BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,23
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 20. 18:57
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Dunaszekcső
lánclakó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. november 28. | 10:12 | balu760

Szia. Jó a kompozíció és a szerkesztés. Érdekesnek találom a lánc rozsdás felszínét. Jó az élesség és a színek. A katicabogárból viszont kevés látszik és az már agyonfotózott téma. Vagyis nagyon sokan lefényképezték már. Egy rozsdás vas felszíne szerintem érdekesebb lenne ezért javasolnám,hogy egy rozsdás csavar menetét nagyítsd fel és annak részletét emeld ki. További jó fotózást. Üdv.

elektron válasza:
Köszönöm a véleményed

adott pontszám: 4,5
2011. november 21. | 16:47 | abiwub

Szia,
Tetszik az elgondolás, jó a lánc és a katica közötti kontraszt (és most nem a színekre gondolok, hanem a két össze nem illő elemre). Jó az élesség, a szerkesztsés, jó a színvilág.
Én a tetejét megvágnám, hogy a bal felső sarokhoz közelebb eső árnyékos rész miatt ne legyen alul-expo hatása.
További szép fényeket!
Üdv, Trixi

elektron válasza:
Köszönöm a véleményed.Igazad lehet.

adott pontszám: 4
2011. november 21. | 11:54 | tomiafotos

Szerintem ez az a fotó, amit mindenki kipróbál egyszer legalább. Durva vas, kis piros katica...összességében mégsem igazán érdekfeszítő a végeredmény. A katica túlságosan alulra került, a vágásnál kisebb felesleges részek alul és oldalt bent maradtak...azt gondolom, utómunkával lehetett volna kicsit érdekesebbé tenni a képet. Az élesség jó, és a négyzetes vágás is jó lett, ehhez a meglátáshoz illik.
Jó kép, kis hibával.
Üdv! Tomi

elektron válasza:
Köszönöm hogy értékelted.

adott pontszám: 3,7
2011. november 21. | 11:00 | berczy79

Számomra érdekes ötletnek tűnik. Jó a kontraszt a katica és a láncszemek között, de a megvalósítás nekem nem jön be annyira. Sok a lánc. Teljesen elviszi a képet, nem érvényesül a katica eléggé. Talán egy szűkebb vágással jobb lenne, a tetejéből mindenképp, szerintem. Az élesség szerintem jó, de a DOF-al még próbálkoztam volna, ha a háttér mosottabb lenne, talán a katica is jobban érvényesülne. A katica elrendezése nagyon lent van. ÖSszességében jó ötletnek gondolom, a megvalósítás sem rossz, de javítandó. Persze ez csak egy vélemény! Szép fényeket! :)

elektron válasza:
Köszönöm.A katica méretével és vágásával kapcsolatban- azért ilyen nagy a "nem katicás" felület ,mert azt is érzékeltetni akartam hogy a katica eltörpül a nagy vasláncok mellett és szerintem így a leglátványosabb.De örülök hogy leírtad a véleményed. Köszi

adott pontszám: 4,3
2011. november 21. | 10:11 | 2bats

Szerintem nem rossz ötlet a rideg vas, a lelketlen matéria és az aprócska, színes élet összehozása.
Ez is egy olyan téma, ami elsőre szépen felkínálja magát, de ebbe belerakni azt a fotótechnikai eszközt, fényjátékot, geometriát, stb. amitől egy db. kép ütőssé válik, nagyon nehéz. A jó szerkesztés, kompozíció ellenére itt sem egyszerű kihozni a nagy élményt.
Ha egy olyan sorozat része lenne, ami az emberi, épített környezet és a természet együttélését ábrázolja, annak részeként kiválóan játszaná a szerepét.
A koncepciót, magát, sőt a körülmények adta kivitelezést jónak tartom.

elektron válasza:
Köszönöm a véleményed.igazad van .

adott pontszám: 3
2011. november 21. | 01:44 | tig

Gondolom véletlenül akadtál a témádra, bár mint ha ujjlenyomatok látszanának a fedőszárnyain (csak vicc)!

Alapvetően tettszik az idő vasfoga rágott rozsdás fém keménysége és a harlekin katica törékenysége. Az is jót tett ennek az ellentétnek, hogy tömegében jó nagy teret adtál a lánc szemeknek, és hogy katit beszorítottad a jobb alsó sarokba! Olyan, mint ha fölé lenne tornyosulva.
A láncokat viszont én máshogy "kuszítottam" volna :) na jó, nem viccelődöm nagyon, a lényeg, hogy a kép egyensúlya csapnivaló, amiről nem tehetsz, ha egyszer ott mászott, ahol...
... de ha véletlenül rábukkannál egy halott példányra esetleg kereshetnél neki valami kevésbé spontán pihenő helyet, mert szerintem a téma megéri!

elektron válasza:
Köszönöm a véleményed.