BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 28. 13:04
  • érzékenység: iso 100
  • fókusztávolság: 45 mm
  • objektív: 18-55 mm
  • rekeszérték: 5.6
  • zársebesség: 1/10
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-05-24
Amy

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. július 19. | 11:55 | tollabf

Gyengéim a kutyusok... Ezért sajnálom, hogy a szeme nem lett éles, pedig egy kutyánál az nagyon sokatmondó.
A hangsúlyos orr mókás hatást kelt, szerintem szélesebb látószöggel, szűkebb rekesszel ugyanezt a hatást elérted volna, csak éles szemekkel.
Jó fotózást!

adott pontszám: 3,9
2010. március 15. | 21:44 | Perla

Szia! Ez kép egy igazi kedvenc hangulatát hozza.
Ami szerintem nem az igazi, hogy az orra túl hangsúlyos. Illetve én nagyobb teret hagytam volna, hogy a nézése még jobban kikerekedjen pl a bal oldalon a szeménél. De nagyon magával ragadó, kidolgozott kép.

kovidora válasza:
köszönöm

2010. március 8. | 14:31 | benedek89

tökéletes kép? :D
sikerül még jobban felkeltened a kíváncsiságomat!

kovidora válasza:
jó, tudom, nincs olyan hogy tökéletes :), de annál szebbet nem tudnék már egy kutyáról sem csinálni. és egyszer már megzsűriztettem egy másik oldalon. majd akkor feltöltöm, ha lesz egy egész kreditem :)

adott pontszám: 5
2010. március 7. | 22:35 | benedek89

egészséges kutya! nem tudom tudtad-e hogy ha a kutya orra száraz, akkor nem egészséges! de amint látom Amy majd ki csattan, habár a nézése nem ezt sugalja:)
sajnálom hogy csak az orron van a fókusz, de nyílván ezt is szántad főtémának! élesség, tisztaság,fények,szerkesztés mind mind PIPA!
megéri az ötöst!
Amy nagyon szép kutya! szerintem nem csak az orra érdemli meg hogy értékeljük! szivesen látnék róla több képet is! fotogénnek néz ki:D

üdv! Benedek

kovidora válasza:
köszönöm hogy értékelted. Igen, fotogén alany, még egy kép van róla, ami tényleg tökéletes, de azt azért nem töltöm fel, mert én is tudom, hogy tökéletes :). Másik képet pedig már nem fogok róla készíteni, mert nem az én kutyám, és nem fogok vele találkozni már, sajnos.

adott pontszám: 3
2010. március 3. | 19:51 | dazol

Nagyon tetszik a kép sajnos nem éles a kutyus szeme.

kovidora válasza:
köszi

adott pontszám: 4,6
2010. március 2. | 12:33 | evakar

Mint minden kutyus számomra rém aranyos, tökéletesen szép éles a nózija és környéke és így én úgy veszem, hogy szándékosan hagytad szemeit homályba ,hogy bánatos tekintetét hangsúlyozd( nagykönyv szerint élesnek kellene lennie) ha így van akkor balról egy nagyon kis vágás és szerintem rendben (ez az én gondolat menetem )de a kutyushoz és képhez is mindenképpen gratulálok

kovidora válasza:
köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 4,1
2010. március 1. | 02:18 | harminchat

Szia! Bélyegképként ránézve azt gondoltam nem lehet túl jó fotó, az amin ennyi az életlen részlet, főleg a szemeknél. De látva az orr részletességét, a fekete finomságát, mégis.
Szerencsére a háttérben maradó szemek sem annyira elmosódottak, tudnak mesélni...
A vágást tekintve viszont a bal oldal egy részét feleslegesnek érzem. Talán a képformátum lehetne inkább négyzetes, kissé több teret hagyva a felül.
További jó fotózást!

kovidora válasza:
a vágáson én is gondolkoztam, aztán végül így hagytam. egy keveset balról lehetne vágni belőle, igazad van.

köszönöm

2010. február 28. | 20:53 | Now

Szia Kovidora!
Ha a kép címadásával nem értesz egyet. akkor ne adj neki címet.....vagy legyen az hogy "Cím nélkül".
Csak arra akartam rámutatni, hogy lehet, hogy neked nem volt célod a címmel üzenetet közvetíteni, de mások úgy veszik (én mindenképp).

