BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,17
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 9. 10:03
Összhangban

Sziasztok! Még mindig kezdő vagyok, remélem ez a képem nem kerül annyira lepontozásra, mint az előző...próbálkozom, remélem e miatt nem törölnek az oldalról, mert azért vagyok itt, hogy tanuljak a hibákból! Köszönöm. :-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. szeptember 24. | 16:53 | Atyuska

A kép méretére és tömörítési fokára érdemes odafigyelni, mert túl kicsi és a tömörítési foka túl erős.
A kép maga több hibától szenved. Egyrészt a háttér nem válik le az előtértől, másrészt a kimerevített túl rövid expo idő kimeriví a mozdulatott, így statikussá válik a kép.
A háttér megválasztása sem túl szerencsés, mivel elvonja a figyelmet.
Vagy távolabbról kellett volna fotózni(ráközelítéssel) vagy a záridővel játszani, hogy életlenebb legyen a háttér. A képkivágással is játszanék, s inkább hosszanti képet hoznék létre, hogy a mozgás dinamikáját jobban kifejezzem.
Igazábók hiányzik valami a képből, az élet és a kapcsolat. Talán a két élőlény szemeit fotózva szemből jobban meglehet a kapcsolati összefüggés..
Remélem segítettem, s nem sértésnek veszed.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 11. | 20:54 | Roti

Szia!
Véleményem szerint az első kapitális hiba, hogy ilyen iszonyat kicsibe került fel a kép. Elég jó az a D80-as... Egyik barátomnak is ilyen gépe van...

A kép nagyon kemény fényeknél készült. Fogjuk rá, hogy a ló szőrzetének jót tett.
A háttér élessége nagyon zavaró.
Kompozíción lehetne javítani... Nem ennyire oldalról fotóztam volna.

Próbálkozz még nem veszett ügy... :)
Játssz a háttérrel, kompozícióval... és ha van lehetőségedre vagy kora reggel vagy naplemente környékén fotózz... amikor lágyabbak a fények,

Szép fényeket és kitartást! :)

Vicky1 válasza:
Szia!

Köszönöm a véleményedet! Igen, a déli órákban készült a kép...nem tudatosan mentem fotózni, csak "lövöldöztem". Nekem tetszik, bár tudom, nem profi kép, de nem is annak készült...:-) Majd még gyakorlok sokat...:-)

adott pontszám: 4
2011. augusztus 11. | 12:23 | ZOOO B737

Szia! Ahogy a mondás tartja: gyakorlat teszi a mestert...! Szépek a színek, nagyon jó az élesség is, és él a kép, jól elkapott momentum! Viszont figyelj jobban a vágásra! A kép jobb szélén például belóg egy citromsárga ,,zavaró elem"! Fél centivel arrébb vágva már ott sem lenne és összhatás szempontjából jobb lett volna! Amivel még a hasonló nem túl fontos háttérnél lehetne játszani, hogy kisebb mélységélességgel dolgozz, ezáltal a háttér egy kicsit homályosabb lesz,és jobban a fő témára helyezed a hangsúlyt! További jó fényeket!

Vicky1 válasza:
Szia!

Köszi szépen a pozitív véleményt! :-) Már kezdem kapizsgálni,h mi a baj a képeimmel...röviden: elkapkodom...mindig a pillanatnak élek, és akkor nincs időm a beállításokkal vacakolni, csak kattintok...utána meg nem photosoppozok sokat, mert jobb szeretem a természetes képeket, mint az agyon variáltakat, amiből már nem is látszik az eredeti kép...de majd remélem lesznek még jobbak is ha lesz időm...:-)))

adott pontszám: 4
2011. augusztus 9. | 21:21 | bölcs27

Szia!
Nagyon kis méretben tetted fel, legyen legalább 800, de inkább 1000 pixel széles. A szerkesztés jó, van hely a ló előtt, alul-felül elég a hely.
Jobb lett volna elmosni kicsit a hátteret, lehetőleg minél tágabb blende választással (azaz minél kisebb legyen f2.8, vagy akár f2 (ha tudja az obi), A-módban tudod a legkönnyebben ezt állítani)
üdv
istván

Vicky1 válasza:
Szia! Köszönöm a tanácsod, látom elég sok mindennel kell játszadozni, hogy jó képnek minősítsenek itt valamit, de nem adom fel...:-) A rekeszt is próbálgatom majd, még nem sok a tapasztalatom ezen a téren...:-(

