BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,47
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 1. 10:24
  • érzékenység: iso100
  • fókusztávolság: 6,0
  • rekeszérték: 3,6
  • zársebesség: 1/3
Várakozás

Szándékosan életlen:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. július 8. | 23:01 | globeeye

Ok szándékosan életlen, de nem nagyon értem miért? Hogy olyan sejtelmes legyen? Attól még lehetne valami éles pont a képen. De ok, ezt elfogadom, nem vonok miatta, merthogy annyira tudatos:-)). A szerkesztéssel kapcsolatban azonban van véleményem még. Én a tetejéből vágtam volna (az ég úgyis olyan semilyen), és hagytam volna több teret a tájból, ahová az alak néz. Önkéntelenül tovább néznék arra, vonzza a tekintetet, és így kifut a szem a képből a bal oldalon.

2010. július 8. | 21:47 | Solarisesimson

Az élet minden durva érintésére rezignált mélabúval válaszolt, azt mondja rossza a magány és az egyedüllét. A kép hangulata tökéletes!
Gratulálok! M.

adott pontszám: 4,5
2010. július 4. | 08:22 | sipuka

Szia!

Szerkesztésében, hangulatában kiváló képet készítettél. Nagyon elgondolkodtató a mondanivalója, amit szerencsére nem magyaráztál bele a lépbe, hanem a nézőre bízod. Amit nem tartok szerencsésnek az a horizont a várakozó nyakánál, illetve ez a lilás, kékes szín. Szerintem le kellett volna guggolnod, a színt meg teljesen ff-ben lehúzni. Ettől függetlenül tartalmilag messze kimagaslik, amihez nagy GRAT!
Üdv.: Sipu

adott pontszám: 3,5
2010. július 2. | 22:08 | Jancsó Gergely

Nem rossz, egyáltalán nem rossz, a gondolat...a kivitelezés kevésbé jó. Az alak életlensége jó, de ! kellene egy éles pont, éles rész, ahova esett az AF, egy bokor, vagy fa, vagy akármi, és mögötte van az életlen alak, és a környezete, így a kép sok nézőnek csak életlen tucatfotónak tűnhet pedig nem az. Szerintem a kompozíció szűk, a fás részből, és a tóból lehetne sokkal többet mutatni. A másik az utómunka ami kissé elfuseráltnak tűnik. Az jó ha a fotóba egy színvilágot akarunk belevinni, de ez itt már túlzás. Egyes analóg filmeknek van ilyen színvilága, de mivel megadtad a gép adatit, tudjuk hogy digitális, és utómunka során lett ilyen a kép, máskor inkább hagyd simán ff ben. A horizont alatt lévő tükröződéssel valami nem stimmel, az egyik dob víztükrének kontúrja élesebb lett mint az eredet, eléggé szembevágó a különbség. Összegezve az elgondolás dicsérendő, de a kép még nem kiforrott, sok benne a hiba, ezeket javítva hangulatos, érzelmekkel teli fotót lehetne belőle.

Üdv: Gergő

2010. július 2. | 19:49 | newgam

Le-fejezős" horizont.
A "ferdét" nem én írtam:)
Az utólag(!) szándékosan életlenített téma nekem továbbra is "kiveri a biztosítékot" (üdv Mutty!:)
Neked pedig köszönöm a toleranciád! Remélem, nem esel ki!

2010. július 2. | 11:08 | mutty.hu

Egyre jobban sajnálom hogy nem nyomtam rá azt a 4,5-öt. Nem azért, mert, hanem mert. Szóval van egy alapvetően hangualtos kép, sőt, emgkockáztatom talán ez az egy kép amiért érdemes perpillanat egyátlalán foglalkozni a "főoldalon" lévő képekkel, és a fotós átlaga 3,41, kieső ágban, 4 feltöltött kép, ha az ötödikkel nem jutsz 3,5 fölé, regisztrálhatsz újra, ha egyáltalán lesz kedved. Van két tájképed ezen kívül, amik annyira nem nyűgöznek le, bár meg kell hagyni, bizonyos dolgok azon is stimmelnek:
-Napsütés, jó fények
-nem kirívó, de korrekt szerkesztés.

