BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,14
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 24. 22:00
Gullfoss 2

Akinek szűk volt..de a szép felhők már elmentek de hát ez Izland :) 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Sokaknak vágya, hogy egy ilyen gyönyörű szép helyre és egy nagyon sok osztatú vízeséshez eljussanak. Nyilván való, hogy mindenki kattogtat. A mi fotósunk nem kattogtatott, hanem átgondoltan komponált és a képelosztás paramétereinek maximális figyelembe vételével készített egy különlegesen jó kockát. A jobb oldali óriási sziklatömb tömegét ellensúlyozza a kép bal felső felétől hosszasan nyújtózkodó hegygerinc. E kettőt köti össze az a csodálatos zöld mező, ami színessé, élénkké és hangulatossá varázsolja az egész látványt. Ebben a fészekben helyezkedik el a víznek soklépcsős zuhanása, melyet nagyon jó expozíciós értékekkel rögzített. Külön kiemelném a bal oldali pici piros pontot, ami a látogatók közül a legjobban mutatja az emberi jelenlétet. Gratulálok a felvételhez.
Értékelte: Nagy Gy. György
Természetfotós, az Év Természetfotósa pályázat többszörös díjazottja, több hazai és nemzetközi természetfotós verseny nyertese. A Digitális és filmes fotótanfolyam oktatója. www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. július 30. | 17:22 | balu760

Szia. Látványokban gazdag fotó. Élénk színek és helyén az élesség. A vízeséseknél látszik a dinamika így gyanakszok a polárszűrőre és egy kis hosszú záridőre. Részemről tökéletes de ha körbe fotóztad másik szögből akkor érdemes panorámát fűzni. Legközelebb akkor lesz az igazi ha egy szivárvány is feltűnik a vízesés felett. Üdv.

predzsa válasza:
Köszi a véleményt, örülök hogy tetszik.

2011. július 27. | 22:05 | ruprechjudit

Itt jobbnak erzem a kompoziciot, jok a haromszogek,de igen, ott meg a kormulmenyek voltak idealisabbak. :-)

adott pontszám: 4,7
2011. július 25. | 13:09 | Zsolti73

Sokkal jobb így, hogy többet mutatsz a tájból. A két kép alapján azt mondanám, hogy ha van rá lehetőség, akkor ettől még balra van az igazán jó hely a fotózáshoz, és akkor nem kellett volna vágni a szélekből, mert a formátum így most kissé furcsa, de ha az aljából vágnál egy keveset, helyre kerülnének az arányok.
Mindenesetre itt most érzékelhető a hatalmas víztömeg ereje, szinte hallani a víz robaját. Jól kivehetők az emberek is, akik léptéket adnak.
További szép képeket!
Zsolti

predzsa válasza:
Köszi szépen.

adott pontszám: 5
2011. július 25. | 01:42 | jacare

Szia újra. Az előzőn a sok zöldet kifogásoltam, de valójában tényleg a vágással volt nekem is bajom. így tényleg sokkal jobb, és a zöld se tűnik túl soknak. Szép a sarokból induló szerkesztés is. Így nálam 5! szép fényeket.

predzsa válasza:
Örülök hogy tetszik.

adott pontszám: 2,5
2011. július 25. | 00:12 | Nanuq

Megrázó erejű természeti jelenség, de ez önmagában nem elég. Látszik, hogy próbáltad megmutatni a monumentális mivoltát, azonban több kifogásom is van a teljes egész ellen.
Ami a legjobban szembetűnő: az erősen szaturált zöld baloldal. Teljesen feleslegesnek érzem, nincs szerepe a képen, elvonja a figyelmet a vízesésről. A pici figurák a bal szélen viszont jól mutatnak, őket még bennehagytam volna viszonyítási alapnak, de az alsó rész nagyon-nagyon sok és iszonyatosan zöld.
A vízesésen is elmászott a fehéregyensúly, kékeszöld a víz fehér helyett.
Sem a szerkesztést, sem a perspektívát nem érzem túl erősnek, nincs semmi a képen, ami meggyőzne arról, hogy ez egy tudatosan kiválasztott felvétel és nem csak egy kattintás - bizonyára sokkal jobb képek is készültek erről a szép helyről.

predzsa válasza:
Lett egy kis kontraszt meg szaturáció de minimális Izlandon meg még a fű is zöldebb főleg ilyen víztömeg mellett ahol ilyen sok a pára :).

adott pontszám: 5
2011. július 24. | 23:04 | kiss.laszlo

Ez igen! A szép felhők hiányáért kárpótol a gyönyörű előtér és a háttérben látható hegyoldal hihetetlen színessége, valamint a zöld sziklaszél és a vízesés erős kontrasztja. Nagyon tetszik ez a típusú képszerkesztés: ahogy a jobb alsó sarokból indul a tekintet és egy szép ívben végigvezeted a távolba. Az érintetlen természet szépsége és ereje. Szerintem kiváló.

predzsa válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 4,9
2011. július 24. | 22:20 | ovarnet

Azért így más, a wb-vel picit játszhattál volna a látványosabb színekért, de a vágás most rendben van.

predzsa válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 4,8
2011. július 24. | 22:17 | erz

Ez így sokkal jobb. Az égbolt sem rossz mert nem olyan egyszínű szürke. Az apró emberalakok jól hangsúlyozzák a vízesés óriási méretét. A vizes fehér résznél kicsit lehetne sötétíteni és kontrasztosítani, mert eléggé kiégésközeli így.

predzsa válasza:
Köszi szépen.