Különben érdekesnek tartom amit írtál, hogy próbálsz kicsit elrugaszkodni. Ami azért is nagyon jó, mert való igaz, hogy nagyon sok kép ami felkerül ide, szinte ugyanazokat az általános kritikákat kapja, és ugyanazon szerkesztési elv alapján készülnek. És hátha így kialakul egy új érdekes vonulat!
Nagyon várom további képeidet!

Szép fényeket, és hajrá!

kovidora válasza:
köszi

adott pontszám: 4
2010. február 28. | 17:41 | korostom

Üdv!
Véleményemet azzal kezdeném, hogy szerintem ez egy egész jól sikerült állatfotó, nagyon megidéző a kutya tekintete!
De a fotó szerintem úgy jobban festene, ha a rekeszérték kb f/8 körül lenne, jobb, ha az egész kutya éles, hacsak nem az orrán van a lényeg. :)
Az egy apró hibája még annyi lenne, hogy a kép bal alsó sarka mintha ki lenne égve!
További sok sikert a fotózáshoz!

kovidora válasza:
én nem látok ki/beégést. Már több monitoron is néztem, egyiken sincs beégve, lehet hogy nálad másképp jelenik meg, nem tudom.
Köszi, hogy értékelted.

2010. február 28. | 15:11 | Now

Szia!
A képzavar miatt nehéz hová tenni ezt a képet.
Hogy miért is.
A cím általában azért van a kép mellett, hogy ezzel is segítse a szemlélődőt és irányítsa, hogy a kép készítője mit is akart mondani a képpel.
Na most ugye a kép címe Amy ami valószínűleg a kutya neve....és akkor most ezek szerint a kép Amy-t akarja bemutatni nekünk. Kvázi mint egy porté... Namármost a képen az orr a lényeg, ami odavonza a tekintetet és szembenéz veled egyenesen a kép közepéről.
Na most akkor Amy egy orr?
Tehát kicsit olyan ez mintha egy portré képnél, ami ugye az arcot és a alanyát hivatott bemutatni, a modellből csak a szája lenne éles.
Ezért fura a kép címe, mert ha valakiről képet készítünk akkor annak a teljes valóját próbáljuk tükrözni.
Ez akár lehet íratlan szabály is de egy portrénál a szem a lényeg, az hordozza a legtöbb információt, a legkifejezőbb. Az ember erre figyel nem a szájra, fülre stb a szemre. Ha ránézel egy arcra rögtön a szemét nézed meg előszőr. Ezért zavaró ha egy portrénál ez nem éles.

A kép maga szerintem aranyos. Inkább makróképnek mondanám.
De sajnos indokolatlan az orr kiemelése, nincs a képen semmi ami ezt igényelné. Ha mondjuk ott lenne egy belógó virág, és az lenne az orral együtt éles és a szaglás folyamatát mutatná be Amy segítségével akkor az nagyszerű lenne....
De így csak rámutat valamire, és még azt sem mondhatnám hogy valamilyen ritkán látható részletre vagy szemszögből.

Persze az is lehet hogy Amy egy kiváló szarvasgomba kereső kutya különleges megörökítendő orral. Csak a kép ezt nem meséli el.

Éppen ezért kelti azt a hatást mint amikor az ember le akar fotózni valamit és hupsz rossz helyre fókuszált....
Mert a kép tényleg ordít a kutya szeme után, különösen hogy olyan szépen néz felfelé és húzza fel a szemöldökét, hogy a kutya igazi bája ezen keresztül igazán szembeötlő lenne...de az orra ilyesmit nem mond....

Szóval szerintem a kép ilyen szempontból hibás út. És ezért nem is pontoztam.

kovidora válasza:
Szerintem egy képnek nem kell cím. A fotózás számomra nem arról szól, hogy egy ütős címmel feljavítsam a képet, és nem akarom magyarázni, mit akarok egy képpel mondani. Nem kell a címet ennyire kielemezni (legszivesebben egy képnek sem adnék címet). És nem kell, hogy a kép meséljen bármiről is. A szem életlenségét többen kritizálták. Erre megint csak azt tudom mondani, hogy direkt az orr éles. Szeretek elrugaszkodni az íratlan szabályoktól, hagyományoktól, megszokott nézőpontoktól. Kísérletezgetek, és ami tetszik, feltöltöm. Nektek ez így nem tetszik, elfogadom, de továbbra sem értek vele egyet. Köszönöm hogy értékelted.

adott pontszám: 4
2010. február 28. | 15:04 | Charteris_v1

A képen - nyilván tudatosan - a kutya orrára helyezted az élességet. Borotva éles,de a kutyaorr - főként ilyen makroszerű közelségben- nem túlzottan esztétikus látvány.Sokkal kifejezőbbek a szemek, ahogy néz a gazdájára, szinte beszél. Szvsz kár, hogy nem a szemei élesek.

kovidora válasza:
Miért is baj az, ha az orr nem esztétikus látvány? Mindig a szépség a cél?. Még jó, hogy a szemei ilyen homályosan is szépek és beszélnek.. :)

adott pontszám: 3,7
2010. február 28. | 15:02 | bodzaszörp

Szia!!

