BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,39
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 1. 11:58
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Cloudporn

A kép iPhone 4s telefonnal lett feldolgozva 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. április 13. | 20:21 | piteati

Szia! nagyon tetszik, viszont sztem lágyabb HDR hatással jobb volna...

Pintér válasza:
köszi

adott pontszám: 3
2012. április 13. | 13:07 | batman777

Szia.
Eredeti képet elképzelve nagyon szép lehetett, szépen megkomponált képet készitettél. A felhők is csodálatosak lehettek a képeden.
Kár, hogy feldolgoztad iPhone 4s készülékkel, melyet inkább telefonálásra kellene használni, mert erre nem igazán jó.

Tudod, még kenyértésztát is lehet iPhone-val keverni, de a végén mégis csomós marad a kenyér.

Inkább egy rendes képszerkesztőt használj, mert szép képeket készitesz, melyeket nem szabad elrontani utólag. Akár a feldolgozatlan képet is kirakhatod, mert az is jobb az iPhonos verziónál.
Üdv.

Pintér válasza:
Köszi, nem igazán értem mit mondasz szerintem nem ismered a telefont...

adott pontszám: 3,5
2012. április 5. | 21:32 | KennyOMG

Szia! nem akarlak megbantani, de ezt minimum a digit ill-ba kellett volna. Tajkepkent jo lenne, de siralmasan tul van huzva, szaturalva, nagy felulet be van bukva, a tavvezetekek is bontjak az osszekepet. Ezt mind-mind ki lehetett volna javitani egy kis munkaval.

Es sajnos annyira meg csak nem is couldporn, legalabbis nekem, mert az arnyekok nem jatszanak a foldon (ertem en, hogy ahhoz magas nezopont es/vagy hegyoldal kell, de akkor is...)

Pintér válasza:
Köszönöm véleményed

adott pontszám: 5
2012. április 5. | 19:52 | skyranger82

Szia ! Tetszik a kép, nagyon jók a színek , van a képnek perspektívája , a ködös "fátyol" is jó hatást kelt, a szerkesztés is jó .
További sok sikert és szép fényeket .

Pintér válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 4
2012. április 4. | 13:25 | PapdiBalázs

Érdekes hatása van, nekem már kicsit sok is az utómunka rajta, de azért tetszik!

Pintér válasza:
Köszi

adott pontszám: 4
2012. április 4. | 01:07 | ozsi02

Szia!
Szeretem a HDR képeket. Tetszik a szinek összhangja, de a bebukásokat és a kiégéseket kicsit finomíthattad volna. Az élesség sem a legtökéletesebb, de ez lehet a telefonos feldolgozás miatt is. A telefonos szekesztők elég nagy minőségromlással dolgoznak. Jó az út végének és a horizontnak a metszéspontja és az is tetszik, hogy az út sarokról indul. Első ránézésre kicsit üresnek találtam a képet, valami hiányzott, de pár perc után már nem éreztem ezt az érzést.
Jó kép, grat.

Pintér válasza:
Szia! Köszi a kép utólag van életlenítve, ás tudatosan lett enyiire erős. Nem ide szántam, csak próba képpen tettem ide, ott ahova készült osztatlan sikert aratott :) de ott másként látjuk a képeket, egyébként nagyon szépen dolgoznak a programok el se hinnéd.

2012. április 3. | 20:09 | Peti-

Egyetértünk abban, hogy tényleg elferdült az oldal, ezért nem töltök én is képet, csak nagyon-nagyon ritkán. Az átlagom olyan amilyen, a képeimet mind vállalom, ezért is mertem azt írni, amit. Tájkép kategóriába tetted fel ezt a képet, de ilyet a természetben nem látsz, ez egy nagyon erős utómunka eredménye, ami nekem nagyon műanyaggá tette a képet. Olyat én még nem láttam, hogy a felhőpamacs teteje teljesen kiég, az alja meg teljesen bebukott, az árnyékos és a napos részek közötti kontraszt is hatalmas. Valakinek ez a szép kép, én a természetesség híve vagyok. Lehet, velem van a baj, hogy úgy szeretem a természetet, ahogy van, hülye egy szemlélet, tudom... Ha a képet digitill. vagy egyéb kategóriába teszed hozzá sem szólok, de tájképként...

Lehet, a pontom erősnek érzed, de próbálok a szabályzat szerint pontozni. El kellene olvasni, mi tartozik a 2 ponthoz. De ha neked olyan értékelések kellenek, hogy nem tetszik, furi, bebukott, nem tett jót a képnek, adok egy négyest, akkor vonasd ki a pontom, a kép átlaga is javulni fog.