Meg van ez, ahol bevállalsz egy életlenséget, ami alapvetően nem is olyan rossz ötlet, de ezen az oldalon ahol egy féloldalas értékelésemről kreditlevonással kiveszik a pontot, mert nem INDOKOLT, itt meg le lehet kettesezni azzal hogy az életlenség=rossz, hát inkább nocomment.

Szóval ha ebből az időnkét önmaga sírját ásó oldalról átlag miatt kiesel, ne szegje kedved, eza a kép talán nem rengeti meg a fotótörténelmet, de két dolog miatt érzem úgy, hogy szúnyogeledelként végezve is megérte a barátodnak kimenni veled és az elborult hobbiddal tölteni a hajnalt:

-Ez a kép szerintem jó irány. Hangualtot, tartalmat keresek a fotókban, és ebben van. Mégha kicsit elhasznált is a formavilág, mégis meg tudtad csinálni a sajátodra.
-NEM a csigamakrókat töltötted fel! Hanem azt, ami tartalmat mutat. A szelekció tehát megintcsak előremutató.

Persze kivagyok én hogy itt pálcát török feletted, és természetesen a véleményemet se vedd készpénznek, de kicsit el vagyok keseredve megint, hogy ennyin is múlhat

További jó fotózást

2010. július 2. | 09:24 | Dani77

Jujj de sajnálom, hogy nem pontoztam. Szerintem ez egy kifejezetten jó kép!
Ne hagyd hogy elvegyék a kedvedet!
Pl. lemezborító is lehetne...annak kitűnő!
MInimum 4-es ez a kép, inkább 4,5.

Evikecic válasza:
Köszönöm, igazán örülök, hogy így látod, sajnálom én is hogy nem pontoztál, de nem az a lényeg, hanem amit írsz:)

2010. július 2. | 08:35 | mutty.hu

Na, adhattam volna valami 4,5-öt, kb. annyit akartam, úgylátom az életlenség kiverte páraknál a T biztit

Evikecic válasza:
Hát sajnos igen:)

2010. július 2. | 08:23 | mutty.hu

A köp nem rossz, bár a ferde horizont mindig zavarja a szemem.

Inkább pont nélkül:

Mi a kénköves istennyiláért kell ilyen elcsépelt és bárgyú címet adni hogy várakozás?
Mégis mire vár?
-Arra hogy kikössön a Queen of England? Érdekes látvány lenne
-Arra hogy Loch Ness szörnye hirtelen eltévedjen és a Dunából (?) dugja ki a fejét?
-Arra hogy az evolóció hirtelen 10 nagyságrendet gyorsuljon, és a keszegekből differenciálódó űj szárazföldi faj másszon ki a zavaros vízből, hogy aztán szűnni nem akaró étvággyal felfalja a környező fákat?

Vagy csak arra, hogy a fotós végre meglője ezt a képet, és végre mehessen haza, hiszen hideg van és nyirkos a levegő.

Gondolom a szürke napszak egyik csendes pillaantát láthatjuk amikor a köd felszáll a víz felett, és a nyár melegét még/már a csendes nyugodtság és a hűsítő éjszaka lehellete lengi át.

Ahááá! megvan mire vár.
Hogy mind az 53 deci vérét kiszívja az a rajokban felébredő szúnyoginvázió, mely hossszú, tömött légiezredekben közelít a fák közül... Hogy aztán pár perc vitustánc után sziszívott holttestként rogyjon össze a fotóssal együtt :)

Egy ilyen kellően hangulatos fotót légyszives ne csapj agyon ezzel a hülye címmel légyszives.

Inkább ne adj neki.

Evikecic válasza:
Arra vár a \\\"szerencsétlen jószág\\\",hogy az elvetemült és megszállott barátnője (vagyis én) végre belássa,hogy fotót készíteni nem csak hajnali 3 óra 45 perces kelés árán lehet,illetve az állvány felállításához meg a táska cipeléséhez őrá nincs feltétlenül szükség.Vár még ezen kívül a bűvös mondatra:na jól van egyelőre ennyi elég lesz,menjük haza és aludjunk egyet!Arra is vár,hogy a szúnyogok elégedjenek meg csupán 3 liter vérével illetve elérjen a kocsihoz hogy végre beköthesse a direkt erre a célra kifejlesztett mobil infúzióját!De mivel gyönyörű napfelkelte volt csodás fényekkel,kívánalmai csak másfél órával később,néhány csigás makró elkészítése után teljesülhettek!:)Egyébként köszönöm,hogy írtál,megfogadom a tanácsodat és ezután megpróbálok valami frappánsabb címet kitalálni a fotóimhoz.Meg köszi,hogy miattad vidáman kezdődött a napom!További jó fotózást!Évi

