BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. május 8. 20:37
Selymet sző a víz-II.

Ez inkább olyan higanyos-selyem:) A rövid záridős verzió (kölcsöngéppel) http://www.youtube.com/watch?v=wwfQYC-vw44&feature=related Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmeteket, hogy nap képévé értékeltétek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. május 13. | 10:05 | tomiafotos

Már kicsit elkéstem a dícsérő szavakkal, de gondolom, azért fogsz örülni neki :)
Nekem ez a változat azért tetszik jobban, mert az erőt, a hullámok vad fodrozódását sokkal jobban kifejezi, dinamikát ad a képnek, férfias. A másik, a mosott lágy változat inkább merengős, poszter a falra női irodákba, romantikus, egész mást hangulatot közvetít.
Nekem ez a változat jobban bejön.
Gratulálok Ildikó! Tomi a fotós

draculea válasza:
Szia Tomi!
Ilyen szép értékeléssel sosem késel el, mert mindig öröm a fotósnak, ha azt a visszajelzést kapja, hogy rajta kivül másnak is tetszik a fotó, és főleg úgy ahogyan ő elképzelte, megvalósította.
Igen, igazad van, és más is mondta már, hogy az a hosszú záridős inkább amolyan "női" fotó, szerintem is. Örülök, hogy mindkettőt megnézted, és hogy elmondtad a véleméyned.
üdv,
Ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 11. | 22:13 | Dante Darker

Kicsiben olyan, mint egy fantasy ezüst sárkány fej, lehet én vagyok nagyon elvont, de ez ugrott be.
Nagyban meg egy remek szerkesztésű fémfolyó, ami az időt jelképezi: sosem léphetsz kétszer ugyanoda, és a víz mindent elmos.

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned!
Ebben már láttak arcot, macskát(!?)úgy hogy a sárkányfej is simán jöhet!!:)))
Örültem, hogy elmondtad, most már csak meg kell próbálnom nekem is, hátha a sárkányt én is látni fogom!:)
üdv, Ildi

2010. május 11. | 21:42 | s_marcsi

Igen, itt a rövid záridővel sikerült jól megfagyasztani a vizet. Nem tudnék választani, mindkettő nagyon tetszik.
( nem adtam pontot, mert lehet nem voltam elég szakszerű)

draculea válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy ez is tetszik neked! Valahogy így vagyok én is, hogy nem tudok választani, de hát ez a szerzői elfogultság!:))

Ui: nem felejtettem el írni,csak tudod: ami késik nem múlik!:))
Ildi

adott pontszám: 5
2010. május 9. | 22:59 | R.János

Nem lehetett egy rossz gép.....
Maga a momentum is szép, és nagyon szépen kiexponált, de az utómunka legalább annyira eltalált. A szerkesztés is, a színek is,a mélység, a kép dinamikája is megkapó. (Egy érdekes arc van a bal alsó sarokban:))
Gratulálok R.J.

draculea válasza:
Köszönöm szépen, János!
Ismét lenyügöz, hogy mit észre nem veszel!!!! Fantasztikus látásod van, mondjuk ezt eddig is tudtuk, de hogy mit bele nem látsz?!!!! És igen, tényleg! Most ahogy mondod egy rettenetes arcot én is látok, profilból.Hmm, nagyon ijesztő.
Persze ilyenkor mindig megjegyzem, hogy az emberi szem állítólag minden alakzatban először az emberi az arcot keresi és véli felfedezni. Még a Marson is, mint értesülhettünk erről:))Tehát ezzel magyarázható, hogy sok helyen a beázott plafonon megjelenik Mária vagy Jézus. Én nekem gyerekkoromban egy plafon mókusom volt, és rendesen féltem tőle!:)))Szóval úgy látszik én kevésbé keresem az emberi arcokat. :(
Igen, nagyon jó gép!!! Azért a Carl Zeiss nem véletlenül márkanév, de tud is, utánozhatatlanul.
Üdvözöllek,
Ildi

2010. május 9. | 17:10 | Nobz

Szia! Nagyon izgalmas kép, nagyon érdekes hangulatot hozott rám, amikor megnéztem. Nekem ilyen baljós, komor, melankolikus hangulatom lett tőle.. inkább fémes, elektronikusabb, utópisztikus, komor jövőkép is lehetne... ilyesmik jutnak eszembe.
Meghallgattam hozzá a számot ami be van linkelve - innentől teljesen szubjektívre váltok :) -, nekem nem jött át annyira ehhez a képhez. Én mint fentebb írtam, sokkal fémesebb, elektronikusabbat képzelek hozzá. Ha van türelmed, akkor hallgass bele ebbe:
http://www.youtube.com/watch?v=fkO0bL9gS58

Nekem rögtön ez a szám jutott eszembe a képedhez.

