BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: abszurd
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. március 20. 09:25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Hódmezővásárhely
dombra fel!

Vitéz Audis Lázár Jánosnak, aki sokra vitte az életben. "Aki nem vitte semmire az életben az annyit is ér." Lázár János TILTAKOZOM!!! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. április 5. | 04:36 | Endreas004

Jól elkapott kép! Rövidebb átmenettel (út és fű) lehet jobb lett volna.

R.János válasza:
Köszönöm szépen!
Üdv.János

2011. március 23. | 00:38 | tigerisch

Üdv
EZ a kép abszurdnak nem az, szocionak készült gondolom. DE könyörögve kérek mindenkit, hogy szocio-t nem teleobjektívvel csinálunk!
Másrészt szerintem nem jó ötlet behozni ide a politikát. A művészetnek nem jó ha belekeverjük a politikát.

R.János válasza:
Kedves Tigerisch!
Annyira furcsa számomra az, hogy az emberek azt szajkózzák, amit hallani akarnak, és semmibe veszik a tényeket. Miért van ez?
1.Azért abszurd, mert a képhez hozzátartozik a szöveg és a komment.
2.Nem szocio, mert abszurd...:)
3.Ha nem szocio, akkor okafogyott a teleobjektív-kérdés.
4.Nem a politikát hoztam be, hanem egy mentalitás ellen tiltakoztam.
5.Ez nem művészet,- sajnos.
6.Ha művészet lenne, akkor viszont akarva akaratlanul is politizálnánk.Pl.egy szocio-fotónak igenis van politikai üzenete. A politika sohasem volt tabu a művészet számára: a történelmi tematikájú festmények, az Eroica szimfónia, Kossuth-szimfónia, az 1812, stb.stb. A szobrok nagytöbbsége politikai indíttatású. Ezért külön parkot is létesítenek számukra...:)Több épület stílusának üzenete szintén az, nem véletlenül bontják le őket.... Nem folytatom....(De én ezt itt és most nem politikai célzattal töltöttem fel! És elvárnám, hogy legalább annyira tiszteljenek, hogy ne kételkedjenek a szavaimban!
7. Bár nem vonatkozik erre a képre, mégis vitatnám a szocio és teleobi viszonyát....
Nagyon hibás ez a nézet, mert ahelyett, hogy megértenénk a dolgok lényegét, felszínes álhumanista nézeteket hangoztatunk. Van ugyanis egy elmesélő bemutatásmód, ahol az alkotó passzív abban az értelemben, hogy nem vesz részt a cselekményben, történésben, kapcsolatban, és van egy -a közvetlen kapcsolatból építkező -ábrázolásmód, amit a fotós szempontjából aktívnak nevezhetnénk. Nem lehet kiiktatni egyiket sem a másik miatt!!!! Mind a kettő létezik, és csak itt ezen az oldalon figyelhető meg a beteges sztereótípiák bölcsességként való elpuffogtatása. Nem jó, mert szegénységi bizonyítvány. Érdemes festményeket tanulmányozni, és felfigyelni az ábrázolásmódokra is. Egy szoció távoli bemutatása adott esetben sokkal hatásosabb, mint bármi más. Jó példa erre az \"Advent\" című kép, itt az oldalon....
Ne vedd személyed elleni reakciónak. Én(!) nem annak szánnám.

Üdv.János

2011. március 21. | 20:19 | Cayman

Ugy tunik a fenti nyilatkozat nem csak benned valtott ki ellenerzest:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=406378#null

R.János válasza:
Az a különbség, hogy ők egyértelműen politikai oldalról közelítenek. Én nem ezt tettem...
Köszönöm szépen!
Üdv.János

2011. március 20. | 20:02 | newgam

Ha már képértékelő oldalon vagyunk, egy kis ferdítés: Halld, ne csak hallgasd!

Szigorúan választóképes korosztálynak! http://www.youtube.com/watch?v=irORBiofWYs
:)

Baráti üdvözlettel!
Newgam

R.János válasza:
Köszönöm!:)
Üdv.János

2011. március 20. | 19:35 | lindau

FOTÓZZ! és Ne politizálj! itt.

