BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,93
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 31. 23:40
  • objektív: Zuiko 70-300
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-08-31
upsz

Biztos én csinálom rosszul,de ez a 300Kbyte... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. szeptember 2. | 23:44 | ilcsa

Szia! Finoman szólva is érdekesnek találom, hogy egyetlen segítő szándékú véleményt találtál csak... És ha már ennyi szó esett erről, a honlapodon Te is a Portrék közé soroltad ezt a képet. Üdv!

szellem válasza:
igen, ott nincs "elkapott pillanatok"

2009. szeptember 2. | 09:05 | facsavar

Szia! Egyetlen gondolatot fűznék még ha megengeded a képhez. Válaszodból megértettem mi volt a szándék. Elkapott pillanat, a kezek jelentősségére,a mozdulatra koncentrálva. A gondom csak az, hogy ezt csak a kommentjeidből tudtam leszűrni, nem pedig a képről. Persze ez lehet az én beszűkült látásmódom, azonban a jelek szerint a legtöbb egymástól független szemlélőnek nem jön át ez a szándék és szerintem ennek az a fő oka, hogy ehhez nem eléggé életlen az arc, így nem tudod kiemelni a kezeket a környezetéből. Tudom most önmagamnak ellent mondok, de a szemek így éppen csak annyira életlenek, hogy az embernek egyértelműen az az érzése, rossz helyen a fókusz. A szabályoktól lehet és kell is eltérni, de ha ezt tesszük akkor azt tegyük látványosan, határozottan, egyértelműen. Jelen esetben a durván elmostott arc segítené az értelmezést, ami viszont más objekítvet igényelne. A kis mélységélességhez egy nagy fényerejű objektív tág rekesszel meglőtt beállítása dukálna. Persze az én véleményem is csak egy a sok közül, és nem is biztos, hogy igazam van, de talán érdemes a véleményezők jószándékkal adott tanácsait is átgondolni. Mit veszíthetsz vele?
Üdv:Csaba

szellem válasza:
Köszönöm! Talán az első igazán segítő vélemény. Tényleg köszi!

2009. szeptember 2. | 08:29 | Zoran_2

Olvasgatom a hozzászólásokat, és a válaszokat. Fura dolog ez.... pl. az én értékelésemről meg voltam győződve, hogy hasznos,és értékesnek tartod - pedig mint utólag kiderül mégsem az.
Ezt csak sajnálni tudom, mert tényleg segítő szándékkal írtam.
Szerintem nem jó hozzáállás ez, hogy ironikusan állsz a dolgokhoz.
Az idegen kép feltöltése számodra a "szellem" nicknévtől való búcsút jelentené - ezt Te sem gondolhatod még egy percig sem komolyan.
Akik a fotódról leírták azt, mit gondolnak javítandónak véleményem szerint nem szélsőségesen szabálykövetők, és megnézve a galériákat nem gondolnám, hogy szűk látókörűek. Ki lehet törni a sablonokból, és úgy gondolom kell is, de ne úgy, hogy az amatőrizmusra valljon, mert az nagyon mosolyogtató. Vannak nagyon profi "hibás"-nak mondható képek (bebukott, kiégett, zajos, életlen), de azoknál a technika másodlagos, mert akkora mondanivalóval bírnak, hogy ezek a dolgok mellékessé válnak. Ha ez a kép olyan lenne, akkor a felrótt hibák eltörpülnének .. de ez csak egy számodra érdekes kép, mert kötődsz a rajta szereplőhöz. Vagyis a személyes kötődés említése nem azt jelenti, hogy sikeres a kép. Ezt nagyon félre értetted. A személyes kötődés inkább negatívum, mert téged gátol az optimális megítélésben, és meglehet, aki az alanyhoz nem kötődik reálisabban látja - csupán egy képet, amin egy kedves szereplő van, de ez a kép nagyon sok területen javítandó.
Remélem nem veszed kioktatásnak, de úgy érzem sulyok.emese-nek adott válaszodban meg voltam szólítva - így hát válaszoltam.
Szép fényeket.
Üdv. Z☼ran

szellem válasza:
Nem vettem kioktatásnak, sőt! Nagyon köszönöm, hogy végre elkezdtünk beszélni a képről.