Az egy tizedet csak emiatt a szubjektivitás miatt vonom le (szigorú vagyok :) ), illetve nekem a cím is picit rombolja hangulatomat, akkor inkább 'Higanyt sző a víz' ami tetszene! :)

Üdv és gratula,
Norbi

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméynedet, és a benyomásodat a képről. Nekem mindig megtisztelő, amikor azt is leríjátok, hogy számotokra milyen gondolatokat, érzéseket adott a kép. A fémességet én is látom benne, és talán kicsit komor, baljós is, ahogyan mondod. A címet végül is azért adtam neki, mert van egy másik fotóm erről, és ez ahhoz kapcsolódik, noha hangulatában valóban tényleg teljesen más, szerintem is.
Meghallgattam az ajánlott zenédet, érdekes, és nem mondom, hogy nem jó, de valahogy nem az én világom. Mindenesetre nagyon köszi, hogy ennyit foglalkoztál a képemmel.
Sajnos úgy látom a pontod kivonásra került, mivel a cím illetve az ajánlott zene nem vehető bele az értékelésbe.De pontnélkül is értékes véleméyn volt számomra, köszönöm szépen.
üdv

adott pontszám: 5
2010. május 9. | 16:05 | noleszk

Lenyűgöző kép!
Kicsit borongós a hangulata, de tökéletesen kivitelezett, remekül exponált. És a youtubeos videó is nagyon tetszik:)

Köszi

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned!
örülök, hogy tetszik, és te vagy az egyetlen , akinek a zene is bejött:))

2010. május 9. | 11:49 | vno

Újra nagyon szép... :-)

Üdvözlettel,

Norbert

draculea válasza:
Köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy ezt is megtekintetted! és annak mégjobban, hogy ez is elnyerte tetszésed!
üdv,
Ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 9. | 10:20 | Szt. Sebestyén

elsőként a szabályos szerkesztés fogott meg a szép színvilág mellett!
nagyon jól áll ez a széles formátum a képnek!
jó ötlet a rövid zársebesség, nem a megszokott elmosódott víz, ezért is érdekes!
kellemes, igazán falravaló darab, megérdemelt helyén!

draculea válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a véleméyned!
Kicsit féltem ettől a panoráma jellegű vágástól, hogy hogy fog mások szerint passzolni hozzá, de úgy látom egyelőre senkinek nincs kifogása emiatt, és végeredményben nekem is így tetszik!:))
üdv
ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 9. | 08:06 | apóka

Igen az előző verziót mér értékeltem .Ez egy kissé más felfogásban készült ,de így is mutatós.Talán itt a záridő hosszabb,de a visszabukó víz megteszi a hatását .Tetszik ás további jó fotózást Üdvözletem.

draculea válasza:
Szia!
Most, hogy ehhez a fotómhoz is írtál, és benéztem a galériádba, végre leesett (nekem is,) hogy ki vagy!:)))
Nagyon szépen köszönöm a figyelmed és a véleméyned, hogy ezt a fotómat is véleményezted!
üdv,
ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 9. | 04:12 | harminchat

Szia! Higanyos selyem :)
Most még tovább fokozódott a tanácstalanság, hogy valójában hogyan is jött létre ez a fotó?
A kékes színvilág és a víz kavarodása, ahogy összeáll és feltorlódva visszahajlik az nagyon szép. Különös a háttérben a cseppek sokasága. Ott már inkáb kozmikussá válik a látvány. A jobb oldal háromszögét nem sikerült megfejtenem, de érdekes, sötét, ellenálló, a hullám felkapaszkodása teljesen reménytelennek tűnik a lábánál.
Bezárt dinamizmus, törhetetlen nekifeszülés érződik a képről, de ha csak a hullámot nézem akkor a selymes víz szépsége. Ez a fényesebb rész az, ami miatt nem válik komorrá a felvétel, hanem megmarad erőteljesnek.
Szép fényeket!

draculea válasza:
Szia Tibor!
Nagyon szépen köszönöm a mindig részletes véleméynedet, amelyet most is igazi élmény volt olvasni!Bevallom titkon mindig remélem, hogy írsz valamit a képeim alá, és annak is örülök, ha csak pont nélkül teszed.De itt most külön megköszönöm, hogy ezzel a vélemléyneddel amellett hogy öröm volt olvasni, még a nap képéhez is hozzá segítetted a fotóm.
Szép fényeket!
üdv, ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 8. | 22:26 | newgam

