BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 3. 21:53
Hegyek Ura

Bár az ég borús, a kép tán derűs.(?) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2012. február 2. | 07:47 | miki3d

Szeressük az alpokat, a zöld mezőket, fennsíkokat, a rajtuk legelésző bocikat, a körbeölelő magasabb hegyeket rajtuk havakkal és kék éggel... itt szinte minden megvan, még a kék ég is, csak kicsit más árnyalatban, mert felhős az ég... Ami nem is lenne baj, de nekem már elmászott kissé lilásba, emiatt nekem zavaró, pedig egy kellemes, szép, nyugodt kép lenne, annak ellenére, hogy az ég nem az a tipikus "képeslapi".
A minőség kár, hogy kicsit "butácska", ill. nem a "megszokott", hogy szinte már mindenki tükörreflexes géppel lövöldözik, ezért nem is vonok le pontot, mert nem szoktam a minőséget értékelni, mert a fotózás nem arról szól és tudom, hogy nem engedheti meg mindenki magának. Ezt inkább csak sajnálatos tényként állapítottam meg...
Szerencsére nem az a totál szürke/fehér lett az égbolt, hanem jól kivehető részletek vannak, a színek természetesek és a kompozició is jó...
Igazából sztem egy tipikus osztrák képet sikerült készítened, egyedül az égbolt kissé lilásodása zavaró... mert még ha a boci lenne lila, megértem :) (mint pölö a gallériámban, még régebbi képeim között valahol :D )

hegylakó válasza:
Szia! Köszi az értékelést. A lila bocidra rákeresek! :)

adott pontszám: 3,8
2012. január 5. | 20:02 | calabash

A kompozíció tetszik, bár bal oldala lehet, hogy egy kicsit hosszú. Sajnos a képminőség nem a legjobb. A kép enyhén túltömörített és elviselne még egy kis kontrasztot, főleg a háttérben a hegyeknél és a felhőknél.

hegylakó válasza:
Igen, a minőség nem a legpengébb. A bal oldal hosszúsága viszont tudatos. Kell a tehén merengő tekintetéhez a tér.

2012. január 4. | 18:13 | Phoser

Fények, színek, és valami ami kiemeli a fényképet a többi közül. Ez egy saját képem:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=200621

Fények, előtér, felhők, színek és a Mont Blanc a háttérben... Ilyesmire gondoltam. De főleg a fényeket hiányoltam a képedről. Üdv:
Zsolt (utazol.com)

hegylakó válasza:
Tényleg jó fotó! Szerencséd volt a napsütéssel. Értem a fényeket. Akkor az elképzelésem valami hasonló volt, mint a Tiéd. Ott jobb a nézőpont is. Gratulálok hozzá! Pali

adott pontszám: 3
2012. január 4. | 16:18 | Phoser

Sajnos a fények hiánya meghatározza a kép hangulatát. Elég rajzosra sikerült a fénykép, nem igazán látni rajta igazán éles pontot. Illetve a téma választás is elég sablonos, valami pici egyediséget hiányolok a felvételről! További szép fényeket! Üdv:
Zsolt

hegylakó válasza:
Szia! Nekem abszolút nem borongós a hangulata és én egyedinek találtam ezt a szituációt. Egyébként a sablonos téma bármire ráhúzható amit sokat fotóznak: Virág, lepke, bogár, naplemente, tenger, város, állat, emberarc, meztelen nő, erdő, mező s mi szem-szájnak ingere. :) Köszi hogy foglalkoztál vele. Azért hasznosnak jelölöm. Pali

adott pontszám: 5
2012. január 4. | 10:46 | lessthanmore

Szia! Jó kis tejcsoki reklám, már csak lilára kellene festeni a tehenet :)

hegylakó válasza:
Szia! Bár csak ott tartanék, hogy ilyen lilára festéseket meg tudnék oldani. Hmm! Tejcsoki. Kell még itthon lennie valahol. Mindjárt megkeresem! :))

adott pontszám: 4,5
2012. január 4. | 09:34 | feketelyuk

Heló.A szerkesztése jó és színek sincsenek túlhúzva.Kicsit viszont túlélesített,és a hegyek gerincén világos aura látható.Üdv.

hegylakó válasza:
Szia! Köszi az észrevételeket. Az igazság, hogy csekély az utómunka, az eredetitől leheletnyire tér el. Az auráról (ha főleg a középső hegy tetején lévő vékony fehér csíkra gondolsz) nem tudok nyilatkozni. Megnéztem az alap képet, ott is rajta van. Pali

adott pontszám: 4,5
2012. január 4. | 08:48 | Seres István

Ez a kep olyan akar egy Milka csoki reklam. Ertekelem a kep humorat, szerintem ez az egyik erossege a kepnek. Annak ellenere, hogy egy nagyon egyszeru geppel lett keszitve, a maximalisat kihoztad belole, talan a szineket lehetett volna egy kicsit elenkiteni, mert ahogy te is irtad borus volt az eg, tehat valoszinuleg nem furodtetek a napfenyben.

hegylakó válasza:
Szia! Sajnos nem sokan vagyunk, akik humort is vélünk felfedezni benne. Pedig tényleg gondoltam a humor kategóriára: Nekem mulatságos, ahogy a tehén fekszik a magaslat peremén és vigyázza a hegyeket a sasmadár helyett.

adott pontszám: 4,6
2012. január 4. | 07:43 | g12powershot

Csodás helyszín, remélem látok majd még innen képet.
A felhőkből kicsit többet hagynék kb. egyharmaddal mert akkor még nagyobb tér látszik és arányosabb is lenne szerintem.

hegylakó válasza:
Szia! Érdekes, amit tanácsolsz, mert alapból pontosan ilyen volt a kép. Feltöltés előtt gondoltam meg és vágtam felülről szűkebbre. Az volt a gondolatom, hogy ezzel talán több hangsúlyt kapnak a hegyek, ahová a tehén (vagy bika, ha már úr) elmereng. Pali

adott pontszám: 5
2012. január 4. | 05:27 | bromis

Szia! De irigylem azt a tehenet! :) Neki aztán nincs stressz. Kajál délelőtt, aztán gyönyörködik a panorámában délben. Úgy gondolom, hogy az adott helyzetben kihoztad a képből amit lehet. Úgy értem, hogy a szerkesztés abszolút tudatos, hiszen a tehén befelé néz a képen, de tulajdonképpen meg is mutatja, hogy mit néz, hiszen a szemközti hegyek felé vezeti a mi tekintetünket is.
Egyszóval jól sikerült.
Üdv: Péter

hegylakó válasza:
Köszi. Így van, egyelőre ezzel a géppel leginkább a tudatos szerkesztést próbálom gyakorolni. Jól látod a strssznélküli helyzetet. Majdnem az lett a címe, hogy Milka meditáció. Pali

adott pontszám: 3,2
2012. január 3. | 23:04 | Orsibébi

Szia,

Kicsiben valahogy többet vártam a képedtől, mint amit nagyban adott... Sajnos elég színzajos, kopognak a színek és az expozíciója sem a legoptimálisabb. Kár, hogy a messze távolban látszódó helyek/felhők sem élesek egy kicsit sem. Picit messzebbről fotóztam volna talán még, ehhez a nagy testű állathoz mérve szűknek érzem a teret. Kompakt géppel tudom, nehéz tökéletesen éles és szép expozíciójú képet csinálni, kicsit jobb fényviszonyok mellett kattogtass!

hegylakó válasza:
Szia! Köszi a véleményt és a tanácsot. Na, egy újabb fotós kifejezés: színzaj. Erre rákeresek, mi az. Üdv: Pali