BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,71
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 16. 19:46
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs, melegmány
anyák kútja

A kép a Mecsekben készült egy túrám során! Melegmányi forrás! Anyák kútja! Elnézést a kicsi méretért és a többi hibáért! Tanitó jellegű kritikákat szivesen fogadok hogy tudjam javitani a képemet! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. november 22. | 17:30 | Krisz79

Köszönöm a kreditet :)

pocok16 válasza:
szivesen

adott pontszám: 3,3
2010. november 22. | 11:51 | Krisz79

Szia!

A fotó bemutatja az anyák kútját, de szerintem így nár sokan lefényképezték.

Most igyekszem tanító jelleggel kritizálni:
Ha jó fotót szeretnél készíteni, 3 dolog kell hozzá:
- jó, érdekes, egyedi TÉMA
- megfelelő TECHNIKÁVAL kell lefotozóni (éles, jó mélységléseeég, megfelelő záridő, stb.)
- jó KOMPOZÍCIÓ szükséges, kompozíciós szabályok alkalmazásáal (vagy épp áthágásával)

A Te fotód talán úgy lett volna jobb, ha:
- a kúton kívül még vmit ábrázol, akár a természetből, akár egy ott lévő látogatóról, mert maga a kút önmagában nem igazán érdekes, vagy
- különleges fényekben, árnyékokkal fotózod, itt most sok a kiégés, az én monitoromon fakók a színek
- netán valamilyen egyedi nézőpontból, vagy a víznél "szokásos" hosszú záridővel fotózol, ami vmiért érdekes hatást adhat

Nem a felszerelés a lényeg, de úgy gondolom, hogy a kompakt géppel kicsit hátrányban vagy a háttér kellő elmosása és az egyedi beállítások terén.

Jó fényeket!

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelésedet!

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,9
2010. november 18. | 16:48 | Nesa

Szia!

Nagyon szep helyen jartal viszont vetettel par hibat, ami leginkabb zavar az az hogy a kut teteje levan vagva, a masik ami engen igen zavar hogy kozepre szerkesztetted, maskor probalj erdekessebb latoszoget keresni, a helyszinen lehet nemlatod meg rogton ilyenkor erdemes tobb szogbol is lefotozni.

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. november 17. | 18:42 | Semiramis

Én meg köszi a kreditet, nem kellett volna (pirulós arc) :-D

Sok sikert! :-)

pocok16 válasza:
Szivesen

adott pontszám: 3,8
2010. november 17. | 12:28 | Semiramis

Szia! Tetszik a fotód, jól kiexponált, szép a színvilága is. A vágással van bajom, méghozzá az, hogy kicsit szétszórtnak tűnik, nem eléggé tudatos. Szerintem állóban kellett volna fotóznod (vagy vágnod utólag), hogy a kis patak is bele legyen komponálva a képbe. És így az aranymetszés szerint is meg tudtad volna szerkeszteni: a kút került volna a bal felső harmadba, a patak pedig vezette volna a tekintetet a kép ellenkező sarkába. Valamint kár volt levágni a tetejét a kútnak. Az eredeti képhez képest hány százalék a végeredmény? Mert ha van tér körülötte bőven az eredetin, akkor simán meg tudod csinálni, amit javasoltam, illetve egy kis aranysárgás színvilágot is lehetne neki adni, hogy ősziesebb, meghittebb legyen, bár nekem ez is tetszik.

Üdv!

Semiramis

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelésed és megnézem hogy a leirtak alapján mit tudok kihozni belőle!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2010. november 17. | 08:38 | erőslacc

Igen a méret lehetne nagyobb, de nem az a legnagyobb baj, hanem, hogy egy picit unalmasan mutatod. Arra gondolok, hogy érdekes fényeknél kellett volna fotóznod, és a kép is élesebb lett volna, ha erősebbek a fények. A kút tetejét teljesen belekellett volna venned, vagy mégjobban ráközelíteni, hogy csak a cím látsszon és a csordogáló forrás. Biztos felejthetetlen élmény volt ott lenni, de a fotóval ezt a hangulatot nem tudtad visszaadni. Biztatásképpen adok 3 pontot, de legközelebb jobban figyelj, hogy érdekesebb legyen a bemutatás és technikailag is elfogadhatóbb legyen...! További jó fotózást!

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést! És fogok javitani rajta legalábbis próbálok ujjra eljutni oda!

2010. november 17. | 08:17 | Zsolti73

Köszönöm a kreditet!
Zsolti

pocok16 válasza:
szivesen

2010. november 16. | 22:34 | Marcali Gábor

Köszönöm a kreditet!

Gábor.

pocok16 válasza:
Szivesen és én köszönöm a részletes értékelést!