2009. szeptember 2. | 07:24 | Surtess

Te komolyan hozzájuk hasonlítod magad?
Nem,nem a géped hibás technikailag,hanem ez a képed!
Ja,hogy minden szándékos?!
Hát,akkor még úgy se tetszik!
És én úgy gondolom,ebben az esetben nem az oldallal,vagy a felhasználókkal van baj!
Lehet a szabályoktól elrugaszkodni,kell is,na de szerintem nem így!
Tényleg nem akarok vitatkozni,mert ahogy látom parttalan a vita!
Szép fényeket!
Üdv:Surtess

szellem válasza:
nem hasonlítom hozzájuk magamat. parttalan. sok sikert!

adott pontszám: 3
2009. szeptember 1. | 20:43 | facsavar

Szia! Azt már látom, hogy érkezett a képre gazdagon értékelés és remélem sok építő kritikát és hízelgő elismerést is sikerült egyaránt bezsebelned. Ha megengeded én is adnék mindekettőből! Láthatóan egy tudatosan komponált és utómunkázott képet alkottál, azonban van egy-két szerintem javítandó dolog, amit érdemes észben tartani hasonló fotók készítésekor. A legnagyobb hibának jelen esetben az arc, szemek életlenségét tartom. Egy portrénál a szemek fejezik ki leginkább a portréalanyod személyiségét, emócióit, az adott pillanatban kialakult kontaktust közted és közötte. Az életlenség "kiöli" az életet, lefályolozza ezt a misztériumot. Számomra a szájhoz emelt kezek kicsit merevvé, -félve írom le- talán kissé mesterkélt is teszik a képet. Nem a kézzel van bajom, hanem az összhatással. Nekem ez a szépia szinvílág sem jön át, de persze ez ízlés dolga, a keret viszont szvsz mindenképpen fölösleges. Ugyanakkor a képkivágás mintaszerű, hogy dícsérjek is! Remélem nem bántottalak meg a leírtakkal, mert kizárólag a segítő szándék vezérelt! A csinos hölgy láthatóan fotogén, remélem látunk még róla képet! További szép fényeket hozzá!
Üdv:Csaba

szellem válasza:
köszönöm. bár nem hiába "elkapott pillanatok" kategóriában van. mert az. megbántani már nem lehet. :-)

adott pontszám: 2
2009. szeptember 1. | 18:08 | V.F.

Itt elsősorban nem a mérettel van gond. A legszembetűnőbb dolog az élesség, ami valahova a kéz élre esett érthetetlen okokból. Gondolom nem a kézfejet akartad kihangsúlyozni. Célszerű embernél a szemre fókuszálni, főleg ha egy ilyen érzelmes pillanatot akarsz megmutatni. A szépia lerágott csont és tényleg nem illik egy fiatal nő arcképére, még ha nem is egy vidám pillanatot látunk. Ha jól látom este készült a kép vakuval. A szembogárban ezért látszódó fehér folt kerülendő. Ezek után már a keretet nem is említeném. Egy pozitívumot azért látok, mégpedig a kép szerkesztése nem rossz. Erre alapozva egy pontosabb fókusszal jó fények mellett szép portrét lehetne róla készíteni.
Üdv.
VF
5.


szellem válasza:
Köszönöm. főleg, hogy előbb olvastam a másik képértékelésedet. :-) bár sokan kritizálják ezt portréként, ez nem véletlenül az elkapott pillanatok kategóriában van... és igen, a kézre akartam fókuszálni. a mozdulatra.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 1. | 18:07 | frici755

Sajnos a szemei már nem esnek az éles tartományba( szerintem a bal kéz kissujja a legélesebb),
a vaku miatt a bőr csillogó, a tónusok laposak lettek,
a szépia, (szerintem) nem illik egy ilyen szép, fiatal lányhoz

2009. szeptember 1. | 17:30 | h.rom

Hát szellem, meg ne haragudj, a reglapodon amatőrnek vallod magad, ehhez képest azt írod hogy csak mosolyogsz a hozzászólásokon. Szerintem nem jó az, ha lenézed a többieket. Én is amatőr vagyok, de soha nem nevetnék ki másokat.