R.János válasza:
Kedves Lindau!
Még demokráciában élünk, állítólag szólásszabadság van, és, ha akarnék éppenséggel politizálhatnék is, mert nem tíltja az amúgy cenzúrázott oldal szabályzata. De nem politizálok, hanem tiltakozom a magam eszközeivel egy gondolat ellen, mely történetesen egy politikus szájából hangzott el, és amely gondolat nem csak az illető sajátja.
Ha megkérhetnélek:
1.soha többet ne tílts meg nekem semmit, mert az a világ már elmúlt.
2.amennyiben van véleményed írd le mindenki okulására, ha nincs, akkor megkérnélek, hogy ne zavard a köreimet.
3.Tanulj meg viselkedni, és civilizált módon kommunikálni, mert még hasznodra lehet.
Üdv.János

2011. március 20. | 19:09 | másikvanek

:)))
más...
Nagyon tetszenek a képeid.
Jellemző, hogy ránézésre elsőre felismerhetőek.
grat! (virtuális elektronikus ÉLETMŰDÍJ)
üdv.
másikvanek

R.János válasza:
Kedves vagy, köszönöm!
Üdv.János

2011. március 20. | 18:32 | freeze

Látom megy itt diskurzus :)

Abszolút félretéve az tényleges történet és csak az általad idézett mondatot vizsgálva megtaláltam a megoldást: :D

Amennyiben a "valamire vinni" kifejezésbe beleértjük azokat az értékeket, melyek fontosnak mondhatók (igaz ember lett, őszinte, becsületes, stb..) akkor nincs is baj a mondattal. :):):)

Ebben a megközelítésben abszolút igaz a mondat, sőt naaagy igazság! :) :) :)

...Lázár Jánostól függetlenül persze

R.János válasza:
Lehet, hogy erre gondolt, csak mást mondott.
:)

2011. március 20. | 16:49 | ken_da_hayadra

térültem-fordultam és reakciód ezidáig nem érkezett meg, olvasván másoknak adott válaszod is, egynémelyre - az időrendiség figyelembe vételének igénye nélkül - reflektálnék:
-amennyiben általános érvényű morális kérdéseket feszegetsz, akkor tökéletesen lényegtelen a kijelentést tevő személy kiléte.
-hogy én csináltam ebből politikát? -kétlem.
azzal, hogy megnevezted L.J.-t, megadtad az idézet politikai hovatartozását.
-mi az hogy megnevezted? nem egyszerűen csak kiírtad a nevét, de az "audis" jelzővel megadtad mondatának értelmezési tartományát, a kérdést "anyagias" síkra terelve, holott az önmagában tágabban is értelmezhető.
sajnos ezt hívják politikának!
hogy ezzel nem vagy tisztában, az nem az én "szellemi öngólom"

nem védem L.J.-t és a kijelentését sem, de ezt egy inkorrekt politikai hangulatkeltésen ítélem, aminek nem sok helye van a fotózzon.

R.János válasza:
Remélem záró-gondolatként:(legalábbis részemről)
-Attól függetlenül, hogy ki mondta, a kijelentés jellege általános érvényű morális kérdés marad, de L.J.vezető funkciója miatt a kérdés túlnő a súlytalan vélemény kategórián, és figyelmet érdemel. Egy idézetnek nincs "politikai hovátartozása" csak ha az említett eszme a párt-program része lenne. De ez nem Fidesz koncepció, márcsak azért sem, mert pl. Orbán pont az ellenkezőjét állította, amikor kijelentette, hogy nincs értéktelen, hiábavaló élet.
-Az audis címet azért adtam, mert "kiérdemelte". A szöveg egyértelműen a munkáról szólt, a pénzgyűjtésről, gazdálkodásról, és semmi tágabb értelmet nem tulajdonított neki. Maradjunk a tárgynál, ha kérhetném, és mi se tulajdonítsunk tágabb értelmet az elhangzottaknak!!! Neki jár, a méregdrága Audi a foglalkozása miatt, mint mondta....na pontosan ebből kiindulva aljas a szöveg. Nem veszed észre, hogy Te térsz el az "anyagias" síkról, és próbálod tágabban értelmezni a mondottakat? És ez az, amit Te magad politizálásnak nevezel. Ebben igazad is lehet. Ezt a képfeltöltést a magam részéről továbbra sem érzem politizálásnak, sem politikának, csak egy politikus bakklövése elleni tiltakozásnak.
Köszönöm a kulturált hangnemet és a vitát.
Üdv.János

