BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,21
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2011. június 22. 21:10
 • érzékenység: ISO 100
 • fókusztávolság: 112.0
 • objektív: 18-135mm
 • rekeszérték: F5.6
 • zársebesség: 1/400s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: PÉCS
 • Készítés ideje : 2010-09-02
KétTűzKözt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,7
2011. július 6. | 13:24 | PabloNunez

Szia!
Érdekes elképzelés, amiben bőven van fantázia. Nekem az arányokkal van a legnagyobb problémám. Szerintem túl sok helyet hagytál a tetején (gondolom a felhők miatt), azonban szerintem azokra nem lenne szükség.

kikó válasza:
Érdekes meglátás, pont annyit hagytam ahogy éreztem...Vagyis amennyit átlógnak a kémények a "felezőn" annyival marad alul a vonulat. az ág pont eléri, hát a felhőket hagytam ha már voltak, de elvettem a szerepüket, hogy ne az legyen a blikkfang. Köszi a véleményedet!

2011. június 29. | 23:19 | McAl

Egyet értek a válaszoddal és én fogalmaztam rosszul.

Valóban nem kár feltölteni egy-egy képet. Én is tettem olyat, hogy olyan képet töltöttem fel, hogy tudtam, hogy nem lesz jó értékelése, de kíváncsi voltam a véleményekre.

Sokat lehetett abból tanulni.

kikó válasza:
Nem gondolnám hogy Önvizsgálatot kéne tartanod, ezek a képek pont erre jók, csapjanak csak össze a hullámok:) annál élvezetesebb lesz a szélcsend.
És mint mondod tanulságos. Szép fényeket!

adott pontszám: 1
2011. június 24. | 19:52 | McAl

Nos, ez lenne az én véleményem szerint az a kép, amit kár volt ebben a minőségben feltölteni.

Részletek nincsenek benne, ezt a minőséget még a 4 éves mobilom is kenterbe veri.

Nem tudom, hogy mit csináltál a képpel a feldolgozás során, de nagyon nem sikerült.

Azzal, hogy megadtad a kép adatait az is látszik, hogy a kiválasztott rekesz érték nem megfelelő egy ilyen képhez. Itt mindennek élesnek és részletesnek kellene lenni. Ami (ha jó az obi minősége) 13-16-os rekesznél kezdődik.

De összességében ezek a digitális gépek (legyen az bármilyen profi, bármilyen kiváló objektívvel) nem alkalmasak ilyen jellegű képek készítésére.

Ahhoz már kell egy nagyformátumú műszaki gép, hogy ez tökéletesen rendben legyen.

kikó válasza:
Nos! :) Köszönöm hogy megírtad a véleményedet, szerintem nincs olyan kép, amit kár feltölteni, a Te kommented bizonyítja a legjobban.
Lehet hogy nem tetszik, nem is kell hogy mindenkinek bejöjjön, de a kép szelleme a pixeleken túl van. fogjuk fel egy vázlatnak, ami csak sugallja hogy mi az őszfüggés a minőség, és a téma, eltúlzás közt.
Nem tudom hogy szerinted mire lehetnek a modern gépek, obik alkalmasak, de én jól boldogulok velük.
Tökélets kép NINCS.Csak a törekvés a fejlődéshez, és a kép megtalálása a kifelyezés, a tecnika, és a szellem közt. Ok megfotózhattam volna Hasselblad-dal vagy Mamiya-val is de nem posztert akarok csinálni 200MB-s képpel.És ha a gép képes megtestesíteni ami a fejben összeállt, akkor nem is kell annál jobb, mert egy eszköz csak annyira lehet jó mint az aki kezeli.
A kritikád minden pontban igaz, nem is vitatom, de pont az volt a célom hogy lássam ki lát tovább az orránál.
Köszi az értékelést, szép fényeket!

2011. június 24. | 14:11 | A gépész

Üdvözletem!
Az elgondolás tetszik, érdekes látványt sikerült megörökítened. Nem tudom, hogy a túl világos és túl sötét részek szándékosan ilyenek, vagy csak így sikerült, de engem személy szerint kicsit zavarnak. Elsősorban a középen lévő fa tetejére, a bal alsó sarokban lévő fára, és a jobb oldali toronyra gondolok. A háttér komorabb hangulata viszont nagyon jó. Nem ismerem a helyszínt, ezért csak feltételezem, nem tudtál magasabbra menni, de lehet, hogy szerencsésebb lett volna egy kicsit más szöget is kipróbálni. A középső fa nagyon vonzza a tekintetemet, eltereli a figyelmemet a témáról. Mindent összevetve jó hangulatú fotó, csak így tovább! Szép fényeket!