szellem válasza:
egyáltalán nem nézem le a többieket. senkit nem nézek le. csak egy kicsit túlságosan "kockás" ezen az oldalon az értékelés. mintha mindenki kényszeresen meg akarna felelni egy "nagyobb hatalom szent szabálykönyvének". A hétköznapokban egy más művészetnek is nevezhető ágban dolgozom, ahol szintén alternatív utakat keresek az alkotásaimmal. Van pár ellenálló, de jó pár díjjal elismerték már a szabályokat nem ismerő hozzáállásomat. Ezen az oldalon viszont úgy néz ki, erre nincs igény. :-(

adott pontszám: 4
2009. szeptember 1. | 17:25 | h.rom

Sajnos a 300k-nak semmi köze nincs ahhoz, hogy a kezek lettek élesek a szemek helyett. Persze ha ez egy kézreklám lenne akkor más a helyzet... De én úgy vélem ott ahol arc szerepel, főleg ilyen közelről, ott a szemeken kell lennie a fókusznak. A vágás, szerkesztés jó, de a direktvakuzás nem használt. A keret _nekem_ nem tetszik, valahogy nem igazán illik hozzá, mert erősíti bennem azt az érzést hogy egy sötét szobában lett elvillantva ez az expo.

szellem válasza:
igazad van, valóban nincs hozzá köze. a keret lehet, hibás döntés volt.

2009. szeptember 1. | 17:00 | Surtess

Na látom Te vagy itt a meg nem értett művész!
Azért ne nevettesd ki magad!!!
Ha hibás technikailag,akkor hibás,és pont!!

szellem válasza:
technikailag hibás? mármint a gépem? XXI-dik század? Komolyan ajánlom a lentebb megnevezett művészek képeit egy kis "kompozíció, szerkesztés, beégés," stb, stb. elemzésre az itteni szabályok szerint! még az oldalra se tölthetnék fel a képeiket... fújjj a szabályszegőkre!

adott pontszám: 3
2009. szeptember 1. | 15:55 | sulyok.emese

Sok értékelést kapott a fotó, így már bizonyára sokan elmondták azokat a dolgokat amiket én szeretnék. A portréfotózás nagyon nehéz dolog, a személyes kötődés pedig még inkább nehezíti, hogy objektíven lássuk munkánkat.
A legfőbb problémám a fotóval, hogy az élesség nem jó helyen van. A szem a lélek tükre, és szerintem egy portré lényegét is a szemek adják. Erre érdemes mindig figyelni. A szerkesztést is kicsit szűknek érzem és a perspektíva sem a legszerencsésebb.
Ebben az esetben ez a szépiás tónus nem annyira mutatós.
Remélem nem bántottalak meg, szép fényeket!

szellem válasza:
nem bántottál meg. ezt a képet pont ezért tettem fel. szeretem a konfliktusokat. csak mosolygok az itteni dolgokon. néha eljátszom a gondolattal, hogy felteszek egy corbijn, vagy egy gormann képet és jót nevetek az okoskodó, tudálékos értékeléseken. :-) A Tied persze nem ilyen, de az itteni szűklátó értékelések mindig szélsőségesen szabálykövetők. És tudod miért érzem sikeresnek ezt a képet? Mert az értékelők fele felhozta a "személyes kötődést". Szóval átjön. A többi meg csak rongyrázás. :-)

2009. szeptember 1. | 11:01 | tyler durden

nem az a 300 kbyte...
az egész...
bocs.

szellem válasza:
:-) Köszi. jól esik.

adott pontszám: 2,5
2009. szeptember 1. | 08:56 | ilcsa

Szia! Az egyetlen dolog amivel ki vagyok békülve, az a vágás, képszerkesztés. Ez jó lett szerintem. Viszont az élesség nem jó helyen van, a kézfejek az élesek, az arc, a szem már nem éles. Ezenkívűl a fények sem ideálisak. Olyan mintha rávakuztál volna a modellre. Ennél finomabb fényekkel próbálkozz szerintem, mert így ez még kevés sajnos. Üdv!

