köszönöm a nagylelkű pontszámot (a fotó - biztosan általad is észrevett - hibái ellenére).
Üdv, Péter

2012. április 13. | 10:47 | másikvanek

Nagyon kedves gyermekfotó! Gratula!
Üdv.
Másikvanek

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik.
Üdv, Péter

2012. április 13. | 10:20 | B.Martin

Ma ismét megnéztem a képet, jónak tűnik a rendezői bal. ,Mert ahogy nézegettem a képet, arra jutottam, ha onnan vágnál, akkor szinte a körhinta ülő része alig lenne látható, így meg olyan lenne mintha lebegne, ráadásul a gyermek jobb keze túlságosan a kép szélére kerülne. Számomra talán azért tűnik élesebbnek a nyúl, mert egyrészt élénkebb színű, meg egy kissé világosabb a gyermek arcánál.
Üdv, Martin

Petya32 válasza:
Köszönöm, hogy visszanéztél! Egyetértünk a vágás tekintetében, és sajnos az arcot is valóban kellett volna még kissé világosítani. Van egy másik fotó, ami más gyújtótávolsággal készült, ott közelebb van Luca, csak bal oldalt alul látszik kicsit az ülőke. Az ellenfényben készült (késő délutáni, kicsit narancssárgás színekkel), de ott kiegyenlítettebbek a fényviszonyok, Luca arca kevésbé sötét. Lehet, hogy később majd feltöltöm azt is (és/vagy ennek a fotónak a javított változatát), bár ez az érdektelenség elbizonytalanít.
Üdv, Péter

adott pontszám: 4,4
2012. április 12. | 23:03 | B.Martin

Szia! Nos, engem mindig lenyűgőznek azok a fotók, amelyiken svenket látok. Eszméletlenül dinamikussá lehet tenni egy témát, amely ha megállítanánk a pillanatot semmit mondó lenne. Gondolok itt egy országúti kerékpárosra. Egy körhinta pedig a fotóst fizikiai próbára is teszi, ami még jobban megnehezíti a dolgát. De most jöjjön aminek jönnie kell, bár ezek csak némi apró észrevételek. Először is az arcot kissé alulexpósnak látom, illetve az élességet is hiányolom róla, látszólag a kockásfülű nyúlon van az élesség. A másik pedig, hogy túlságosan középre került a főtéma. De hozzáteszem, minden elismerésem, mert ezeket egy körhinta közepén egyensúlyozva illetve lendületet nyerve már önmagában is irigylésre méltó!

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésed. Az arc sajnos tényleg árnyékban volt, ezt tovább kellett volna világosítanom. Lehet, hogy feltöltök majd egy javított verziót később..

Szerintem a téma nincs középen (ha jobban balra helyezem, akkor jobb oldalt túl sok a tér szerintem - ráadásul rendezői jobbról balra haladt a hinta, így szerintem r.bal oldalra is kell ennyi tér Luca elé) és én úgy látom, hogy a fotón Luca arca is kellően éles. F10-es rekesszel készült a fotó, így a nyúl és Luca arca is az éles tartományban van - lehet, hogy a nyúlon az élesség látványosabb a texturált "bundája" miatt. Köszönöm a figyelmedet és az elismerést. Üdv, Péter

2012. április 12. | 15:29 | hegyiember

szia!

köszi az ajánlást, sejtem az okát :)
amúgy ördögöd van. igaz tavaly ősszel, de én is csináltam ilyet, kockásfülű nélkül. csak az a baj, hogy olyan 60 másodpercig bírtam a pörgést, aztán gyorsan meg kellett állni, hogy az ebéd maradjon meg a rendes útvonalán... :)
jó ez - két dolog: a balfelső sarok. ilyenre tökéletes a content aware fill :) plusz: fény az arcra, mert szinte az a kép legsötétebb része.

üdv

Petya32 válasza:
Szia!

Köszönöm az észrevételeket. Az arcon így is világosítottam az árnyékokat, de valóban még elbírna némi fényt. Volt olyan is, ahol szemből sütött a nap - az meg túl kontrasztos lett. Elég nehezen jön össze minden (fények, kompozíció, háttérben lévő zavaró elemek kizárása, élesség, arckifejezés, megfelelő sebesség a háttér elmosáshoz stb). Egyébként nekem is csak kevés időm volt, mert Luca elég türelmetlenül viselte, hogy fotózom, meg aztán azt sem akartam, hogy nagyon elszédüljön (én szerencsére nem szédülök). Kipróbálom majd amiket javasoltál és lehet, hogy feltöltök majd egy javított változatot.
Örülök, hogy írtál.
Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2012. április 12. | 15:03 | xabolcsy

Szia! Szerintem nagyon jól kitaláltad ,ezt a képet! Én nem veszek észre hibákat,majd a tapasztaltabbak írnak. Szerintem egy kicsit balra kellet volna tolnod a képet, de a középre helyezés is tetszik. Csak a könyvek azt írjak, bár én nem tudom, hogy mi a baj a középre helyezéssel. (ezt megírhatná nekem valaki) A kockás fülű különösen tetszik:-)

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik a kép. Szerintem sincs gond a középre szerkesztéssel - esetenként, kimondottan előnyére válik a képnek. Szerintem itt Luca nincs középre szerkesztve, (az arca) közel van az aranymetszéshez (bár ehhez sem kell mindig görcsösen ragaszkodni). A kockás fülű nyúl mostanában a legjobb barátja Lucának - nélküle ritkán indul el otthonról :-).
Üdv, Péter