kikó válasza:
Igen a terep adottságai, jelen esetben a hiányai pont abban voltak hogy nem tudtam a szántásban lejjebb menni, felfele tudtam mert volt egy oszlop de nem lett volna értelme.Az ágat le kellett volna vágni egy eredeti tiszta képhez, de ez nonszensz. Vanank más szögbéli felvételek, ez adja ki szerintem a legjobban a végleteket.A képen minden szándékos, hisz egyszerűbb lett volna direktbe a gépről feltölteni, de az semmiben nem különbözne akkor a "nép"fotóktól. Köszi, és szép fényeket.

adott pontszám: 3,5
2011. június 23. | 15:44 | vank

Szia,
Nagyon jó meglátás ez a szimmetrikus szerkesztés. Ami még tetszik, a természet és az emberi építmények együttes ábrázolása. Van egy belső ellentét ezáltal, legalábbis én így érzem :)

Amiért viszont kár, az a képminőség. Sokat von a fotó értékéből - talán a tömürítés miatt. nem tudom -, és az is hogy kicsiben töltötted föl.

További jó fotózást

kikó válasza:
Jól látod a háttérdinamikát, de ha tovább gondolod, akkor a minőség hiányának is szerepet lehet tulajdonítani, amiben nem mentem azért a végletekig, de a szemcsézés a negatív hangulatot fokozását hivatott élénkíteni. Köszi, szép fényeket!

adott pontszám: 3,9
2011. június 23. | 12:53 | B.Máté

Szia.

Ez ötlet nagyon tetszik, a képkivágás tökéletes arról ne is beszéljünk hogy milyen jól megláttad a párhuzamokat. Viszont az hogy ilyen magas a fényerő nagyon rosszat tesz a képnek, mit ha egy csomó helyen kiégett volna. Lehet szándékosan csináltad ilyenre de nekem ez sajnos nem tetszik.

kikó válasza:
Bizonyára nem mindenkinek a sajátja az eltúlzott arányozás, de jól gondoltad hogy minden szándékos a képen. Köszönöm az idődet, és szép fényeket!

adott pontszám: 4
2011. június 23. | 12:29 | Mausi76

Jó a nézöpont, a kép szerkesztése, a majdnem szimmetrikus elhelyezkedése a tárgyaknak kívánja a középre szerkesztést, ehhez pedig jól illik a négyzetes vágás.
Viszont, rettenetesen kicsiben töltötted fel, a részletgazdaságnak löttek, és sajna a minöség is hagy kívánnivalót maga után.
Nem tudom, hogy utómunkánál, esetleg tömörítésnél nem sikerülhetett valami, így mindenesetre a végeredmény nem élvezhetö maximálisan.
Üdv és szép fényeket! :)

kikó válasza:
Hát a maximális élvezeteket sajnos nem szabad feltölteni, de ha kifejezi a kép amire gondoltam, akkor máris beváltotta a hozzá fűzött reményeket.Kis méretet a durva szemcsézéssel magyaráznám, nem tömörítési hiba, bár esetek többségében sajnos az.Köszi a kritikát, minden pontban megáll.Szép fényeket!

adott pontszám: 3,1
2011. június 23. | 09:44 | pitkin82

Szia!
Ami szép a képeden az a kompozíció, és a címválasztás.Illetve jó ötletnek tűnik a HDR.

Az alap koncepció jó, de sajnos nagyon kicsi a mérete,és még így is pixeles.
Ebben az esetben én nem tartom jó ötletnek a HDR technikát, ha azt alkalmaztad.

István!

kikó válasza:
HDR-t alkalmaztam, mégpedig a határain.Kis méret a durva szemcsézet miatt döntöttem.Néha kellenek ilyenek is:) Köszönöm István!

adott pontszám: 2,8
2011. június 23. | 09:34 | Zig

Szia! Ez a kép miért került az absztrakt kategóriába? Szerintem nagyon elvontnak kell lenni ahhoz, hogy ezt a lépet absztraktnak lássam. Persze látom a szimmetriát, de ez azért kevés...A négyzetes kivágás jó, de itt vége is. Homályos, túl nagy a kontraszt, a színekkel is van problémám. Szóval nekem ez nem tetszik, de objektív ítéletem sem lenne túl fényes.

kikó válasza:
Köszönöm az őszinte kritikát, Nem szokásom a többség ínyére fotózni, ezt csak esetenként szalad él velem a "ló". Mint most. Mennyivel egyszerűbb jó képet elrontani, mint megkomponálni:) Kösz a pozitív hozzáállást!Szép fényeket!