2011. március 20. | 15:33 | apóka

Igazad van János..de azóta meghalgattam az eredei fevételt és tényleg összevágták.Reggel mérgemben és első felháborodásomban én is feltettem a facabookra,és véleményi is irtam egy rövidet, De miután menéztem a másik "állítólag,, eredeti változatot töröltem.Nehéz a politikában eligazogni,elég gyakran dezinformálnak,de inkább hazudnak ,Sok pénz van ebbe....megéri és akinek belefér az erkölcseibe meg is teszi.A képed viszont tetszik,talán elől túl sok helyet hagytál és egy kis kontrasztot tettem volna rá.Amúgy megértem a felháborodásodat.Nem csodálom hogy sokan hasonlóan reagálnak .Mikor állrokkantnak ,táppénzcsalónak ,és munkakerülönek nézik az embereket....és nem mindenki az ,de a törvénymódosítás mindenkit súlyt.....Jó fotózást. Üdvözöllek .Endre.

R.János válasza:
Kedves Endre!
Nekem nem célom lejáratni sem L.J.-t sem másokat, mert ezt megteszik ők maguk. De tudniuk kellene, hogy egy olyan kampány után, amelyben a rablás, a korrupció, a rétegek közötti igazságtalanság, stb.stb. felszámolására tettek ígéretet, ők nem lehetnek a régiekhez hasonlók. Nekik példamutató módon a tetteiken keresztül kell bizonyítani, hogy amit mondtak, azt komolyan is gondolják. Különben hiába rendezkednek be hosszú időre, ők sem kerülhetik el a kiábrándult nép haragját. Ezért kellene az ilyen káros mentalitást kiírtani. Lehet, hogy összevágták a szöveget, de ez a kiragadott mondat semmilyen összefüggésben sem elfogadható számomra, mert teljesen ellentétes azzal, amit hiszek és vallok. A másik dolog, hogy nem kell elnézést kérni azoktól, akik félreértették az "ártatlan" szöveget, hanem be kell bizonyítani, hogy tévedtek. De barátunk elnézést kért a mondottakért. Persze ezt is sajátságos módon, de legalább ennyit mégis megtett. Mert nem az elszólásért kellene elnézést kérni, hanem a hibás koncepció miatt. Mégis, ezt a példamutató gesztust a javára írom!
Köszönöm szépen!
Üdv.János

2011. március 20. | 15:03 | ken_da_hayadra

R.János:
1. az én emberileg indokolt tiltakozásom pedig a Te kijelentésed ellen volt, mert ezt Tőled idéztem: "hátulról magyarosan"
2. a politikai korrektséged akkor lenne helytálló, ha nem a - jelen pillanatban nímand - "schiffek" megnyilvánulásaival szemben emelnél kifogást(példádat említve), hanem minden irányzat baklövéseit pellengérre állítanád. tetted-e az előző kormányzat regnálása alatt?

