BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 10. 15:35
  • Készítés helye (ország): Thaiföld
Halárus

Muszlim halárus. Spárgával egy botra kötözött nylonnal hessegeti a legyeket az áruról. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2010. szeptember 12. | 10:32 | AZasztalos

Életkép kategóriába jobban belefért volna (de ezt ugye csak mellékesen szabad megjegyeznem (csupa kisbetűvel)) A pontozásomat ez a tény természetesen nem befojásolja..(?). Ettől eltekintve sőt mintha nem is írtam volna..:
Ha nincs magyarázat ki sem találtam volna mi van a képen. Ennél a képnél szerintem nagyon nem jó a FF, tudom sokan nagyon kedvelik.. A piac forgatagára jellemző a sok szinek kavarkádja, a friss hús élénk színe, nyüzsgés. Túl merev a kép, én nem látom, hogy élne, mintha az alany le lenne fagyasztva nem szabad megmozdulnia. Ha valaki legyeket hajkurászik, ne a kamerába mosolyogjon... a zacskó mozduljon, legyen mozgásban. Pedig a piac nagyon jó helyszín életképek, vagy akár portrék készítésére..
Vágás-- fent túl sok a felesleg-- bár gondolom hogy levegős legyen-- ami rendben is lenne ha látnám a mozgást, de mint fent említettem nem él a kép. Elöl túl sok a tálra kirakott valami, még szerencse hogy életlen.
Sum: téma jó lenne, csak több átgondolást igényelt volna, FF nem jó a képnek,hiba a túl kicsi záridő vagy az alany mozdulatlan volta, nem él a kép...:(

Virgonc válasza:
köszönöm :)

adott pontszám: 5
2010. szeptember 11. | 17:08 | Zoran_2

Szia!
Nagyon jó életkép, aminek az erejét a természetessége adja. No nem a környezet természetes - mármint számunkra (az eus szabályok alapján pl. a zacsi nem felel meg biztos valami méretbeli előírásnak :) ... ). Én a modelledre gondolok - egyszerű, őszinte ember benyomását kelti, akinek a mindennapjai azzal telhetnek, hogy naponta "friss"-nek őrzi meg a portékát.
Az ff kidolgozás tetszik - kellően dinamikusak a tónusok, a háttér is mozgalmas, de nem hinném, hogy ez hiba lenne - mert én nem poortréként, hanem olyan életkép mozzanatként nézem, ahol bizony kell a környezet bemutatása is.
Üdv. Zoran

Virgonc válasza:
eu-s szabályoknak a hal tárolása sem felel meg szerintem. Ántsz kaszálna egy thai piacon :D Engem is az őszintesége vonz valahogy, örülök hogy más is meglátta benne.
Köszönöm Zorán hogy írtál :)

2010. szeptember 10. | 21:24 | ken_da_hayadra

igen, a háttér csillanásai tényleg szépek, azt elfelejtettem megemlíteni
a ventillátorral sincs bajom, teljesen nyilvánvaló a funkciója, mindössze mint képi elem van talán rossz helyen, illetve túl fényes is...
a kommenttel sincs baj, esetelg annyi, hogy oda kellett írnod... mondom ezt úgy, hogy a halakról elhiszem, hogy halak, mert olvastam

nna én akkor ezt most túlmagyaráztam, nem is rabolom tovább az időd

Virgonc válasza:
óó ebben a nagy értékelés viharban ráérek :D
van ilyen hogy nem működik .. komolyan ebből is lehet tanulni.. az ember elfogult a saját kimerevített pillanataival szemben...

2010. szeptember 10. | 21:08 | ken_da_hayadra

fél 4 óta egy kanyi vélemény sem érkezett?
hmm...

ha azt mondod, hogy a hölgy halárus, akkor én azt elhiszem neked.
azt is, hogy a zacskóval hesegeti a legyeket.

mint kép, talán nem annyira működik (szerintem):
a halak nem igazán ismerhetőek fel az előtérben
a zacskó (amin nem nagyon látszódik, hogy botra van kötve) és a ventillátor verseng a hölgy kedvesen moslygós arcával

miközben minden természetes a képen, így nem lehet panaszunk a "rendezésre"

a jól kidolgoztt ff talán kevés, mint látványosság

de nem én nem tudom ,ez csak egy vélemény
üdv

Virgonc válasza:
abból is lehet következtetéseket levonni ha nincs vélemény :) tudomásul veszem hogy nem működik annyira a kép mint amennyire nekem érzelmeim fűzödnek hozzá. Mondjuk spec a jobb hátso hal bokeh cuki.. és a bal hátsó mátrix is :D
a kommentet meg csak azért irtam mert mindig hiányolják a leírást :D ha nincs ott akkor gondolkodhatnál hogy mi a túrot hadonálszik a zacsival :)
Venti meg kell.. 40 fok árnyékban.. és halat árul sima asztalról.. nem ám a hűtőpultból :) csináltam pár makrot is a legyekről a beleken :) azt nem rakom ide ki :D a szagot meg képzeld hozzá :)

adott pontszám: 4,5
2010. szeptember 10. | 20:49 | petedora

nagyon dús, sok minden történik a képen. nagyon szépek az elmosódott fények a háttérben. nekem ez inkább elkapott pillanat kategória. az utómunkálatokkal kicsit rontottad a minőségét valahogy. gratulálok!
üdv!

Virgonc válasza:
Köszönöm :)