BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,07
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 14. 09:53
  • érzékenység: ISO100
  • rekeszérték: F5
  • zársebesség: 1/50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2011-11-13
Reflektorfényben

Akik csak kedvelik a porcelán babákat (?) .. Régi idők hölgyei sorozatból és Jázmin. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. december 6. | 12:05 | pilipár

Szia Sándor, értelek. És sok szempontból el is fogadom az érvelésed. Ami miatt én mégis változtatnék a képen (de ez természetesen szigorúan az én véleményem!) , az a gondolatod fotótechnikai megvalósítása. Esztétikailag, látványában másképp oldottam volna meg, de azért úgy, hogy a mondanivalód ne vesszen kárba...mert a mögöttes cél érthető, csak finomítani lehetett volna a kivitelezésen. :)
Üdvözöllek, és köszönöm a válaszod!
Ildikó
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

pcsoma válasza:
Kedves Ildikó! Nagyon örülök, hogy végül megtaláltuk egymással a közös hangot és külön köszönöm a kapott kreditet. Bízom benne, hogy a közeljövőben értékes képeket tudok majd feltölteni amiket figyelmeddel, véleményeddel a továbbiakban is megtisztelsz engem. Üdvözlettel: Sándor

2011. december 5. | 23:52 | pilipár

Szia Sándor! Nem baj, ha nem hasznos a véleményem, attól az még vélemény. De azért ha kérdezek valamit, válaszolsz? Milyen elgondolásból kellett Jázmint reflektorfénybe helyezned? (elnézést, hogy leműanyagoztam!) Miért gondolod úgy, hogy a klasszikus , szépen öltöztetett porcelánbabák jól mutatnak ilyen sötétbe taszítva, háttérbe szorítva a kompozíciódban, egyetlen Disney-figura kedvéért? Szerinted a most értékelt képedet mi emeli ki azelvileg egyes-kettessel pontozandó általános, mondanivaló nélküli képek sorából? Szerinted ez a kép mitől jobb? Szeretném megérteni az elképzelésedet, és ha meggyőzöl arról, hogy ennek a képnek ebben a megvalósításban van értelme és művészi értéke, szívesen küldök egy kreditet, hogy könnyebben feltölthesd a következő képed.
Üdvözlettel! Pilipár

pcsoma válasza:
Szia! Örülök, hogy kérdezel és kíváncsi vagy a kép készítésének mi volt a mozgatórugója. A mai világunkban megváltoztak az értékek és ha közöttük valaki vagy valami nagyon "kilóg" a sorból, akkor oda különösen odafigyelünk. Sosem felejtem el egy kedves ismerősöm szavait: Ma már az a normális, ami nem normális. Mások az értékek ma, mint pár évtizeddel ezelőtt. Lehet ez családmodell, munka világa, fogyasztói társadalom, TV műsorok, bármi. Ez a gondolat szülte a képet. Tudom, nehéz másnak így felfogni, de nekem a kép készítésekor ez jutott eszembe, igyekeztem azért valamennyire mások számára is emészthető képet készíteni több-kevesebb sikerrel. Üdv)

2011. december 4. | 19:03 | pilipár

Ennek a képnek volt elözménye? Akkor a többiek biztos viszonyítottak valamihez....én csak azt értékeltem, amit most látok :(
Pilipár

adott pontszám: 2
2011. december 4. | 19:01 | pilipár

Szerintem a porcelánbabák szépek, de ez ebböl a fotóból nem igazán derül ki. Ha Te is kedveled öket, sokkal gondosabban kellett volna ezt a kompozíciót össszeraknod. Elsöként azt a müanyag Jázmint hagynám ki - nem is értem, mi keresnivalója a hölgyek között? -, aztán átgondolnám a helyes megvilágítást (azért van reflektorfényben Jázmin, mert az nem porcelán?), a szép "formát", hogy amit mutatni szeretnél, az hangsúlyt kapjon, a tárgyak szemnek kellemes harmóniát sugározzanak. Finom hölgyekhez sem a sötétség, sem a rendezetlenség, sem az életlenség nem illik...ennél többet érdemelnének.
Szerintem próbáld meg újból, mert ez így nem sikerült igazán jól.
Üdvözlettel! Pilipár

pcsoma válasza:
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ezt a képet nem jól "látod". A Jázmin is porcelán baba és Ő lenne más, mint a többi, aki ki van emelve a többi porcelán baba közül. Ha a te elképzelésedet szerint csináltam volna az összeállítást, nagyon népszerű lett volna a sok-sok 1-2 pontos értékeléssel, mint túl általános, nincs semmi mondanivalója a fotónak stb. Azért a kritikádat elfogadom, de nem tartom hasznosnak. Üdv! :-)

adott pontszám: 5
2011. november 30. | 17:12 | lengyelrobi

hello!nagyon ötletgazdag kép,érdekes fényjáték,ügyes beállítás,csak így tovább

pcsoma válasza:
Örülök, hogy tetszik és köszi a biztatást, az értékelést.Üdv!