R.János válasza:
1. Amint azt látod, nem hátulról, de magyarosan!
2. Én feltettem egy fotót tiltakozásként, egy olyan kijelentés miatt, ami messzire mutat, ha vezető politikus nyilatkozza. A kép nem politikáról, nem nemzetiségről, hanem egy hibás eszméről szól. Nem küzdök politikai erők ellen, hanem hamis eszmék ellen, bárkitől, és bárhonnan származzanak is. Próbáld észrevenni a különbséget a politizálás és a hamis eszmék között. Itt nem irányzatok bakklövéseiről van szó, hanem emberi látásmódról. Nem irányzatok ellen tiltakozom, hanem emberi megnyilvánulás ellen!
De, ha már rákérdeztél: ugyanígy próbáltam tiltakozni az előző kormány regnálásának bűnei miatt is. De nem a szocialisták ellen, hanem a rablás ellen!Mint, ahogy most sem a Fidesz ellen, hanem egy koncepció ellen! Feltöltöttem ide az oldalra egy képet, melyen Colombo volt és körülötte a volt kormányzat nagyjai,(a kép címe talán a "nehéz ügy", vagy valami hasonló). Akkor szintén megkaptam a magamét...levettem a képet, de ha érdekel bizonyítani tudom...legalább ennyi hasznom lett belőle, hogy általa talán bizonyítani tudom "politikai korrektségemet".

2011. március 20. | 14:50 | ken_da_hayadra

mindenkinek a saját értékrendjére és értékítéletére van bízva, hogy eldöntse, valóban értékes tagja-e egy társadalomnak. sajnálom azokat, akiket a lázárjánosok-féle kijelentések képesek megmérettetni (Istent és "színe elé"-t nem keverném ide), tehát ilyetén L.J. kijelentése lóg a levegőben, de természetesen én is ki tudom kérni magamnak, csak megfelelő hozzáállás kérdése...

a kérdés az, hogy mi köze van a képen látható cigányasszonynak (vagy, hogy "píszí" legyek: idős roma néninek) L.J. kijelentéséhez?
persze nem akarom magam bajba keríteni, mert lehet, hogy a néni nem is cigány, vagy ha mégis az, akkor mondhatom-e, hogy az, vagy nem az ...

vagy, ha úgy akarom gondolni, hogy L.J. azokra a honfitársainkra gondolt, akik generációkat átívelő életmóddá tették a segélyből élést és csak azért szülnek több és sokszor szándékosan fogyatékos gyereket, mert azért több segélyt kapnak és ezért arra sem képesek, hogy a kert végében felhúzzanak maguknak(!!) egy "budit"?

nem tudhatom, hisz az idézetnek jelen pillanatban a kép szolgáltat kontextust.

szóval akkor mi van most?

R.János válasza:
Kedves Ken!
"Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér."
A képen egy szegény öregasszony látható. Lehet, hogy cigány, lehet, hogy zsidó, lehet, hogy örmény, lehet, hogy magyar...nem tudom, és nem is akarom tudni. Én egy embert látok.
Remélem nem kell folytatnom!
J.

2011. március 20. | 14:29 | Nanuq

ken: igen, előfordulhat :)

R.János válasza:
Ennek mindnyájan csak örülhetünk.

2011. március 20. | 14:23 | newgam

Anno egy értékelés: mama-razzi

A fotós hozzászólása:
:) ha hiszed, ha nem ez az eredeti címe..:)

Új értékelés:Azzal a címmel, abban a formában, avval a mondanivalóval ...jobb volt;)

Üdv! Gusztáv

R.János válasza:
Az egy más kép volt a kidolgozása miatt is...a körülmények miatt is...
Üdv.János

2011. március 20. | 14:12 | hegyiember

Szia!

Nem tudtam, hogy az illető politikus, de ilyen kijelentés bárhol, bármilyen környezetben bicskanyitogató.

A politikáról meg két linkben fejteném ki a véleményem, talán nem moderálják ki a csúnya szó miatt:

http://szavazzfasszal.blog.hu/

http://www.youtube.com/watch?v=FZ0P87w5TIg&feature=related

R.János válasza:
Figyeld meg, hogy ki csinál egy emberileg indokolt tiltakozásból politikát, és vond le a következtetést! Tedd fel a kérdést, hogy miért nem akarja felfogni, hogy ez nem politikai kérdés? Miért jó neki, ha a tényeket figyelmen kívül hagyva csúsztathat, és így vádolhat? Nem látja, hogy ez szellemi öngól?

