BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 18. 14:25
  • érzékenység: ISO 640
  • fókusztávolság: 45mm
  • objektív: nikkor 28-70/2,8
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/40
Ez is megvolt, igyunk rá!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 27. | 11:21 | kisspeti

Szia Tamás!

Nagyon tetszik a jelenet természetessége laza eleganciája, remek képnek tartom. Amit viszont nem értek, hogyan lehet kiexponálni egy fekete és egy hófehér ruhát ilyen szépen egy homályos dobozban.
Grat:Péter

Osztya válasza:
Köszönöm Péter, a gép kontrasztját csökkentve, a finom részletek is előjönnek otthon.

2010. augusztus 18. | 20:55 | pilipár

Egyre rosszabbul érzem magam, ezért megpróbállak másképp is bíztatni!:DDD Ildikó

Osztya válasza:
Meg lennék lepve.

2010. augusztus 18. | 17:45 | pilipár

Mióta értékeltem a képet, azóta csetelek Bodzával, és úgy döntötünk, mindkettőnknek igazunk van. Csak más aspektusból néztük. Én megpróbáltam jóindulatúan biztatni egy esküvői fotóst, ő meg szakmailag értékelt egy profit :))
Egyben viszont biztos vagyok, ha Bloody Mary-t adtál volna a kezükbe, nyomtam volna rá 4,2-t is :DDD
Remélem, Tamás, nincs harag! Ildikó

Osztya válasza:
Nem állt módomban vodka-paradicsomot felszolgálni nekik, mert Ők pezsgővel vártak a kocsiban. :)
Köszönöm a biztatást, elkel.

2010. augusztus 18. | 17:41 | mutty.hu

NYííííhihi :)))

Elképzellek, ahogy fotózod őket, aztán amikor a vendéglő felé tartotok a szertartás után, otthagysz csapot-papot, noemg párt, és berohansz a terített asztalokhoz lefotózni a kajákat, instruálod a szakácsokat és felszolgálókat a fémtálcákkal hogy derítsenek, hogy terítsenek :) Amikor belép a nésznép, már egy rögtönzött studio van a menyasszony előtti asztalon :)

Osztya válasza:
Azért ennyire nem vagyok fanatikus, sőt.... :DD

adott pontszám: 5
2010. augusztus 18. | 17:39 | CarlosDaniel

Elképesztően minőségi, remek esküvői fotó, ilyet szeretnék majd én is ha ronda kisfiúból szép lány leszek :-)
A kivitelezés, az 5let, és minden pazar megoldás, nincs ezen mit elemezni, remek fotó!

Osztya válasza:
Köszönöm a véleményedet.

2010. augusztus 18. | 17:35 | mutty.hu

Ez a kép nem lesz itt népszerű szerintem, nekem a mai felhozatalból valamiért mégis kiemelkedik. Azt hiszem a végén nem adok pontot, mert úgysem tudnék semmit megindokolni vagy ponttal kifejezni

A kép nem jó, mert nem elég idilli, nem elég királylányos-királyfis, nem elég szines-szagos mint egy "elvárt" esküvőfotó, kicsit erőltetett, kicsit túlspirázot...

Igyanakkor jó is, méghozzá nagyon jó, mert egyrészt a fotós nagyon precizen nyomta. Nincs átverve a fénymérő, nem világosodik ki az autó körüli tér, sötétedik be a menyasszon yfehér ruhája miatt, egyszerűen precizen van kivitelezve. Ez a technikai része, amihez a szerkesztés is tesz hozzá.

Ami viszont fontosabb, hogy ez a kép maga az esküvő folyamata, annak minden magamutogatásával, parasztvakításával, szalonállapotával, "demó verziójával

-a feleség szerepet játszik. Erre a királylányszerepre ksézült, és ebből fog élni sokáig.

-ennek egyik "kelléke" a jó esküvőfotós, aki képes olyan fotókat lőni, amiket a feleség büszkén mutogathat az irigységtől kipukkadó kisasszonyoknak és a saját esküvőjükről sztorizgató asszony ismerősöknek, hogy íme.

-az egész esküvő összességében nagy szerepjáték. Az arán nagyon látszik, de kismértékben a férfin is. Kérdés, mikor fog valaha is ezután akármit is pohárba tölteni a 'zasszonynak előzékenyen? Vagy csak kiröfög majd a meccs elől a pocakja alól a konyhába egy sörért, vagy ez túl tipikus kép?

