BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,42
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2012. március 31. 21:13
 • érzékenység: 400
 • fókusztávolság: 190
 • objektív: Tamron 70-200
 • rekeszérték: f/4
 • zársebesség: 1/60
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Börzsöny
 • Készítés ideje : 2012-03-18
Párosan szép az élet...

A kép NAGY méretben: Mivel első feltöltésem, ezért egy kicsit alulméreteztem a méretkorlát miatt. A fentebbi linken megtalálható EREDETI felbontásban. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. április 6. | 09:55 | M4RC1

Sokan feldolgozták már a témát, sajnos ez a gyengébbek közé tartozik. Bemozdulás és az objektív lágysága miatt életlennek tűnik (amire a lekicsinyítés is rátett gondolom). Az elmosás szép, ki is emelné a témát, ha az épp nem takarásban lenne. Ez a kép fő hibája, a kompozíciót kellett volna módosítani. A színek őszies hangulatúak, pedig tavasszal készült, ez érdekességnek fogható fel.

zolacko válasza:
Nem tudom megnézted e a linket, amin a forltó nagyobb felbontásban van, azon már látszik, hogy ami kell, az éles.
Szerinted mi van takarásban? A természetfotózásban az egyik leglényegesebb a szem, és az látszik. Miután a többi részük víz alatt volt, így nem érzem hibának ezen rész lehagyását.
Tudod a természetben az idő takarít, még megmaradtak az őszi levelek ;)

2012. április 1. | 16:55 | froghunter

Ha képet törölsz, levonnak a kreditedből, de, hogy mennyit, azt nem tudom, mert nem töröltem még képet...szerintem a szabályzatba benne van, hogy milyen "büntetést" von maga után, a kép törlése.
Üdv az oldalon!
Szép napot! István

zolacko válasza:
Köszönöm, idő közben írtam a moderátornak, lenne e lehetőség kicserélni egy nagyobbra.

adott pontszám: 4,4
2012. április 1. | 15:44 | froghunter

Szia! Már néztem a képedet korábban, sőt szerintem már tizedjére térek vissza, hozzá:))
Mivel a cím alatti linket is megnéztem, így gyorsan rájöttem, hogy Te értékelted tegnap a fotómat. Ezért hezitáltam, hogy pontozzam-e fotódat, mert sajnos 5-öst nem tudok rá adni, akármennyire is szeretnék. De mivel már régóta nem jött rá értékelés, talán az én értékelésemnek is fogsz örülni, még ha nem is a max pontot adom rá.
Én, a leggyakrabban békákat fényképezek, már amikor sikerül kellő távolságba kerülnöm hozzájuk. Megpróbálok Neked, egy pár hasznos tanácsot adni.
Békákat és más állatokat is, az ő szemmagasságukból szoktunk fotózni, persze más perspektívát is választhatsz, főleg ha ez által érdekesebben tudod bemutatni, fotóalanyodat. A jó nézőpont megválasztásával (is!)tudod elérni, hogy valamit úgy mutass meg, ahogy azt ritkán látni, így képed még akkor is érdekes lehet a nézőnek, ha nem egy ritkán látott állatot, vagy növényt mutatsz. Itt, nem mondom, hogy az lett volna a jó, ha még lentebb engeded a gépet, hiszen akkor a békákból, még ennyit sem látnánk. Sajnos nem a legjobb helyen bukkantál rájuk, nem tudom másik szögből fotóztad-e őket, de talán kicsit jobban körbejárva a támát, találhattál volna olyan helyet, ahonnan fotózva, jobban látszanának a brekik.
A másik, amivel egyedivé varázsolhatsz egy képet, ha jó fényeknél fotózol. Erre a legalkalmasabbak a napfelkeltét követő és naplemente előtti fények.
Tudom, hogy nem egyszerű dolog ez, mert békapajtik és más állatok is csak a legritkább esetben lesznek akkor és ott, ahogy mi legszívesebben látnánk őket. De ha sok időt töltesz terepen, az említett időkben, akkor a természet is kegyes lesz hozzád és alkalmanként a jó fényviszonyok mellett is utadba sodor majd, valami kedves témát.
Bár ez a felvétel, erdőben készült, de még ilyenkor kora tavasszal, a fáknak sincsennek lombjai, így kevésbé állják útját a nap sugarainak és ha szerencséd van, akkor egy másik alkalommal talán, ezt is ki tudod majd használni.
Ha legközelebb töltesz, figyelj a méretezésnél, mert így annyira kicsi, hogy nehezen elbírálható a kép, a linket pedig nem biztos, hogy mindenki meg fogja nézni.
A hosszabbik oldalt 800-900 pixel körülire vedd, így már élvezhetőbb lesz a kép.
A kép szerkesztését, részben jól oldottad meg, figyelve arra, hogy az állatok nézési irányába, megfelelő nagyságú teret hagyj. Viszont én nem vágtam volna meg, a hím hátulját, legfeljebb abban az esetben, vágtam volna ott, ilyen szűkre, ha azt akartam volna elkerülni ez által, hogy valami zavaró elem kerüljön a képbe.
Az élességet, a méret miatt nehéz megítélni, de én jónak látom, a színek természetesek és mivel brekiknél, nagyon nehéz megtalálni, azt a perspektívát, ami a legjobb lehetne, így nem mondanám, hogy rossz kezdet lenne.
Küldenék egy kreditet is a következő feltöltésedhez.
Minden jót! István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

zolacko válasza:
Köszönöm a véleményt és a kreditet. Más nézőponton én is gondolkodtam, csak mivel a part lejtett, nem tudtam lejjebb ereszkedni (így is elég szerencsétlenül gubbasztottam ott vagy fél óráig :) ). A lassú folyású folyó közepe felé bementem egy kőre, de ott még kevesebb fény volt, ISOt meg nem nagyon akartam/mertem emelni.
Fényekkel még félig-meddig szerencsém volt, mert ha ezen a helyen ér a naplemente, akkor szerintem még ISO800-on sem lett volna egyharmadom... :)
A fenekük, ha jól emlékszem a víz alatt volt, de majd gépen megnézem a többi képen. Sőt, a szaporodás idejének nagyobbik részét is a víz alatt töltötték.
Eletemben először töltöttem ide. (Mint Tapasztaltabbtól kérdezem, ha esetleg kirtörlöm, és felrakom újra az egy kreditet akkor is levonják?)
Egyeltalán nem bánt, hogy nem 5ös, örülök, hogy értékelted és mégegyszer köszönöm a kreditet.

adott pontszám: 4,8
2012. április 1. | 15:05 | Kimi83

Szia! Nagyon szépek a fotó színei! A szép elmosódottság is hozzájárul a nyálkás hatáshoz, ami a békákon van. Kár hogy nem tetted fel nagyobban a képet, gondolom az már a minőség rovására ment volna, viszont megnéztem a csatolt hívatkozásban, nagyon szép!

zolacko válasza:
Köszönöm az értékelést. Életemben először töltök ide, a linken megtalálható max felbontásban, innen látható, nem menne a kinézet rovására a nagy méret :)

2012. április 1. | 11:42 | Mikrobi1989

Üdv. Nagyon kicsiben töltötted fel szinte élvezhetetlen ekkora méretben, mérnem töltötted fel 1000 pixel szélességben? Jobboldalt fönt a zöld részt lehagytam volna elüt a kép többi színétől és hiányolom a békák hátsófelét is.
Amúgy az élesség jó és a mélységélességgel jól kiemelted a békapárt.
Szép fényeket.

zolacko válasza:
Köszi véleményt, a vágást valószínűleg elvégzem. Még első feltöltésem csak.... :)