2011. március 20. | 14:10 | ken_da_hayadra

Nanuq: "én is tiltakozom..... .....hogy fotózz légkörébe ---->ilyen formában<---- hozzuk be a politikát!!!"
nem is olyan rég méltattam itt Somfainak egy politikai tatalmú képét, de másokét is, szóval nem gondolom, hogy jól értetted, amit mondtam.
még az is lehet, hogy nincs véleményeltérés köztünk

R.János válasza:
Ó, kedves Ken, sajnálom, hogy nem vettem észre, hogy Te nem is a politikáról beszéltél, hanem a képről....úgy, magyarosan szemtől szembe...!
Látod, hogy állandóan félreértjük egymást....

2011. március 20. | 14:02 | Nanuq

1. a fotóknak mindig fontos szerepük volt a politikában, véleményformálásban, szóval nem értek egyet azzal, hogy ne legyen jelen a politika a fotozzon. az erős politikai tartalmú képeknél igenis legyen jelen
2. viszont ezt a képet nagyon gyenge kapocs fűzi a megjegyzéshez, belemagyarázósnak tartom a szöveget, ha úgy akarom, semmi köze nincs hozzá - egy olyan kép mellett lenne létjogosultsága a tiltakozásodnak ezen az oldalon, amely látványban és mondanivalóban is szorosan kapcsolódik a szöveghez, Ez a sima kis életkép szvsz nagyon nem az.

R.János válasza:
Köszönöm Nanuq, hogy írtál!
Az első ponttal egyetértenék, ha célom a politika "behozása" lett volna. Ez nem politika, hanem viszonyulás valamihez, egy nézet, egy téves eszme. Attól, hogy ez történetesen egy politikus szájából hangzik el nyílvánosan, még nem kellene, hogy politikai kérdéssé devalválódjon: gondolat volt és az is marad. A probléma az, hogy ilyen gondolattal nem lehet vezetni azokat, akiket akarva, vagy akaratlanul megbélyegzett. A betöltött funkciója miatt lesz a gondolatból politika. Én a gondolatot támadom és nem a politikust!!!
A második pontot vitatnám. A kép témája egy láthatóan szegény asszony, aki anyagilag nem sokra vitte az életben...szóval ennyit is ér...
"Ha akarom, semmi köze nincs hozzá..."
De, ha akarom, akkor van...nem?
Az igaz, hogy a politikához nincs semmi köze, mint, ahogy a kép feltöltésének sincs, és amint azt már írtam, a "szónok" politikai elkötelezettsége sem játszik ebben semmiféle szerepet. De, ha belemagyarázzuk a politikát, és politikai oldalról közelítjük meg, mint, ahogy azt Te is tetted, akkor valóban jogos a megállapításod, miszerint ez valóban nem más, mint egy sima kis életkép. De ...bocsánat..ez akkor engem igazol.
Mégegyszer köszönöm!
Üdv.János

2011. március 20. | 12:59 | ken_da_hayadra

én is tiltakozom..... .....hogy fotózz légkörébe ilyen formában hozzuk be a politikát!!!
főleg úgy, hogy tesszük ezt szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok idézésével...
mindemellett L.J. kijelentése van annyira dehonesztáló, mint a - magyarság tisztességesen, általános erkölcsi és etikai normák szerint élő részét is érintő - hasonló kijelentések: "hátulról magyarosan"
(mondom ezt Neked "szemtől szemben")

kérdem én: millió fórumon lehet(ne) kelteni a hangulatot pro és kontra, akkor miért kell itt (is)?