adott pontszám: 3
2010. november 16. | 22:10 | pilipár

A hibákért nem kell elnézést kérned, de sajnos, azért vagyunk itt, hogy a figyelmed felhívjuk ezekre, hogy legközelebb jobban sikerüljön :)
Talán lesz az értékelők között, aki egyetért velem, én úgy gondolom, ez a fotó nem igazán érdekes. A kút, a forrás és körülötte a jellegzetes őszi táj, a színes avar Téged valószínűleg a helyszínen megfogott, de a képen mi már nem ezt látjuk. Nincs benne semmi különleges, sem szerkesztését, sem színeit tekintve. Engem itt arra tanítottak, hogy úgy kell fotózni valamit/valakit, ahogy azt más nem tudja, nem látja. Különlegesen, érdekesen, figyelemfelkeltően. Ez olyannak tűnik, mint egy egyszerű "itt is jártam"-fotó, elé álltál, lefényképezted. Nem hasaltál az avarba, nem álltál egy kőre, nem mutattad közelebbről, a hátteret elmosva...így nem izgalmas, gyanítom a többiek is csak azért kattintottak rá, hogy jó szándékkal tanácsokat adjanak, mit kellene legközelebb mésképp csinálnod, mert ez így nem az igazi!
De nem kell elkeseredni, küldök kis segítséget a következő feltöltéséhez. :))
Üdvözöllek! Pilipár<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm a kreditet és a tanácsokat máskor is elmegyek és amiket irtál/irtatok azok alapján csinálom a többi fotóimat!
Mégegyszer nagyon köszönöm!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,7
2010. november 16. | 21:53 | Zsolti73

Ez az őszi erdei részlet nagyon szép. Van viszont néhány dolog, amire ha odafigyelsz, látványosabb fotót tudsz készíteni.
Itt nem érzem indokoltnak a középre szerkesztést, és a környezetből is mutathatnál többet, fent belevágtál, alul pedig a víz útját követve hiányzik egy kis tér. A földön fekvő levelek gyönyörűek, és jobban érvényesülne a színük, valamint kevesebb lenne a vakítóan világos rész, ha kevésbé erős fény mellett fotózol.
A kép átméretezésénél érdemes fekvő formátum esetén kb. 900 pixelre venni a hosszabb oldalt, és a 300 kb-ot is használd ki, hogy megmaradjanak a részletek.
Szép fényeket!
Zsolti

pocok16 válasza:
Köszönöm a következőnél igyekszem jobban!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2
2010. november 16. | 21:45 | Marcali Gábor

Üdv!

A képet máskor sokkal nagyobban tedd fel, no ne akkorában, hogy az egész képet beterítse és még görgetni is kelljen, hanem például 800, vagy 900 pixel hosszabbik oldallal szerintem.

A téma nem lenne rossz, de elég nehéz fába vágtad szerintem a fejszédet, mikor ezt a kutat akartad lefotózni, megörökíteni. Alapjában egy épített dolog, ha megnézzük és itt vagy a természet lágy "ölében", miért pont ezt a mesterségesen létrehozott építményt kellett megörökítened. Sokkal inkább az erdőre koncentráltam volna. A levelek gyönyörűek, fantasztikus színkavalkádban pompáznak, akár lehetett volna egy képet a földről csak, mint absztrakt kép.

A fotó egy csak egy előtt kocka szerintem és nem nagyon látok benne semmi koncepciót, olyasmit, hogy van benne valami nagyon egyedi dolog, valami megismételhetetlen, vagy egy elképesztő pillanat. Persze ha az erdőt fotózod, akkor azt is le lehet máskor fotózni, de például, ha hajnalban ködben készítesz róla pár felvételt, mikor beszűrődnek a felkelő nap aranyló sugarai a ködön keresztül, nah igen, az ütős fotó lenne.

Ha legközelebb egy ilyen remek helyszínre sikerül eljutnod akkor fotózd inkább a természetet, próbáld kizárni a mesterséges építményeket a képből.

Biztos elég sok mindet kihagytam, de első körben ez jutott eszembe az alábbi fotóról.

Gábor.

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm a részletes értékelésed és megigérem hogy visszatérek a helyszínre!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. november 16. | 21:37 | Zoran_2

Turistafotó lett sajnos.

pocok16 válasza:
kössz

adott pontszám: 2
2010. november 16. | 21:09 | Phoser

Sokat gondolkoztam h vajon tényleg ez volt a legjobb megoldás arra h bemutasd nekünk a kutat? Gondolom, gyönyörű környezetben van. Az őszi falevelek ezt sugallják. Kiégéseken, nem akadok fel, a pont a 0 kreatívitásnak és a egyedi látásmód hiányának szól. További szép fényeket, jó túrákat és nagyon sok kellemes pillanatot a természetben! Üdv:
Zsolt

pocok16 válasza:
Köszönöm zsolt! Kijavitom hibáim!!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2010. november 16. | 20:42 | Sly78

szia! túlexponáltad egy kissé a felvételt és nagyon kicsiben töltötted föl, és szerintem a vágás is nagyon-nagyon szűk lett. szebb lenne hosszabb záridővel állványról, kicsit alacsonyabb nézőponttal, kevésbé éles fények mellett.

üdv

pocok16 válasza:
Nagyon szépen köszönöm tudom ezt elszurtam de akkor kijavitom a hibámat:(

2010. november 16. | 20:41 | The Eye

Sajnos a kép nagyon kicsi, ezen kívül a középső kő tetejét levágtad, és zavaró a sok levél is. Jobb lett volna ha a patakból is mutatsz valamit

pocok16 válasza:
köszi

adott pontszám: 2
2010. november 16. | 20:34 | h.rom

Sajnos a kép rendkívül gyenge lett. Picike képméret pixelben, s csak 76KB - az 5 éves mobiltelefonom különb képet készít -, részletgazdagság szinte nulla, a színek túlszaturáltak, levágta d a kút tetejét, és még sorolhatnám. Sajnálom, ez egy nagyon jó képességű kamera, nem sikerült kihoznod belőle a legjobbat.

pocok16 válasza:
köszönöm