BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,69
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 7. 05:10
  • érzékenység: ISO-100
  • rekeszérték: 8,0
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagyvarsány
  • Készítés ideje : 2010-11-04
Csepel

Igazából nem tudom milyen kategóriába illene. Talán tárgyfotó? :-D 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. november 8. | 22:28 | Szt. Sebestyén

jó fotó!
kicsit stockos beütés de tetszik, egy egyszerű témát szép fényeknél, ügyes perspektívából fotóztál, a körülményekhez képest a minőség is jó lett- a színek szépek!
gratulálok!

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen József. :-) Igyekeztem jó munkát végezni, és örülök hogy tetszik
üdv

2010. november 7. | 22:01 | zoliologia

Nagyon jó!Most fáradt vagyok részletezni....

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen, nekem ennyi is elég és jóleső... :-)
üdv

adott pontszám: 4,7
2010. november 7. | 21:05 | Alexander Nevermind

<24
A jkor rossz helyen tipikus esetét szépen megoldottad a kezed ügyében kerülő kerékpárral :)
Lehet nekem is bicóval kellen kijárnom fotózni, ilyenkor jól jöhetne. Ilyen környetetben még nem láttam kerékpárt :) Nagyon jól italáltad, ha nem volt mit fotózni. A képeddel egyébbként majdnem minden rendben van, jó helyen a téma, jó a nézőpont, jó a vignett. Jó a szerkesztés is. Én egy picit derítettem volna vakuval, finoman, akár kicsit árnyékolva takarva is, jobb lenne, ha kicsit világosabb lene a kerékpár. De jó kis kép lett, egyedi.
Üdv. Krisz

viktorcseh válasza:
Köszönöm Krisztián a derítésen közben gondolkodtam de féltem hogy esetleg túlzott becsillanások lesznek a bringán. De amúgy igazad van :-)
üdv

2010. november 7. | 13:47 | 2bats

'...Mennyivel különb egy terepjáró mint egy bicikli a fotótéma szempontjából????...'

Sok mindenben! Egy terepjáró szimbóluma a gazdagságnak, a férfiasságnak, a kalandnak, a kihívásnak, a megmérettetésnek, a veszély vállalásának, egy ilyen asszociációhoz egy reklámfotó keretében el tudom képzelni ezt a hasonló érzelmi húrokat pengető, nagyhatású hátteret.

Egy városi női bicikli szerintem más asszociációs elemekkel operál, hagy ne soroljam, hogy mivel, ezért nem találom ezt jó párosításnak, és gondolom, nem is a fotós szándék, hanem a körülmények alkották ilyenre a képet.

Amit nagyon becsülök, ha valaki egy kritikus pontszám esetén is objektív marad, mert szerintem egy fotós fejlődésének legnagyobb akadálya, ha csak baráti puszik alapján fogja saját tevékenységét értékelni.

És egyébként az oldal legnagyobb ostobaságának tartom, hogy 3,6 átlag alatt kirúgják a felhasználót! Ezzel is generálják a gyenge fotók kritikátlan ajnározását, és itt most a tényleg nagyon gyenge fotókra gondolok.

Köszönöm a kreditet!

viktorcseh válasza:
üdv :-)
Értem mire akarsz kilyukadni de mégsem értek veled egyet.
Én speciel még ha lenne rá lehetőségem akkor sem fotóznék olyan témát amivel a gazdagságot, férfiasságot reklámozzam. Úgy gondolom ezek teszik tönkre a világot mert mindenki gazdag és férfias akar lenni.
Itt egyszerűen a bicajt raktam be fő témának szóval a fotót szerintem ez alapján kell értékelni; mégpedig hogy az adott témából az adott felszereltséggel milyen képet tudok létrehozni.
Az alapján amit leírtál azt gondolhatnám hogy csak az a kép ,,JÓ FOTÓ,, ami valami brutálisan egyedülálló témát mutat be.
Én mindig úgy szoktam értékelni hogy megnézem az adott szituációban, a gépével milyen képet tudott létrehozni. Lényegében ez egy amatőr oldal úgy hogy azt fotózunk amink van...
Nem megsérteni akartalak és még csak nem is a pontszám miatt írtam amit írtam hanem mert nem értettem az indokot amit felhoztál :-)
Minden jót és szép fényeket