R.János válasza:
Vártalak: üdvözöllek!
Örvendek, hogy a fotózz pozitív légköre továbbra is érzékenyen érint, ezt eddig is tudtam, hiszen véleményeid hangvétele eddig is ezt bizonyította.
Ami a szövegkörnyezetet illeti: nincs az a szövegkörnyezet, amelyben ez a kijelentés megállná a helyét.
A "hátulról magyarosan" jövő aljasság nem mentesíti a szemtől-szemben történőt. Teljesen mindegy, hogy ki, milyen környezetben, és milyen színekben teszi.A magam módján pl.a Shiff, és a vele rokonszenvezők kreténizmusa miatt is tíltakoztam. Vannak dolgok, amik a mindennapi politika fölött állnak, még akkor is, ha ez történetesen egy politikainak szánt naggyűlésen hangzik el. Akkor válik politikává, ha a másikra mutogatunk, úgy, ahogy azt Te tetted. Én nem valamelyik párt, vagy csoport malmára hajtom ezzel a vizet,mert egyik sem érdekel, hanem minden elérhető fórumon, -így itt is!!! - igyekszem harcolni olyan gonosz eszmék ellen, amik igyekeznek beférkőzni, hogy romboljanak.
Hidd el, hogy az, aki egy szoció-fotót feltölt, akarva vagy akaratlanul is politizál. Ha ez CSAK hangulatkeltés lenne, akkor az bizony nagyon kevés lenne. Felháborodást szeretnék kelteni, és tíltakozást minden ilyen, és ehhez hasonló megnyilvánulással szemben.

2011. március 20. | 12:55 | Atka11

"Az emberek meg néznek
Hogy az Isten a pénz lett
Sorban nyílnak a bankok és
Az jelenti a rangot
Hogy mennyire állat az autód
Mekkora mellű a nőd és hogy
Meddig bírod feltekerni
A kocsiban a hangerőt
A kocsiban a hangerőt!"

Ezt meg a Tankcsapda "mondta"...
Bocs, megyek hányni...

R.János válasza:
Ez így van, de mi csak konstatáljuk, és egyetlen védekezésnek a hallgatást, a problémától való elfordulást tekintjük. Bennünk van a régi világ félsze, amit ügyesen átmentettek a mostaniba is....Kerüljük a konfrontációt, a téma megvitatását, mert mi csak veszekedni, verekedni tudunk, ahelyett, hogy értelmesen elmagyaráznánk érveinket. Ha nem tanulunk meg értelmesen vitázni, eleve hátrányban leszünk azokkal, akik rég megtanulták úgy csomagolni a mocskot, hogy az kellő csábítóan-csillogó erővel hasson.

2011. március 20. | 12:07 | bmonori

Gratulálok a képedhez! És osztom a nézeteidet.

R.János válasza:
Köszönöm!

2011. március 20. | 11:29 | Alexander Nevermind

Csatlakozom hozzád, én is tiltakoznék.
Nagyon jellemző mondat ez, és nagyon sok vezető, magas beosztású ember gondolkodik így embertársairól, beosztottjairól.

Szomorú...

A képed pedig jó.

R.János válasza:
Amilyen a vezető, előbb-utóbb olyan lesz a népe. Ha nincsenek erkölcsi normák, akkor nincs etalon, amihez viszonyítsuk a történéseket. Ha az erkölcsi normák helyébe emberi gondolatok lépnek, a ráció veszi át a vezető szerepet. Az emberi ráció pedig kegyetlen, szívtelen, szeretethiányos, pusztító és önpusztító, mert az ok-okozat összefüggéseket sajátságosan értelmezi. Ez a "csak és kizárólag ráció" a zsarnokok fegyvere, akik maguk hoznak törvényeket, a maguk érdekeinek megfelelően. Az erkölcs zavarja őket, és igyekeznek lejáratni, idejétmúltnak beállítani. És természetesen üldözik mindazokat, akik másképpen mernek gondolkodni, azaz egyáltalán mernek gondolkodni. És ezek papolnak demokráciáról.....

2011. március 20. | 11:07 | Dani77

Én viszont abszolút politikától függetlenül írtam ezt...a véleményedet önmagában nézve napi aktualitástól függetlenül.

R.János válasza:
Mindenféle aktuál-politikától függetlenül töltöttem fel a képet, egyszerű mementóként. Nekem nincs kedvenc pártom. Minden olyan törekvést támogatok, ami az elveimmel összeegyeztethető, függetlenül attól, hogy mikor éppen melyik párt hozakodik vele elő. És persze fordítva is igaz: a galádság jobbról és balról nézve is galádság.

