BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 6. 21:03
  • forrás: negatív
* * *

Kodak TMax 400, Rodinal 1+50 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. november 4. | 16:29 | ltm

klassz

leitnor válasza:
Nekem mondod? :D

adott pontszám: 5
2010. október 10. | 14:42 | noyoo

nagyon tetszik a portré sokáig lehet nézegetni, agyalni hogy mit sugall ez a tekintet. nagyon tetszik a fotó tónusgazdagsága, a ragyogó ruha + sötét haj kontrasztja. nekem minden a helyén van.
gyönyörű ÉS karakteres a modelled ami ritkaság, remélem lesz még róla.

leitnor válasza:
Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszik. Valószínűsítem, hogy lesz még kép róla, elvégre a feleségem, így mindig kéznél van :)

2010. október 9. | 20:01 | Borsos

Alig vártam, hogy megtudjam ki vagy, és le a kalappal a képeid elött!

Szívesen tanulnék tőled... :)

Ha gondolod vess egy pillantást a honlapomra...

leitnor válasza:
Köszönöm szépen. Nem hiszem, hogy tanulhatnál tőlem, hiszen én is csak kattintgatok. Vannak ezen az oldalon nálam sokkal jobban képzett és ügyesebb szemű fotósok. De azért köszönöm az elismerést. :)

Az oldaladhoz gratuálok.

üdv,
Norbi

adott pontszám: 5
2010. október 9. | 19:58 | Borsos

Nagyon különleges helyet foglal el a képed a szívemben / agyamban.

Az elmúlt időszakban többször is megnéztem, azonban csak most éreztem úgy, hogy értékelnem is kell ( főleg amikor megláttam, hogy ez a legkevesebbet értékelt kép).

Azon kevés képek egyike, amiket szerintem nehéz besorolni kategóriákba... Úgy érzem, nem tudatosan beállított kép, az arckifejezés spontanitása, és a testtartás ezt sejteti velem...

A test és a vállak tartása lehetne előnyösebb, azonban ez nem vesz el a képből.

Lenne miért glamour kategóriába is sorolni. Azon kevés kép egyike, amelyen igazi nőt láthatunk. Arra gondolok, hogy jelentős smink vagy retusálás nélkül is megragadó a tekintete, és az egész -bár nem szeretem ezt a szót - kisugárzása a modellednek...

Az, hogy filmre és komoly technikával készült a képed, felteszi az Í-re a pontot, hiszen hiteles marad, amit a képen látunk...

Összegezve elkapott pillanatnak érzem, és ez teszi olyan magával ragadóvá a képed...

Nagyon nehezen tudom kifejezni magam, arra gondolok, hogy nagyon természetes a képed, és erre ma nagy az igény! nagy az igény az olyan képekre, amelyek úgy ábrázolják a nőiességet, ahogyan arra a mindenapokban szükség van. Annyi photoshop tündér ömlik a nyakunkba nap mint nap, hogy az igazi értékek kicsit - vagy nem is kicsit - eltorzulnak.

A te képeden úgy marad vonzó a modelled, hogy túl sokat mutatna magából, vagy egyfajta műies hatást keltene.

Üdvözlendő dolognak tartom, ha manapság valaki ilyen képet készít, tudnék még a dologról áradozni...

Van egy olyan érzésem, hogy a feleséged volt az alanyod, és úgy érzem büszke vagy rá, és úgy érzem joggal... de lehet tévedek... :)

Gratulálok!

leitnor válasza:
Köszz szépen a részletes értékelést. Eltaláltad, a feleségemet fotóztam le, valóban beállítás, instrukció nélkül. A testtartás is azért hathat furán, mert a térdén könyökölve, előre hajolva olvasott éppen, és akkor fotóztam le, amikor éppen felnézett.

Én is azért szeretem ezt a képet, mert rendkívül őszinte, meghitt pillanatnak érzem, ezt sokakaknak nem feltétlenül jön át, amit teljes mértékben elfogadok.

2010. október 8. | 13:15 | DTomi

Az első gondolatom az volt mikor ránéztem a képre hogy " Annyira jó ". Egy őszinte kissé fáradt pillantás.
Nagyon tetszik. Cindy Crawford jutott róla eszembe.

leitnor válasza:
Köszönöm szépen, ez Cindy Crawfordra nézve hízelgő :DDDD

adott pontszám: 5
2010. október 8. | 00:27 | fehér elefánt

Szerintem a <a href=http://modoros.blog.hu> modorosblogon </a> már érik egy poszt a nosztalgiázó fotósokról akik ha ránéznek egy filmes képre, nem tudják hogy hasra essenek vagy hanyatt. Márpedig ebben benne van a filmes fotózás mágiája - ahogy a befűzött filmkocka szemcséiből megjelenik a KÉP. És ettől nekem most jó, legfeljebb modoros vagyok :)
Szerencsére maga a portré is korrekt az őszinte, nem pózoló pillantással, a hajtinccsel, a szemek középre és felső aranymetszésbe helyezésével úgyhogy nyugodt lelkiismerettel blokkolhatom.

leitnor válasza:
Köszönöm Balázs.

Mondjuk arra szmítottam, hogy ennek a képnek nem lesz akkora hatása, mint egy izgalmas útiképnek (lsd. pásztoraim vagy a te két indiai fotód) de arra nem gondoltam volna, hogy abszolút belefojtja az emberekbe a véleményt. (lehet, hogy nekem is versenyt kellett volna hirdetnem :))

Kornélnak fejettem ki alább, hogy számomra az egy komoly kihívás, hogy elvonatkoztassak a szubjekcióimtól és egy képet objektíven ítéljek meg. Sajnos sokszor járok úgy, hogy általam imádoptt kép másokban nem vált ki komolyann ingereket. :)

2010. október 6. | 22:26 | ken_da_hayadra

évekkel ezelőtt lebilincselő képeket készítettél erről a nőről!
a homlokráncban, az enyhén karikás szemekben és egyáltalán a tekintetben most van valami, amitől a kép nem sugároz olyan "erőt", mint korábban...
most ezt érzem...

üdv

leitnor válasza:
Tudom, hogy mire gondolsz Balázs, és meg is értem. Más, ha az ember egy képet úgy néz, hogy az egy nőt ábrázoló portré, és más, ha az a feleségét ábrázolja, akit nap, mint nap lát, akinek minden pillantását, gesztusát, mozdulatát ismeri. Lehet, hogy egy kívülállónak ez egy "üres" portré, de nekem ez valahogy nagyon őszinte. Valahogy egy egyszerű, sallangmentes, hétközanpi pillanat, amelyben úgy fotóztam le Enikőt, ahogy volt: lehet kicsit fáradtan, kicsit zsibbadtan és lehet, hogy most nem annyira idealizáltan, szépen.

Köszönöm, hogy megtiszteltél egy őszinte értékeléssel. Jól esett olvasni.