BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,83
KATEGÓRIA: abszurd
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 13. 11:43
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Debrecen
fekete lyuk...

Ma olvastam: "Gigantikus méretű és tömegű a legnagyobb fekete lyuk" 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 13. | 14:16 | Alexander Nevermind

Ide írok, nem akrok oda még egy nem pontozottat.

Szóval igen, így érthető, de azért ember legyen a talpán, aki ezt így leszűri elsőre...

Mint egy verselemzés az iskolában, pedig azt hogy valóban mire gondolt a költő mikor megírta a verset csak Ő tudhatja :D

R.János válasza:
Igen, ebben tökéletesen igazad van.:)

adott pontszám: 2
2011. január 22. | 21:18 | The Man

A cím és a kép közt nem sok összefüggést látok.
Teljesen feleslegesnek látom hogy a kép fele fekete, ezzel az erővel le is vághattad volna.
Szín "vasalást" ajánlanám, meg kicsit hosszabb expozíciót, az alany arca kicsit sötét.

R.János válasza:
Kedves The Man!
Sajnos nem érted a képet,de ez nem baj. A baj, az, hogy annak ellenére értékelsz, hogy nem érted. Hidd el, nagyon is van összefüggés a cím és a kép között, és nagyon fontos a fekete rész.... Ami a hosszabb expozíciót illeti, egy elkapott pillanat esetében igen furcsa eredményt produkálna. Nem hasznos! Sajnálom.
Üdv.János

adott pontszám: 5
2011. január 14. | 07:16 | Fáncsi_voltam

Már nincs időm sokat írni, de nem mehetek el szó nélkül a kép mellett.
Ezt a kedves arcot miért akarod elnyeletni a fekete lyukkal??? Nekem játékos humora van a fotónak, ma meg volt az első mosoly, köszönöm, hogy így indul a napom!

R.János válasza:
Köszönöm Fáncsi!
Ahogy ismerem ő fogja elnyelni a fekete lyukat...:)
Üdv.János

2011. január 13. | 18:25 | árny

ez a nézés :))))))))))

adott pontszám: 5
2011. január 13. | 14:11 | Vadliba

Szia!
Nagyon jól mutatja a kép a címet is.
Ott a néni háta mögött a falon, valóban ott a fekete lyuk. És ha jól gondolom, akkor ha belenyulsz jól meg is fog rázni. De ha már a fekete lyukról van szó, akkor miért nem arra a lyukra néz a modelled? Na ezt én nem fogom megérteni.
Mivel szakitottál a hagyományossal, bátor vagy mást alkotni, mint a nagytöbbség és fel is rakod, ezért minden elismerésem.
Nálam ez a fekete lyukas fotó ötös!
Gratulálok!
Üdvözlettel
Vadliba

R.János válasza:
Mondanék Neked valamit: szvsz. ez az egész világ egy nagy sötétség, melynek csupán szimbóluma a "fekete lyuk". A szem a lélek lámpása, mely világít ebben a sötétségben, amennyiben a lélek "világos". De, ha a lélek is sötét, akkor a lámpás is az. Akkor aztán végleg minden egy mindent elnyelő nagy fekete lyuk. A hölgy nézése is egy "fekete lyuk", mert elnyeli a néző figyelmét, és semmit sem ad érte...nem leszel okosabb tőle, csak értetlenebb. Csak a füledbe suttogva: "ez benne a csavar".
Kedves Vadliba! Ameddig a pontok érdekeltek, igyekeztem olyan képeket feltölteni, amikről feltételeztem, hogy elnyeri az oldal nagyobbik részének a tetszését. De egy idő után ez egy korlátot jelentett: azon kaptam már magam, hogy nem a magam szemével,fejével, lelkével fotózom, hanem az oldaléval...és ez nem vezet sehová. Úgyhogy le kellett szoknom a hiúságról, már nem dicsekedhetem a barátaimnak az átlagommal, de sokkal boldogabb vagyok: egy nagy tehertől szabadultam meg. Arra azért ügyelek, hogy lehetőleg idő előtt ne essek ki. Kb. ennyit jelent a pont. Bizony nem töltenék fel ilyesmiket, ha a pontok érdekelnének....
Nagyon hálás vagyok Neked, és nagyon köszönöm a kedvességedet!
Üdv.János

2011. január 13. | 13:37 | simike

Szia.Ez relatív mint az idő .Nekünk gigantikus de az mekkora?Viszont nagyon tetszik ahogy a hölgy csodálkozik hogy mindjárt eléri a fekete lyuk.Szép fényeket.Üdv.

R.János válasza:
Hát ez benne a vicc. Képzeld el, hogy a tudósok nem kis fizetés fejében felfedezték, hogy a fekete lyuk nagyon nagy.....Ki hitte volna? Még jó, hogy felfedezték, így már sokkal nyugodtabb vagyok.:)
Üdv.János

2011. január 13. | 13:30 | Álomfejtő

no...úgy látom, idézetileg Elefánttal egy húron pendülünk... :oD (csak a nem rám vonatkozó részt hanyagoltam...)

