BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,36
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. június 20. 13:22
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Cserkeszőlő
A kis potrohos munka közben

Első képem az oldalon, fogadjátok szeretettel! Várom a véleményeket! =)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 15. | 12:59 | Aquila heliacA

5

Bánfalvi Kata válasza:
Köszönöm! =))

adott pontszám: 4
2009. június 22. | 11:05 | Blex

Hali!
Első szembetűnő hiba h középre van helyezve , a bal széléből jócskán lehetne vágni .
Bogaras makróknál fontos h a fejen legyen az élesség , elég éles a fej környéke de kicsit elbújt.
Persze lehetett volna még közelebb menni és még élesebbre állítani , szerintem a lehetőségekhez képest elég éles. A szőrzet jól látszik és a virágporok is , a színek jól eltaláltak.


Gratulálok az elsőhöz :)

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat. Többnyire azokat írtad, mint mások... Biztosan elolvastad amiket azokra is válaszoltam, nem szeretném ismételni magamat =)
szia

adott pontszám: 4,5
2009. június 21. | 13:55 | duplamacska

Szia!
Gyönyörűek a szinei, csak nem tudom eldönteni, hogy a virágra vagy a méhre koncentráltál jobban, én talán kevesebbet szeretnék látni a virágból. Nagyon szép!

Bánfalvi Kata válasza:
Köszönöm az értékelést! =)
Szerintem azért érzed úgy, hogy elvonja a figyelmedet a virág, mert a szirmok és a porzók is vezetik a szemet.
Te mennyit vágnál le belőle? Nem lenne úgy szűk? (majd kipróbálom) Kicsi lenne a kép szerintem, ez már így is csak egy metszet.
=)

adott pontszám: 5
2009. június 21. | 13:37 | Nagy Mihály

Szia!
Bár én már többször is láttam a képedet mielőtt feltöltötted, de értékelni azonban csak most adódott lehetőségem! :)
Nagyon megkapó a képed már első ránézésre is. A sárga szín szinte minden árnyalata fellelhető a képen. A fekete és a zöld színek pedig feldobják a képed.
Ezen a képen szerintem nem csak a méhecske bemutatása volt a célod, hanem a "munkahelyi környezetet" is láttatni akartad. :) Sikerült.
A középre szerkesztés nekem tetszik, talán még balról egy nagyon keveset vágtam volna, hogy teljes legyen a porzók sarokból sarokba futása.. :) De ez már csak kukacoskodás! :)
Gratulálok a képhez! Remekül sikerült, pláne hogy egy ilyen géppel készítetted! :) Szép fényeket!

Szia!

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!

Köszönöm az értékelésedet! Valóban lehetett volna még vágni belőle a bal oldalon.
Köszönöm a pontot! (bár szerintem azért ennyit nem ér)
Szép napot =)))

2009. június 21. | 13:13 | vics

Szia!
Részben igazad van. Az holt ziher, hogy egy komoly vázra csavart komoly makróoptikával készült kép részletgazdagságát nem lehet elérni a kis Olympus-szal. De ezen volt a legkisebb hangsúly az értékelésemben, éppen azért mert láttam mivel készült. A többi javaslatom viszont géptől független: nézőpont, témaválasztás, kompozíció. Javítandó minősítést adtam, és a fentiek valóban javíthatók a Te gépeddel is. Ha megnézed a több tucat makrót készítők galériáját, láthatod, hogy egészen sokan használnak a Tiedhez hasonló kompaktokat tudva, hogy egyik-másiknak korrekt makró-programja van. Mindig óvatosnak kell lenni a gép hibáztatásakor.
A legjobbakat!

Bánfalvi Kata válasza:
szia!