Pintér válasza:
Szia!
Lehet rossz volt a kategória, a szemléleted meg változhat, nem Te leszel az első :) A pont nem érdekel csak nagyon elutasítónak találtam a véleményed egy "más világtól" de ezt valószínű Én okoztam mivel nem jó kategóriát választottam, viszont sose ismerted volna meg a sötét oldalt

adott pontszám: 3
2012. április 3. | 19:30 | Jingli

Szia!
Azt hiszem az utómunkát egy kicsit túlzásba vitted.Szép fotót lehetett volna készíteni ott ahol jártál,de sem a színek,sem az elrendezés nem jó.Az útból kár hogy hiányzik a jobb alsó sarokban,valamint a horizont sem egyenes,balra lejt.nekem ez egy hármas kép.

Pintér válasza:
Szia!
Köszi a véleményed a horizontot vizsgáld meg mégegyszer, segít a villanyoszlop, már ha látod...

adott pontszám: 4
2012. április 3. | 10:51 | sziga64

Szia!

Ez szerintem már túlságosan kontrasztos és túlélesített.. Ez számomra ront a kép hatásán

Pintér válasza:
köszi értem

adott pontszám: 3,5
2012. április 2. | 11:21 | zolika78

Szia! Szerintem ez egy egészen szép tájkép lett volna, ha nem ilyen durva az utómunka! Túl sötét lett főleg a felhő, nem természetes! Jó lenne látni az eredetit is! Zoli

Pintér válasza:
Köszi nekem ezek a durva színek tetszenek

adott pontszám: 4
2012. április 1. | 22:27 | matyi012345

Szia!
érdekes fotó, nyilván a szép felhőket szeretted volna megmutatni, ha azok vannak a kép 2/3-ad részében. Ami nem tetszik az az. hogy bebuktak a felhők, és a táj egy része is sajnos. fura ez az effekt és szerintem egyáltalán nem tett jót ennek az egyébként jó képnek.
Sajnos nekem így nem tetszik, de a tetszés / nemtetszés szubjektív dolog.
minden jót!

Pintér válasza:
Köszönöm, értelek

adott pontszám: 5
2012. április 1. | 21:28 | S. Gyuri

Nagyon tetszik a kép.
Jó lett a feldolgozás. Maga a kép gondolom eredetiben nem ennyire hatásos, de így mindenképp szuper. Jók a színek és tetszik a felhők elsötétítése is. Én jobban elfordultam volna, vagy bemenni a mezőre, akkor talán az út is hangsúlyosabb lett volna.
Nagyon tetszik! Gratulálok!

Pintér válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 2
2012. április 1. | 20:21 | Peti-

Az alapkép egész jó. Tetszik a kompozíció. De amit az utómunka során műveltél vele... Az első dolog ami eszembe jutott, az hogy borzasztó. Nagyon mű, nagyon mesterséges, semmi természetes nincs benne, pedig elvileg egy tájat ábrázol a kép. Csak azért nem 1 pont nekem, mert az alapkép tetszik, egyébként hibás, kerülendő útnak tartom. Az nem mentség, hogy telefonnal lett feldolgozva, ennél még a gépből kieső nyers kép is fényévekkel jobb.

Üdv
Peti

Pintér válasza:
Szia!
Köszönöm véleményed, igazából nem értékelem hasznosnak hisz a saját meglátásod keresed a képben. Régen nem teszek fel képet már ide mert teljesen elferdült ez az oldal. Azért tettem fel ide is mert egy másik fórumon nagyon sok embernek tetszik ez a fajta képátalakítás. Kíváncsiság vezérelt. Rengeteg olyan felhasználó van itt aki még csak nem is tanulta a fényképezést csak autodidakta módon dokumentálja a látnivalókat. Nem lát benne többet csak a látványt. Hiába a 4-es átlagod sajnos vannak jó és vannak kevésbé jó képeid.
Először nekem is furcsának tüntek a HDR képek de valahogy mégis megtetszettek. Többet tudnak mutatni...
Az meg hogy a telefonnal szerkesztettem nem mentség volt. Nagyon jó képfeldolgozó programok vannak, sajnos ide le kell butítani ezért nem igazán látni mire képes a telefon.
A látásmódod olyan amilyen, valakinek tetszik valakinek meg nem.
Egy bizonyos szinten túl az értékelés szinte értelmét veszti, mint ahogy az a kérdés is abszurd, hogy az alma vagy a körte a jobb...
Üdv
Pintér