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 13:12 | bichonf

szia
a színek nagyon szépek ez a naplementés fotózás jó ötlet volt a kamera állása és a vágás is remek

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen. Megtisztelsz a véleménnyel és a magas pontszámmal :-)
üdv

2010. november 7. | 13:08 | whatthefuck

Eredetileg nem akartam leírni, mert nem szeretem feleslegesen növelni egyesek egoját, de olvasva a hozzászólásokat, mégis megteszem.
Épp ma akadt a kezembe egy 2003-as Fotóművészet, benne néhány olyan fotóval, amiket önmagukban nézve nem tartottam valami nagyra. Viszont Tímár Péter azt írta róla, hogy ő valamiért szereti ezeket a képeket. No azt a sorozatot juttatta eszembe ez a kép: önmagában egy-egy kép nekem túl csendes, eseménytelen, viszont sorozatként nézve őket mégis mondanak valamit. Még nem láttam e kép készítőjének többi képét, de a reakcióiból feltételezem, nála nem számíthatok hasonló élményre. Gondolom, ez egy kattintás a többi közt, koncepció nem nagyon lehet mögötte.
Kíváncsi vagyok, igazam van-e. :)

viktorcseh válasza:
Érdekesek a gondolataid és megfontolandók :-)
Én úgy vagyok a fotózással hogy nem sorozatokat készítek egy egy témáról hanem inkább amiben csak tudom kipróbálom magamat. Kipróbálás alatt értem azt hogy amiket a körülményeim és a felszereltségem megengednek. Sokszor voltam már úgy hogy elképzeltem egy egy fotómat; azt hogy mi legyen benne hogyan valósítsam meg aztán amikor eljött az elkészítésének ideje nem tudtam megcsinálni. Volt amit a lakóhelyem miatt, volt amit a gépem ,,fejletlensége,, szóval rengeteg témát szeretnék feldolgozni (főleg természetfotók, makrók, tájképek) de nincs rá lehetőségem...
Talán ha egyszer lesz annyi pénzem hogy vegyek egy olyan gépet amivel kihasználhatom az ötleteimet akkor már belekezdek egy nagyobb lélegzetvételű sorozatba de addig semmiképpen sem, mert bizonytalan hogy be tudom e fejezni. :-)
Addig is maradok a dilettáns, újonc tanulók szintjén amit nem bánok mert legalább így van miért küzdenem :-DDDDD
üdv

adott pontszám: 4,5
2010. november 7. | 13:05 | F.Kovács László

Szia!
Talán tárgyfotó,de ez nem is lényeges.Sajnos a főtémát életlennek látom,és ez mindenképpen hiba.A másik,hogy a horizont kettévágja,sokat ront az összhatáson.A színek szépek,a felhők is,még talán egy kis derítés kellett volna a bicajra!
Nem rossz kép,tetszik!

viktorcseh válasza:
üdv
Az élességgel mindig bajban vagyok mert ugyanis gyakran van úgy hogy túlélesítettnek mondják a képeimet és ezt most nem akartam :-)
Mondjuk nekem ez is elég éles
üdv

2010. november 7. | 11:33 | Razek

néééézzz odaaa mennyi értékelést kaptál :D

viktorcseh válasza:
Hát én is meglepődtem azon hogy anyám Csepeljére ennyien kíváncsiak :-DDDDDDDDDDDDD

adott pontszám: 4,5
2010. november 7. | 10:37 | Luigi2008

Nekem végül is tetszik ez a fotóa maga egyszerűségében. Jó a felhő színe és a kompozició is, talán érdemes lett volna a biciklit teljesen a horizonton fényképezni, hogy teljes egészében a szép felhőzet legyen mögötte.

