BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,34
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 12. 19:52
  • objektív: 18-55
Jeges Duna a Margit híd alatt

A tükröződés csíkosságát az elúszó jégtáblák okozták. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. március 1. | 13:49 | binci.

Szép éjszakai fotó, egyedül talán a perspektíva választása az, ami zavaró számomra. Kissé semmitmondó a híd, nem látni, hogy a jobboldali pillérek között hogyan folytatódik, hogy a lámpák a hídon honnan jönnek. Kicsit magasabbról talán jobban kitöltené a képet és többet mutatna a hídból, a tükröződés pedig akkor se veszne el...

szzmet válasza:
Szia, természetesen sokkal jobb perspektívákból is le lehetne fotózni ezt a hidat.
Pl. középszimmetrikusan, vagy magasból, sajnos azonban a kép készítésekor se daru, se csónak nem állt rendelkezésemre, a helikoptert meg a hosszú záridő miatt eleve elvetettem. :) (csónakból a hajózási tilalom miatt sem lett volna szerencsés) A képet a Pesti oldalról valamivel a Parlamenttől északabbra eső résről készítettem, mivel a folyó kanyarodása és a híd törése miatt ebből a szemszögből lehet leginkább 'merőleges' perspektívából látni a hidat (google eart programmal leellenőriztem előzetesen), továbbá azon a részen található betonozott magaspart, így a lehető legmagasabb helyet is megkerestem. A híd pesti hídfőjénél több kikötő és hajó is található, amit nem akartam a képre szerkeszteni, mert nagyon csúnyák.

Köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 4
2012. február 16. | 23:08 | Lindem

Szép, élénk fények. Különösen tetszenek a tükröződések a vízen de szerintem másképp kellett volna vágnod, túl nagy a fekete felület a képen.

szzmet válasza:
Szia,
nem akartam túlexponálni a híd fényeit ezért lett a többi sötét. Nekem még tetszett is hogy nincs sallang a képen, csak a téma. Nagyon szélesre vágva szerintem meg nem lenne annyira jó.

2012. február 15. | 09:05 | Speedy3542

szia!

nem tudom, hogy kellene reagálni a Te előző reagálásodra (még új vagyok:), de akkor írom új véleménybe. Megnéztem a többi képet is a flickr-en, és nekem a szűkebb vágás (második kép cím nélkül) tetszik a legjobban, de többi is jó, különösen a 'two drops' cmű tetszett még nagyon! Üdv:Speedy3542

szzmet válasza:
Szia,
Igen, mindenkinek más. Azért is készítettem többet.
Örülök hogy tetszik a cseppes, igazából érdekes, de egész kis jégcsapról csepegett, a végének az átmérője kb. 2-3mm-volt.

Üdv: Z

adott pontszám: 4
2012. február 13. | 22:23 | Speedy3542

szia!

Én is épp hasonló témán törtem a fejem a napokban, így megörültem a képednek! Nekem nagyon tetszik a csíkosság, dinamikussá teszi a képet, a színek is nagyon jók, az egyetlen dolog,amin változtatnék az a vágás, szerintem láttatni kellene a híd elejét, és végét, vagy ha nem akkor meg lehetett volna bátrabb a vágás. Egyébként gratula!

szzmet válasza:
Szia, köszi szépen az értékelést, készítettem teljes 'panoráma szélességűtől' az egy pilléresig. és ez tetszett a legjobban. :) Itt van a többi ha érdekel: http://www.flickr.com/photos/szzmet/

Üdv: Z

adott pontszám: 5
2012. február 13. | 22:08 | The Eye

Remek kép, helyén az élesség és kellően minimál. A hosszúzár jól fest a dunán. Itt most a kék órát sem hiányolom. Grat!

szzmet válasza:
Köszönöm szépen, örülök hogy tetszik! :)

adott pontszám: 4,7
2012. február 13. | 08:59 | ngergely77

Szia! Jól sikerült kép. A kis ikonokban nézve olyan volt, mintha valami csillogó karkötő lenne, egy fekete szöveten. Nekem az tetszik, hogy se a vízbe, se az égbe nem lóg bele semmi. kellően fényes, kellően éles(éjszakaihoz képest). Érdemes lenne ugyanezt ugyaninnen egy kékórában is megkísérelni. Üdv.

szzmet válasza:
Szia,
Igen, mindenki a kék órát hiányolja és egyet is értek vele, csak sajnos ugye ez Budapest, és kicsivel több fénynél rengeteg dolog előjönne a háttérben ami elrontaná, aztán mehetnék neki PS-sel. Egyébként akartam kékórában kimenni, de sajnos az időm nem engedte. Majd máskor. :)

Üdv: Z