BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,15
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 28. 20:47
Egérút

Minden hibájával együtt pontozhatóvá teszem ezt a tényleg elkapott pillanatot. Utómunkával ugyan mit lehetett volna kezdeni vele? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. augusztus 2. | 11:59 | kergebirka

Lehet hogy akkor megijedt volna az egérke és másfelé futott volna... :) Bár szerintem így is elég ijedt volt szegénykém.

adott pontszám: 2,5
2011. augusztus 1. | 14:45 | Darkness.Hope

valóban nem lehetett volna mit kezdeni vele.. a téma jó... az h szürke fakó.. az se rossz.. fel lehet fogni úgy h az egérnek már nem rózsás a helyzete.. francba hát a színekkel.. de az életlen elmosódott fotó ettől még életlen marad... ha többet is játszott vele akkor több kép kell v meg kell várni míg hoz másikat.. a mai világban.. mikor percenkét több ezren kattingatnak.. amikor terrás vinyók vannak tele majd jó lesz még.. meg" ez is emlék" fotókkal akkor ennek a magyarázatnak nincs helye... főleg egy ilyen oldalon..

ez tipikusan az az eset amikor jó lett volna.. és csak azért is feltesszük...
biztos kegyetlenségnek hangzik ez de velem megesett hogy elmosódott a muflon és a kicsinye kép... és azt is törölni kell nem lehet feltölteni mert nem menti meg: "a pedig jó lett volna"

de nem kell elkeseredni... mert lesz még éhes a cica :)

hegylakó válasza:
Szia! A "főleg ilyen oldal"-t nem értem. Remélem nem csak Nat.geo-s fotósok tölthetnek fel képeket! Kezdőként, tanácsért, véleményért teszek fel képeket, hátha okosakat javasolnak. A tiédből is tanultam, mégpedig azt, hogy bizony törekedjek az igényességre, minőségre. Kösz a véleményedet.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. július 31. | 11:25 | galervin93

Szia!
Először is: nem semmi pillanat... :-) Már ez is megérdemel egy gratulációt!
Másrészt: egy ilyen képnél (avagy Ennél a képnél) nagyon is jót tesz az a kis bemozdulás, dinamikát ad, látszik, nem beállított helyzet, ez tényleg "jött" - jókor voltál jó helyen. Én egy picit vágnék bal oldalról, a cicc mögül, ott kissé nagy az üres terület, elvonja a figyelmet. Ezen felül némi kontrasztot adnék neki.
Szerintem nagyon jó kép, legfőképp "szokatlansága" miatt! Gratulálok, és jó fényeket a továbbiakban is!

hegylakó válasza:
Szia! Nem mertem többet vágni, féltem az lesz majd a baj, hogy túl perifériára tettem a cicót.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. július 30. | 09:27 | balu760

Szia. Én a hibák és az életlenség ellenére is értékelem és nagyra becsülöm. Jó természetes háttér és tetszik a komponálás. Jó,hogy bal oldalt van az ölelni való macska és jobb oldalt a szaladó egér. Látványosan szórakoztató. A színek olyan szürkés zöldesek de nem zavarnak. Utómunkánál szerintem lehetne valami csodát művelni a képpel de tanácstalan vagyok. Valami kép effcet zajszűrő programot letölteni és lehet használni. sokaknak bevált. Üdv.

hegylakó válasza:
Szia! Kösz a véleményt és a tanácsot. Mindig okosodik az ember. Tudod itthon is mondtak olyan véleményt, hogy nem mindig kell csak a tűélességet értékelni, ha egy kép témája amúgy jó.(Utólag kiderült, hozzáértő szerint, nem egér, hanem pocok.)
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. július 29. | 20:51 | jacare

Most nem rosszból, csak érdeklődök: hogy lett ez a kép a nap képe úgy, hogy senki nem adott rá 5 pontot? Tényleg nem bántásból, csak nem értem, hogy akkor én 5-ös átlagú képem annó miért nem lett nap képe?

hegylakó válasza:
Én nem láttam nap képeként, csak itt olvastam. A rendszer működését én sem értem. Eddig én is úgy gondoltam, a legtöbb 5 pontot kapott kép lesz az. Nem tudom kinél érdeklődhetnél válaszért. :(

2011. július 29. | 20:39 | Senang Anggrek

Hát így könnyü nap képének lenni, hogy nincs versenytárs! :)))
Ez viszont sajnos a Fotózz mélypontja, hogy csupán ez az egy kép van benne a nap legjobb fotójában... :((
Bocs' hegylakó , hogy ezt éppen itt írom le, nem Te tehetsz róla, ne vedd személyeskedésnek.
Egyébként a fotód tetszik, aranyos pillanat, de a minősége sajnos nem a legjobb, ezért is nem pontoztam, mert maga a téma tetszik, de mégsem adhatnék rá jó pontot. Pedig így hogy napképe, már csak nem adhatnék rá rosszabbat?!:D
üdv, s.a.

hegylakó válasza:
Hú, hogy nap képe? Ez tényleg meredek! Egy egyszerű, nem mindennap elkapható pillanat. És tényleg csak a pillanat ad a képnek pluszt, a minősége az valóban nem jó. Nyugodtan pontozhattad volna kevés ponttal is. Minden pont jó valamilyen szinten. Ez nem osztályzat, egyszerű pontozás, vélemény. Üdv: Pali