R.János válasza:
Van ez így...

adott pontszám: 5
2011. január 13. | 13:27 | Álomfejtő

"...a feket lyuk egy nem létező égitest..."
Ez a kép is új univerzum -új íz nekem : újdonság a fotód által elénk tárt megközelítésben. Számomra a bátor szerkesztésen túl a sugárzott, áradó derű, mosolyt csalogató "hétköznapi nyelvre fordított" megközelítés, ami különösen dícséretes ennél a fotónál... a pillanat, az arckifejezés maga, a homlokra tolt okuláré, no és a LYUK oly pedánsan pozicionált helyzete - a komoly dolgok és a tudomány felé intézett fricska... Mosolygok, mert a fotód korrekt módon leráz rólam mindent, ami most nyomaszthat -
a kategoriájában is helyén való, roppant aranyos fotó !
:o)

R.János válasza:
Köszönöm szépen Álomfejtő!
Jót szórakoztam ma én is ezen az egetverő cikken. Ismét egy szenzáció: nagyobb a feketelyuk, mint, ahogy azt gondoltuk...azt a mindenit, ki hitte volna? A múlt héten a kigyók párzásának technikáit nézhettem (a kedvenc tv- csatornámon) minden nap és mondanom sem kell, hogy a tudósok ott is nagyon bölcs és fontos megállapításokat tettek. Milyen jó, hogy vannak tudósaink, akik éjt nappallá téve dolgoznak, hogy felfedezhessék számunkra ezeket a nélkülözhetetlen dolgokat...:)
Köszönöm mégegyszer!
Remélem azért, hogy a nyomasztó dolgok nem túl súlyosak....
Üdv.János

2011. január 13. | 13:20 | almitra

Értem, de valahogy nem érvényesül eléggé a fény, mert ahogy írtam, "beleeszik" a vignett. De most hogy tudom hogy a tiéd, végülis beleillik az általad képviselt stílusba (amiben nekem pont a sok barnásszürkés sötétség nyomaszt egy kicsit).
De mindenképp jó gondolat, és mindenképp köszönöm a kreditet! :)

R.János válasza:
Kedves Almitra!
Én Téged az oldal egyik legtehetségesebb fotósának tartalak, és ezt minden bók nélkül mondom, hidd el! A Te véleményedre akkor is sokat adok, ha kritikai megjegyzéseket fűzöl hozzá, a pontról meg nem is érdemes beszélni, mert ettől a betegségtől szerencsésen megmenekültem.
A kreditet örömmel adtam, és adom bármikor, amikor csak tehetem.
Üdv.János

adott pontszám: 4
2011. január 13. | 12:55 | almitra

Tetszik a kép abszurditása, a fél néni csodálkozó tekintetével, viszont ezzel a nagy féloldali vignettel nem tudok mit kezdeni. A képnek mindenképp fekvőnek kell lennie, ez tény, ez így jó. De ez a sötétítés nekem valahogy nem tetszik, kényszermegoldásnak tűnik. Értem én, hogy az is egy nagy fekete lyuk, de ez a sötétség már beleeszik a nénibe is, tehát valahogy az egész kép homályba vész kicsit. Valahogy a feldolgozással még babrálni kellene szerintem.

R.János válasza:
Köszönöm szépen, Almitra!
A kérdés az, hogy mi is a téma valójában: a hölgy, vagy a sötétség? Lehet, hogy nem jó így, de én a sötétséget szerettem volna nagyon kiemelni, ezért sincs keretben, hogy a bal fele teljesen beleolvadjon a sötét háttérbe. Azt szerettem volna, ha a fény csak a kép jobb szélén érvényesüljön. Hiszen "gigantikus" méretű ez a lyuk, vagy nem?..:))) Csak azon filózom, hogy a csillagászok mégis mire gondoltak ezidáig?
Mindegy, jó, hogy rájöttek, hogy nagyobb, mint ahogy azt eddig gondolták.:)))
Üdv.János
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. január 13. | 12:45 | fehér elefánt

Hö, termékeny vagy mostanában :)

R.János válasza:
A sok izélgetésnek termékenység a vége...:)Még egy nagyot szűlök, aztán jöhet a cenzúra....

adott pontszám: 5
2011. január 13. | 12:44 | fehér elefánt

Én meg azt hallottam hogy "a fekete lyuk egy nem létező égitest", sőt "három év múlva nem vagyok hadköteles". A néni döbbent pillantása prájszlessz. dehát ez van ha szembesülünk a csillagászat emberi ésszel alig felfogható fogalmaival.

R.János válasza:
:) Nagyon köszönöm!:)
Üdv.János

2011. január 13. | 12:03 | Mvm9

Én már látom is, ott lóg a falon egy fekete lyuk.. különben a B oldalon tényleg működik a feketelyuk-hatás, látszik, hogy a szemüveges néni is csodálkozik azon, hogy ott nincs semmi.

R.János válasza:
Így van, ahogy írod...:)
Köszönöm szépen!
Üdv.János

adott pontszám: 5
2011. január 13. | 11:57 | gezuard

Halihó!
Jó kis fotó,akár humor kategóriában is elmenne.
Jó a fókusz,érdekesek a színek.Tetszik a sötét fokozatos átmenete,és a hölgy csodálkozó arckifejezése.
Gratula,szép fényeket.
Üdv:G

R.János válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv.János