Szia!
Ne hidd, hogy nem láttam a "másikat", ami szintén tetszett, csak nem tudtam megfogalmazni, anélkül hogy félre ne értsd azt, amit másként csináltam volna. Talán már látom és ez Neked köszönhető!
Míg a másik kép selymes, úgy is mondhatnánk, hogy nőies, ez inkább drámai. Kemény és lendületes. Igazán férfiasnak is mondanám, mikor is a megfontoltságot, a kimértséget megelőzi a jó értelemben vett, azonnali tenni akarás (szerintem Te is érted).
Amott szűknek éreztem az alját. Itt sem engedtél több teret, mégis levegősebbnek vélem.
Megvan! A lágyság az, ami számomra nagyobb nyitottságot kíván, ez az én nézőpontom :)
Gratulálok!
Ha megengeded, így utólag mindkettőhöz!
;)

draculea válasza:
Szia!
Köszönöm szépen ezt a részletes véleméynedet és a figyelmedet, mindkettő fotóm iránt!Igen, talán tényleg a lágyság nagyobb nyitottságot kiván, most hogy mondtad jól megfogalmaztad azt, amit én is sejtettem. Sokat variáltam a felvételkor a szerkesztéssel, kicsit mindig fordítottam a kamera szögén, de a képkivágás valahogy mindig állandósult. Talán van olyan, ahol nagyobb előtere van a hullámnak, de ott a háttér is több, persze azt meg is lehetne vágni.... Szóval majd utánanézek, köszi az észrevételed!
üdv, ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 8. | 21:47 | Ate21

Gyönyörű, nem mindennapi fotó. Pont ezért hasznos lenne, ha részleteznéd az elkészítésének körülményeit. A hullámot jó fázisban kaptad el. A tónusok kellemesek. A vízfelszín átlója is tetszik. Kicsit nagyobb felbontásban is felteheted volna, ha már ilyen szép lett.

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed.
Az elkészítés itt eléggé spontán volt,nem erre készültem, még a gépem sem volt nálam, de amint megláttam ezt a hullámot nem akartam kihagyni:))Ahogy lentebb leírtam, ez egy patak medre, és ahol lefolyik az összegyülemlett víz ott ilyen szép kis hullámot ad ki, ha elegendő víz van benne. Mert sajnos ez is mint sok minden másféle jó fotótéma főleg a természettől függ... Itt viszonlyag gyors zársebességet használtam, hogy megfagyasszam a vízet. De van a galériámba egy hosszú záras verzió, azt viszont már felkészültebben fotóztam,oda még állványt is vittem!!:))
persze kinek-kinek melyik tetszik jobban, nekem spec. mindkettő "édesgyermekem".
Üdv

adott pontszám: 5
2010. május 8. | 21:34 | Evikecic

Hú de nagyon jó lett ez is, átjön a hatás, megkérdezhetem hogy ezt hogy csinálod? vagy egyáltalán mi ez, azonkívül, hogy hullám, nagyon érdekelne. Szép fotót csináltál megint, jó a szín is és a selymesség. gratulálok

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, Evikecic, és örülök, hogy ezt a verziót is megnézted, titkon reméltem, hogy nem kerüli el a figyelmed:)
Ez egy patak medre, ahol egy gáton átfolyik a víz, ezért olyan különös a jobb oldali rész, illetve talán értelmezhetetlen is kicsit. De ezért is tettem absztraktba, mert talán leginkább csak a formákról szól, és van benne kis talányosság is:)
Üdv!
Ildikó

adott pontszám: 5
2010. május 8. | 20:59 | murypeti

Azért ezt a képet szívesen megnézném nagyon nagyban, mondjuk úgy 80-100cm hosszal. Már ilyen kis méretben is jól látszanak a részletek, milyen lehet nagyobban. Ezzel a színvilággal, egy illő kerettel már raknám is ki a falra. Technikailag mindenképp tökéletes.
Egy észrevételen lenne, csak mint laikus. Nekem a jobb oldal, ahonnan a víz jön, picit sok, a bal meg kevés. Én egy kicsit fordítottam volna a gépen, hogy az arányok változzanak. De ez persze csak az én meglátásom, az ötösben nem befolyásol.
Gratulálok, remek fotó!
Üdv, Péter

draculea válasza:
Nagyon szépen köszönöm, Péter!
Tudod elég sok verziót csináltam róla, mert én is variálgattam, hogy hogy vegyem bele a jobb oldalt, és ennélfogva van egy szükebb vágású verzióm is. Azonban én csak amolyan tipikus női logikával választottam ki éppen ezt a verziót, tudnillik itt talán a legszebb a hullám (szerintem).
Szép fényeket!
üdv
Ildikó