2011. augusztus 9. | 19:50 | Mano7

Szia!
Ha van valamilyen képszerkesztő programod (photoshop pl, de más is jó) akkor ott meg tudod adni a kép méretét még a mentés előtt. Ha úgy nagyjából 1000-700 pixel méretűre állítod a hosszabbik oldalt az megfelelő szokott lenne, és már nem is kell rajta olyan sokat tömöríteni. Photoshopban ezt a Kép--> Képméret menüpont alatt tudod megtenni, nem nehéz. de más programmal is lehet. Egyébként meg sok sikert. Nehéz itt először bennmaradni kezdőként, de te jó úton haladsz, így tovább! :))
Üdv. Marci

Vicky1 válasza:
Szia! Köszönöm a segítségedet! Igen, Adobe Photoshop-om van, ott szoktam állítani a méretet, csak nem tudtam, hogy az oldalon mi hogyan jelenik meg...legközelebbinél majd így állítom be. :-)

adott pontszám: 3
2011. augusztus 9. | 17:21 | talman

Hello!

Nem szeretnélek kiábrándítani, de ha ilyen képeket fogsz feltölteni, akkor bizony sajnos törölni fognak:(. Szerintem elsősorban figyeld az oldalon található 4-5 pontot elért képeket és próbálj olyan szintet hozni, akkor nem lehet baj. Nem baj, ha 2-3 havonta tudsz feltölteni képet, de az legyen olyan, hogy megállja a helyét.

Most a képről. Nagyon-nagyon kis méretben töltötted fel a tanácsom az, hogy a hosszabbik oldala a képnek legalább legyen 800-1000 pixel. A ló mozdulata nagyon szép, de a háttér valamint a lovas oda nem illő ruhája nagyon lerontja az összképet. Hogy jót is mondjak a szerkesztése jó.

Üdv
Talman

Vicky1 válasza:
Szia! Köszi szépen! A ló és lovas adott volt...:-) Én még nem tudok 4-5 pontos képeket csinálni az itteni mérce szerint, de azért vagyok itt, hogy tanuljak és a vélemények alapján jobb képeket tudjak készíteni!

2011. augusztus 9. | 14:35 | vmadarasz2

Így lett volna ötösöm a lotton, hogy te lehetsz az! :)

Vicky1 válasza:
Ennyire rossz a kép???!!! :-))) Rossz kép = én...:-)))) Jó, hogy legalább erről megismersz...:-))))

adott pontszám: 4
2011. augusztus 9. | 14:33 | vmadarasz2

Szia!

Jajjjj, de pici lett a méret, amit feltöltöttél, alig látszik a kép! :( Ezt leszámítva jó fotó egy kezdőtől, már amennyi látszik belőle, mert a kis méret, miatt nem tudom megállapítani, hogy kellően éles-e a felvétel.
Szépen mozdul a ló, a pillanat is jó bár ha már lovast fényképeztél érdemesebb lett volna egy ugró, vagy egy vágtázó pillanatot elkapni, mikor a ló is jobban kinyújtózkodik és maga a pillanat is érdekesebb. (na de ne legyünk telhetetlenek, most ez van, ezt kell szeretni, szép ahogy ügetnek.)
Vágás terén, jó, hogy a ló előtt hagytál egy kis helyet, de még egy kis teret elbírt volna és a ló mögött kb. a felét le is vághatod, az a rész nem kell a képre. Igyekezz ne középre szerkeszteni, ne kifele haladjon a ló a képből, hanem inkább befele menjen!
Ami még fontos szempont a kép mélysége, zavaró a háttérben a benzinkút, jobb lett volna homogénebb, (mosott háttér) úgy nem vonja el más a figyelmünket a lovasról!
Még egy apróság.. Látom délelőtti vagy délutáni órákban készült a kép, sajnos ilyenkor nagyon magasan áll a nap és elég erős a fénye. Ha teheted inkább reggel, vagy naplemente előtt próbálj meg fényképezni.

Több dolgot már nem is merek írni, mert így is biztos eleged lehet az okoskodásból. Csak így tovább lesz ez még sokkal jobb is! :)

Ne hagyd, hogy elvegyék a kedves a fotózástól, gyakorolni kell és fotózni, fotózni és sokat fotózni! :)

Üdv:
Viki

Vicky1 válasza:
Szia! Köszi a sok hasznos észrevételt! :-) A kedvem még megvan, sőt, még jobban azt szeretném, ha jobb képek sikerülnének...:-))) Vannak ugró képeim is, de azok nincsenek a gépemen, és nem volt időm előhalászni őket...majd talán a következő valami olyasmi lesz, ha addig ki nem tiltanak innen a rossz képeim miatt...:-)))

adott pontszám: 3,6
2011. augusztus 9. | 12:56 | madmike

Szia!
Gyönyörű állat a ló, ezen a képen is szépen mutat :)
Kicsit többet hagyhattál volna a kép bal oldalán, úgy a mozgást talán jobban tudtad volna érzékeltetni. A háttér nem tetszik, a gáztartály, illetve amik a környékén vannak nagyon szúrják a szemem. Máshonnan kellett volna fotóznod, vagy kicsit lágyítanod a hátteret.