Igazad van,az imént talán kicsit rádripakodtam, sajnálom! Nem valószínű amúgy hogy több makró képet látni fogtok tőlem, nem igazán ezzel szeretnék foglalkozni. De mielőtt legközelebb véletlenül egy ilyen képet adnék közre, oda fogok figyelni jobban a jelenlegi képem problémáira.
További szép napot!
=)
üdv: Kata

adott pontszám: 5
2009. június 21. | 10:35 | Álomfejtő

Nekem nagyon tetszik ez a sugárzó napszín, a kép részletgazdagsága.
A képkivágás is tökéletes, jó a méhecske középen, hiszen a bibék íve ellensúlyozza ezt a központosságot, - a keretezés is igényes, aprólékos munkára és odafigyelésre vall.
Szerintem teljesen rendben lévő szép fotót mutatsz nekünk.
tetsz

Bánfalvi Kata válasza:
Köszönöm Álomfejtő!

Nem gondoltam, hogy valakitől is 5-ös értékelést fogok kapni. =) Nagyon jól esik, hogy ilyen jó véleményt kaptam tőled, mert igen sokat próbálkoztam, mire sikerült egy ilyen makrót kihozni a kis olympusomból. Sokan kételkednek is, h ezzel készült.
Köszönöm hogy írtál =)

adott pontszám: 4,5
2009. június 20. | 23:53 | bodzaszörp

Szia!!

Jó témát választottál, de a kivitelezés javitandó.
Kár, hogy középre szerkeztetted, az kissé unalmassá teszi a látványt.
Bal oldalról vágtam volna, hogy a majdnem a kép szélétől indulna a zümi teste, és akkor a szerkeztés átlósabb lenne.
Az élesség és a részletgazdagság megfelelő.
Az szinek is szépek, természetesek.
A mélységélességet is jol eltaláltad.

üdv.bodzaszörp

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!
Az oldalából(bal) azért nem vágtam többet, mert a porzók íve így sarokból sarokba tart. Talán ha más szögből készült volna a fotó, jobban alakítani tudtam volna az elrendezésen, bár szerintem nem feltétlenül unalmas egy középre szerkesztett téma, hiszen mindenki próbál az aranymetszésre törekedni, a legtöbb kép olyan, azokhoz képest végre más =D
Köszönöm, az értékelésedet =)

adott pontszám: 4,2
2009. június 20. | 23:31 | harminchat

Szia! Ahogy mondani szokták: ki sem látszik a munkából.
Tetszik ahogy a porzók ívét végigvezeted a képen és hogy emiatt a kis potrohos éppen középre került, talán nem olyan nagy baj...bár kétségtelen jobban mutatna kissé jobbra és lentebb elhelyezve.
További előnye a szerkesztésnek, hogy a jobb felső sarokba futtattad ki a szirmok vonalait és a virág középső részéből is hagytál egy részletet, így vízszintesen szépen tagolt a kép. Kár, hogy a méhecske szárnya is ennyire sárgás színezetet kapott és hogy felül kicsit közel került a képszélhez.
További jó fotózást!

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!

Szerintem már inkább csak balra kellett volna tolni, lefelé nem, mert az az elhelyezés lenne szemünknek a legszimpatikusabb ( legalábbis művtörin így tanultam =P )
Be kell vallanom, azért vannak véletlen szerkesztési dolgok, pl amit pont említettél, a szirmok. De nagyon figyelmes vagy, köszönöm hogy ennyire megfigyelted a képemet és hoyg értékelted is =)

adott pontszám: 3,5
2009. június 20. | 23:08 | -batixa-

Szia, mindent beborít a sárga, érdekes pillanat amint a méhecske a virágporzás értékes feladatát végzi.
Negatívumként emliteném a középre szerkesztést inkább el kellett volna mozditanod a gépet balra, hogy a virág közepéből látszodjon több és a sárga szirmokból a kevesebb mert nagyon elvonják a figyelmet a témáról, a nem tökéletes mélységéllesség tartomány miatt az alany nem válik el a háttértől sőt teljesen beleolvad.
Szép fényeket!

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!