Nagyon édi a kutyád, de a fotó nem túl előnyös számára.
Zavaróan szűk alul a képkivágás. Kár, hogy levágtad az állát.
A 45mm nagylátószög torzitja a képet, embert sem fotózunk nagylátószöggel.
A mélységélesség lehetett volna nagyobb, hogy a szeme is éles legyen, vagy a szemére kellett volna fókuszálni.
Felül is hagytam volna még helyet mert felfelé néz, így kinéz a képből az eb.
Szerintem próbálkozz még a fotózásával, fotogén modell... ;)

üdv.bodzaszörp

kovidora válasza:
tisztában vagyok vele, hogy a nagylátószög torzítja a képet. Szándékosan így fotóztam. Különben csak egy megszokott kutyafotó lenne. Ha a mélységélességet nagyobbra akartam volna, ahhoz nagyon szűk blende kellene, ahhoz meg nagyon hosszú záridő (ami valljuk be egy mozgó állatnál nehéz)

adott pontszám: 4
2010. február 28. | 14:44 | Carter

Szia
Azt hiszem értem talán mi is akar a hatás lenni mégis nehéz egy állati portréval ugy kezdeni valamit hogy a szemek nagyon életlenek. Még ha ez itt természetes is. Kis fotómókának jó, de azt a DOF t tartom helesnek amellyel a szemek élesek.

kovidora válasza:
Ahogy gondolod. Én nem gondolom, hogy mindig a szemnek kell élesnek lennie. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 4
2010. február 28. | 14:24 | rolandPRO

szia.

huha ez merész,nem annyira rossz mint inkább érdekes.
szerintem egy keveset szűkre vágtad és a fokuszt inkább a kutyus szemeire tettem volna a mélységgel lehetett volna játszadozni.
meginditó a kutyus nézése,szivesen megnézném szélesebb vágással egy homogén fehéres háttérrel.
üdv roland

kovidora válasza:
ez az eredeti képkivágás. Ha szélesebbre vágom, akkor már nem ennyire közeli az orr. És nekem ez volt a célom, pont az orr textúrája fogott meg. Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3,5
2010. február 28. | 13:48 | h.rom

Szép részletgazdag orr... Mégis azt mondom, a szemek fontosabbak lettek volna. Már csak a kifejező erejüknél fogva is. De az lett volna az igazi, ha a szemek és az orr is éles, ilyen távolságból és 45mm fókusztávval ez nem megvalósítható. Messzebbről és kb. 150-200mm fókusztávval más lenne a helyzet.
Szerintem.
Nekem így ez egy kicsit kevés, sajnálom.

kovidora válasza:
köszi

adott pontszám: 2,5
2010. február 28. | 13:41 | julianus

Úgy látom, kicsit szűkre vágtad ezt a képet. Valamint, kár, hogy a szeme nem élesebb.

kovidora válasza:
direkt nem élesebb. köszi, hogy értékelted.

adott pontszám: 3
2010. február 28. | 13:39 | zkoskovics

Hát a kutya lelke is a szemébena van nem? Miért az orrára élesítettél? Ha jól látom ez egy labrador, azoknak a szeme, meg különösen kifejező, nagyon ragaszkodó fajta. A másik pedig, talán nem kellett volna ennyire lecsapni a fejét:-)

kovidora válasza:
akkor ezek szerint a kutyáknak csak a szemére szabad élesíteni? ez valami íratlan szabály? :). Megmondom miért az orrára élesítettem: direkt.
Igen ez egy labrador, szerintem minden kutya, állat, ember szeme tud kifejező lenni, de én most az orrára élesítettem. A fejlecsapásról pedig annyit, hogy lehet hogy hiányzik még egy kis hely felül, de örültem, hogy így is nyugton maradt, és le tudtam fényképezni. Köszönöm, hogy értékelted.