viktorcseh válasza:
Gondoltam arra is hogy teljesen a horizonton legyenek a kerekek de nem akartam a fűszálakat a képen látni :-D
üdv

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 10:18 | glivia

Tök mindegy, milyen kategória :) A kép jó. Nagyon tetszik az alsó nézőpont, a háttér, az égbolt szép színei. A nagylátószög jól kiemeli bringát (gondolom legalábbis, hogy azon lőtted). Egyszerűen jó ránézni.

viktorcseh válasza:
Igen a lehető legnagyobb látószöggel lőttem mert így ki lehet használni a ,,torzítást,, amit az obi ad :-)
Köszi a véleményt és szép fényeket
üdv

2010. november 7. | 10:13 | Fáncsi_voltam

Lemaradtam a többiektől, itt az este a nyakamon - gondolta a hangya -, vajon ha felugranék erre a kerekes bogárra - az emberek gyakran száguldoznak vele - talán hamarabb hazaérek, mint a többi boly lakó...
Nekem tetszik, hogy egy egyszerű kellékkel - de érdekes nézőpontból - egészítetted ki a lenyugvó nap által megfestett égboltot.

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen Fáncsi :-)
Sokat gondolkoztam hogy nem e túl egyszerű ez a téma de hála Istennek megérte bíbelődni :-)
Mondjuk volt aki egy terepjárót szívesebben látna a fotón de hát a szegény ember vízzel főz... :-DDDDDDDDDDD
üdv

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 10:11 | R.János

A fotózás szöge adja ezt a nagyon eltalált szerkesztést, háttér-perspektívát. "Kerekekkel a földön, de mégis a fellegekben száguldva." Ezt mondatja velem a kép kettéosztottsága. Szépen érvényesül a forma a kerékpár beállítása miatt is. És, hát nagyon varázslatos a hangulata. Ettől a kis géptől meg elfogadható a minőség.
Gratulálok R.J.

viktorcseh válasza:
Nagyon szépen köszönöm János :-)
Mostanában gondok vannak a gépemmel úgyhogy remélem nemsokára le tudom cserélni egy jobbra :-)
üdv és szép fényeket

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 10:02 | O.ANDRÁS

Nagyon jó és tudatos a szerkesztése az ötlet is kiváló egy gyakori fotó témát mutattad meg a te fantáziád által megfűszerezve gratulálok és az se elhanyagolható hogy kompakttal készítetted.Gratulálok
András

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen. :-) Eddig a te véleményednek örülök a legjobban mert egy kompakt tényleg nem képes úgy bemutatni sok témát mint egy SLR gép :-)
üdv

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 09:56 | power750z

Áve!
Jól eltaláltad a kép kivágását, csak talán a kerékpárt én egy kicsit balra helyeztem volna a képen és a horizontot pont az első tengely magaságába tettem volna. Tudom, hogy az adott helyzetben ezt nem veszi észre senki, csak utólag, én sem vagyok kivétel, de ettől függetlenül nagyon tetszik a képed.

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen :-)
Hát na ízlések és pofonom :-D
üdv

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 09:19 | Marcali Gábor

Üdv!

Nem tartom rossz ötletnek lefotózni a biciklit és remek színeid voltak a háttérben, de sokkal ötletesebb is lehetett volna a fotó. A bicikli "csak" le van támasztva és így nincs benne "semmi", de ha menet közben fotóztad volna, akkor ütősebb lenne. Valakit meg kellett volna kérni, hogy tekerjen vele el és, el tudtam volna képzelni egy olyan fotót, ahol bemozdul a bicikli és teljesen oldalról láttuk volna a témát...

Így sajnos nekem egy kicsit kevés.