2010. július 2. | 00:02 | harminchat

Köszönöm szépen a kreditet!
Jó lehet egy ilyen gép, ami 1/3-nál még nem rázódik be. Én lassan már 1/30-ot is alig merek használni...sokat számít a stabilizátor.
Üdvözlettel: Tibor

Evikecic válasza:
Nem tudom hogy csináltam, biztos tényleg a stabilizátor:) de ez nem túl jó gép:) de nem is rossz:)

adott pontszám: 4
2010. július 1. | 23:33 | harminchat

Szia! Éles vagy életlen, fontos kérdés, de nem egy ilyen tipusú képnél. Merengős, költői, gondolatébresztő kép ez, amelynek a szerkesztése a hely adottságai miatt is nagyon jól sikerült. A víz fényessége és a ligetes part félhomályának találkozása egyfajta határ, ahol a magányos alak is megállt. Nem kell hogy éles legyen a fotó, minden felismerhető így is, az életlenség pedig némi bizonytalanságot, személytelenítést hordoz, de egyben közel is hoz érzelmileg. Inkább a színvilág az, ami furcsa itt. Remélem nem a monitorom csal meg, de mintha lilásba fordulnának az árnyékos részek. Jobb lenne ez a kép fekete-fehérben, minden mellékes szín nélkül.
Talán a túlpart egyenesét érdemes lett volna picivel lejjebb vinni, hogy ne éppen a várakozó nyakánál fusson. De hangulatos, szimbolikus fotó.
Szép fényeket!

Evikecic válasza:
Köszönöm szépen a részletes véleményt, örülök, hogy azért átment a hangulata:)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 1
2010. július 1. | 23:10 | sanyamusic

Szia! Elhiszem, hogy szándékosan életlen, de attól még nem jó. Pláne, ha ez a címe. Meg a kép jobb alsó és bal fölső sarka viszonylag éles maradt (bár nem nagyon). A szín sem az igazi. A majdnem monokróm stílus oké, de a fák lilás beütése nagyon nem jó. A bal alsó bozót vagy micsoda feleslegesen van a képen és baromi sötét is. Az ég viszont ég :). Remélem nem haragszol, de ez számomra tényleg gyenge. Üdv! Sanyi

Evikecic válasza:
hát... ez van:) harag nincs, izlések és pofonok, az agfa effekttől lilás.

adott pontszám: 2
2010. július 1. | 22:56 | McAl

Gondolom szándékosan lilába is hajlik.

Nagyon nem jön be nekem ez a kép.

Miért?

Nagyon tompa színek lehettek, erre még rátettél egy lapáttal a záridővel. Életlen lett, feltételezem a bemozdulás miatt.

Kétlem, hogy a színek ilyenek lettek a gépen, vagyis teljesen tudatos lehet a feldolgozás. De nekem nem tetszik.

Elgondolom, hogy ezt a képet a nappalim falán szívesen nézegetném-e... Hát nem. Sőt, az első alkalommal törölném, mert nekem ez nem jelent semmit.

Nekem ez egy igen hibás képet jelent. Meglátjuk más hogy értékeli ezt.

Evikecic válasza:
Nekem meg jelent:) köszi hogy irtál

adott pontszám: 2,5
2010. július 1. | 21:34 | newgam

A színeket nem kritizálom, legyen betudható az alkotói szabadságnak, de az életlenségét nem tudom elfogadni, mert megfájdul tőle a fejem! Így nem jutottam el a kép szerkesztéséig sem.
A "felejezős" horizont egyszerűen orvosolható: le kellett volna guggolni.
Üdv!

