BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 28. 16:22
  • fókusztávolság: 45 mm
  • objektív: 16-85 mm
  • rekeszérték: 4,5
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2009-09-23
*

www.miksangbeta.blogspot.com 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. október 31. | 16:26 | ruprechjudit

Olyan dolgok ezek, amit ritán veszünk észre, pedig minden nap szembejönnek...
Amellett, hogy a meglátást nagyon értékelem, képileg is tetszik, klassz a nedves felületek erőteljes tónusa, jó a három különböző sáv a képben.
Ugyan nagyon szeretem, ha egy kép kompozíciója "tiszta", egyértelmű...itt mégsem rossz a mindenféle lehullott dolog összevisszasága. Életszagú és szép.

zsolólovag válasza:
Szia Judit,

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál.
Örülök neki.
Üdv! Zsoló

adott pontszám: 5
2009. október 30. | 17:08 | martonp

fantasztikusak ezek a részletek, amiket észreveszel
az ősz csaknem teljes pompájában vonul a dicső halálba
illetve a halált már csak mi emberek kategorizáltuk dicsőnek, meg tragikusnak meg miegymásnak, a világ körülöttünk egyszerűen csak meghal, zokszó, panasz nélkül, de azt is úgy teszi, hogy közben ezer színbe öltözik, szinte már-már vidáman, mert "jól tudja", ez kell az újhoz, a megújuláshoz, hovatovább az újjászületéshez
persze megpróbáljuk utánozni a "nagy alkotást" a sárga csíkunkkal, de igazán izgalmassá azt is inkább a kövek meg repedések teszik, amikre már nincs befolyásunk, amiket nem tudunk kontrol alatt tartani
tetszik
grat
üdv

zsolólovag válasza:
Szia Péter,

Újfent örvendek a gondolataidnak. Jó volt olvasni. Ezzel az élménnyel gazdagodtam.
Asszociációkban gazdag értékelés.
Üdv! Zsoló

2009. október 29. | 22:41 | pilipár

Igazad van Zsolólovag, teljesen egyetértek Veled. A szükséges látvány adottsága a fotós SZEME nélkül semmit nem ér. Ehhez kell a tehetség :)
Ezt szeretném itt megfigyelni, mások kísérleteiből, "meditációiból" minél többet tanulni, és csiszolni azt, ami bennem már megvan. És hasznos, értékes beszélgetéseket folytatni tehetséges fotósokkal, nem pedig vitatkozni tehetséges, de a pórnéppel nehezen hangot találó művészekkel...

Még egyszer sok sikert Neked, örülök, hogy sikerült kicserélni a gondolatainkat! :)

zsolólovag válasza:
SZia,

a tehetség nem mindig társul jó szívvel is...
Én is örülök, hogy eszmét cseréltünk.
Erre nagyon jó ez az oldal.
Üdv! zsoló

2009. október 29. | 13:33 | pilipár

Köszönöm, Zsolólovag, hogy annak ellenére elfogadtad a hozzászólásomat, hogy teljes mértékben nem értettél vele egyet. A "különösebb beállítást nem igényelt" alatt azt értettem, hogy a fotózáshoz szükséges látvány adott volt, a járdaszegély melletti levelek ott voltak már, nem Te rendezgetted...természetesen nem a kompozíció megtervezését, a szög kiválasztását, a tudatosságot vontam kétségbe. Úgy éreztem, ennyi magyarázatra szorul a véleményem.
Megtiszteltél a kredtittel, most már csak olyan képet kell keresnem, ami megfelel az oldal színvonalának, és a véleményezők ízlésének - nos, nem könnyű! Szép képeket!

zsolólovag válasza:
Szia,
köszi. Persze. Így oké.
Csak még egy dolog:
(Nem kötekedek, hanem érdekesnek tarom, amit mondasz.:)"A látvány adott volt".
Pontosan ez az amivel foglalkozom. Fején találtad a szöget. Hozzátenném, hogy a látvány adott, de kinek? Ki mit vesz észere?
A látvány mindig adott körülöttünk. Mindig van valami a szemünk előtt. Kérdés, hogy miért pont azt a "milliomod" részét akarjuk kiemelni?
Nagy kérdés. Hát itt jön be az, amivel mostanság foglalkozom. A miért pont azt, ott, abban a pillanatban?
Örülök, hogy írtál...
Üdv! zsoló

adott pontszám: 3,5
2009. október 29. | 08:17 | pilipár

Szia, van fent egy kép az oldalon, "Vakolat" a címe, - bocs, hogy a képedet más munkájához hasonlítom -, de nekem annál a képnél is olajfestményhez hasonlított a látvány. Ez a kép is ezt az érzést kelti bennem, ha a szegély és az út találkozásánál figyelem a a színeket - és minél tovább nézem, annál inkább -, az egyenetlen, durva felületen a sárga és a szürke túl erőteljes.
A a téma hétköznapi, mégis ötletes, a kompozíció különösebb beállítást nem igényel, szerintem azonban a sárga és a kékeszürke beton annyira domináns a képen, hogy a levelek nem igazán érvényesülnek.
Lehet, hogy megint melléfogtam, és majd megkapom a magamét, hogy olyannak kritizáltam a képét, akiét nem lett volna illendő, de vállalom a kockázatot! :)
További szép képeket!

zsolólovag válasza:
szia pilipár,

Köszönöm szépen az értékelést.
Örülök, hogy részletesen írtál.
Egy dolog: "különösebb beállítást nem igényel" - ezt megóvnám, ha lehetne, mert ha hiszed, ha nem egy csomó energiám van benne. Pont, hogy azzal kísérletezek, hogy a fotózásra, mint folyamatra helyezem a hangsúlyt. Egyfajta meditáció.
De persze még csak játszadozom vele, viszont nagyon élvezem...
Köszi mégegyszer...
Üdv! zsoló
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2009. október 28. | 18:13 | bike3al

Nagyon tetszik ez a kép!! Nem tudom igazán megfogalmazni mit érzek, amikor ránézek, de pozitív. Nyugalom talán. Pedig lényegében ez csak egy sárga csík néhány falevéllel, de minden a legjobb helyen. Fura. De jó!

zsolólovag válasza:
Szevasz bike3al,

Nagyon szépen köszönöm. Örülök, hogy tetszik. Valami újjal próbálkozom mostanság...

Üdv! zsoló

adott pontszám: 3,2
2009. október 28. | 17:41 | glivia

Szia. Gondolom a sokféle szín kiemelése volt a koncepciód lényege. Ez sikerült is, de talán túlzottan... Annyira túlhúzottak a színek, hogy már bántja az ember szemét. Az tetszik, hogy a sárga felfestés tagolja a képet, de a felette lévő őszi levelek nem szépek sajnos :( Ráadásul szintén a túlzott szaturációtól, esetleg a kontraszttól, az aszfalt kékes színben játszik. Javaslat: Szerintem egy kicsit tompább fények, szórtabb napsütés mellett, kevésbé megdolgozni... Több marad a részlet is, kellemesebb az összhatás is.

zsolólovag válasza:
Szia glivia,

Köszönöm szépen, hogy írtál.
Üdv! zsoló