2011. június 23. | 07:31 | hellrod

üdv
a meglátás kivételével semmi pozitívumot nem tudok mondani a képről
túlhúzott, az ég borzalmas, a fa bezavar, nem is szólva a szignóról... zusammen a minőség erősen kifogásolható
g

kikó válasza:
Tökéletesen igazad van, de mint mondtad a meglátás a lényeg, meg a maximum kihozása a szituból. Hogy a kép nem tökéletes, azt tudom én is, de ha megfogott, és megtaláltad benne a kézenfekvő hibákat,akkor fontosnak is érezted, hogy közöld. Köszönöm. Feltöltés, hat 15Megás a RAW,320Mb-nem hagy túl sok játékteret, de rajta-vagyok.Köszönöm a megfigyelést,kritikát.

adott pontszám: 3,9
2011. június 23. | 05:19 | harminchat

Szia! Egy pillanatig azt hittem valami türközéses trükk, ottfelejtett felhőkkel, de a fák és a felhők is meggyőztek nem az. Nagyon jó a szerkesztés, látványos a felvétel. A színeket mondjuk abszolút nem ilyennek képzelném, de elég szabad műfajt választottál...viszont a kis méret és az életlenség, részlettelenség kevésbé elfogadható. Olyan mintha valami noname filmre készült volna....
Jó cím, ötletes fotó, a kidolgozást viszont nem értem....
Szép fényeket!

kikó válasza:
Majdnem bebuktam a kísérlettel az egész képet, jól látod! :) De ilyen is kell, mert nekem felüdülés egy hasonlót feltölteni, nehogy pontvadásznak nézzenek mááá:)Te tudod a legjobban, hogy a többi képem a jellemez, de néha kell a jelmez Köszönöm harminchat

adott pontszám: 3
2011. június 23. | 00:01 | brubeck

Szia,
nagyon jól megszerkesztetted a fotót, a torony pontosan a kémények közé került, pont annyi helyet hagytál az égbolt számára, amennyi legalább szükséges.
Azonban az ég nem túl látványos, a színek nekem mesterségesnek, életlennek tűnnek, akárcsak maga a fotó.
Az eget megmentetted (azonban oda a két kósza felhőd), de a kémények kiégtek.
Végül a négyzet alakú kép sem túl szerencsés ennél a témánál.
A szerkesztéshez gratulálok!

kikó válasza:
Köszi a kritikát, igazat kell adnom...Mesterkélt színek, némileg szándákosak voltak, hisz 3 olyan objektumról szól, aminek nyomatékot kellett adnom valami formában. Természetesen az én eszköztáram a színekre. a hangulatra, túlzások(k)al való kifejezésmódra korlátozódik.De örülök hogy írtál,és megmondtad, neked mit mond a kép! Köszönöm, szép fényeket

adott pontszám: 3
2011. június 22. | 23:26 | najó

jó észrevétel.
csak sajnos túl kicsiben raktad fel, és a minőség sem a legjobb, az utómunka túlerőltetett, lent kiégett aura a hegy felett, fent meg szürke felhők, amik így zavaróak is
szerintem a kép javítandó, újra kellene fotózni szebb fényeknél, de ugyanebből a szögből..
esetleg ősszel, amikor a levelek színesek!
üdv!

kikó válasza:
Kösz az észrevételt, és az őszi tippet...Sajnos az ominózus ág akkor is bele fog lógni:( Hát a szög, az egy veszett szántás közepén leledzett, a bájkom kereke már nem forgott át a villán, csak nyakig lettem sáros. De megérte:)

2011. június 22. | 21:43 | Columbiapower

Áhh hát mi már megbeszéltük másképp látunk dolgokat:)

kikó válasza:
Szerintem mindenki másképpen lát dolgokat, ez nem gond így a jó! Köszi hogy írtál, szép fényeket!

2011. június 22. | 21:42 | Columbiapower

Szerintem ez elég semmilyen. Kicsi is, rossz minőségű is és számomra értelmetlen utómunkával. Kicsit olyan az érzésem mint ha c64en várnám a 4pixeles repcsiket, hogy szétlőhessem:)

kikó válasza:
Sajnálom ha nem sikerült a megfelelő érzésekre hatnom nálad, nem célom a mindenkinek tetszés. Pont a végletek harmóniája ami a képet jellemzi. Szép fényeket!