BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 2. 09:35
  • objektív: 70-200L/F4
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Kriszta

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. november 9. | 07:58 | Gábor77

Szia! Technikailag nem volna rossz a fotó, de mit akar Kriszta az ecsettel a szájában? :)

ChrisMix válasza:
Festeni...

adott pontszám: 4,5
2009. november 5. | 15:52 | Shariff

Szia!
Gyakorlatilag minden rendben lenne a képeddel.... egyedül a vágás hibádzik. Engem zavar az áll megvágása. Most ha azt mondom hogy hagyd meg az állát és legyen kisebb a képkivágás, akkor meg nyakon vágod. Talán egy négyzetes vágás, hogy kulccsontig lemenj, vagy egy álló 3/4 es képarány alkalmazása javíthatna. Utómunka tetszetős, szemek szépek, nekem az ecset is passzol, legalább ad egy kis plusszt a fotóhoz.

üdv.:
Shariff

ChrisMix válasza:
Köszönöm az értékelést, a képkivágás az ami a gépből kijött, így fotóztam meg.

2009. november 4. | 10:18 | puruczki-2

Ha rejtettek a képeid, én nem látom...

ChrisMix válasza:
Őrület: ID=204908, Fizess: ID=204998

2009. november 4. | 08:37 | puruczki-2

A fókuszpontot nem fotótechnikailag kell érteni, hanem azt, hogy hová vezeted a néző szemét, amikor ránézek egy képre a leghangsúlyosabb dologra nézek először...
Tájképeknél szokták vezetni a szemet (balról jobbra), ahol végül is a fókuszpont a távolban szokott lenni (ahol elidőzik a szem)...ha több hangsúlyos pont (fókuszpont) van a képen, az megosztja a figyelmet (ugrál a szem), és tudattalanul is diszonanciát kelt a nézőben...
Egy portrénál az alapvető fókuszpont a szem, oda kell a hangsúly...

ChrisMix válasza:
Ok, ezzel tisztában vagyok, csak nem értettem az előző írásodból, hogy mire gondolsz. Mint már előzőekben is írtam, próbálom követni a "háromszög szabályt" körbejáratni a szemet a képen.
Írnál az előző két portrémhoz is? Akár pontszám nélkül... Illetve mindjárt felrakok mégegyet. (végre összejött 1 kredit)

2009. november 3. | 17:13 | puruczki-2

"Chiroptera" a véleményedet írd a képről, ha tetszik adj rá 5-öst, mint ahogy meg is tehetted volna...de ne a véleményt adókat bíráld.

bocs az offért.

Most írhatnám nagyképűen, hogy én megtettem a témában azt a lépést, hogy elismertem korábban, hogy nem értek hozzá, ezért elmentem tanulni, olyanoktól akiknek ez a szakmájuk...csináltunk sok műtermi divat/glamour/portré képet, amit következő alkalommal kiértékeltünk...úgy vágták ki az ablakon a nekem tetsző portrékat mint a huzat, mert pl. nem volt hangulata...

Ez az ecset ügy, így ebben a formában rossz koncepció...aki nézi mindenkiben felmerül a kérdés: miért? Szerintem egy ilyen portrénál ez nem lehet cél...egy ilyen portrénál gyönyörködni kell a szép szemben, a bájban, a harmóniában, az lenne a hangulata egy lány/hölgy portrénak, amit Te az ecsettel teszel tönkre, egy fölösleges dolog/sallang...ráadásul létrehozol egy fókuszpontot, ami erősebb a modelled szeménél...minek?

Ha be akarnád mutatni a munkáját, ahogy dolgozik(rengeteg portré zseniális ebben a témában: "a festő munka közben", "a birkapásztor a botjával, mögötte a nyáj"...stb.) akkor rendben van, de akkor a környezetből kapunk keveset.

ChrisMix válasza:
Nagyon rágerjedtél a témára! Örülök neki! Egy kérdésem lenne még: ha nem a porté kategóriában lenne, hanem mondjuk az elkapott pillanatok között (mert az) akkor is ennyire szúrná a szemedet az ecset? Valamilyen szinten igazat adok neked, de mint látod nem csak én hajlok arra, hogy az ecset hozzáad a képhez egy kis plusz információt, amivel gondolatban el lehet játszani... Nyilván nem vagyok profi a témában, de igyekszem. Lehet 5 év múlva visszanézem ezt a képet és majd látom azt amit most nem, de lehet hogyha majd te nézed meg ezt a képet később akkor neked változik meg a véleményed... Ki tudja!? Mindenesetre köszönöm az észrevételeket! Ezen a fókuszponton nem tudom mit értesz? A szem - száj síkjában van az élesség. Az, hogy a sötét ecset miatt erőteljesebb a ecset -fogak / ecset-vonalkód közötti kontraszt az nem ad újabb fókuszpontot!?

