BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. április 19. 15:54
  • érzékenység: 50ASA
  • forrás: negatív
  • objektív: CZJ Sonnar 180/2.8
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 1/500sec
Cím nélkül

Minek mégy te az erdőbe? Ingyom-bingyom tálibe, Tutálibe málibe, F11-et nyomni. Film: Ilford PanF 50 Plus Hívó: ID-11 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. április 21. | 22:32 | Fáncsi_voltam

Te egy igazi, jólelkű Mikulás vagy! Nemcsak, hogy ajándékot adsz, de még azt is megengeded, hogy kotorásszak a puttonyodban.. Igazából, mint a gyerek én mindet akarom, de ha csak egyet kérhetek, akkor a riportot szeretném!
Persze, ha nem zártál volna ki, mint nézelődőt a blogodról - s már a profilodnál sincs feltüntetve az oldal, pedig innen szoktam vala megnézni - talán láthatnám mindet..
Bár én fotóznék nem kompatibilis képeket..

anorexiás mikulás válasza:
A blogról nem zártalak ki, csak megszűntettem, mert amit eredetileg szerettem volna vele, azt szerintem nem tudta megvalósítani. Jelenleg egy flickr oldalam van anorexiasmikulas néven, oda mennek az analóg fotóim, már amennyi készült az utóbbi időben. Amik sem a bloggal, sem a fotozzal, sem a flickr-el nem kompatibilisek azok az egyetemi lapunk blogjának fotózott sorozatok, amelyek jellemzően 15-20 képből állnak és leginkább csak egy egységként értelmezhetőek. Tervben van, hogy ezeknek készítek egy saját honlapot, a felépítése már meg van nagyjából, de időm még nem nagyon volt rá. Jelenleg ezekben látom a jövőt, meg közép- és nagyformátumos fekete-fehér szűrős tájképekben, de mindkettővel van még hova fejlődnöm. Ha meglesz az oldal eljuttatom hozzád a címét, de ha írsz egy e-mailt, szívesen küldök pár jelenlegi linket is. Sajnos itt nem szabad linkelni, ha jól emlékszem. :(

2012. április 21. | 10:53 | Fáncsi_voltam

Én szeretem azt is, ha tavasszal hoz ajándékot a Mikulás..
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

anorexiás mikulás válasza:
Köszönöm szépen, hogy gondoltál rám Fáncsi. :)
Kicsit bajban vagyok, mert a legtöbb fotó amit mostanában készítek az nem nagyon kompatibilis ezzel az oldallal. De azért van három kép ami ami megmozgatta a fantáziámat.
a.) színes, tavaszi, vidám, digitális
b.) fekete-fehér, kisfilm, analóg, riport
c.) fekete-fehér, középformátum, analóg, szűrős, tájkép
Melyiket választod? :)

2010. szeptember 20. | 21:21 | Morenthena

köszönöm szépen a választ...

anorexiás mikulás válasza:
Szia! Újra tartozok neked egy bocsánatkéréssel meg némi szokásos magyarázással ami meg ugyanúgy csak az én bizonyítványom, na mindegy. Szóval a gond az hogy szeretnék tartalmas választ adni a tartalmas értékelésekre és közben görgetem le őket, mert valahogy annyira korlátozódnak a belépéseim, hogy "úristen" felkiáltásokkal gyors ütemben kilépek, esetleg egy hirtelen jött (többnyire negatív) inger hatására beküldök egy értékelést az éterbe amitől vagy negatív főhős leszek vagy simán kussolnom kell addig ameddig nem adok címet a képeimnek. Szóval egyre kevesebb az olyan inger ami arra kényszerítene hogy valós időt tudjak tölteni az oldalon, teszem azt ha például kétnapi szinten lehetne olyan portrékat látni, mint a hapicicáé, megfűszerezve pár fotodbotond glamourral stb., akkor könnyebben venném rá magam hogy egy szombat délutáni 1,5 órás programot kerítsek magamnak abból hogy a koncentrálva értékeléseket és válaszokat írjak negatív ingerek és némi kiábrándultség nélkül is. Az persze, hogy vagyok olyan hülye, de leginkább lusta hogy tovább toljam ki egy értékes írásra való válasz idejét ettől ugyanolyan megbocsáthatatlan marad. Ettől függetlenül szeretnék mégegyszer elnézést kérni tőled. Márcsak azért is mert tényleg nem volt olyan nehéz, csupán 10280 thankyou alatt el lehet készíteni. Ezeket is neked küldöm. :)

2010. július 30. | 16:10 | Dante Darker

Aranyos kép, szép kidolgozás.

anorexiás mikulás válasza:
Köszönöm az értékelésed. :)

2010. július 12. | 23:09 | Morenthena

Szia!
Hangulatában nagyon megkapó kép:)
Meghitt és csendes, szinte érezni a maci puhaságát, melegségét és mindezt átveszi a kép is. Hisz nincs rajta semmi más csak kettőjük... a környezet "üressége" ráerősít a kapcsolatra.
A fények lehettek volna azért szerencsésebbek picit, az még hozzá tudott volna adni, lágyítani (bár ezeket úgyis tudod) de így is szerethető kép.
Édes, ahogy a maci lába vissza lett hajtva, és a kis feje is pont úgy áll, mintha épp magától egy apró mosollyal odabújna. Sokáig nem jutott eszembe, hogyan fogalmazzam meg miért is tetszett meg a kép, meg időm sem volt, de azt hiszem most meglett :D
Kedvelem egy képben, ha úgy képes gyermeki ártatlanságot, nyugalmat megjeleníteni, hogy felnőtt van a képen, mint egy kis visszanyúlásként az emlékekhez, kis kacsintás, hogy nem kell mogorva felnőtté változni és elfogadni a monotonitást. Talán a mókuskerekes volt még ilyen, nem feltétlenül a kerék vagy most a maci miatt (bár akár az is lehet) de összhatásában mindkettő ezt hozza, ezáltal érdekesebbé és összetettebbé válnak hangulatilag, mintha "csak" egy baba lenne ugyanígy fotózva... hisz az lenne a "természetes" és megszokott.
Különben is egy macihoz sohasem lehet túl nagynak lenni...:))