-Ásó-kapa nagy HARAG? Az ember egysezr ekkora úr, más úgy él, hogy minden napja benne van 1-2...5 millióban, nekik csak ez az egy. Egyszer vagyunk urak, bármekkora iszonyatos energia és erőforrás pazarlás, életük legboldogabb napja? Stressz, izzadás, költségvetés. A kép viszont marad, ők urak, most. És a kép által mindörökké. Ámen

Osztya válasza:
Köszönöm a véleményedet, azt, kell, hogy írjam, baromi jól összefoglaltad az esküvőzés buktatóit. Igen, hibás ez a kép, ha a ma dívó trendi, szirupmázzal átitatott, megideologizált felvételek oldaláról nézzük, és kiváló, ha az esküvőzést riport fotóként kezeljük, ahol a valós helye van, ha az alapfogalmakat vizsgáljuk a fotózásban. Én ezt az oldalt képviselem, nem akarok többet mutatni, fals érzéseket kelteni a párban amikor visszanézik a képeket.
Sok olyan pár van, kik magukat akarják később visszanézni, és nem egy tébolyult párt amint a tűzoltólétrán egyensúlyoznak miközben a szél alákap a menyasszony ruhájának, vagy épp eljátszanak egy a fotós által rájuk kirótt szerepet, ami egyéniségüktől irtózatosan messze áll.
Nyilván kisebbségben maradok a véleményemmel, de idáig még mindig elégedett párokkal futottam össze, így valószínüleg keresett marad ez az irányzat.

adott pontszám: 5
2010. augusztus 18. | 17:28 | bodzaszörp

Szia!

Nem egyszerű, egy szűk, viszonylag sötét autóban ilyen lágyan bevilágítani egy a jegyespárt.
Jó a képkivágás, megfelelőek a fények, jó az élesség.
A fenti sarkokban a lyukasztóhoz hasonló valamit kiretusáltam volna.

üdv.bodzaszörp

Osztya válasza:
Köszönöm, a kapaszkodó fontos elem, nem akartam kiretusálni.

2010. augusztus 18. | 17:23 | pilipár

Húúúú, ezt jól megaszontam :DDDDDDDD
Várom a kritikát! :DDDDD Szia Tamás! Ildikó

Osztya válasza:
Milyen kritikát vársz?! :)

2010. augusztus 18. | 17:21 | pilipár

Engem nem vitt limuzin az esküvőmre - viszont a cipőmből pezsgőzött a férjem :DDD -, de egy biztos, ennél boldogabb voltam :)
Tudom, nem a fotós hibája (mostanában van kis rálátásom az esküvői fotózásra), de erről a képről egy dolog hiányzik: az önfeledt boldogság, a szárnyalás, az öröm...a lány kicsit kötelességtudóan néz a fiúra, a fiú tekintete az izgalomról árulkodik, jaj, mellé ne öntsem, még csak össze sem kacsintanak. Pedig szerelmesek vagy mi' ! :)) Több lazaságot!!
Szépek a színek, éles a kép, a fejük a harmadolóban van :DD, ugyan a biztonsági öv nem kellene, viszont felszabadultság, vidámság annál inkább! Gyanítom, Neked sem lehetett olyan egyszerű a velük szemben lévő ülésen kuporogva instruálni őket, de ha határozottan dirigálod őket, legközelebb biztos vihogósabb lesz a párod! De bocs, ha nagyon szubjektív voltam.
Üdvözlettel! Pilipár

Osztya válasza:
Köszönöm a kommentedet Ildikó.
Egy párról csupán 20 perc alatt nagyon nehéz eldönteni, mikor kényszeredett a mosolya és mikor önfeledt. Rengeteg esküvőt végig kísértem már az elmúlt évek során, és egy dolgot nagyon megtanultam, ha valamit nagyon erőltetek, vége az együttműködésnek és inkább makacs lesz a hozzáállásuk, mint együttműködő.
Az autó jellegzetes dolgait, amiről a néző felfedezheti, hogy hol is ülnek, fontos képi elemnek tartom, biztonsági öv, kapaszkodó. Az egy pont levonást kicsit erősnek tartom, de sebaj.
Még egyszer köszönöm, hogy írtál.

2010. augusztus 18. | 14:38 | pappati

...paradicsomban azért alkottál már maradandóbbat is!... szerintem! :-)

Osztya válasza:
:) Noh igen.