BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,14
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. december 29. 10:33
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Salgó vára
  • Készítés ideje : 2011-12-25
Távoli, felleg, vár

Jó, jó, pici a gépem... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. január 4. | 10:15 | szzmet

szia,

semmi gond a pici gépekkel, sokszor nagyon is előnyösek tudnak lenni. pl a nagy látószöggel, ami jelen kép esetében ugyan nem volt kihasználva. nagyszerű fotótéma a ködöt felülről fényképezni és mindig elhatározom hogy akkor most.. és mindig közbejön valami...
a kép előterében a kövek kellemesen élesek, a áttér elmosódott. Tudom hogy a kép alapja akar lenni az elmosódott háttér és ezzel a nagy tér érzékeltetése, de én kipróbálnám úgy is hogy a háttér is éles, vagy élesebb. A háttérhez képest az előtér túl részletgazdag, viszont ennek ellenére olyan homogén. Ha egy picivel hátrébbról készítjük a képet, akkor egyrészt az előtérbe is több minden belefér, másrészt, ami a fontosabb, nagyobb tárgytávolság esetén a mélységélesség is növekszik, így adott esetben élesebbre lehetett volna hozni a hátteret, ami igazából a mögöttes hegyeket emelné ki jobban, a köd az úgyis olyan amilyen, elmosott, hullámos stb.
végül egy észrevételem van még a képpel kapcsolatban, hogy a fehéregyensúly (nem tudom hogy tudatosan-e) kicsit elcsúszott a kék tartományba. kék ég esetén havas felszínnén ez gyakran előfordul.
Mindenesetre ezeket leszámítva a záridő megválasztás és a kép arányai is rendben vannak, sehol egy kiégés vagy becsillanás. az értékelésem első része is inkább szubjektív vélemény mint tényéleges objektív probléma.

várjuk a többi képet!

üdv :Z

hegylakó válasza:
Szia! Köszönöm szépen a részletes tanácsokat. Ilyenekből sokat lehet tanulni. Írták lejjebb is, hogy az előtér lehetne több. Megnéztem úgy is, hogy nem vágok onnan annyit, és valóban teljesen más perspektíva keletkezik ezáltal. Bizony tetszetősebb. Kár, hogy nem előbb írtátok. (Feltöltés előtt. :) ) A fehéregyensúly nehéz ügy. Ez a gép, és úgy hallottam, a régibb Fujik, igen hajlamosak kékben fényképzni. Amit írtál, én is látom, de nem tudtam fehérbbé tenni, pedig fotózáskor kézi üzemmódban is állítottam, és utólag is próbáltam. Mégegyszer köszi. Pali
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2011. december 30. | 16:48 | ceka786

nem tudom, miért ez a legkevesebbet értékelt kép, nekem nagyon tetszik, főleg hogy elsőpillantásra olyan mintha csak egy kis kavicskupaclenne fotózva hóval borítva, de egészen más közelebbről!
nekem ez nagyon fav!
Grat!

hegylakó válasza:
Köszi az értékelésedet! Persze nem tetszhet mindenkinek minden egyformán. Nem lehet minden ugyanúgy szép mindenkinek. Például a páromnak sem ez tetszik legjobban az aznapi képek közül. De lehet, csak az értékelők lusták. Én is rengeteg képet megnézek itt, de csak kevésre írok. Pali

2011. december 30. | 15:08 | Peti-

Hát ha már a webkamerán látod, akkor elkéstél :)
Nekem ez az oldal eddig még bevált az időjárás előrejelzés terén: http://www.accuweather.com/hu/hu/salgotarjan/salgotarjan/hourly.aspx Holnapra jó időt jósol.

hegylakó válasza:
Legyen igazad! :) Akkor nem viszem ki a kocsit a garázsba. Fél óra időveszteség reggel kimenni érte.

2011. december 30. | 14:46 | Peti-

Holnap hajnalban a meteorológia szerint jó idő lesz fotózni, szél, köd, felhő egy szál se. Remélem a csúcsok kint lesznek a fehér paplanból.

hegylakó válasza:
Én nem hiszek, csak a szememnek. Minden reggel ránézek ezekre: http://karancs-medves.starjan.hu/ és http://www.medves-fennsik.hu/ Érdemes-e kirándulni. (Vagyis kirándulni mindig érdemes, mert rossz idő nincs, csak nem jól vagy felöltözve.) Szóval, érdemes-e fotózni. Üdv: Pali

adott pontszám: 5
2011. december 30. | 14:40 | Peti-

Hát karácsonykor csak én nem voltam kinn a várnál? :( Tetszik a kompozíció, Talán az égből kicsit kevesebbet, a várfalból kicsit többet hagytam volna, de az nem a te képed lenne. Ez viszont nagyon szépen van tagolva, előtér, középtér, háttér, mind mind érdekes.

Gratulálok,
Üdv
Peti

hegylakó válasza:
Köszi! Igen, a tagoltság miatt adtam így a címet is. Kipróbálom úgy is a vágást. Pali

adott pontszám: 4
2011. december 29. | 13:50 | Mazsola

A rétegek szépen elkülönülnek ezen a fotón, harmadolva láthajuk. A várból azért nem sok minden látszik. Számomra leginkább a kemény fények zavaróak.

hegylakó válasza:
Köszi az értékelést. Valóban kevés, ami a várból látszik, a címhez persze több illenék. Délelőtti erős napsütés volt, ez valóban nem pozitívum. Nagyon várok egy látványos kora reggeli, vagy napnyugtai fotóra. Cak olyan lusta vagyok. Most viszont annyira jólesett egy melengető napfény a sűrű köd után.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. december 29. | 12:15 | karesz68

Nekem ez egy kicsit üres így. Bocs. A fehéregyensúllyal és az expoértékkel is játszottam volna még egy cseppet.

hegylakó válasza:
Üres, üres. Egy minimál képre mit mondanál ugyan? A fehéregyensúllyal próbálkoztam fotózáskor és utólag is. Nem sikerült jobbat összehoznom. Köszi. Pali
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2011. december 29. | 11:48 | blaise21

...És akkor mi van, ha kicsi a géped? Annál nagyobb kihívás jó képet csinálni, és annál nagyobb erény, ha sikerül. XD
Amúgy nekem tetszik a fotód, szépek a színek, de nincs túlszaturálva, szépen harmadolókon osztott, sávos, panoráma szerű, szinte zászló felépítésű az összkép, felül ég-kék sáv, középen a felhők habjai, alul meg a havas kövek.
Mivel tájkép, sok értelmeset/építőt nem tudok hozzáfűzni, úgyhogy nyomok egy ötöst, és további jó fotózást!
Balázs

hegylakó válasza:
Köszi! A bíztatás jobban esik mint az ötös! Tudod, leszólták már: "Ötéves szappantartó" Köszönöm. Pali