2011. március 20. | 11:04 | Dani77

A kommenttel mélységesen egyyet értek! Mármint a tiltakozásoddal az ilyen megállapítások ellen.
Én viszont más miatt is tiltakozom! Ezt simán pontozhatóba kellett volna. Most jön a félre érthető mondatom. Az ilyen epés hozzászólásaimban nem azt szoktál látni, hogy ezt a képet dícsérem, hanem hogy akkor az eddigiek nem voltak jók? De, szerintem voltak nagyon jók...is. :)
szóval:
"Végre csinálsz egy jó képet, akkor miért nem pontozható?" :)

R.János válasza:
Köszönöm Dani!
Azért nem pontozható, mert nem szeretném összemosni a dolgokat. Most úgy érzem, hogy jobb, ha inkább a kommentre figyelünk, mert ez sokunk sorsáról szól. Ha mindent elfogadunk, és, ha csak 4 évente gyakoroljuk jogainkat, meg is érdemeljük, hogy hülyének nézzenek bennünket. Ennek szeretnék a magam módján ellenállni.

2011. március 20. | 10:52 | árny

szerintem nagyon sok ember gondolkozik így... nem kell ehhez vezetőnek lenni...
ilyen világban élünk, nem erény a jólelkűség, őszinteség, tisztességesség... esetleg csak gyengeség...
szomorú világ ez... :(

R.János válasza:
Kedves Árny!
Tudom, hogy igazad van. De minden szakmának megvannak a maga hibalehetőségei. Vezetőink nem "mellékesen" politikusok, hanem "főállásban". Ez is egy szakma. Ha én, a magam szakterületén hibázom, a vezetőmnek joga és valahol kötelessége is rendbetenni a dolgokat. Mert rám vonatkozik a törvény. De ki fogja "rendbetenni" azt, aki, ahelyett, hogy elismerné "szakmai tévedését" csak annyit ismer el, hogy "félreérthetőek voltak szavai"? De ugyanakkor manipulálták a felvételt is, és különben sem az átlag emberről beszélt, hanem....a politikusokról...:)))) Meg aztán ez már rég volt: 2008-ban történt...Szerintem nem is volt naggyűlés, és Hódmezővásárhely sincs...
Namármost, ha én tudtomon kívűl forradalmat produkáltam a szavazófülkében, akkor én egy forradalmár vagyok. Ha az vagyok, akkor élek jogommal, és minden számomra elérhető fórumon tiltakozom az ilyen magnyílvánulás ellen, pártszínektől teljesen függetlenül. Remélem, hogy ezzel is hozzájárulok ahhoz, hogy egy szép nap a forradalom felfalhassa gyermekeit....

2011. március 20. | 10:10 | h.rom

Ez nem az az ország, ahol az emberi értékeket megbecsülnék...

R.János válasza:
Pedig valamikor ez azért nem volt ennyire nyílvánvaló. Mégha voltak is, akik így gondolkodtak, szégyellték, vagy féltek ezt publikusan hangoztatni.Én így emlékszem....

2011. március 20. | 09:31 | Atka11

Ezt a képet láttam már. Ha jól emléxem f-f volt... Ha így van és jól emléxem, egyáltalán, hogy emléxem, az jelent valamit...

:-)

*****

R.János válasza:
Köszönöm Atka11!
Nem szándékoztam több bőrt lehúzni róla, de ma reggel nagyon felkaptam a vizet... mert az emberi érték meggyalázása akkor is bűn, ha Te vagy én gondolkodom így. De, ha egy vezető teszi ezt nyílvánosan naggyűlésen, miközben az új alkotmányon vitatkoznak....nos, akkor ne reménykedjen senki az ország felemelkedésében, mert minden felemelkedés alapja egy szilárd meggyőződés és kiállás a valós emberi érték(ek) mellett.
Üdv.János