szellem válasza:
köszi

adott pontszám: 2,5
2009. szeptember 1. | 07:58 | Surtess

Szia!
Valószínűleg Neked ez a kép sokkal többet jelent,mint nekünk,akik nem ismerik a hölgyet.
Éppen ezért valószínű,hogy elfogult is vagy a képpel kapcsolatban.
Pedig,előre szólok,hogy nem a hölgyet pontozom,véleményezem,hanem a Te munkádat,fotódat!
A fotóról:
Kezdjük a perspektívával.Nem értem mi célod volt,hogy lentről fotóztad,általában nem előnyös egy portrénál,hát itt sem lett az.
A szerkesztés:szerintem eléggé szűk lett,minden oldalon szűknek érzem,nem csak oldaltól,hanem alul,felül is.
Ez a fajta vakuzás határeset,igaz árnyékok nincsenek,mégsem tetszenek a fények.
A színvilág ízlés kérdése,elmegy.
Ami egyáltalán nem értek,az a fókusz.Valószínűleg autómata fokuszállításon volt a géped,de nekem,hogy a kézen van az élesség egyáltalán nem jön be,zavar,hogy nem az arc az éles.
Úgy gondolom,hogy a portrézás az egyik,hanem a legnehezebb ága a fotózásnak!
Rengeteget kell tanulni,olvasgatni,nézegetni ahhoz,hogy igazán jó portrét sikerüljön az embernek fotóznia!
Én ezt sajnos nem tartom annak,nagyon gyengének tartom.
Hiába tetted elkapott pillanatba,számomra ez egy portréfotó!
Szebb fényeket!
Tisztelettel:Surtess
6/25

szellem válasza:
Köszi.

adott pontszám: 3
2009. szeptember 1. | 07:57 | Zoran_2

Szia!
Megjegyzésként írod a fájl méretet, limitet. - én nem gondolom, hogy azzal különösebb gond lenne.
Ha mégis úgy érzed, akkor érdemes átolvasni ezt:
http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=20
A fotónak itt jelen esetben más hiányossága, hiányosságai vannak.
Ami egyből szemet szúr, hogy a fókusz a kézen van, holott sokkal jobban kívánná a szem a tekintet.
Sok helyen csillogós lett a bőr, gondolom a direktfény miatt - ezt érdemes lágyítani, vagy természetes fényforrást (napfény, ablakon át beszűrődő pl) "használni".
A hölgynek nagyon szép a haja - természetes színekben jobban mutatna, mint szépia tónusban.
Üdv. Z☼ran

TT 9

szellem válasza:
köszi

adott pontszám: 3,5
2009. szeptember 1. | 04:38 | harminchat

Szia! Találó a cím a mozdulathoz. A szépia színezet már kevésbé, de ez teljesen szubjektív.. A megjegyzésben említett fájlméretet nem igazán értem. Szerintem szép, részletgazdag felvétel, talán egy kicsit nagyra méretezted, 650-700 pixel elég lett volna magasságnak. Ami inkább zavar az a mélységélesség kicsiny volta. A fókuszpontot valahol a kéz vonalában látom, a kisujjak környékén, így a szemek már elég életlenek lettek, ami azért nem igazán szerencsés...
A világítás sem túl előnyös. Ezek a fények csak a hajtincsek íveti mutatják szépnek, a bőrön már kevésbé tetszetős, ahogy felfénylenek.
Érdemes lenne természetes fényeknél újra nekifutni a témának, mert a vágást nagyon jól megoldottad és a nézőpont is tetszik.
További jó fotózást!

szellem válasza:
köszi.

2009. szeptember 1. | 00:35 | VANDOR

Bocs, nem bantani akartalak, de hiba, ha egy portrenak nem eles a szeme-arca, hiba, ha csillan az arcon a vaku fenye, vagy nem erre kerdeztel ra?

szellem válasza:
De igen. Nem bántasz meg, csak én ezeket a dolgokat nem tartom minden esetben hibának. Pláne egy "elkapott pillanat" képnél.

adott pontszám: 3
2009. augusztus 31. | 23:48 | VANDOR

Brutalisan frontfokuszos, ez nem a tomorites hibaja. A csillogasok az arcon-kezen nem nagyon jok, a tag pupillabol itelve meglehetosen sotetben vakuztal - a szemebe.

szellem válasza:
köszi. ezeket én is tudtam. de hibák?

2009. augusztus 31. | 23:44 | inexis

Az lehet,hogy 300 kB,de a méret nagy,tehát ha méretezed akkor maradj a 800x600 vagy esetleg szélesebb fotóknál a 1000x 500 nál. Ezért nagy!
Eloszor méretezd aztán keretezd majd mentés web-re és ott állítod a kB-ot.

szellem válasza:
hát igen, de ha meg kisebbre veszem, úgy már nem érzem olyan hatásosnak. azzal szenvedek, hogy minél nagyobb maradhasson és még a minőségromlás se legyen szembetűnő. de köszönöm!