adott pontszám: 3
2011. november 17. | 22:51 | szépfecó

Jó ötletnek találom, de a kivitelezésen még van mit javítani. a fények olyan mesterségesen sötétek és világosak. A pozíció, amilyen szögből fotóztad olyan. mintha valami múzeumban tárlatvezetés közben gyorsan kattintottál volna egyet.

pcsoma válasza:
Szia! Köszi az értékelést. Elfogadom a kritikát, de az értékelés hasznosságát nem. Mesterséges körülmények között, mesterséges fényviszonyok között és "mesterséges" utómunkával készült a kép. Hiányolok a -2 pontért pár hasznos tippet amivel jobb lehetett volna a fotóm.

adott pontszám: 4,6
2011. november 15. | 21:33 | döpö

Jó ötlet a fénnyel való kiemelés a tömegből, de jobb lett volna úgy megvilágítani, hogy ne legyen olyan kemény árnyék mögötte.
Szép kis gyűjteményed van, szerintem lehet rajtuk gyakorolni a m9dellfotózást. Üdv.

pcsoma válasza:
Köszi a pontozást, véleményed. Te jól írtad, az árnyék ami nem jó a képen. Örülök, hogy számodra értékelhető lett a fotóm. Üdv!

2011. november 15. | 20:44 | Kukucska

Ne haragudj, nem tudok mit kezdeni ezzel a képpel. A kép bal fele sötét, szinte kivehetetlenek a részletek, a főszereplő rossz helyen áll a kép jobb oldalán, legalább picit beljebb tetted volna. Lehet, hogy a gyűjtemény szép, minden darabja értékes számodra, de ilyen formában fényképen látni érdektelen.

pcsoma válasza:
Szia! Szándékosan lett a főszereplő nem középre rakva (ne legyen középszerű, a téma a harmadolási szabálynak valamennyire megfeleljen) és a bal oldalt pont ez a lényeg, kicsit elvesszen a képen. Így adja vissza a fotó címét. Az üzenete a képnek: ha valami vagy valaki más, arra jobban odafigyelünk. Köszi a véleményed.

2011. november 15. | 15:11 | deakjozsef

Nem feltétlenül, de biztosan többen értékelnék :)

pcsoma válasza:
Rajtam nem múlna :-)

adott pontszám: 3
2011. november 15. | 14:23 | deakjozsef

Szia! Látom nem nagyon értékelik a képet. Ez is jelent valamit. Nem feltétlenül azt, hogy egy rossz fotót látunk, jelentheti azt is, hogy az emberek nem tudnak mit kezdeni a látvánnyal, igazából én sem. Ebben egyébként jobban látom a kreativitást mint az előző verzióban, itt egyértelművé teszed a fotód főszereplőjét. Sajnos a kép mondanivalójára nem sikerült rájönnöm, emiatt számomra unalmas fotó, bár nem tudom hogyan lehetne ezen segíteni. Talán próbálkozz élő hölgyekkel :)

pcsoma válasza:
Szia! Annyiban hasznos az értékelésed, hogy jobban látsz valamit, mint az előzőben és azt, amit ki is emeltem: ha az átlagostól valami vagy valaki nem illik a képbe, arra jobban odafigyelünk. Ahogy legtöbbször a fotózásban is lenni szokott. Üdv és köszi a pontozást! Élő lányokkal bikiniben ugyanez már 5 pont?)

2011. november 15. | 11:30 | 2bats

A fotó elődjét is láttam, most tényleg csak azért írok, mert látom senki nem értékeli.

Szóval ezt a babás koncepciót úgy tudnám még érdekesebbé tenni, ha a háttérben jól kivehetően a cunami kergetne egy gömbvillámot.

pcsoma válasza:
Igyekszek majd egy villára szúrt gömbvillámot a háttérbe exponálni, amit ventillátorral körbe kergetek a ponyva mögött és mágneses viharként érdekes fényjelenségeket produkálva már is szebb látványvilág tárulna elénk újrafotózáskor. Köszi a véleményed)