2011. július 29. | 16:12 | kergebirka

Szerencsénkre mégis megtaláltad... :) Üdv, M.

hegylakó válasza:
Meg. :) Persze utána meg azon gondolkoztam, hogyan lehetett volna úgy megcsinálni, hogy lehasalok az egérke elé, fut felém, mögötte pedig a macsek ugrásra készen.

adott pontszám: 4,3
2011. július 29. | 10:46 | apóka

A pillanat nagyon jó....és ez pillanatok alatt játszódott le.Nem csoda hogy nem volt idő beállítgatásokra.Jó a átlós szerkesztés.Bár nem igen van tök éles részlet a képen,mégis ritkán elkapható pillanat .Persze ehhez szerencse is kell.....de mihez nem.Talán utólag némileg javítható lett volna.....egy kis utólagos élesítéssel...Azért testszik.Jó fotózást. Üdv.

hegylakó válasza:
Köszi szépen. Bizony kellett szerencse, hogy észrevettem, valamit figyel a cica. Aztán, hogy az a valami a fűből szaladni kezd. Így is majdnem lekéstem arról a kis időről, amíg az ösvényen átfutott az egér.

2011. július 29. | 07:46 | blaise21

Utómunkával kapcsolatban... Nem vagyok nagy Photoshop mágus, de sajna egy idő után mindenkinek fejet kell hajtania a programnak, mert manapság nélkülözhetetlen. Maximum méretben egy 110% élesítést ajánlanék, és amikor lekicsinyíted, akkor a "kicsinyítéshez a leg megfelelőbb" kicsinyítési módot, ez kb kihozza belőle, amit lehet.
Pont az ilyen esetek miatt hagyom a gépemet "intelligens auto" módban, ha kikapcsolom, mert ezekben az esetekben ez a beállítás a legjobb általában.
A fűre zöld pedig elvonja a figyelmet a cicáról+egérről, úgyhogy akkor inkább FF!
(Én Photoshop CS5-öt használok, nekem nagyon bevált, youtube-on van csomó oktató kis filmecske, ha érdekel). Remélem volt hasznos infó.
Üdv!
Balázs

hegylakó válasza:
Igazán köszönöm. Ilyen építő tanács érdekében tettem fel a képet.

adott pontszám: 3
2011. július 29. | 06:00 | bau52lac

Szia ! A pillanatot remekül megláttad. A macska rohamra készül, valami menekül, de az a valami elmosódott. Az élesség sem jó. A képszerkesztés tetszik. Lehet, hogy színesben jobb lett volna ?

hegylakó válasza:
Szia! Az, hogy épp oda helyezkedtem, ahonnan a kép készült, és így a szerkesztés jó legyen, az már a fotozz-os kupálódásom révén tudatos volt. Színesben klaszz lenne, ha tökéletes minőségű volna a fotó. A FF most szerintem hozzáad a képhez. A mozdulatra, a koncentrálásra figyelünk mi is, nem a részletekre, színekre. Köszi: Pali

adott pontszám: 3,8
2011. július 28. | 23:12 | jacare

Szia! a pillanat zseniális!!! Kár az élességért: sajna nincs éles pont a képeden... gondolom azért lett FF, hogy az életlenség kevésbé legyen feltűnő. utómunka ügyben passzolok. Mivel szerintem ez életlenség a legnagyobb baj, élesíteni lehet bizonyos fokig, de gondolom azt meg is tetted. Remélem egy utómunka spíler ad neked valami hasznos tanácsot, amit nekem is hasznomra válik:) Szép fényeket.

hegylakó válasza:
Kösz, hogy ránéztél, valóban a ff-ben talán kevésbé feltűnő az élesség hiánya.

adott pontszám: 4
2011. július 28. | 21:46 | kergebirka

Szia! Kár hogy az egér olyan életlen, mert valóban egy jól elkapott pillanatról van szó. Az utómunkával kapcsolatosan igazad van, bár lehet hogy én egy kis színt vittem volna a képbe, talán egy kis zöldeset a fűbe... :)
Szép fényeket!

hegylakó válasza:
Milyen érdekes, amit írsz! Ugyanis először hagytam egy kis zöldet a fűre, aztán mégis FF lett a lenti ok miatt. Nálam a programmal (ami nekem van) való utóélesítés nem igazán vált be, főleg ilyen alapból elég életlen képnél. Sajnos annyira kellett kapkodnom, hogy a bekapcsoló gombot is alig találtam meg. Köszi. Pali

2011. július 28. | 21:26 | blaise21

Szia! Ne haragudj, de egy kis éles rész sincs a fotódon, a fények se túl szerencsések, és a FF-nek se látom értelmét, pedig a pillanat, és a beállítás se lenne rossz! Inkább nem pontozom. Üdv! Balázs

hegylakó válasza:
Tényleg úgy van ahogy írtad, és nem tudom sajna, hogyan tudnak egyesek éles képet csinálni hirtelen elkapott pillanatokról. Gondolom az a rutin. Na meg a gép. :( A fekete-fehérről: Úgy véltem, a macskának most minden ki van zárva, a külvilág, a színek is. Csak a préda van. Ezt próbáltam a fekete-fehérrel érzékeltetni. Kösz a véleményedet.