BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: koncert - színpad
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. június 20. 19:06
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Közpon
  • Készítés ideje : 2010-06-06
balett vizsga

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. október 6. | 22:05 | Sly78

istenem, miféle értékelések ezek? azt a kettest benthagyták az adminok? az eszem megáll... ez indoklás? ezért tűnnek el sokan jó fotósok erről az oldalról... mondjuk az "úriember" három értékelés és természetesen nulla feltöltött kép után úgy látszik maga is eltűnt az oldalról. nem siratom.
szerintem csodás hangulata van a képnek, nagyon tetszenek a fények, élek, alakok. a mozdulat talán épp nem a legtökéletesebb, de hogy unalmas tucatfotó lenne, hát ez nevetséges...

leitnor válasza:
Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszik. Nincs nagy gyakorlatom a színpadi fotókban így természetesen elfogadom, hogy vannak hibái, de a minden alap nélküli kritikát nehezen viselem.

adott pontszám: 3
2010. június 21. | 22:15 | Andrisboxolo

Szia!
Bocsass meg a velemenyem miatt.
A tema nagyon halas es muveszi. A balatt kifinomult tanc. Gyonyoru.
De ez az elkapott pillanat csak statikus masa annak, hogy ott voltal. Nincs benne elet. Egy reprodukcio, egy riport amit kozol egy nem igazan igenyes ujsag. Sokkal tobb van benned, ez biztos igy van.Menj es gyakorold ezt a temat, mert csodas . Keresd az ivesebb lagyabb noiesebb pillanatokat. Hisz ez nem a hadsereg. Nezd meg Keleti Eva kepeit amit szinhazakban fotozott. Abbol bizonyara tanulni fogsz.
A masik de ez csak egy erzes. Talan nincs igazam.
Az optikad fenyereje nem a legjobb 3,5-56 de talan nincs igazam. Ha megis, az ijen temahoz nagyon keves. Szerintem.
A tema irantierdeklodes gyanant is:
Gratulalok.

leitnor válasza:
Nem kell bocsánatot kérj, nyilván azért tettem fel a képet, mert kíváncsi vagyok mások véleményére is. Éppen ezért várom is az észrevételeket, de azért persze nem mindenáron. :) Bevallom őszintén, hogy nem is annyira az ellenvéleményed, mint az azt alátámasztani hivatott érvek azok, amik fölött nem tudok szó nélkül továbbhaladni. Igyekeztél hangaztos kifejezésekkel fennköltté, szakmaivá tenni az értékelésed, de az meglehetősen izzadságszagúra sikeredett.

Tudsz olyan fotót mondani, ami nem "reprodukció", "statikus mása" annak, hogy ott voltam? Hiszen még akkor is, ha egy kép merő szubjekció - az erősen utómunkázott fotókat leszámítva - lényegében a valóság, a fotós által megélt valóság leképezését látod.

Mi az, hogy ez nem a hadsereg és keressek nőisebb mozdulatot? Elfogadom, hogy hiányolod, hogy nem egy tipikus balettmozdulatot látunk, de hogy erről a finom mozdulatról, ahogy a lábujjhegyek érintik a színpadot, a finom mosolyról, a sötétből elősejlő zongorista halványan megvilágított alakjáról a hadseregre asszociálj... az azért elég bizarr.

Aztán amit végképp nem értek, hogy miért került a villád hegyére, az az objektív. Ha ez a kép nem jó, akkor akkor sem lenne az, ha fix 2.8-as telével csinálom, nem? Hiszen sem a vonalélességet, sem az alkalmazott záridő túl hosszú voltát nem róttad fel a kép hibájaként, és szerintem ez az a két tényező, amiben a fix 4-es fényerejű (nem tudom, honnan vetted a 3.5-5.6-ot) telém alulmarad a drágább testvérével szemben. Vagy mit lehetne ezen a fotón változtatni egy jobb objektívvel?

Mindenestre azért az elismerés számomra, hogy egy ilyen gyenge próbálkozásom ellenére úgy gondolod, hogy több van bennem :)

adott pontszám: 2
2010. június 21. | 21:13 | siccúr

szia nekem nem jön le amit a képpel üzenni kivánsz csak fetekeség az egész bocs

leitnor válasza:
A képpel nem kívánok semmit "üzenni", szerintem érdekes az árnyékból előrajzolódó korrepetitor és a kecses balettáncos interakciója.

Köszönöm a megtisztelő véleményt, de nem tudom elfogadni. Bocs.

adott pontszám: 3,5
2010. június 20. | 22:29 | Idoitmyway

Talán a fordulat legelőnytelenebb szögében kaptad el a táncost, sem a mozdulat szépsége, sem a dinamikája nem látszik a képen. Úgy tűnik, mintha nem tudna megállni és épp egyensúlyozik a kezével. Alig kellett volna tovább fordulnia egy igazán jó fotóhoz. Sajnos bukik a fekete a táncos hátán és haján, ezen egy derítő vakuzás segített volna, ha nem voltál túl messze...

leitnor válasza:
Még a mozdulat kevéssé jellegzetessége okán megfogalmazott észrevételedet el tudom fogadni, hiszen sokan szeretnek bizonyos képeken sztereotípiákat látni, de a derítővakuzásos megjegyzésed szerintem butaság. Pusztán azért kellett volna a színpadi világítás által kialakított szép fény/árnyjáték harmóniáját egy "belevakuzással" megtörnöm, hogy a haj és a ruha bebukott, kb. 10-15%-nyi, a fotó képi és tartalmi világát nem befolyásoló része kapjon textúrát? Na neee.... ezt szerintem te sem gondoltad végig.:)

2010. június 20. | 19:38 | Nanuq

Pont a mozdulat nem annyira balettes szerintem, viszont a megvilágítás remek a sötétből rembrandtosan elősejlő alakokkal, és a korrepetitor látványa külön szívmelengető, mert anyukámnak is ez a munkája :)

leitnor válasza:
Lehet, hogy nem annyira balettes a mozdulat, de mindenképpen kifejező szerintem.

Köszi szépen :)