2009. november 3. | 16:24 | Chiroptera

milyen jó, hogy Ti akarjátok eldönteni, hogy mi kell a képre és mi nem... többet kellett volna ábrázolni a környezetből, hogy értelmet nyerjen az ecset? én simán el tudom képzelni a környezetet, még többet is. csak egy kis fantázia kell hozzá, tovább gondolni. na mindegy, nem is írok többet, én nevenincs senkiházi szarjankó dilettáns.

ChrisMix válasza:
:-) Köszi!

2009. november 3. | 12:30 | h.rom

puruczki: a pontszámmal nagy dilemmában voltam, de végül azért vontam le ilyen keveset mert az ecset témát nem ítéltem túl súlyosnak, számomra kevesebbet nyom a latban mint a fotó egészének minősége, kidolgozottsága, értem ezalatt a színeket, fényeket, retust. Ezért lett annyi, amennyi. De tény hogy az ecset fölösleges, bármennyire is hadakozik ellene a készítő. Meggyőzni úgy sem tudjuk, emiatt meg nagyon lepontozni nem szerettem volna.

ChrisMix válasza:
Köszönöm mégegyszer a hozzászólást, az ecset egy elkapott pillanat miatt van a képen. Ha beállított portré lenne akkor több mint valószínű, hogy nem lenne ott. De így ott van, számomra nem zavaró, szerintem hozzátesz a képhez egy kis plusz információt... de ezzel úgylátszik egyedül maradok :-)

2009. november 3. | 12:13 | puruczki-2

Azon is el lehet gondolkozni, hogy egy fotót miért nem értékelnek, nem biztos, hogy az értékelőkben kell keresni a hibát...
"h.rom" ugyanazt írta mint én, sőt a vágásban hibát is talált...az már más kérdés miért ad akkor 4,8-at.

Ha bármilyen támadásnad veszed az értékelésemet akkor rossz úton jársz.

ChrisMix válasza:
Dehogy veszem én rosszindulatúan az értékeléseket! Csak szeretném tudni a miérteket is! Az, hogy "így nem jó" az nekem kevés! És a pontszámoktól eltekintve örülök a kommenteknek, mivel azoknak többet jelentenek mint a pontszámok. Tanulni mindig lehet. Tanítani is mindig lehet, de nem mindegy hogy hogyan: veréssel vagy jutalmazással!?
Persze ez nem azt jelenti, hogy ajnározni kell a képeket...

adott pontszám: 4,8
2009. november 3. | 12:02 | h.rom

Egy ecsetreklámnak eltudnám képzelni egy óriás hirdetőtáblán valamelyik út szélén. De portréként enélkül a kiegészítő nélkül _nekem_ sokkal jobban tetszene. Számomra nincs jelentése, nincs mondanivalója, a kép címe sem az hogy Ecset, hanem hogy Kriszta, nem látni a vásznat a festékeket, a maszatos ujjakat, maga az ecset is steril, zsír újnak látszik. Szóval inkább elvesz mint hozzátesz, nincs tartalmi mondanivalója. Hangsúlyozom, számomra nincs.
Maga az arc gyönyörűen exponált, tökéletes utómunkával bír, nagyon szépek a fények és a puha árnyékok játéka - nekem különösen az orr alatti rész tetszik nagyon. A szemek, orr és a fogak pengeélesek, részletgazdagok, a fogakon, ha volt, nagyon jól sikerült az utólagos fehérítés, a csillogásuk, fényük nagyon szép.
Ami még nem igazán bejövős nekem, az az áll vágása, de megtudok barátkozni vele, bár azt hiszem úgy jobban tetszenek nekem, ha az egész benne lenne. De jobb és baloldalt jó a vágás. A keret is illik hozzá. Szóval én az ecsettel állok hadilábon, fölösleges kiegészítőnek látom, egy olyan kiegészítőnek mint mondjuk egy gitárt egy olyan kislány kezében akinek köze sincs a zenéhez. Ha pl. ez a kép úgy állna itt hogy a lény hátrafordul, foga közt az ecsettel, a másik kezében egy másikkal meg épp a vásznon látható félig kész csendélet/tájkép akármi felé nyúl, akkor azt mondom oké! De így céltalan a jelenléte. Vagy legalább a vonalkódot leretusáltad volna róla, mert így 100Ft-os vízfestékecsetet látunk, akkor már inkább egy agyonhasznált olajfestékhez való ecset lenne.
Na nem rágódom tovább. ;)

ChrisMix válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést!