De láthatod, hogy a virág közepe zöldes volt, szerintem az nagyon csúnya lenne. Nekem tetszik, hogy a virág minden részéből mutat egy kicsit.
Egy ilyen gépen, gondolom nézted, nem lehet mélység élességet állítani, nagyon sok a remek fotó itt az oldalon a makrók között, de az én picúrommal ez is nagy teljesítménynek számított, hiszen élég hosszú a zárideje, így rengeteget próbálkoztam, h be ne mozduljon.
De az értékelésedet.

adott pontszám: 4
2009. június 20. | 19:50 | vics

Szia!
Jók a színei a képnek, és az élesség is megfelelő, bár egy picit lehetne jobb. Ezek így önmagukban viszont nem adnak egy plusszt ehhez a gyakran megfotózott témához: pollengyűjtögető méh. Ami inkább kifogásolható, a mondanivaló és a szerkesztés. A méh a kép kellős közepén, ráadásul fejjel bele van bújva a virágba. Különböző nézőpontok és kompozíciók kipróbálásával, illetve több türelemmel, hogy kapjuk el jobb testtartásban az alanyt, sztem fokozni lehet a képi élményt.
(Nézz rá a makró kategóriára. Sok jó makrófotós van a felhasználók között, sokat lehet tanulni tőlük, képeikből és az alájuk írt kritikákból.)
(Bátorításképpen 4-est adok.)
A legjobbakat és üdv az oldalon!

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!

Sajnos, neked is csak azt tudom mondani, amit másnak is írtam... Nézd meg a gépemet és ahhoz mérten értékeld a munkámat. Nekem még nincs nikonom =) dolgoztam már Nikon d80-nal, pentaxot, és Olympus E-520-at is próbáltam, de jelenleg tanulni, próbálkozni ez is megteszi. Majd ha egyszer komolyabban szeretnék foglalkozni vele, lesz jobb.
Rengeteget próbálkoztam azért hogy egy ilyen, gépemhez mérten hihetetlen képet tudjak összehozni.

Láttam, nálad is lelhető egy kis makró... A citromlepkék földjén... igazán jól sikerült! =)

adott pontszám: 4,6
2009. június 20. | 19:40 | csipetcsapat

AAZ első képként nagyon jól sikerült makró felvétel éles a z állatka, egy gondom lenne csak vele, egy kicsit "felcsúszott a kép felső részéhez, nincs levegő körülötte, ha legközelebb lehetőséged lesz próbáld meg egy picit bal felé és lejjebb elhelyezni a kis potrohost. Gratulálok!

Bánfalvi Kata válasza:
Szia Csipetcsapat =)

Nagyon különös neved van =D Köszönöm az értékelésedet. Valójában nem ez az első képem, csak itt, az oldalon. A porzók íve miatt lett ilyen a fotó megvágása. Nem árt néha egy középre szerkesztett fotó, mert ez nem azt jelenti h nem tudatos a szerkesztés. Láttam már többeknél, hogy ezt problémának rótták fel.

Köszönöm az értékelést. Mindjárt rá is lesek a munkáidra =)

adott pontszám: 4
2009. június 20. | 17:47 | kissendre

Elsőre nem rossz ,de ha a kis potrohos a téma, akkor kikéne tünnie a környezetéből,így nagyon beleolvad,mintha szádékosan az álcázás lenne a cél.Más nézőpontból fotózzva úgy hogy a méh legyen éles és feltűnő a képen izgalmasabb lenne.További jó fotózást.Üdv.

Bánfalvi Kata válasza:
Szia!

Egy méhecske nem lehet makulátlan egész napos gyűjtögetés után. Nem értem a problémádat, a méh élességével kapcsolatban. Az állat éles. Nem inkább a feji részre gondoltál?
Egy más virágban... pl lilában a méh valószínűleg feltűnőbb lett volna. De hiába van lila virágom, ha egy méh sem környékezi meg.

Köszönöm az értékelését Endre. A következő feltöltendő képem valószínűleg másabb lesz.