Vicky1 válasza:
Szia! Igen, tudom, de sajnos a háttér adott volt, igaz lehetett volna lágyabb, erre akkor nem is gondoltam...majd legközelebb...:-)

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 9. | 12:26 | Mano7

Szia!
Nekem tetszik a kép. Jól kihangsúlyozza a ló kecsességét, de az erejét egyaránt. A fények talán egy kicsit kemények voltak, érdemesebb késő délután vagy kora reggel fotózni, de azért nem olyan szörnyű. Kicsit kicsi lett a kép, nem tudom miért, nagyban biztos élvezhetőbb lenne. A háttérben máskor próbáld meg elkerülni az oda nem illő elemeket, mint pl az a kék benzinkút szerű valami. A szerkesztés jó, a ló a képbe fut, nem pedig a képből kifele. Nekem összességében, tetszik, csak pár apró hiba van benne.
Szép fényeket!

Mano

Vicky1 válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy jó véleménnyel vagy...:-) Szerintem is benne van az erő meg a kecsesség is egyben...sajna a háttér adott volt, azon nem tudtam változtatni, annyira meg nem vagyok profi photoshopban, hogy kitöröljem onnan...:-( de igyekszem majd...:-) A méretet elszúrtam, még nem jöttem bele, hogyan tudom akkorában feltölteni, hogy az itt az oldalon megfelelő legyen...az előző képem se volt 300 Kb, mégis leszóltak, hogy milyen nagyban töltöttem fel..most pedig alig 100 Kb és kicsi...majdcsak belejövök...:-)

adott pontszám: 2
2011. augusztus 9. | 12:08 | darazsx2

Szia! Elöszőr is szerintem túl kicsi a feltöltött képed, így nem igazán jönnek át a részletek. A pillanat sztem nem rosz ötlet. A szerkesztés hagy némi kivánni valót. A fej és a ló lábai alatt én hagytam volna kicsit több helyet és a ló előtti teret is nagyobbra hagynám, hogy legyen helye futni. A színek kicsit fakók, és vannak kiégett, bebukott részei is a képnek, ezt reggeli vagy esti órákban való fotózással orvosolható. Kicsit kisebb mélységélességet ajánlanék.
De én is kezdő vagyok még, én is bele esek hasonló hibákba, ezt csak sok-sok gyakorlással lehet elsajátítani, szóval hajrá!

Vicky1 válasza:
Szia! Sajnálom, hogy ennyire lepontoztad, azért szerintem nem ilyen rossz a kép...:-( Hibái persze vannak, hisz abszolút amatőr vagyok...neked biztos jobban megy már...én még gyakorlok...:-)

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 9. | 10:47 | zoliologia

Először is nagyon kicsiben tetted fel.Ezt így ne.:)Mentésnél photoshopban használd a save for web módszert (File menüpont alatt).

A képpel nekem amúgy az a bajom hogy nem túl izgalmas,eredeti.Egy hölgy aki lovagol csak úgy,nem ugrat miközben a géppel megörökíted az arcát a lónak vagy valami ilyesmi...A fények eléggé kemények voltak,nem biztos hogy jó időpontban fotóztál. Azon kívül a ló feje ugye sötétbarna.Ilyenkor érdemes világos háttér előtt fotózni.Ergo a mögötte lévő sötétzöld fa nem éppen jó választás.Homogénebb háttérre törekedj.
A vágás viszont jó,hagytál helyet a ló előtt,ezt jól tetted.

Kapsz egy kompenzációs pontozást tőlem,mert ez sem lett túl jó kép.

Vicky1 válasza:
Szia! Köszi a véleményt...sajnos a háttér adott volt, a pálya mellett körben nagy fák vagy istálló van...ezen nem nagyon tudtam volna változtatni...:-( Igazából nem az izgalomra törekedtem, hanem amit a címmel is jelezni akartam, az összhangra...aki lovagol az látja, hogy mennyire együtt van ló és lovasa, tökéletes a tartásuk és ezt a pillanatot akartam közvetíteni...persze, biztos lehetne még jobb képeket csinálni, vannak is még képeim, de most ezt találtam a gépemen ( a többi ki van írva...) Azért igyekszem majd minden részletre odafigyelni, csak gyakorolni kellene sokat, amire most nagyon kevés időm van sajnos...:-( Köszi szépen!