anorexiás mikulás válasza:
Szia! A fények speciel olyanok voltak, hogy az adott szituációban fogalmam sem volt róla, hogy ennyit levehetnek a kép értékéből, nekem igazából tetszettek a kemény fények, de előhívás után már éreztem hogy nem ártott volna némi derítés.
Nagyon érdekes amit írtál egyébként, mert nekem ez a felnőtté vált gyerek kérdés még tavaly nyáron volt a szívügyem. Akartam csinálni egy Pajtásos sorozatot ami végül ha jól emlékszem az alulexponált negatív miatt dőlt be, mindenesetre annak a kivetülése volt a mókuskerekes kép is. Meg talán most ez is. Van jópár témám ami fel van írva ide-oda mint megvalósítandó sorozat, ez speciel eddig nem volt köztük de inkább csak azért mert az összegyűjtés pillanatában nem jutott eszembe. Az értékelésed egyfajta megerősítés, hogy van értelme ezzel foglalkozni. Ha másért nem is csak az eredetisége miatt is ami a mostani képeimből igencsak hiányzik sajnos.
Az meg amit az utolsó mondatodban írtál. Nos az egyetemes mackóvilág nevében szeretném üdvözletemet kifejezni.
Köszönöm az értékelésed:
http://www.millionthankyous.com/ :)

2010. május 26. | 18:49 | Farkas

szívesen

adott pontszám: 5
2010. április 20. | 07:03 | Fáncsi_voltam

A Kedvenc Maci. Pontosan tudom milyen puha az érintése. A kicsi Kerimnek van ilyen, mindig mondom, ha kinövi, adja nekem.
Meghitt, intim pillanat, csendes, gyönyörködtető.
Csodás részletgazdagság, minden hajszál megszámolható, mellette a maci fehérsége, sehol nem kiégve - bár engem az sem zavarna kicsit sem.

anorexiás mikulás válasza:
Köszönöm Fáncsi. Különösen jól esett hogy meghittséget és intimitást említettél.
Remélem megkaparintod a macit. :)

adott pontszám: 5
2010. április 19. | 22:57 | hcsabi

Ártatlanság és tisztaság!
A gyönyörű "háttér tónusokból" csodásan kiemelt , beszédes hófehér "léleklátóval"...
(Számomra) a mackó a kép főszereplője, ahogy "végzi a dolgát", őrzi álmát...
Nagyon meghitt, őszinte és tartalmas felvétel!
Tetszik!

Csabi


anorexiás mikulás válasza:
Köszönöm az értékelésed Csabi. Megtisztelő, hogy a hibái ellenére is elnyerte a tetszésed a kép és újra olvashattam egy remekül összeszedett értékelést tőled.

2010. április 19. | 20:42 | futobab

Fekvő emberrel nagyon nehéz jó képet csinálni, ez a ritka kivétel!

anorexiás mikulás válasza:
Annyira nem nehéz azért. :)
Köszi az értékelésed.

adott pontszám: 4
2010. április 19. | 18:22 | suncike

Szia.
Hangulatos, aranyos kép. Mondjuk a hölgy kicsit nagy már a macival alváshoz :)))
A kép jobb oldalán nagyon erősek, kemények a fények. Gondolom az ablakon besütő napot használtad. Esetleg egy próbát megérne reggeli gyengébb fénynél megpróbálni. Üdv

anorexiás mikulás válasza:
Ez a lemenő nap fényénél volt, úgyhogy a reggeli fények ki vannak zárva sajnos. Én is jobban szeretem a lágyabb fényeket, sajnos ez volt a legkisebb szög, ahonnét még nincs takarásban a nap. Derítésen gondolkoztam utólag, valószínű az is segítene ugyanezen a problémán. Egyébként teljesen jogos amit írsz. Köszi az értékelésedet.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. április 19. | 17:17 | andrasmihaly

a filmes tonusok es az egyedi intim hangulat most is megfogott...
technikai hatterinformaciokent megkerdezhetem milyen tipusu geppel scannelted?
valaszodat elore is koszonom es gratulalok
Mihaly

anorexiás mikulás válasza:
Természetesen. Egy Epson V500Photo-val lett scannelve.
Köszi!

adott pontszám: 5
2010. április 19. | 16:48 | Farkas

Egy kócos fej bújik gyermekkorunk kedvencéhez, a kis macihoz.
Kedves látványt nyújt a kép.Ami szépen van exponálva, a hangsúly a megszólított mcin van a fények miatt.
A témához jól illik a ff változat.

anorexiás mikulás válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed, örülök, hogy tetszik.

2010. április 19. | 16:42 | Carter

elnézést hogy kritikával mertelek illetni.

anorexiás mikulás válasza:
Az nem kritika hogy idedobsz egy téves technikai információt.
Inkább vedd a fáradtságot, húznád be PS-be a képet, és ismerd el hogy butaságokat beszélsz, minthogy ide irogatsz.

adott pontszám: 4
2010. április 19. | 16:35 | Carter

Szia
A macit sajnos kicsit kiégettnek látom, jo lenne kis tónus rá és nem szerencsés az orron a fény sem. Ami tetszik az a mélységélesség.

anorexiás mikulás válasza:
Vagy kalibráld be a monitorod... Az is egy megoldás.