Gábor.

viktorcseh válasza:
Üdv újra :-)
Régebben már akartam egy olyasfajta fotót amire te gondolsz de most így jött össze :)
örülök a véleményednek
üdv

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 09:03 | butilacika

Kis gep nagy foto, otletes van benne fantazia es szepseg. Sutik az angyalok a pogacsat ahogy latom a lemeno nap utolso pislakolo sugarait.
gratula.Szerkesztes vagas ok:)))
udv.fotoslaci

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen. Van akinek a terepjáró jobban bejönne de hát a szegény embernek nincs pénze olyasmire :-DDDDDDDDDDDDD
üdv

adott pontszám: 3
2010. november 7. | 08:33 | 2bats

Azért nekem úgy tűnik, hogy itt inkább arról van szó, hogy a szerző nagyon jól megérezte, hogy maga a drámai hátteret adó ég ezen a nem túl sok egyéb képi elemet hordozó tájon kevés, így jobb híján a nála levő közlekedési eszközéből csinált főtémát, ami viszont annyira tudott főtémaként a környezettel a környezettel együttműködni, mintha egy kis túlzással a Niagara vízesést használnám háttérnek a hullámos papagájom lefényképezéséhez.
Egy terepjárót el tudok itt képzelni a megfelelő egyébként itt hiányzó technikával, de egy női városi bicikli ebben a háttérben inkább képzavar!

viktorcseh válasza:
Köszönöm a kimerítő és ,,hasznos,, értékelést :-D
Mennyivel különb egy terepjáró mint egy bicikli a fotótéma szempontjából????
Ha a női váz miatt vontál le 2 pontot akkor meg az objektivitásodat vonom kétségbe :-D
Díjazom a stílusodat :-P
üdv
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 08:33 | Blex

Hali!
Igazán szép képet kaphattál volna, ha a bicajt kitolod a képből :)
Tetszik, a járgány igazán komoly lehet:)
Én is egy kemény géppel járom a terepet, igaz elszakadva a fék, legutóbb a pedált hagytam el, de még mindig hazavitt bármilyen messzire is tekerem)
Már megint eltértem...
Tetszik, mert a fények, színek feldobják az egyszerű kis témát, a látvány jó akár csak egy túra motor szépen megdöntve áll, indulásra készen.
Jó ez.
Üdv, szépet!

viktorcseh válasza:
Óóóó hagyjad már... szeretem ha a képeim láttán valaki gondolatban elkalandozik :-D Amúgy ez anyukám bicaja. Az enyém is olyasmi állapotban van mint a tied lehet :-D
Köszi még egyszer és szép fényeket
üdv

2010. november 7. | 08:06 | Sly78

köszönöm a kreditet!!

viktorcseh válasza:
Nagyon Szívesen :-)

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 07:54 | Sly78

hali4 bejön a téma és remekül sikerült is a felvétel, nekem a bringáról hiányzik a derítés, szeretnék belőle többet látni. gondolom neked így tetszett, de most ebben nem egyezik az ízlésünk. a színek atomjók, micsoda felhőid voltak! szóval nekem ez nagyon jó, egyedi, de apró hibával :)

üdv

viktorcseh válasza:
Köszönöm a véleményt és igazat adok :-)
Amúgy nem a bicajról akartam fotót készíteni csak nem találtam jó témát meg a felhőim is eltűnőben voltak úgyhogy gyorsan cselekedtem :-)
Örülök hogy azért tetszik
üdv
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. november 7. | 07:21 | apóka

Nem számít a kategória de,szerintem az ég viszi a képet.A kerékpárt is jól helyezted el a képben.Talán kicsit sötét a gép, így a részletek nem láthatók de összhatásában jó képnek tartom.Elág teret hagtyál előtte és a horizont is jó helyen van.Jó fotózást Üdv.

viktorcseh válasza:
Köszönöm szépen kedves Endre! Csináltam olyan verziót is amikor jóval többet világosítottam de akkor meg az volt a gond hogy a talajon nem látszódtak részletek sajnos.
De nagyon örülök a véleményednek és a nagylelkű pontnak :-)
üdv és neked is jó fotózást