Evikecic válasza:
Felejezős horizont?? az mi, hogy ferde? köszi hogy irtál.

adott pontszám: 4
2010. július 1. | 21:17 | Zoran_2

Szia!
Mindenképpen egyedi ez a színvilág - és van egyfajta hangulata. nem állítom, hogy annyira megtetszett volna, hogy erre a színvilágra törekednék. Azon gondolkodom egyébként, hogy régies hatású-e vagy sem? vagy az akart-e lenni egyáltalán?
A kommentárban írod, hogy szándékosan életlen. Biztosan így van, hiszen a színvilág tudatos, akkor az életlenség sem lehet a véletlen, avagy a figyelmetlenség oka. DE itt olyan életlenséggel találja szembe magát a szemlélő, ami picit zavaró. Azért mert nincs nagyon pont, ahol egnyugodhatna a szem, és nem vehető ki tisztán, hogy hová is került a fókusz.
Kár, hogy ott van a bal alsóban az ág - letisztultabb lenne a kompozíció anélkül.
Üdv. Zoran

Evikecic válasza:
Köszönöm Zorán a véleményt. Régiesre szerettem volna, de már látom nem jött be a többieknek, ami nekem alapjában tetszik, de valószínű igazatok van élesben kellett volna hagynom meg sima ff-ben.

2010. július 1. | 13:19 | V.F.

hangulatos

Evikecic válasza:
köszi:)

2010. július 1. | 12:59 | glivia

Szerintem ne hagyd magad meggyőzni általam :)

Olvasd el a véleményem, esetleg gondolkodj el rajta, de nem kell feltétlenül egyetértened velem. Sőt, szerintem tarts ki a véleményed mellett. Ha Neked így tetszik, az nem véletlen :)

Az, hogy nekem nem, csupán annyit bizonyít, hogy más az ízlésünk :) Hidd el, nem én nyaltam csúcsosra a piramisokat, nem én fogom megmondani, hogy a kép jó, avagy sem :) Szerencsére... Túl nagy felelősség volna. Ez csak egy egyszerű, szubjektív vélemény :)

Evikecic válasza:
:) azért neked elég jó fotóid vannak, sőt... úgyhogy gondolom érdemes rád hallgatnom:)bár hangulat kategória valóban szubjektív az biztos.

2010. július 1. | 12:38 | glivia

Nagyon köszi a kreditet :)

Tulajdonképpen az utómunka nálam mindig hangulatfüggő. Mármint hogy milyen hangulatot akarok éppen kifejezni. nekem a várakozás egy kicsit feszültség teljes hangulat, ezt meg valamilyen módon én összekapcsolom a pengeélességgel :) Ne kérdezd, miért :)

Szóval ebben az esetben én megmaradtam volna a minimális utómunkálatoknál, mint ff-konverzió, esetleg kontraszt finomhangolása, de mást nem csináltam volna.

Tudom, ez szubjektív, de hát egy fotót nagyon objektíven nehéz is nézni, mert valahol mindegyiknek egy hangulat az alapja, a hangulatokat meg mindenki másképpen éli meg.

Evikecic válasza:
Szívesen:)
Köszönöm, hogy válaszoltál, lehet tényleg csak minimális utómunka kellett volna, de tényleg tetszett nekem így, na majd lehet felteszem az éles verzióban is:)

adott pontszám: 3,7
2010. július 1. | 12:05 | glivia

felmerül bennem a kérdés... Hogy a "szándékos életlenség" mit kellene, hogy erősítsen bennem, mint nézőben... Nem lesz "kézzelfoghatóbb" a várakozás hangulata ettől... Számomra ez kimondottan zavaró, és hibának értékelem. Elismerem, hogy vannak képek, ahol az életlenség hangulat fokozó elem lehet, de ez szerintem nem az... Ahhoz hogy az legyen, több utómunka, vagy sokkal inkább más kellene. Nem tudom, hogy alapból életlen-e a képed, vagy utólagosan életlenítetted el, de elhibázottnak tartom. A kompozíción kicsit javítanék, számomra lent sok az előtér.

Evikecic válasza:
köszönöm hogy irtál glivia, abban biztos lehetsz hogy éles:) valahogy nekem így jobban tetszett a hangulata, hogy eléletlenítettem, abban igazad lehet hogy sok az előtér, ez nem tűnt fel:)
Az utómunkával kapcsolatban is szívesen veszek tippeket, mert keveset tudok:) Mit javasolnál rá?
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.