2009. november 2. | 15:06 | Chiroptera

ne húzd fel magad, nem rossz kép ez. furcsa, hogy ennyi ideje itt vagy és nem szoktad még meg ezt a stílust :) nem mintha nekem sikerült volna, én is felkapom a vizet a "számomra semmi érdekeset nem mutat a fotód" és egy kettes :) de vannak akik ezt megtehetik, nem vonják ki a pontjaikat. nekem kifejezetten tetszik a fotód, a barna színvilág, a szerkesztés, a kedves tekintet, mind sokat adnak a fotóhoz.
üdv

ChrisMix válasza:
Köszönöm a "biztatást" és örülök, hogy tetszik a fotóm.
Igaz régóta regisztráltam már az oldalra, de sokszor itt is hagytam már, főleg a romboló kritikák miatt. Elfogadom mindenkinek a véleményét - ha ésszerűen megindokolja.
Mostanában is volt pár feltöltésem, gondoltam változott a "morál" de úgy látom hogy az oldal túlvan a fénykorán. A feltöltések számán és képek minőségén és az értékelések hiányából is látszik.
Nem tudom miért lehet ez, ezen nyilván az oldal üzemeltetőinek kell elgondolkodnia vagy a kialakult "magnak" kellene kicsit alább adnia...
Köszi, hogy benéztél!

2009. november 2. | 12:13 | puruczki-2

Te nem érted az egészet !
Az ecsetnek semmi funkciója nincsen, nem lett több vele a fotó....szexisebb lett? Nem !...látványosabb lett? Nem !...Jobb vele a kompozíció? Nem !...akkor minek?

ChrisMix válasza:
Na végre, ennek van értelme! Nincs funkciója a képen az ecsetnek. Festés közben készült a kép, olyan elkapott pillanat.

Viszont azzal nem értek egyet, hogyha egy képen nincs valaminek funkciója "akkor minek?" Az ecset jelen esetben is a kompozíció része, akaratlanul is a szájhoz-fülhöz viszi a tekintetet és a szemekkel kiegészítve kiadja a "háromszöget" - bejártad a képet, másrészt "pozitív" ferde vonal - ami meg egy kis dinamikát is ad. Szóóóóval minek is van a képen? Teljesen felesleges igaz? Nem lett jobb a kompozíció?
Két nézőpont - két érvelés!

Tök jól elbeszélgetünk! Ezt már szeretem! Adnék kreditet is, de nincs... :(

2009. november 2. | 11:17 | puruczki-2

Jó akkor rakjunk a szájába egy gumikacsát, mert az is jól néz ki....

ChrisMix válasza:
Ha így gondolod akkor rajta, előtted a lehetőség! Miért bagatellizálod el dolgokat?
Én elolvastam a véleményedet, amivel nem értettem egyet. Te is elolvastad a válaszomat, amivel ezek alapján nyilván nem értesz egyet. Semmi probléma! Két ember két különböző véleménnyel. De mivel a képet én készítettem hagyd már meg nekem légyszíves az alkotói szabadságomat és kedvemet!
Köszönöm a tanácsodat, de ebben az eseteben nem élek vele.

2009. november 2. | 10:30 | 2bats

Szerintem egy portrénál az ilyen "mókának" akkor van értelme, ha a fotó beenged az alany környezetébe, és abból kiderül, hogy "okkal" van az ecset a szájában, vagy a fotó egy sorozat része, ahonnan a szükséges infot a többi képről megtudjuk.
Így, elég szerencsétlenül sül el szerintem a dolog, mert azon kívül, hogy egy kedves arcú lány ecsetet tart a szájában, semmi egyebet nem tudunk meg róla.

ChrisMix válasza:
Nem is akartam többet egy kedves arcú lány portéjánál, a többit elolvashatod lentebb...

adott pontszám: 3
2009. november 2. | 09:48 | puruczki-2

Ennek így sok értelme nincsen...egy szűk kivágású portré egy lányról ecsettel a szájában...
Ha a modelled festő és ezért tartja az ecsetet a szájában akkor jóval többet kellene belőle látni, mondjuk palettával vászonnal együtt...így nem jó!

ChrisMix válasza:
Nincs értelme? Pedig jól látod ez egy szűk kivágású portré egy lányról ecsettel a szájában! Ez értelmetlen? Nem hinném!

De mi nem jó? Nem értem... Nem jó szűken vágni egy portrét ha ecset is van rajta? Kit érdekel a paletta, ha a nő van fotózva? Róla szól a portré nem a palettáról... Ha szerettem volna megmutatni a környezetet, akkor azt teszem. De nem akartam... hogy miért? Mert nem arról szól a kép hogy mit fest, hogy milyen a paletta, hogy hol van helyileg. Ennyi! Az ecset egy kellék, lehetett volna akár szívószál is... Akkor hiányolnád a poharat? ÓÓÓÓ! Mert az olyan fontos, hogy üvegből van-e vagy csak bögre, vagy helyileg otthon- vagy egy bárban van? Nem erről szól a kép!

Abszolút nem értek veled egyet, ez az értékelés-vélemény... így nem jó!